• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sarılık oldu😔

Sarılık olan bebekler çok ağlayıp huzursuz olamıyorlar sürekli uyuyorlar size tavsiyem sürekli sağım yapmanız sütün miktarının artmasında çok etkili, ilk günlerde bebekler bir de sarılık olunca emme kuvvetleri daha da düşüyor memeyi süt için yeterince uyaramıyorlar.

Kızlar bebeğim sık sık emiyor hatta dünden beri kuvvetli yutma sesini de duyuyorum. Ama bugün yüzünün sarardığını farkettim. Sonra göz bebeklerine baktım onlar da sararmış.

Kontrolümüz pazartesi günü. saatte bir emzirmeye başlicam artık ama çok moralim bozuldu. Cok sık emiyor neredeyse 1 saat her emzirmede memede kalıyor. Hepsinde aktif emmiyor tabii ki ama ben daha napayım 😔
Valla çoğu kişi eleştirecektir ama ben de şekerli su verdim yalan yok
Bir haftada kurtulduk sarılıktan.
Ayrıca her bebek oluyor üzülmeyin
Aynen öyle saat başı emzirin
Ama oluyor yani üzülmeyin

Sütünüzü sağıp verin , emzirmeye de devam edin
bebeğimin gazı varmış çok fazla o yüzden emmiyormus. katıla katıla ağlayınca bu gece acile gittik. doktor gaz damlası verdi. bu gece 1 saat arayla o kadar güzel kalkıp emdi ki Allahıma çok sükür. yarın da genel muayenesi var. inşallah sarılığı da hızlı bi sekilde geriler 🥲 Allahım kimsenin evladına hastalık, bela vermesin 🙏🏻

Benim kızıma da önermişti. Cunku sütüm gelmemisti ve çocuğun sekeri düşüyordu. Şeker düşmesi bebekler için çok sıkıntılı. Bencede ya biraz mana verip doyursun yada şekerli su versin .sut yetersiz geliyor olabilir .önce emzir sonra biraz mama ver
sütüm var bebek ememiyordu hepsini. gazı varmış bu gece acile gittik. gaz damlası kullandık simdi saat bası emmek için kendi uyanıyor zaten. yarın doktora sorarak sağıma da başlicam

Gecmis olsun guzellik, sütüne ne kadar inanirsan o kadar coşar sütün zaten daha da olurr
su an her uyanmada 2 kez emiyor.. bir ilk uyandığında bir de uykuya gecerken. uykuya gecerken cok emmiyor tabi ama yine bi 5 dk duruyor. çok sükür huzurlu da.. tüm gece sorunsuz kalktık beslenip, bakımlarımızı yapıp uykuya gectik 🥰🥰 inşallah bir an önce atlatırız

Lütfen riske atma mama ver bebeğine. İlk 10 gün de sarılıkta riskli zaman aralığı olduğu için kendi sütünü de sağıp ver. Her öğünde ne zaman, kaç cc içtiğini ve bez sayısını not et. Ben de bebeğimi emziriyorum sanıyordum açmış meğer. Sarılık beyin hasarı bırakacak seviyeye gelmiş, yoğun bakımda yattık 3 gün. Avent biberon kullandım 2 numara emzikle. Zaten deliği o kadar minik ki bebek mamayı azaltmak için ciddi şekilde kuvvetli çekmeli. Bu da onun için konforlu değil, yani bebegim meme reddi de yapmadı. Şimdi hem biberon hem memeden besleniyor.

Lütfen riske atma mama ver bebeğine. İlk 10 gün de sarılıkta riskli zaman aralığı olduğu için kendi sütünü de sağıp ver. Her öğünde ne zaman, kaç cc içtiğini ve bez sayısını not et. Ben de bebeğimi emziriyorum sanıyordum açmış meğer. Sarılık beyin hasarı bırakacak seviyeye gelmiş, yoğun bakımda yattık 3 gün. Avent biberon kullandım 2 numara emzikle. Zaten deliği o kadar minik ki bebek mamayı azaltmak için ciddi şekilde kuvvetli çekmeli. Bu da onun için konforlu değil, yani bebegim meme reddi de yapmadı. Şimdi hem biberon hem memeden besleniyor.
Benim bebegim avent biberon ile memeyi birakti o iki delikli dediginizle. Biberon cok riskli o yuzden hicbir biberonu öneremem.

bebeğimin gazı varmış çok fazla o yüzden emmiyormus. katıla katıla ağlayınca bu gece acile gittik. doktor gaz damlası verdi. bu gece 1 saat arayla o kadar güzel kalkıp emdi ki Allahıma çok sükür. yarın da genel muayenesi var. inşallah sarılığı da hızlı bi sekilde geriler 🥲 Allahım kimsenin evladına hastalık, bela vermesin 🙏🏻
Amin canım. Çok geçmiş olsun. Her emzirmeden sonra gaz masajı yap. Benim bebişin 2 yaşına kadar geçmemişti gazı. Ayaklarının altına acı elma yağı var. Nokta kadar küçük bir damla sür. Karnına çok sıkmadan yazma bağla. O yazma sürekli dursun. Karnını sürekli sıcak tut. Sıcaklarda bile zıbın giydirip karnına bezi sarmıştım. Diğer türlü zor geçiyor. Doğru emzirme videolarına da bak canım. Yanlış meme tutumu da gaz yapıyor. Soğan , bulgur yeme. Süt arttırır derler ama aşırı gaz yapıyor. Onun yerine her emzirmeden sonra bir bardak su içersen , sütün şelale gibi akar , bol olur

Benim bebegim avent biberon ile memeyi birakti o iki delikli dediginizle. Biberon cok riskli o yuzden hicbir biberonu öneremem.
Bu biberonların ucu çabuk yirtiliyor delik büyüyor. Benim öyle olmuştu direkt akıyordu. Belki öyle bir durum da vardır. Ama tabi çocuklar arası fark da olabilir

Bu biberonların ucu çabuk yirtiliyor delik büyüyor. Benim öyle olmuştu direkt akıyordu. Belki öyle bir durum da vardır. Ama tabi çocuklar arası fark da olabilir
bugün genel cerraha da göründüm göğüslerim için o da göğüslerin çok dolu yeni doğan bebek hepsini içemez sağman lazım dedi. biberon olarak da bunu önerdi. ama yine de bi ebeye danış dedi. simdi ebeye mesaj attım müsait olunca sorcam bakalım 🥲 ama çocuk doktoru bebek artık sağlıklı emmeye başladıysa emzik veya biberon meme reddi yapmaz kullanabilirsin dedi. bakicazz 🙄

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    172,2 KB · Görüntüleme: 16
bugün genel cerraha da göründüm göğüslerim için o da göğüslerin çok dolu yeni doğan bebek hepsini içemez sağman lazım dedi. biberon olarak da bunu önerdi. ama yine de bi ebeye danış dedi. simdi ebeye mesaj attım müsait olunca sorcam bakalım 🥲 ama çocuk doktoru bebek artık sağlıklı emmeye başladıysa emzik veya biberon meme reddi yapmaz kullanabilirsin dedi. bakicazz 🙄
Bunu hiç duymadım ama anahtar nokta ters çevirdiğinde kendiliğinden akmayacak. Sütü almak için bebek aktif ve güçlü şekilde emmek zorunda olacak. Açıkçası ben hem kaşık biberon hem enjektör kullandım onlarla besleyemedim. Sırf biberon kullanmayacam, mama vermeyecem inadım yüzünden sarılık oldu. 2 haftadır hastaneden çıkamadık. Sen önce kendin emzir. Sonra kalanı sağıp biberonla ver.

Bütün biberonlar meme reddi yapar bunu emzirme danışmanlarından bilgi alabilirsiniz. Doktorlar pek fikir sahibi değil bu konuda. Meme reddi 40 günü geçip bebek aklı ermeye başlayınca başlıyor öyle hemen olmuyor zaten . Siz kaşık biberon, şırınga veya eds yöntemini deneyin. Bunlar alternatifiniz olsun. Ben kaşık biberonla besledim hiç sıkıntı yaşamadım. İlk başlarda bende döktüm emmek istemedi emzikle kandırdım uğraştım alışınca okadar kolay geldi ki. Tabi senin kolayına hangisi gelirse onu tercih edin.

Ay yapma bu biberonu sakin verme sutu kasik biberon ile ver

Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah. Stres yapmayın lütfen her bebek az çok sarılık oluyor genelde önemli olan hastane yatisi olmasın ve ilk başta da bir kilo kaybı oluyor onu da dert etmeyin sonra toparlıyorlar zaten. Benim sütüm hiçbir zaman tam manası ile yetemedi. Hep az veya çok mama takviyesi yaptık toplamda günde 60-90 cc yi geçmese de oluyordu yani. Onu da dert etmeyin stres olmayın. Süt arttırıcı damlalar var onlardan kullanabilirsiniz isterseniz. Bir de tam ememiyorlar başlangıçta sagarak en azindan hem kaç cc geliyor hem de memeyi boşaltma adına yardımcı olabilir size.
Bunun dışında günde 5 dolu cisli bez duyduğunun işareti diye hatırlıyorum.
Biberon konusuna gelirsek sizin söylediğiniz Biberon çok onerildigi için aldim ama bence akışı çok fazla ve gazi engelleyecegini iddia etseler de benim bebeğimi daha kötü yapmisti. Ben como tomo kullandim pahaliydi ancak ne meme reddi yaşadım ne bir şey aksine biberon reddi yaşadım 6. Ay ve sonrasi yazın gelmesine rağmen su biberonuna bile 2 ayda zorla alıştı. Bu arada 16 aylık bebeğim memeyi yeni yeni bıraktiriyorum.

Bunu bilmiyorum ama madela biberon anne memesi gibi çektikçe geliyor. Bi de bebek tutamıyorsa silikon uç öneririm, ben kullandım ama 40ı dolmadan hemen bırakman gerek bazı bebeklerde alışkanlık yapıyor, 2 aylık civarı bir anda bıraktırabilmiştim ben. Arkadaşımın daha uzun sürdü süreci. En iyisi eds yöntemi ama bence. Eğer olmazsa parmakla da yapıyorlar onu, ilk gün mama verilmişti bizde hemşire parmakla eds yöntemi ile vermişti. Bi de sağdığın süte aldanma daha fazlası vardır, süt inmeyi taklit edemiyor sağma makineleri. Hayırlı olsun bebişin bu arada 🥹

Back