• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim şehit oldu

Günlerdir sizi ve bebeğinizi düşünüyorum. Henüz anne bile değilim ama acınızı öylesine yüreğimde hissediyorum ki anlatamam. Bu dönemi biraz daha rahat atlatabilmeniz için sürekli dua ediyorum.Kaderin önüne geçilmiyor. Ne yazık ki ölüme çare yok.. Bebeğiniz daha nereye ve neden geldiğini bile anlayamadı..Sizi anne ve baba yaptı, sizi tanıdı. O büyük sevgiyi size tattırdı ve geri döndü.Belkide böylesi erken gidişi sizi daha fazla üzmemek içindi.
Demek istediğim Benim kuzenim vefat ettiğinde 22 yaşında ve nişanlıydı. Üniversite son sınıfta okuyordu. Okul biter bitmez evlenecekti ama o kaza bütün hayalleri, umutları, emekleride kuzenimle birlikte öldürdü.Annesine bile haber vermeden süpriz yapmak için okuduğu şehirden memlekete geliyordu. Gelemedi...
Ben çok küçüktüm o zamanlar ama bunca yıldan sonra hala yengem ve dayımın yüzüne her baktığımda o hüznü görebiliyorum. Belki paylaşımlar arttıkça acıda artıyordur diye düşünüyorum. Bebek büyüdükçe hayallerde büyüyor galiba.. Tabi ki şuan için bu yazdıklarımın sizin için bir önemi yok çünkü süre ne olursa olsun Annelik duygusunu tattınız ve acı çekiyorsunuz. Ama belki zamanla düşündükçe size bir nebze teselli olur umuduyla yazmak istedim.
İnşallah Allah size tekrar sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder. Küçük ablalarının hatırasıyla büyür acınızı hafifletirler...
Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın...

Son düzenleme:
Allaha buyuk konuşmak istemem ama emınım senınkıde zordur ama böylesıde daha zor be abla sanki,kucağında emzırıyorsun,senden beslenıyor,sana muhtac ,kokularınız aynı , her daim yanyana,gecen gündüzüne karışıyor,günün her vakti beraber,kokusuyla uyuşmak onun tadını almak ,bakışları gülüşü ağlaması bunlar nasıl unutulacak...evin şu köşesinde yatırdım şurada emzirdim şuraya kustu,burda şunu yaptı vs. ya geriye kalan eşyaları,kullandıkları kullanamadıkları ,heveslerin hayallerin bir anda uçup gitti,kokusunu bıraktı,kokladıkca burnumun direği sızlıyor... ne bilim işte tarifi olmayan duygular bunlar..........
Günlerdir, sayısız kereler şu an yazmaya başladığım şekilde sayfayı açıp açıp bekledim. Ama ne elim tuşlara dokunabildi, ne tuşlar dokununca yazabildi. Her defasında tekrar denediğimde sonuç yine hiç değişmedi. Duyguların, kelimelerin, tesellilerin, sabır dilemelerin kifayetsiz kaldığını yazmak bile kifayetsiz kalacakı çünkü. Benim gibi hissettiği halde, tarifi olmayan duygularınıza ortak olabilmek adına, bir nebze de olsa teselli edebilmek adına, ne söyleyebileceklerini ne yazabileceklerini aynı benim gibi bilemedikleri halde yine de tarifi zor üzüntülerini, tesellilerini, dualarını ve yüreklerini bu sayfalara bir kelimeyle de olsa yazmayı başarabilen herkese kendi adıma da teşekkür ediyorum çünkü onların yazdıkları, buraya bir noktacık koyamayan bana bile teselli ve destek oldu. Ne çok yürek yanaklardan süzülen gözyaşlarıyla birlikte, Sevgili Su ve annesi için burada koskoca tek bir yürek oldu. Allah herkesten razı olsun inşallah.

Size de Yüce Mevla bu imtihanınızda büyük sabırlar ihsan eylesin. Dağların taşların taşıyamayacağı ve kabul etmediği var insanoğlunun sırtında. Hepimizin sınavı başka başka. Ama evlat acısı bu, mutlaka ki hepsinden daha başka. Allah büyük sabır versin inşallah. Şehit annelerinin feryatlarını görünce de hep kilitlenmişimdir çoğunlukla. Hani ilmek ilmek dokuyup emek emek büyütmüşler ve asker eylemişler. Sonra gittiği yerden, ay yıldızlı bayrağa sarıp bir arabaya koyup gönderivermişler ...

Ama evlat bu. Daha öpüp koklayamadan, daha yüzünü göremeden kaybeden analara da sorsanız, acaba onlardan daha yaralı bir yürek var mıdır? Yoktur tabi ki. Ateş bu, bir kere düşmeye görsün. Ama az, ama çok ille de yakar. Ve sonuçta asıl hakikatten gayrı, yani bunca duyguları yaşayabilen kendi canlarımızı da bize emanet veren, yerleri gökleri ve her bir zerreyi yaradan Alemlerin Rabbi Yüce Allah tan gayrı sığınılabilecek başka bir yer olmuyor işte yine nihayetinde...

Ve hiç unutmak olur mu melek yavruları? Onlar üzülmezler mi sonra? annelerimiz bizi ne çabuk unuttu demezler mi? Tabi ki hatırlanacaklar, tabi ki onlardan hatıra olan kah bir yelek, kah bir gömlek, kah bir anı, kah bir söz, daha kokusunu bile duyamamış anneler için ise kah içlerindeki bir kıpırtı, kah bir sancı ..... Onları hatırlatacak daha pek çok anı...

Ama, sadece özlemle hatırlamalı... Kimi sel olup çağlayan gözyaşı, kimi burun direği sızısı, kimi kalp ağrısı ama hepsinde bir tebessüm mutlaka olmalı... Anneciğine bir gün mutlaka kavuşmayı bekleyen yavrulara da işte ancak bu anne tebessümü teselli olmalı. İster hiç görememiş olsun, ister burada yazan annelerden birinde olduğu gibi daha baygındım yavrularımı bana verselerdi hiç olmazsa toprağa koyabilseydim diyeninden olsun hiç farketmiyor, hadi sevgili melek anneleri, Onların yerleri Allah"ın izniyle zaten belli ve onları tek üzecek olan şey de sadece sizleri üzgün görmektir belki... Anne tebessümlerinizi, anne gülüşlerinizi onlardan daha fazla esirgemeyin. Siz mutlu olun ki, Onlar da annelerinin mutsuz ve üzgün olmasıyla üzülmesinler. Sizce de hiç olmazsa onlar için bunu yapmanız gerekmez mi?

Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun. Onun taktirine rızasızlık olur mu hiç? Olmasın. İnşallah Yüce Rabbim hiçbirimizi daha zor sınavlarla sınamasın. Herkese hayırlı günler diliyorum. Sevgimle

kuzummm Gamzem Dün gece rüyalarımdaydın..
Allahım hayırlara çıkarsın ama uyandığımda çok mutluydum ..
Kent hastanesinde uzun bir koridorda Bazı odaların pencerelerinden aydınlık vuruyordu bazı yerler çok karanlık geçiyorum Arkamda uras geliyor ..Koridorun Sonundaki odanın kapısı aralık ve İçeriye seni aramak için kafamı uzattığımda annen ve dr.volkanı görüyorum Kucağında ağlayan esmer tenli br erkek bebek Ve giydirmeye gidiyoruz Dediler ve odadan çıkardılar ..Sana sarılıyorum ..
Allahım bir gün bu rüyanın gerçekleşeceğine İnanıyorum Kuzum.. Daima Seninleyim..

cnm senı cok iyi anlıyorum bnde allah sana sabırlar versın konuyu onceden okudum ama bı turlu cesaret bulup yazamadım şöyle soyleyeyım ben ilk hamileliğimde 7 aylıkken sancılarım basladı hemen hastaneye gttım ve 12 saat sunı sancı alarak doğum yaptım,normal dogum oldugu için kızımı gördüm dogar dogmaz ama doktor hemen aldı yanımdan ve kuveze koydular,3 gun hsatanede yattım onla beraber hep uzaktan kuveze baktım ve bebeğim öldü...hep dedım brdaha bebegım olsa asla onun kadar sevemem dıe ama sonra tekrar hamıle kaldım yıne erken dogum yaptım,yıne aynı olcak dıe cocugumun suratına ble bakamadım çünkü kızımın yüzünü hiç unutamıyordum..ama oglumu aldım kucagıma ve öyle bır sevdımkı sevemem dıyordum ama yasadıklarım acılar yüzünden demek istedgm allah en yakın zamanda sana uzun ömürlü bir evlat nasıp etsın ozaman daha cok toparlacaksın emınım sanada bol bol sabır versin cnm

[sıze=3]kuzummm gamzem dün gece rüyalarımdaydın..
Allahım hayırlara çıkarsın ama uyandığımda çok mutluydum ..
Kent hastanesinde uzun bir koridorda bazı odaların pencerelerinden aydınlık vuruyordu bazı yerler çok karanlık geçiyorum arkamda uras geliyor ..koridorun sonundaki odanın kapısı aralık ve içeriye seni aramak için kafamı uzattığımda annen ve dr.volkanı görüyorum kucağında ağlayan esmer tenli br erkek bebek ve giydirmeye gidiyoruz dediler ve odadan çıkardılar ..sana sarılıyorum ..
Allahım bir gün bu rüyanın gerçekleşeceğine inanıyorum kuzum.. Daima seninleyim..
[/sıze]

yüce rabbim hayırlara çıkarsın inşallah acını öle yürekten paylaşıyorumki anlatamam benimde 10 aylık bi kızım var ilk doğdu eve getirdik her emdiğinde genzine kaçırıyordu 2 günlüktü annem eşim yanımda emzirirken birden hıçkırdı öle gözlerime bakıyordu birden mosmor oluverdi öldü zannettik annem sağolsun hiç paniklemeden yutkunmasını sağladı annemin eline tekrar doğdu kuzum bi an bile beni bırakıp gittiğini düşünmek yüreğimi dağladı hala o hali gözmün önünde

allah sana dayanma gücü versin bu sınavı başarıyla gecersin inşallah rabbim uzun ömürlü hayırlı sağlıklı bi evlat nasip etsin tez vakitte inşallah

amin.bazen kalabalıkta gülerken bile icimde hep bi burukluk oluşuyor bu hep böylemi olacak,gece yastığa başımı koyduğumda bebeğimin hayali uykuya dalamıyorum,yatakta sağa dön sola dön ,hayat boş gelıyor ... evlat acısı ne kötü bırseymiş,hamıleyken ınsan bırsey anlamıyor,bebeğinle ilk temas göz göze gelınce işte bu benım yavrum parcam oluyor,zaman gectıkce onsuz bırsey düşünemıyorsun..bebeğimi cok özlüyorum her gecen gun daha da cok

ah canım hayır böyle olmicak elbette .acın çok taze :(dünden beri empati yapmaktan gözüme uyku girmedi içim paramparça oldu.

hiç kimse doldurmaz yerini ama herşeyin ilacı zaman.boşluğunu hissettiğin için her geçen gün daha da özlüyorsun şimdi şimdi anlıyorsun yokluğunu zamanla da alışacaksın ve hayata yeniden başlicaksın ama kendini heder etmeden başla çünkü hiçbirşey için geç değil. umudunu yitirme eşine dört elle sarıl rabbim sana hayırlı sağlıklı evlarlat nasip etsin inşallah.
inşallah buradan bizlere güzel haberlerini duyurursun.acı gününde yanındayız elbette güzel gününde de yanında olacağız.ben inanıyorum herşey daha güzel olucak arkadaşım.

4 aylık bir oğlum var bu konuyu okudukça sanki o acıları ben yaşıyormuşum gibi hissediyorum.Suucuum sen çok güçlü bir annesin...

Günlerdir, sayısız kereler şu an yazmaya başladığım şekilde sayfayı açıp açıp bekledim. Ama ne elim tuşlara dokunabildi, ne tuşlar dokununca yazabildi. Her defasında tekrar denediğimde sonuç yine hiç değişmedi. Duyguların, kelimelerin, tesellilerin, sabır dilemelerin kifayetsiz kaldığını yazmak bile kifayetsiz kalacakı çünkü. Benim gibi hissettiği halde, tarifi olmayan duygularınıza ortak olabilmek adına, bir nebze de olsa teselli edebilmek adına, ne söyleyebileceklerini ne yazabileceklerini aynı benim gibi bilemedikleri halde yine de tarifi zor üzüntülerini, tesellilerini, dualarını ve yüreklerini bu sayfalara bir kelimeyle de olsa yazmayı başarabilen herkese kendi adıma da teşekkür ediyorum çünkü onların yazdıkları, buraya bir noktacık koyamayan bana bile teselli ve destek oldu. Ne çok yürek yanaklardan süzülen gözyaşlarıyla birlikte, Sevgili Su ve annesi için burada koskoca tek bir yürek oldu. Allah herkesten razı olsun inşallah.

Size de Yüce Mevla bu imtihanınızda büyük sabırlar ihsan eylesin. Dağların taşların taşıyamayacağı ve kabul etmediği var insanoğlunun sırtında. Hepimizin sınavı başka başka. Ama evlat acısı bu, mutlaka ki hepsinden daha başka. Allah büyük sabır versin inşallah. Şehit annelerinin feryatlarını görünce de hep kilitlenmişimdir çoğunlukla. Hani ilmek ilmek dokuyup emek emek büyütmüşler ve asker eylemişler. Sonra gittiği yerden, ay yıldızlı bayrağa sarıp bir arabaya koyup gönderivermişler ...

Ama evlat bu. Daha öpüp koklayamadan, daha yüzünü göremeden kaybeden analara da sorsanız, acaba onlardan daha yaralı bir yürek var mıdır? Yoktur tabi ki. Ateş bu, bir kere düşmeye görsün. Ama az, ama çok ille de yakar. Ve sonuçta asıl hakikatten gayrı, yani bunca duyguları yaşayabilen kendi canlarımızı da bize emanet veren, yerleri gökleri ve her bir zerreyi yaradan Alemlerin Rabbi Yüce Allah tan gayrı sığınılabilecek başka bir yer olmuyor işte yine nihayetinde...

Ve hiç unutmak olur mu melek yavruları? Onlar üzülmezler mi sonra? annelerimiz bizi ne çabuk unuttu demezler mi? Tabi ki hatırlanacaklar, tabi ki onlardan hatıra olan kah bir yelek, kah bir gömlek, kah bir anı, kah bir söz, daha kokusunu bile duyamamış anneler için ise kah içlerindeki bir kıpırtı, kah bir sancı ..... Onları hatırlatacak daha pek çok anı...

Ama, sadece özlemle hatırlamalı... Kimi sel olup çağlayan gözyaşı, kimi burun direği sızısı, kimi kalp ağrısı ama hepsinde bir tebessüm mutlaka olmalı... Anneciğine bir gün mutlaka kavuşmayı bekleyen yavrulara da işte ancak bu anne tebessümü teselli olmalı. İster hiç görememiş olsun, ister burada yazan annelerden birinde olduğu gibi daha baygındım yavrularımı bana verselerdi hiç olmazsa toprağa koyabilseydim diyeninden olsun hiç farketmiyor, hadi sevgili melek anneleri, Onların yerleri Allah"ın izniyle zaten belli ve onları tek üzecek olan şey de sadece sizleri üzgün görmektir belki... Anne tebessümlerinizi, anne gülüşlerinizi onlardan daha fazla esirgemeyin. Siz mutlu olun ki, Onlar da annelerinin mutsuz ve üzgün olmasıyla üzülmesinler. Sizce de hiç olmazsa onlar için bunu yapmanız gerekmez mi?

Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun. Onun taktirine rızasızlık olur mu hiç? Olmasın. İnşallah Yüce Rabbim hiçbirimizi daha zor sınavlarla sınamasın. Herkese hayırlı günler diliyorum. Sevgimle
Şuan gözyaşlarım yanaklarımdan süzülüp dökülüyor
Yüreğim ağlıyor aslında
O kadar güzel yazmışsınızki
Ahh Annelik o kadar kutsal o kadar yüce bir duyguki
Rabbim isteyen herkese yaşatsın...

ahhh bebeğim ahhh ne yazsam kiiii

acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!

annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,Allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını SU koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı

Allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...

yazacak çok şey var ama Allah'ıma isyan etmek istemiyorum

bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...

annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,Rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama

Allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...

arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,

4 aylık bebeğim KEVSER SU kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız Allah rızası için sevinirim....

dicek tekbir şey bulamıyorum rabbim o minik cennet kuşunun acısını yüreğinizden dindirsin inş.

söleyecek yazacak bişey bulamadım bende:((((((çok ama çok etkilendim....empati yapabildim sadece.......rabbim sana sabır versin acını dindirsinnn.......başın sağolsun arkadaşım.......

cok üzüldüm gerçekten ...basın sağolsun .. cok zor bi durum ALLAH yardımsın olsun.. yazacak diyecek hiç birşey bulamıyorum inanki .. tekrar basın sağolsun ALLAH rahmet eylesin..

Son düzenleme:

acaba gerçekten yok musun,yada hıc benım olmadın mı,hayalmiydin annem,şaşkınım kollarım boş kaldı,bırkac gun once kucagımdaydın bel ağrıları çekerken suan yoksun annem göğsüm sızlıyor,doyuramadığım oburum şimdi sütlerin boşa akıyor,gercek mi birileri beni uyandırsın, daha bırkac gun once helva yıyordum sütüm artsın diye,şimdi gitsin diye çabalıyoruz bunlar gercek miiii,dünya ne biçimdir!

annem ev cok sessiz ,neden ağlamıyorsun bebeğim,neden sesin yokkk,annem senı çok sevıyorum dediğimde hep gülerdin akıllı kızım,Allahım sana 4 ay ömür bicmiş,kuş uykusuna yatıyor derlerdi senin için bu yüzden mi uyumak istemiyordun,annene doyamadığın terkedip gideceğin içinmiydi herşeyy,ahhh güzel gözlüm,hep anneni izlerdin,çok küçüktün ben seni anlayamadım,ama sen herşeyin farkındaydın,yavrummmm doyamadım sana annem,kokun gitmiyor odanı havalandırıyorum ama kokun çıkmıyor cennet kokulum,ışığı söndürüp kapıyı kapatıp çıkıyorum odan karanlık kalıyor annem,sen varken aydınlıktı sesinle yankılanıyordu bebeğim,ben seni nasıl unuturum...bu nasıl bir acı ciğerimi yaktın geçtin mmeleğim....uzun ömürlü ol diye adını SU koyduk annem ama kaderin önüne geçilmiyor,son giydiğin yeleğin üzeri kusmuklu şuan dolabımda kokun tüm kıyafetlerime yayıldı

Allah'ım seni ilk anneler günü haftasında aldı elimden,sen yanımda olacakken ben senin mezarına gittim...

bebeğim buz gibi olmuş üşümüş,ısıtmak istedim ama bırakmadılar,seni son kez öpüp kokladığımda bana hiç ses çıkarmadın ya çok gücüme gitti annem...

annem bu evde sensiz uyuyacağım ilk gece ,Rabbim sabır ver,kimseyi evlatlarıyla sınama

Allah'ım bu acıyı verdin lütfen dindirr,beni bu ilaçlarla yaşatmaya mecbur bırakma,bebeğim senin yanında anne babasını hiç unutmasın,biz onu hiç unutmayacağız...

arkadaşlar sizleride üzdüysem hakkınızı helal edin,lütfen yalvarıyorum dua edin acım azalsın,

4 aylık bebeğim KEVSER SU kızım boğularak vefaat etti,lütfen nasıl oldu diye sormayın yazacak gücüm yok ,kızıma fatiha okursanız Allah rızası için sevinirim....

ne denir ki başın sağolsun dan başka.güçlü olmaya çalış çok zor evet ama onun seni cennetin kapısında beklediğini ve sensiz içeri girmeyeceğini sakın unutma.

ne güzel de bir isim vermişşin kızına adıyla aynı şarabı sensiz içmemek için bekleyecek şimdi seni. annesini kaybetmiş biri olarak sana şunu söyleyebilirim sadece anne evlat arasındaki bağı hiçbir ayrılık kopartamıyor. senin kızın benim annem bizi bırakmadılar. her çıkmaz işimde hala ordan benim için dua ettiğini hissedebiliyorum ben. acı zamanla hem azalıyor hem artıyor, hem unutuyorsun hem hiç unutamıyorsun. kucağına tekrar bir bebek aldığında kevseri unutmayacak ama yeni bebeğine daha bir sıkı sarılacak bir nebze hafifleyeceksin. oğlumu kucağıma aldığımdan bu yana hayat telaşım o kadar arttı ki kapılıp gidiyorum akan giden zamana. Rabbim bir daha böyle acı göstermesin inşallah. Seni hiç tanımıyorum ama ne olursun kızınla bağının koptunu sakın düşünme bana tek teselli veren annemin benden vazgeçmediği düşüncesi.Yerin altı üstü farketmez kevser senin kızın. Unutmaki talkın verilirken bile annenin adıyla çağırılıyorsun. unutmaki ebedi hayata annenin adıyla başlıyorsun Eğer kıracak birşey yazdıysam kusuruma bakma. Allah sana sabırlar versin

canm Allah sabır versın emın ol bebegın hep senın yanında ve su an cok guzel bır yerde annesi dualarım senınle

başın sağolasun canım. rabbim böyle acılarla sınamasın kimseyi. inşallah en kısa zamnda tekrar anne olursun. rabbim sana ve gelcek evlatlarına uzun ömürler versin... allah yardımcın olsun

rabbim sabırlar versin,kardeşim...
söyleyecek çok sey var yazdım yazdım sildim dilim dönmedi...
bu mübarek günde dualarım seninle kardeşim...

Dün okudum bu yazıyı,okumaz olaydım:14:...henüz anne değilim ama öyle derinden hissettim ki,acınız yüreğimi yaktı,okuduğum beri aklımdan çıkmıyorsunuz.Rabbim sizi en büyük sınavla imtihan ediyor,siz de biliyorsunuz bunu.derdi veren dermanı da verecektir elbet.Allahtan size sabırların en büyüğünü ve sağlıklı,hayırlı evlatlar vermesini diliyorum,başınız sağolsun..

Back