- 6 Mart 2024
- 10.083
- 8.706
- 163
- 29
- Konu Sahibi Lady Guinevere
2 günlük dahaKaç aylık bebeğiniz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
2 günlük dahaKaç aylık bebeğiniz
1 saat memede kalıyordur da 1 saat aktif emmez. Az geliyor olabilir mi sağıp baktınız mı hiç süt miktarına? Bir de günde 1 tane çişli bez aşırı az. Doyduğunu çişli bez sayısından anlarız çünküKızlar bebeğim sık sık emiyor hatta dünden beri kuvvetli yutma sesini de duyuyorum. Ama bugün yüzünün sarardığını farkettim. Sonra göz bebeklerine baktım onlar da sararmış.
Kontrolümüz pazartesi günü. saatte bir emzirmeye başlicam artık ama çok moralim bozuldu. Cok sık emiyor neredeyse 1 saat her emzirmede memede kalıyor. Hepsinde aktif emmiyor tabii ki ama ben daha napayım
Korkmayın. Benim bebeğiminde ilk doğduğu zamanlar vardı. Yaklaşık 3 hafta sürdü ama git gide iyileşiyordu. Ben saat başı, bazende 2 saatte bir emziriyordum. Sık sık emzir. Bezini ne kadar çok değiştirirsen o kadar çabuk atlatır sarılığı der büyüklerimiz. Benim sütüm az olduğu için mama veriyordum ben extra.2 günlük daha
Ac olabilir. Daha yeni dogmus ve ac olduklari icin aglamaz bu kadar minik bebis. Ben de ayni seyleri yasadim. Sutum 4. Gun geldi. Hastanedeki hemsireler mama verdirmedi. 2. Gun sararmaya basladi cocuk acliktan. Hiic moralinizi bozmuyorsunuz, gidip mama aliyorsunuz. En azindan sarilik donemi gecene kadar emzirmeye ek olarak mama veriyorsunuz. Korkmayin2 günlük daha
Bu dediklerinin hepsini ben yaptım kimse söylemedi bana ama annelik midir nedir kendi kendime çözüm buldum mama verme dediler verdim sütünü sağma kanallar tıkanır kolostrum yüzünden dediler sağdım verdim hem emzirdim hem sağdım verdim hem mama verdim. Çok çok besledim 2 saati 3 saati beklemedim gerçekten de düştü sarılık. Lady dinle bak bu üyeyi lütfen.Benim bebegim 10 gun hastanede yatmisti sariliktan. Sarilik ilk 3 gun basliyorsa acliktan oluyor. Simdi benim tavsiyelerimi mutlaka dinle. Ilerlemesin sarilik.
1) Hemen bir mama al cocugun karni doysun ama mamayi kasik biberon ya da siringa ile ver.
2) Bol su ic kuru dut kaynat ic. Demir takviyesi ilaclarinu kullan. Anne sütü cayi al humana steel ondan gunde 3 bardak mutlaka ic sonra birakirsin.
3) Lansinoh sut sagma makinesi al ve süt sağ. Simdi sarilik oldugu icin kendisini uykuya verir mutlaka uyandir altini ac topuguna vur filan yuzunu islak pamukla sil 2 saatte bir emzirme filan yapma her saat basi emzir. Karni doysun ki sariligi ilerlemesin. Beslenme yetersizliginden oluyor sarilik .
SUt meselesi arz talep meselesi sağ diyorum cunku sutun cogalsin. Ve sakiiinn biberon kullanma. Benden tavsiyeler bunlar.
Ben de bunlari bilmedigim icin çook aci bir tecrubeyle ogrendim. Kayinvalidem kalmisti benimle sütümün gelmedigini soylemedi ben de salak gibi mama vermedim bebegim 3 ay sari sari dolastiBu dediklerinin hepsini ben yaptım kimse söylemedi bana ama annelik midir nedir kendi kendime çözüm buldum mama verme dediler verdim sütünü sağma kanallar tıkanır kolostrum yüzünden dediler sağdım verdim hem emzirdim hem sağdım verdim hem mama verdim. Çok çok besledim 2 saati 3 saati beklemedim gerçekten de düştü sarılık. Lady dinle bak bu üyeyi lütfen.
Ekstra kuru dut, kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm kaynatıp komposto yapıp içiyorum sabah akşam da kimyonlu rezene.
Mamaya zehir muamelesi yapmak da yanlış çocuk doymuyorsa gerçekten yapacak bir şey yok. Benim sütüm fazlasıyla geliyor ama bebeğim doymuyor napabilirim mecbur mamaya başladık. Hiçbir anne kendini ne çaresiz ne de yetersiz hissetmemeli. 10 günlük süreçte bunu çok iyi anladım gerçekten.Ben de bunlari bilmedigim icin çook aci bir tecrubeyle ogrendim. Kayinvalidem kalmisti benimle sütümün gelmedigini soylemedi ben de salak gibi mama vermedim bebegim 3 ay sari sari dolasti
pazartesi doktor kontrolü var sence bekleyeyim mi yoksa bugün hemen mama alıp başlayayım mı?Mamaya zehir muamelesi yapmak da yanlış çocuk doymuyorsa gerçekten yapacak bir şey yok. Benim sütüm fazlasıyla geliyor ama bebeğim doymuyor napabilirim mecbur mamaya başladık. Hiçbir anne kendini ne çaresiz ne de yetersiz hissetmemeli. 10 günlük süreçte bunu çok iyi anladım gerçekten.
Bebeğini güneşe tut canım iyi geliyo. Benim bebeğim de 3 ay atlatamadı sadece anne sütü alıyordu kilo alımı iyiydi ama sarılığı 3 ay geçmedi.. Sık sık emzir doktor değerine baktırır zaten çok yüksekse ışın tedavisi aldırır. Ama tavsiyem eğer doktorun yatmasına gerek yok ama istersen yatıralım tarzı bişey söylerse yatırma bebeğini. Eve götür sık sık emzir merak etme geçer.Kızlar bebeğim sık sık emiyor hatta dünden beri kuvvetli yutma sesini de duyuyorum. Ama bugün yüzünün sarardığını farkettim. Sonra göz bebeklerine baktım onlar da sararmış.
Kontrolümüz pazartesi günü. saatte bir emzirmeye başlicam artık ama çok moralim bozuldu. Cok sık emiyor neredeyse 1 saat her emzirmede memede kalıyor. Hepsinde aktif emmiyor tabii ki ama ben daha napayım
Mama verpazartesi doktor kontrolü var sence bekleyeyim mi yoksa bugün hemen mama alıp başlayayım mı?
bugün her denememde emdi. 1.5 saati gecirmeden emzirdim ama en son uykudan uyandı ve hiç susmadan ağladı. gazı çıktı, kakasını yaptı iki kere ama emmedi asla. aranıyor ama memeyi tutmuyor..3 saat kesintisiz apladı cocugun sesi kesildi. daha simdi uyudu. uyku arası emzirmeye calistim yine huysuzlandı.. ağlıcam artık gercekten
Ya bilmiyorum biz hastaneden çıkarken sarılık seviyesi yükselmiş 13 dediler moralim çok bozulmuştu ama mama takviyesi başladım direkt sormadım doktora. Onlara kalsa bol bol emzir. E emzirdim düşük olan seviye yükseldi demek ki yetmedi. Sonra öğünleri bir öğün mama bir öğün anne sütü şeklinde ilerlettik 6ya düştü. Ve çişinde de ilk günler turunculuk vardı. Bu da yeterli sıvı alamıyor demek. Çok şükür onlar da geçti.pazartesi doktor kontrolü var sence bekleyeyim mi yoksa bugün hemen mama alıp başlayayım mı?
bugün her denememde emdi. 1.5 saati gecirmeden emzirdim ama en son uykudan uyandı ve hiç susmadan ağladı. gazı çıktı, kakasını yaptı iki kere ama emmedi asla. aranıyor ama memeyi tutmuyor..3 saat kesintisiz apladı cocugun sesi kesildi. daha simdi uyudu. uyku arası emzirmeye calistim yine huysuzlandı.. ağlıcam artık gercekten
Doktorunuz babanne miDoktorumuz sarılık olmasın / olursa da çabuk atlatsın diye günde max 3 çay kaşığı şekerli su önermişti. Ben korkup sabah akşam verdim ama yoğun şekerli değil tabi. Kızım sarılık oldu ama çok düşük seviyelerde atlattık ki ilk 4 gün emziremediğim halde. Darısı size inşallah geçmiş olsun