gazı olsa kucağa alınınca susar mı acaba?Oğlum 26 günlük ve dün 11 d başladı ağlamaya sabah 7 ye kadar susmadı gaz sancısı büyük ihtimal sizinde öyledir.. biziimde pıt pıt çıkarıyor ama yinede gazı çok var belli
7-8 aylık çocuktan bahsetmiyoruz, 2 aylık bu çocuk. Uyku eğitimi en erken 5. ayda veriliyor ki bence onun için bile erken. 5 aydan önce koy yatağa uyusum bi çocuk büyütebildiyseniz ağlatmadan, helal olsun.Her anne bebeği kucağında 7/24 dolaşamaz bu yorar sıkar yıpratır
Bebek kucağa tabiki alışır
Anne bebeğinin doyduğundan enim olduktan sonra bebeği yatağına bırakmalı uyutmalıdır
Bana kalırsa siz yanlışsınız
Annenin sağlıklı olması için bebeği kucağından bırakması rahatlaması lazım
Bu anne bile olsa ihtiyaçları gereksinimleri olacaktır
Anne bebek sağlığı için
Normal şartlarda bebekte bir problem yoksa bebek doyduktan sonra uyur heleki ilk aylarda7-8 aylık çocuktan bahsetmiyoruz, 2 aylık bu çocuk. Uyku eğitimi en erken 5. ayda veriliyor ki bence onun için bile erken. 5 aydan önce koy yatağa uyusum bi çocuk büyütebildiyseniz ağlatmadan, helal olsun.
Kızım çok ağlayan huysuz bi çocuk olmadı, tek talebi kucaktı çünkü. Onu karşılayıncada ben çok iyi dinlendim vallahi. Uykusuz geçirdiğim gecelerim nadirdir. Kucak istediği için ağlayan bir çocuğa direnmeyi uzmanlar söylüyor bile olsa -ki söylemiyor- yine de anneliğim müsaade etmez.
Gaz olmadığından nasıl emınsınız. Cunku gaz da sizin tarıf ettıgınız gıbı ıkı haftadan sonra baslar. Kızım da 4 aya kadar surmustu hatta. Genellikle kendi kendine hareket edene donene oturana kadar falan suruyor. Bunun dısında uykusuz olabılır tabi. 2 aylık bebek ıcın uyku penceresi kac dakika olmalı ona bakıp ona gore uyutmaya calısın.ayrıca alerjık de olabılır. Illa dokuntusu olması ya da kusması falan gerekmez.eger alerjısı varsa huzursuz oluyordur. İdrar yollarında enfeksiyon olabılır sızı yapıyordur.Burnu tıkalı olabılır. Geniz eti olabilir. Siz iyice bir doktora muayene ettırın.günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.
allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.
Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.
Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.
allah rızası için ben ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?
( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)
NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.
Ben daha hiçbir arkadaşımdan yada akrabamdan “çocuğumu koydum uyudu” gibi bir şey duymadım. Çünkü; kolik olmasa bile mutlaka gaz sancısı olacaktır. Hayal alemi bunlar. Biz ilk aylarda koyduk uyuduyu değil slingleri araştırdık hep. Hiçbirinde de sıkıntı yoktu. Sizin standartınıza uygun bir çocuktan bahsedilmiyor şuan.Normal şartlarda bebekte bir problem yoksa bebek doyduktan sonra uyur heleki ilk aylarda
Beni tebrik etmenize gerek yok bu doğal bir şeydir
Bazı durumlarda bebek doğduktan sonra o kucaktan o kucağa gider gelir hiç doğal bir ortam değildir
Bu anneyi de bebeğime olumsuz etkiler
Konu sahibi sizden bağamsız bunlar
Siz rastlamasanizda eger bir sikintisi yoksa bebek doyduktan sonra uyuyor gercekten hele ilk aylarda gunun cogu uyuyarak ve emerek gecer biz de gaz sancilarimiz baslayana kadar oyleydik. Ama tabi bebegin sikintisi varsa oyle koydugun yerde uyumasi imkansiz tabiki. Saglikli olsunlar da tek dertleri gaz olsun diyelimBen daha hiçbir arkadaşımdan yada akrabamdan “çocuğumu koydum uyudu” gibi bir şey duymadım. Çünkü; kolik olmasa bile mutlaka gaz sancısı olacaktır. Hayal alemi bunlar. Biz ilk aylarda koyduk uyuduyu değil slingleri araştırdık hep. Hiçbirinde de sıkıntı yoktu. Sizin standartınıza uygun bir çocuktan bahsedilmiyor şuan.
Ben daha hiçbir arkadaşımdan yada akrabamdan “çocuğumu koydum uyudu” gibi bir şey duymadım. Çünkü; kolik olmasa bile mutlaka gaz sancısı olacaktır. Hayal alemi bunlar. Biz ilk aylarda koyduk uyuduyu değil slingleri araştırdık hep. Hiçbirinde de sıkıntı yoktu. Sizin standartınıza uygun bir çocuktan bahsedilmiyor şuan.
YazikBenim bir tanıdığim alıştırdı
Ama nasil emzirip gazini denerdi birakirdi yataga bebek kucaga alinmaz derdi cocuk catlardi en son ağlamaktan yorulup uyurdu...
Bu bana gore degil malesef vicdanim rahat etmiyor yoksa bizde bilirdik yataga birakip susmasini beklemeyi :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?