• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim sürekli ağlıyor

darlyda

Sevgiyumağı
Kayıtlı Üye
4 Şubat 2017
2.097
1.538
133
günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.

allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.

Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.

Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.

allah rızası için ben ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?

( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)

NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.

Gazı cok olabilir genelde cok aglayan bebeklerın karın agrısı cok oluyor bitkisel gaz damlaları oluyor onu kullanın bıde ben nane demleyip her gun ıkı uc cay kasıgı veriyordum ıyı geliyor

Şimdi kolik mi bebek onu bilemedim değilse kucağa kokunuza mi alıştı
Birde neden bu kadar erken sünnet zaten problemli ise bunu düşünmeliydiniz bana kalırsa
Anne baba en azından iyileşene kadar dayanacaksınız
Ben şunu fark ediyorum yeni anne baba olanlar ilgi ve sevgi dozunu abartabiliyor
Ve bebek bakmayı bilmiyor yanlış anlamayın bilmek bazen okumaklada olmuyor

günaydin sevgili kk.
Şuan en büyük hatta tek derdim bu umarim doğru yerdir çünkü tecrubeli annelerden fikir almak destek görmek istiyorum.

allah bağışlasin benim ve tüm annelerin yavrularını 63 günlük bir bebeğim var. Doğduğu 2 haftadan şu zamana kadar hep ağladi.
Uykusu geliyo ağlıyo uyanıyo yattığı için ağlıyo direk kalkmak kucaklanmak istiyor. Yani kısacası herşeyde morarana kadar ağlıyor. Uyanıkken asla kendi kendine kalamıyor.

Çok yoruldum artık gece gündüz uyumuyor en uzun uykusu gece oluyor oda 2 saat gündüzleri sallamayı kestiğimiz anda uyanıyor. Şuan bide sünnet oldu onunda mızmızlığı eklendi ne yapacağımı şasirdım. Tuvalete bile gidemez oldum.

Ben bu çocuğa ne yapmalıyım. Nasıl özellikle gece uykusu eğitimi verebilirim. Mesela 12 1 olmadan asla uykuya dalmıyor. ama 9 dan uyuyana kadar bas bas bağırarak ağlıyor ve sakinleştirmek çok zor oluyor.

allah rızası için ben ne yapmalıyım bana yardımcı olur musunuz?

( Bebeğim sürekli aglıyor mesajlara geç dönebilirim ama herkesin yorumunu mutlaka uygulayacağım. Simdiden teşekkürler hayırlı günler)

NOT: Gaz sancısı çekmiyoruz çok şükür koliklikten değil yani bunuda söylemek istiyorum tamamen huyu ve bu huyu değiştirmem gerek.

Kolik değil ve herhangi bir sağlık sorunu yoksa 2 aylık bebegin günün yarısından fazlasını uyuyarak geçirmesi lazım. Doymuyor olabilir mi?

Normal.
2 yaştan önce uyku eğitimi anlamsız.
Çünkü o yaşa kadar diş, hastalık, büyüme atakları derken düzen tutmuyor.

Bebek sahibi olunca uykuyu, düzeni, yemeği vs unutacaksınız.
Hepimiz aynı evreleri yaşadık.

Mümkün olduğunca sakin kalın.
Bebek doyuyor mu emin olun.
Arada 1 çay kaşığı rezene, papatya çayı verin, siz de için.
Sakinleştirecektir.

İki aylık bebek bu kadar ağlıyorsa mutlaka bir sebebi vardır önce onu bulmaya çalışın . Doymuyor olma ihtimalini gözden geçirin . Gazı olabilir çıkaramadığı için ağlıyor olabilir . Akşama doğru banyo yaptırın sıcak suda vakit geçirmesi karnına iyi gelebilir ( ben oğlumu akşama doğru yıkıyorum hem hoşuna gidip oyun oynuyor bende rahatlayıp uyuyor 7 aylık )
Uyku eğitimi için erken en az 4 aylık olması gerektiğini biliyorum.
Emin olun geçici olan şeyler hak veriyorum ama 4 ayı geçince daha sakin oluyorlar
Bende oğlumu 3,5 aylıkken sünnet ettirdim iyi ki yapmışım hiç sıkıntı yaşamadık hemen de geçti biz yazın yaptırdık o yüzden daha rahat oldu tabi

Doymuyor olabilir mi? O kadarcık bebeğin doyunca direkt uykuya geçmesi lazım
Bunun için 2 3 ayrı doktor götürdüm kilo alımı normal 2 saatte bi yarım saat süreli emiyoruz ve artık ya kendi kafasını çekiyor ya da kusuyor emerken. Kilo alımıda gayet iyi şuana kadar 3 buçuk kilo aldı doğumdan beri.

Gazı cok olabilir genelde cok aglayan bebeklerın karın agrısı cok oluyor bitkisel gaz damlaları oluyor onu kullanın bıde ben nane demleyip her gun ıkı uc cay kasıgı veriyordum ıyı geliyor
gaz sancısı yok sürekli gazını kendisi yapıyor yinede masaj falan yapıyorum rahatlasın diye.

Şimdi kolik mi bebek onu bilemedim değilse kucağa kokunuza mi alıştı
Birde neden bu kadar erken sünnet zaten problemli ise bunu düşünmeliydiniz bana kalırsa
Anne baba en azından iyileşene kadar dayanacaksınız
Ben şunu fark ediyorum yeni anne baba olanlar ilgi ve sevgi dozunu abartabiliyor
Ve bebek bakmayı bilmiyor yanlış anlamayın bilmek bazen okumaklada olmuyor
Erken sünnetin başka sebepleri vardı. Bitik denirmiş halk arasında çişini yapamiyordu zorlaniyordu son bir iki haftadır mecbur oldu bende 6 7 aylıkken istiyordum ama malesef erken oldu.

Buradan size çözüm önerisi çıkmaz bence. Çünkü; yukarıda bir arkadaş “kucağa alışmış olabilir, sevginin dozunu kaçırmayın” demiş. Bence tam aksine, 2 aylık bebeklerde alışma gibi bi durum yok. Kucağınızdan indirmeyin ağladığında. Ben 4 aya kadar hep göğsümde uyuttum, o uyuyordu ben dinleniyordum. Gecede 7de uyutup yatırıyordum, uyandıkça emziriyordum. Gerekirse yine göğsümde uyutuyordum. Kıyafetinizle de uyutmayı deneyebilirsiniz.

Akşam belli bir saatten sonra lambayı kapatın, gece lambası açık kalsın sadece. Uyanınca da yine lambayı açmayın. Rutin oluşturmuş olursunuz. Gece olduğunu bilsin. Tuvaletini yapması nasıl. O mu sıkıntı veriyor acaba. Yada sizin yediğiniz birşey mi dokunuyor

gaz sancısı yok sürekli gazını kendisi yapıyor yinede masaj falan yapıyorum rahatlasın diye.
Gazını çıkartması gazı olmadığını göstermez çok gaz oluyor o aylarda hem çıkarır hem gaz sancısı çeker. Morarana kadar ağlaması gazdan.. sıcak tutun kundak yapın geceleri

Öncelikle bebeğinizi güle güle büyütün.
2 Aylık bebeğe uyku eğitimi verilmez.

Arkadaşın biri 2 yaştan sonra demiş.
Kesinlikle yanlış.

2 yaş uyku eğitimi için çok geç.

6. Aydan sonra uyku eğitimi verebilirsin. Ķüçükken daha kolay alışır.
Uyku saatleri gelişim için çok önemlidir.

Benim bebeğinde 35 günlük ve neredeyse aynı durumdayız gece 2 saat uyusa seviniyorum şuan bile ayağımda sallamasam kıyamet kopar. ilk oğlum daha beterdi ama 3 ayın sonunda düzene girmeye başlıyorlar. inan tek çaresi sabır.

Erken sünnetin başka sebepleri vardı. Bitik denirmiş halk arasında çişini yapamiyordu zorlaniyordu son bir iki haftadır mecbur oldu bende 6 7 aylıkken istiyordum ama malesef erken oldu.
Ben 3 aylıkken sünnet ettirdim hiç sorunda yokken kafan rahat olsun yani onla alakası yok

Oğlum 26 günlük ve dün 11 d başladı ağlamaya sabah 7 ye kadar susmadı gaz sancısı büyük ihtimal sizinde öyledir.. biziimde pıt pıt çıkarıyor ama yinede gazı çok var belli

Buradan size çözüm önerisi çıkmaz bence. Çünkü; yukarıda bir arkadaş “kucağa alışmış olabilir, sevginin dozunu kaçırmayın” demiş. Bence tam aksine, 2 aylık bebeklerde alışma gibi bi durum yok. Kucağınızdan indirmeyin ağladığında. Ben 4 aya kadar hep göğsümde uyuttum, o uyuyordu ben dinleniyordum. Gecede 7de uyutup yatırıyordum, uyandıkça emziriyordum. Gerekirse yine göğsümde uyutuyordum. Kıyafetinizle de uyutmayı deneyebilirsiniz.
Her anne bebeği kucağında 7/24 dolaşamaz bu yorar sıkar yıpratır

Bebek kucağa tabiki alışır

Anne bebeğinin doyduğundan enim olduktan sonra bebeği yatağına bırakmalı uyutmalıdır

Bana kalırsa siz yanlışsınız

Annenin sağlıklı olması için bebeği kucağından bırakması rahatlaması lazım

Bu anne bile olsa ihtiyaçları gereksinimleri olacaktır

Anne bebek sağlığı için

2. Hafta basladiysa koliktir buyuk ihtimalle. Kolikle gaz sancisi farkli seyler. Aspirator sesi, youtubedan fon makinesi sesi vs. Gibi sesler, yani beyaz gurultu dedigimiz sesler bebeginizi rahatlatacaktir. Benim bebegimde bunlar cok ise yaradi. Bir de buzuki Orhan’ın yine youtubedan bulabileceginiz kolikli bebekler icin olan sarkilari da ise yaradi. Bu sesleri dinletmeyi deneyin.

2. Hafta basladiysa koliktir buyuk ihtimalle. Kolikle gaz sancisi farkli seyler. Aspirator sesi, youtubedan fon makinesi sesi vs. Gibi sesler, yani beyaz gurultu dedigimiz sesler bebeginizi rahatlatacaktir. Benim bebegimde bunlar cok ise yaradi. Bir de buzuki Orhan’ın yine youtubedan bulabileceginiz kolikli bebekler icin olan sarkilari da ise yaradi. Bu sesleri dinletmeyi deneyin.
bu sesleri dinletiyoruz anlık duruyor ama 10 15 dakika sonra tekrar ağlamaya başlıyor.

Back