bebeğim sürekli ağlıyor

Oğlum 26 günlük ve dün 11 d başladı ağlamaya sabah 7 ye kadar susmadı gaz sancısı büyük ihtimal sizinde öyledir.. biziimde pıt pıt çıkarıyor ama yinede gazı çok var belli
gazı olsa kucağa alınınca susar mı acaba?
kucağa alıp hoplatmamizı istiyor sadece öyle susuyor.

5-6 aylik arasinda biraz rahatladi benim bebegim. O zamana kadar evde her odadan fon makinesi sesi geliyordu :) youtubeda saatlerce suren ses kayitlari var. Bebeginizi kundaklamak ve bu sesleri dinletmek onu rahatlatacaktir. Anne karnindayken cok gurultulu ortama alisan bebekler hemen dis dunyaya adapte olamayabilirler. Gurultu ve sarilip sarmalanmak onlara hala anne karnindaymis hissi verir.

Evet surekli dinletmelisiniz maalesef. Cok zor bir surec, biz de cok yiprandik ama caresi yok. 3 aydan sonra azalacak. İnternetten kolikle ilgili bilgileri de okuyun. Bizimkine en kotu zamanlarinda ginde 3 aglama nobeti geliyordu. Her biri en az 2 saat suruyordu.

Alerjisi olabilir. Çocuk alerji uzmanına gidin derim. Sizin yediğiniz bir şey ona alerji yapıyor olabilir. Küçücük bebek kucağa falan alışmaz zaten onun yerine anne kucağıdır. Siz dediğim gibi bir alerji uzmanına gidin

Ayrica bebegi fazla hoplatip sallamanizi tavsiye etmem. Bunun da farkli zararlari olabilir.

Tabii once doktorunuzdan da yardim alin. Biz bonreklerine, idrar yollarina kadar kontrol ettirdik. Bir sikinti yoktu ama sadece agliyordu.

2 aylık kızım var bizde gece 1 lere kadar uyumuyoruz ve gaz sıkıntısı var. Gazi olduğu zaman sürekli emmek istiyor ve kucak istiyor bırakınca morarana kadar agliyor.

Alerji olabilir ayrıca daha çok küçük.2 saatte bir yarım saat emzirdiğinizi söylemişsiniz.bebek memeyi kendi mi bırakıyor siz mi bıraktırıyorsunuz?bir de bebek acıkmasa da 2 saatten önce emmek istiyor olabilir.ağlayınca emzirin bence.saat tutmayın.bebek memede rahatlar

7-8 aylık çocuktan bahsetmiyoruz, 2 aylık bu çocuk. Uyku eğitimi en erken 5. ayda veriliyor ki bence onun için bile erken. 5 aydan önce koy yatağa uyusum bi çocuk büyütebildiyseniz ağlatmadan, helal olsun.

Kızım çok ağlayan huysuz bi çocuk olmadı, tek talebi kucaktı çünkü. Onu karşılayıncada ben çok iyi dinlendim vallahi. Uykusuz geçirdiğim gecelerim nadirdir. Kucak istediği için ağlayan bir çocuğa direnmeyi uzmanlar söylüyor bile olsa -ki söylemiyor- yine de anneliğim müsaade etmez.

Konu sahibi; aslında en iyi tavsiye çocuğunuzu tanımak. Daha aynı görüşü savunan bi yoruma denk gelememişsinizdir muhtelemen. Çok sakin olmanız gerekiyor çocuğu okuyabilmek için. Sütünüz varsa doymama ihtimalini geçin, uyutma tekniklerini değiştirin sürekli. Emzik, göğsünüze yatırıp sırtını sevme, hafif sallama, pış pış, dans etme gibi her yolu deneyin. Biri muhakkak tutacak. Önemli olan nasıl uyuduğu değil, uyumuş olması. Eğitimi falan bırakın, önce bi adapte olun, düzene sokun hayatınızı.

Gazi vardir bencede gazli bebek ne kadar gaz cikartsada yetmiyor malesef benim bebegimde oyleydi yediklerinize dikkat edin gaz yapan yiyecekler yemeyin. Hoplatmak gazli bebege cok iyi gelir biz plates topunda hopluyorduk hafif hafif iyi geliyordu. Arkadaslarin da dedigi gibi banyo rahatlatir ama dikkat edin usutmeyin havalar sogudu. Usutunce de gazi olur cunku

Normal şartlarda bebekte bir problem yoksa bebek doyduktan sonra uyur heleki ilk aylarda
Beni tebrik etmenize gerek yok bu doğal bir şeydir
Bazı durumlarda bebek doğduktan sonra o kucaktan o kucağa gider gelir hiç doğal bir ortam değildir
Bu anneyi de bebeğime olumsuz etkiler
Konu sahibi sizden bağamsız bunlar

Gaz olmadığından nasıl emınsınız. Cunku gaz da sizin tarıf ettıgınız gıbı ıkı haftadan sonra baslar. Kızım da 4 aya kadar surmustu hatta. Genellikle kendi kendine hareket edene donene oturana kadar falan suruyor. Bunun dısında uykusuz olabılır tabi. 2 aylık bebek ıcın uyku penceresi kac dakika olmalı ona bakıp ona gore uyutmaya calısın.ayrıca alerjık de olabılır. Illa dokuntusu olması ya da kusması falan gerekmez.eger alerjısı varsa huzursuz oluyordur. İdrar yollarında enfeksiyon olabılır sızı yapıyordur.Burnu tıkalı olabılır. Geniz eti olabilir. Siz iyice bir doktora muayene ettırın.

Kolik olabilir. Eğer hep aynı saatlerde kriz gibi durduk yere ağlıyorsa koliktir o. Gazı yok diye düşünmeniz de yanlış kendi kendine yapsa bile ağrı yapar. 6 aydan küçük çocuk uyku eğitimi alamaz. En erken 4. Ayda başlar. Çocuk sizi yanında istiyor da olabilir. Özel bebek masaj kremleri var ayaklarına onlarla masaj yapabilirsiniz. Fön sesi de çok rahatlatıyor ayrıca yazanlar olmuştur.

Mide gazi baskadir
Bağırsak gazi baska
Pit pit cikarsa bile o bağırsak gazidir
Ve mideyi rahatlatmaz
Bana gaz gibi geldi cunku aynisini yasadim ve 3 bucuk ayin sonunda gecti o şekilde aglarken dr a goturun gazi ooldugunu soyleyecek bence
Kaldi ki aglarken ayaklarini karnina dogru cekip agliyorsa emmesine ragmen araniyorsa morarana kadar agliyorsa bu genelde gaz belirtisi oluyor..

Ben daha hiçbir arkadaşımdan yada akrabamdan “çocuğumu koydum uyudu” gibi bir şey duymadım. Çünkü; kolik olmasa bile mutlaka gaz sancısı olacaktır. Hayal alemi bunlar. Biz ilk aylarda koyduk uyuduyu değil slingleri araştırdık hep. Hiçbirinde de sıkıntı yoktu. Sizin standartınıza uygun bir çocuktan bahsedilmiyor şuan.

Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelim

Benim bir tanıdığim alıştırdı
Ama nasil emzirip gazini denerdi birakirdi yataga bebek kucaga alinmaz derdi cocuk catlardi en son ağlamaktan yorulup uyurdu...
Bu bana gore degil malesef vicdanim rahat etmiyor yoksa bizde bilirdik yataga birakip susmasini beklemeyi :))

Yazik ben dayanamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…