Çocuk Hastalıkları bebeğim sesin geldiği yöne dönüp bakmıyor!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

duygusuz.ifade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
15
0
86
Ankara
arkadaşlar bebeğim çıkardığım sesler karşısında hiç istifini bozmuyor.
duymuyomu acaba dedim uyurken ufak bi ses çıkardım ve sıçradı duydu yani.
ama sesin geldiği yöne bakmıyor. tam olarak 3 ayı bitirdik sizce normal mi çok endişeleniyorum.??

canim 3 ayı bitirdiyse seslere karşı duyarlı olması lazım..ama uyudugunda uyandı sıçradi demişsin.eger uyanık oldugunda sana tepki vermiyorsa onu biraz daha uyar bu konuda..eger baktınki hala bi tepki yok mutlaka dr götürülmesinden yanayım canm

Demekki işitmesinde bir problem yok ondan korkuyorsan işitme testi yaptır farklı birşeyden korkuyorsan aklıma bir tek otizm gelebiliyor ama otizmdede bebekler kesinlikle anneyle yada birileriyle göz teması kurmazlarmış bakışlarını kaçırtırlarmış.Annelik böyle birşey işde hep bebeğini inceliyorsun birşeymi var acaba diye kuruntular yapıyorsun belkide bebeğin o an farklı birşeye odaklandığı için çıkarttığın ses ilgisini çekmiyordur bence daha çok küçük böyle bir kuşku için ama tabi hepimiz acaba şöyle yapdı böyle yapdı birşeymi var diye düşünmüşüzdür zaman zaman yinede kafanda bir kuşku varsa doktorunuza sor

Güzel net ses çıkaran bi çıngırakla dene bence. TV yi, ilgisini dağıtacak bişeyler çalışıyorsa vde onları kapatarak çıngırakla dene. eğer tepi verirse sonra kendi sesinle dene. Bence bişiyi yoktur.

Canım bebeğin henüz çok küçük, sanmıyorum kötü birşey olacağını. Ama herhangi bir iletişim bozukluğu problemini erken teşhis ettirirsen çok büyük fayda görürsün. O yüzden zaman geçmeden bir doktora görün bence.

dün doktora gittik. 3 aydır dewamlı bi doktor bulamadım maalesef.. sürekli deneme yanılma yöntemindeyim. sordum seslere karşı hareket edio gülüo falan ama dönüp de bakmıo ses nerden gelio die. doktor da bana duwardaki çizelgeyi gösterdi 3 aylık bebek neler yapabiliomuş bak die. baktım sese bakar die bi şık yoktu. orada yazanların hepsini yapabiliyor. sadece bu şekilde cewap werebildi doktorumuz 4. ayda sese bakacağı yazıyordu çizelgede. 1 ay daha bekleyeceğim. inş söylediğiniz gibi bi sorun yoktur.

Merak ettim,kulaklarıyla ilgili işitme testi yaptırmadınız mı?
Yaptırmanızı şiddetle öneriyorum..
Bu arada size tepki vermesi için oldukça küçük,daha çok erken annesi:teselli:

canım hangi hastaneye ve doktora gittin bende ankaradayım.memmnun kaldın mı

valla canım doktor 70li yaşların üstündeydi. bunama safhasında artık :) hiç ama hiç memnun kalmadım. bi türlü ii bi doktor bulamadım ona yanarım. keçiörende oturuyorumben. keçiören hastanesine götürdüm ilk ay dogumu orda yaptıgım için ama pek hoşlanmadım çocuk doktorlarından. bu gittiğim de hiç ii deildi. gelecek ay napıcaz bilmiyorum. sen iyi bi doktor bulursan yaz buraya mutlaka :)

umarım bebeğinin bi sorunu yoktur canım 1 ay daha bekle bakalım
eğer 1 ay sonra da tepki vermezse başka bir dr qidersin..

eğer sese tepki vermiş de dönüp bakmamış ise ben daha çok gözleriyle ilgili bir sıkıntı düşündüm Allah korusun,
benim de ikizlerim var,biri diğerine göre daha zayıf ve geriden geldi,2 aya kadar aynı şeyleri yaşadık ve düşündük,biz bir göz uzmanına götürdük,herhangi bir sorun yok denildi,nitekin 2.5 aylıkken seslere yöenlmeye başlamıştı,
biz de otizmden korktuk fakat onun için 6 ayı beklemek gerekiyormuş,bu otizm konusunu belirtileriyle beraber bir oku canım,
Allah göstermesin tabi ki fakat herşey bizim için ve erken teşhis-tedavi çok önemli..
Geçmiş olsun..

ya arkadas söylemiş otizm olabilir diye. girdim baktım belirtilerine. çok da korktum tabi ama belirtileri yok yağmurda çok şükür. görme konusuna gelince çok iyi görüyo takip ediyo. artık yeni yeni seslere de bakmaya başladı sürekli olmasa da. o kdar bagırıyorum bakmıyo sonrasında öyle bi dönüp bakıyoki ne var dercesine artık inadından dönmediği konusunda emin oldum. herhangi bişeye odaklanmadıysa mutlaka bakıyo Allahıma bin şükür :) ama tw falan izliyosa top atsan bakmıyo. bu da yapı meselesi sanırım. babası öyledir .

Ankara da mali durumunuz iyi ise (ssk ya bakmıyorlar,özel sigorta veya nakit çalışıyorlar)Mesa hastanesinin kbb doktorlarını önerebilirim (muayene ücreti 140 tl tabi bide basınç testi maliyet yükselir) ssk nız var ise; Akay hastanesinde Prof.Dr.Yalçın Özkaptan'ı öneririm.. GATA Hastanesinde Anabilim dalı başkanlığı yapmıs işinin ehli, insanı çok rahatlatan biri :) benim kızımın orda kulak ameliyatı yapıldı..sevgiler..

Not: Çocuk doktorları çocuğun kulağında ki sorunları maalesef anlayamıyorlar.. antibiyotik ve ağrı kesici-ateş düşürücü verip yolluyorlar..almayın diyemem ama mutlaka bi kbb uzmanına götürün diyebilirim..

Son düzenleme:
tv den uzak tutun bol bol konuşun bebeğinizle gözlerine bakarak konuşun hikaye kitap okuyun şarkı söyleyin kulakları duymuyo olabilir belki ama sese tepki ara sıra veriyormuş demişsin kbb doktoruna götürün konusunda uzman bera testi yaparlaar ve anlaşılır geçmiş olsun

Yeni doğan yiğenimin otoakustik emisyon testi sağ (-) eksi olarak yazılmış bu nedir ne yapmak gerekir çok şaşkınız bilgisi olan varmı ? şimdi ne olacak lütfen yardım

Benim bebeğim doğduğunda ilk yapılan işitme testini geçti. Fakat 10 günlüklen fark ettimki bazen yüksek sese sıçrıyor bazen hiç tepki vermiyor. Okuduğum yazılarda bebeğin tepki vermemesi santral sinir sisteminde bir hastalığın belirtisi olabilirmiş diyordu. Doktora gittim tekrar işitme testi yapıldı yine geçti testi. Doktora sorunu anlattım o da oyuncak davulla kulağının dibinde ses çıkardı bebeğim hiç tepki vermedi. Olabilir dedi bizi gönderdi. Ama hep içimde bir şüphe; bebeğimde problem var. Sonrasında bir sürü doktora götürdük “bekleyin” dediler. Bugün geldiğimiz durum; bebeğim 64 günlük seslere bazen tepki veriyor bazen vermiyor, göz teması yok , sosyal gülümseme yok. Doktorlar 3 ayı bitirsin tekrar bakalım dediler. Sadece nesneleri takip ediyor. Ben de otizmden şüpheleniyorum

Merhaba aynı durumdayım ne aşamadasınız? İnşallah birşey yoktur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…