Bebeğim sol bacağını havaya kaldırıp oynamıyor. Sağ bacağı daha aktif. Böyle bir durum yaşayan var mı?

Pskanne

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2022
6
1
1
26
Merhabalar hanımlar. 3.5 aylık kızım sırt üstü yatarken sağ bacağını sol bacağından daha çok kullanıyor. Sağ bacağıyla tekme atma hareketi, havaya kaldırma vs yapıyor ama sol bacağı hep aşağıda sakin. Dik basarken ikisine de basıyor ama sıkıntı yok. Endişeliyim. Doktor randevusu aldım. Ancak sizin de yaşadığınız bu ve benzeri bir durum var mı merak ettim. Kalça ultrasonunda bir sorun yoktu. Tembellik olabilir mi? Cevaplarınızı bekliyorummm

Sağ taraf hep biraz aktiv oluyo zaten benimde bebeğim sanki kolunun birini az hareket etdiriyodu şimdi aynı ikiside korkma. Hem.ayaklarini basiyo bir sıkıntı olsa basmazki korkma inşallah bişey yoktur

Sağ taraf hep biraz aktiv oluyo zaten benimde bebeğim sanki kolunun birini az hareket etdiriyodu şimdi aynı ikiside korkma. Hem.ayaklarini basiyo bir sıkıntı olsa basmazki korkma inşallah bişey yoktur
Çok teşekkür ederim

Bizim de sol bacak aktif. Solak olcak oglum galiba

Dönem dönem oğlumunda sol el veya ayak sağ el veya ayak daha aktif oldu. Bizde solak mı olcak diyorduk ama ilgisi yokmuş geçiyor.

Engel vs durumu yoktur değil mi? Ne kadar süre sonra aktif oldu?
Yani tam zaman hatırlamıyorum ama 1 ay biri diğer ay diğeri diyebilirim 5. ayda ikisinide karışık kullanıyordu geçenlerde sol elini daha cok kullanıyordu yine 3 yaşından sonra oturuyormuş kalıcı olarak solak olma veya olmama durumu. Ama başka aksi kötü bir durumla ilgisi yok korkmayın bence normal gelişim. Birde kalça ultrasonu çekilirken bana orada tanıdığımız çalışıyordu. Bacak boğumları sağ sol birbirine denk geliyorsa oradanda anlıyor doktor sorun var mı diye daha ilk bakışta demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…