- 22 Ekim 2017
- 6.499
- 21.217
- 478
Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelim
Vallahi ben ilk ayı sarılıkla atlatmıştım. O yüzden gözünü açsa diye bakıyordum. 2.ayda gaz başlıyor zaten. 4. Ay bitimine kadar devam ediyor. Gazsız ve çok sakin mizaçlı çocuk demek ki bahsettikleriniz.Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelim
10 ay anne karnında, birebir iletişim içinde yaşayan çocuğu kucağa almamak kadar büyük haksızlık olabilir mi ya? Çocuk anneyi kendisinin kolu bacağı görüyor. Ayrı bi beden değil ki onun için. Hatta doktorlar doğumdan sonraki ilk üç ayı 4. Trimester olarak adlandırıyor. O yüzden bu katılık bana göre de değil.Benim bir tanıdığim alıştırdı
Ama nasil emzirip gazini denerdi birakirdi yataga bebek kucaga alinmaz derdi cocuk catlardi en son ağlamaktan yorulup uyurdu...
Bu bana gore degil malesef vicdanim rahat etmiyor yoksa bizde bilirdik yataga birakip susmasini beklemeyi :))
Evet dogru bizim gazimiz 5 ay surdu tabi bu arada sallanmaya alisti. Ben de bitmistim artik basimda sac kalmicakti nerdeyse ki gazlar bitti keyifli zamanlar geldi. Konu sahibi sizde sabredin eninde sonunda geciyo ama iyi bi doktor kontrolunden gecin herseyden(enfeksiyon,alerji,reflu v.s) emin olduktan sonra bebeginizin hoslandigi dikkatini dagitacak seyleri ogrenin boyle boyle zamanlariniz gecicek neseli kahkahali gunlere geliceksiniz sizdeVallahi ben ilk ayı sarılıkla atlatmıştım. O yüzden gözünü açsa diye bakıyordum. 2.ayda gaz başlıyor zaten. 4. Ay bitimine kadar devam ediyor. Gazsız ve çok sakin mizaçlı çocuk demek ki bahsettikleriniz.
Benim bebegimde ilk 1. Ay uyurdu
Sonra gaz sıkıntısı bir basladi e nasil yataga birakip gideceksin :)
Konu sahibi gazi yok diye kesin konusuyor ama bana gazi var gibi geldi
Cunku dr bize siz 3 kere gazini cikartirsiniz ama icinde 15 kez cikarmasi gereken vardir boyle dusunun demisti
Canim benm bebgmde 8 haftalik ve aynen dedign gibi. Inan susmuyo artik bazen birakyodum tamam agla diye. Kollarim gidiyodu ki ya bitek uyursa susuyodu bide kucakta. Son 1 haftadir kundak yapiyrm uykulari biraz daha uzun suruyo ve cok daha rahat oldu. Yani insan az da olsa nefes aliyr. Ilk kizimda dogar dogmaz kundak yapmistim. Ama ikinci kizim kundagi basta kabul etmemsti. Yari kundak dedkleri sey. Bide harvey karp kitabini tavsye ederim.günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.
allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.
Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.
Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.
allah rızası için ben ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?
( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)
NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.
İdrar enfeksiyonu olabilir mi. Annem bende surekli morarak aglama oldugunu ve tuvaletimi yaparkende bu sekilde aglayinca dr tahlil istemis ve enfeksiyon varmisErken sünnetin başka sebepleri vardı. Bitik denirmiş halk arasında çişini yapamiyordu zorlaniyordu son bir iki haftadır mecbur oldu bende 6 7 aylıkken istiyordum ama malesef erken oldu.
Evet susar. Benim kizim 16 aylik. Ve hâla gaz oldugu geceler ayaktayiz. Ancak yuzukoyun kucagimda uyuyup sirtini sivazladigimda ve fitil attigimda rahatliyorgazı olsa kucağa alınınca susar mı acaba?
kucağa alıp hoplatmamizı istiyor sadece öyle susuyor.
Igünaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.
allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.
Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.
Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.
( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)
NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.
Sgünaydin sevgili kk.
Yazılmışı varmış tekrar yazmiyimNormal.
2 yaştan önce uyku eğitimi anlamsız.
Çünkü o yaşa kadar diş, hastalık, büyüme atakları derken düzen tutmuyor.
Bebek sahibi olunca uykuyu, düzeni, yemeği vs unutacaksınız.
Hepimiz aynı evreleri yaşadık.
Mümkün olduğunca sakin kalın.
Bebek doyuyor mu emin olun.
Arada 1 çay kaşığı rezene, papatya çayı verin, siz de için.
Sakinleştirecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?