• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim sarılık oldu😔

Bazen bebeklerin sarılığı tam anlamıyla açlıktan olmayabilir. Bence beklemeden mama takviyesi yapın. Bebeğiniz tam ememiyor olabilir sütünüz koyudur şu an zorlanabilir biraz elle sağıp şırınga ile vermeye çalışın. Moralinizi bozmayın siz de bebeğiniz de çok güçlüsünüz bu da geçecek üzülmeye değecek bir şey değil sarılık. Ama üyeleri dinleyin bugün mama verin kaşık biberon ya da şırınga ile.

Ya bilmiyorum biz hastaneden çıkarken sarılık seviyesi yükselmiş 13 dediler moralim çok bozulmuştu ama mama takviyesi başladım direkt sormadım doktora. Onlara kalsa bol bol emzir. E emzirdim düşük olan seviye yükseldi demek ki yetmedi. Sonra öğünleri bir öğün mama bir öğün anne sütü şeklinde ilerlettik 6ya düştü. Ve çişinde de ilk günler turunculuk vardı. Bu da yeterli sıvı alamıyor demek. Çok şükür onlar da geçti.
yatarak emzirmeyi denedim ve tuttu memeyi 🥲 zor oluyor ama mecbur böyle ilerlicem. göğsümü tamamen emmiyor yani o yüzden sütüm yetmiyor da diyemiyorum. emerken uyuyor, dürtüp dürtüp yapabildiğim kadar emziriyorum su an. doktoru arayıp sordum yarın bi görelim ona göre bebeği huzursuz eden seye yönelik ilerleriz dedi. gerekirse mama da baslanır dedi ama dediğim gibi göğüslerim hep sis, cocuk zaten hepsini emmiyor bile 😟 bugünü bi atlatayım dua edin

Yenidoğan sarılığı normal, değerini ölçerler emzirmeye devam edin derler üzülmeyin. Siz beslemeye devam edin sevin koklayın sarılın😍 yakında geçecek
Miniğimde de olmuştu sarılık ama beslemeyle ilgili değildi. Çişli kakalı bez sayısı ilk zamanlar önemli, sık değişiyorsa iyi besleniyor

pazartesi doktor kontrolü var sence bekleyeyim mi yoksa bugün hemen mama alıp başlayayım mı?

bugün her denememde emdi. 1.5 saati gecirmeden emzirdim ama en son uykudan uyandı ve hiç susmadan ağladı. gazı çıktı, kakasını yaptı iki kere ama emmedi asla. aranıyor ama memeyi tutmuyor..3 saat kesintisiz apladı cocugun sesi kesildi. daha simdi uyudu. uyku arası emzirmeye calistim yine huysuzlandı.. ağlıcam artık gercekten
Burada ki insanlara vicdansız ve merhametsiz bir şekilde yorum yapıyordun.. sürekli olumsuz şeyler yazıyordun, ne diyim ki adalet

yatarak emzirmeyi denedim ve tuttu memeyi 🥲 zor oluyor ama mecbur böyle ilerlicem. göğsümü tamamen emmiyor yani o yüzden sütüm yetmiyor da diyemiyorum. emerken uyuyor, dürtüp dürtüp yapabildiğim kadar emziriyorum su an. doktoru arayıp sordum yarın bi görelim ona göre bebeği huzursuz eden seye yönelik ilerleriz dedi. gerekirse mama da baslanır dedi ama dediğim gibi göğüslerim hep sis, cocuk zaten hepsini emmiyor bile 😟 bugünü bi atlatayım dua edin
Stres yapma her bebek oluyor seviyesi düşük ya da yüksek farketmiyor. Gerekirse mama başlanır toparlar güzel düşün sen

Burada ki insanlara vicdansız ve merhametsiz bir şekilde yorum yapıyordun.. sürekli olumsuz şeyler yazıyordun, ne diyim ki adalet
Çok kötü kalplisiniz ya yeni anne olmuş bebeği 3 günlük birine bu nasıl bir yorum? Adaletin küçücük bebek üzerinden sağlandığını düşünmeniz resmen kalp kötülüğü başka bir şey değil.

gerizekalı mısın ya? git kendini baska yerde tatmin et beni cileden cıkarma. üşenmeyip yaptığın yoruma bak. içindekilerle karşılaştırsın seni Allah.

Benim bebiş de sarılık, sürekli emziriyorum. Kuzenimin bebeği sarılık oldu, şekerli su verdi o, eltim de sade su verdi. İkisinin bebekleri de kısa sürede atlatmıştı. Bizim hala sarı...

Benim bebiş de sarılık, sürekli emziriyorum. Kuzenimin bebeği sarılık oldu, şekerli su verdi o, eltim de sade su verdi. İkisinin bebekleri de kısa sürede atlatmıştı. Bizim hala sarı...
şekerli su vereceğime mama veririm. kücücük çocuğa şeker vermek bana mantıklı gelmiyor

Kızlar bebeğim sık sık emiyor hatta dünden beri kuvvetli yutma sesini de duyuyorum. Ama bugün yüzünün sarardığını farkettim. Sonra göz bebeklerine baktım onlar da sararmış.

Kontrolümüz pazartesi günü. saatte bir emzirmeye başlicam artık ama çok moralim bozuldu. Cok sık emiyor neredeyse 1 saat her emzirmede memede kalıyor. Hepsinde aktif emmiyor tabii ki ama ben daha napayım 😔
Sütünüzü sağıp verin , emzirmeye de devam edin

Oooo hayirli olsun ya aramizda buyudu bu sipada :) sarilik cok dogal, memeye ek mama takviyesi vereceksin en kolay cozum bu.

Unutma meme 2 saatte 1
Mama verirsen 3 saatte 1

Mamayi meme reddi olmamasi acisindan siringayla verebilirsin, siringayi yanaklarina yakin noktaya koyup, kucuk parmaginla ust damağıni uyarirsan meme emdigini zanneder ve kolayca emer. Asla tam yatar pozisyonda mama verme.

Saglicakla buyut, Allah anali babali buyutmek nasip etsin ♥️

İlk kez bir doktorun çay kaşığı ile şekerli su önerdiğini duydum ilk kez yani bi yaşıma daha girdim şaka gibi resmen
Benim kızıma da önermişti. Cunku sütüm gelmemisti ve çocuğun sekeri düşüyordu. Şeker düşmesi bebekler için çok sıkıntılı. Bencede ya biraz mana verip doyursun yada şekerli su versin .sut yetersiz geliyor olabilir .önce emzir sonra biraz mama ver

Canım belliki etkili emmemiyor daha. Emzirmeye devam et günde 2-3 kere de sağıp 30 ml içir. Biberonu bitirene kadar ver. Çenesi çabuk yorulur. Az az sık sık ver. Biberona alışmaz , bu kadar küçük bebek, daha dünyanın bile farkında değil. Ben hem emzirdim, hem sağıp verdim. Hiç mama vermedim. Kendi sütümü verdim. Zaten şuan kontrolsüz çok gelir. Sağdıçla da Coşar sütün. 7-8 kere bezini ıslatmıyorsa doymuyordur

Sarılık ve şeker düşmesinden dolayı çok ağır uyur . O uyansa da uyanmasa da en geç iki saatte bir hem emzir hem mama ver gece gündüz. Geceleri alarm kur iki saatte ɓir önce emzir sonra mama ver . Hastane ve drlar para için neler yapıyorlar biliyorsundur . Toparlanıp atlatana kadar önce emzir sonra mama ver her öğünde.

Back