Bebegim sanirim down sendromlu

Aynısı değil ama benim bebeğimin de kalbinde beyazlık görünüyordu ultrasonda. Sonradan geçti. İnşallah geçici bir durumdur

Kuzenim daha bu ay doğum yaptı, Öylede olsa kabulum dedi (2.bebegi). Hatta bunun üzerine araştırma yaptı okulu eğitimi nasıl olmali falan diye. Ama sendromlu olmadi, taktir..

Etrafımda coook down senderomlu diyipte sapasaglam saglıklı doğan çocuk çook oldu.içinizi ferah tutun inş öyle değildir.inş temiz cıkar sonuçlarınız.dua edin bol bol rabbim yardımcınız olsun.üzülürseniz asıl o zaman bebeğiniz saglıgını kaybeder.görelim mevla neyler neylerse güzel eyler diyip dua ediniz.inş saglıklı bişekilde kucagınıza alırsınız.lütfen ters yorumlar yapıp kadını üzmeyin teselli bulmak istiyor azda olsa ne bu vicdansızca yorumlar insaf azcık yahu

Genetik bozukluk var dedi hatta akrabamisiniz esinle dedi ama degiliz memleket bile farkli. down sendrom ve ya zeka geriligi olabilir dedi. bu benin ikinci gebeligim ilkininde 7 haftalikken nabzi durmustu

Genetik test yapacaklar, herhangi bir problem var mı yok mu test sonuçları gelince çok net anlaşılır. Acele etmenize gerek yok. bebise genetik test yaptiracaksiniz zaten. Siz de bu arada kendinize de genetik test yaptirin. Tam detaylari bilmiyorum (translokasyon vb gibi) sizden birinde genetik bir problem olabilir. Siz de etkili degildir bebekte etkilidir falan. Onları da araştırın bence.

Diger yandan ikili test vaktiniz geliyor. 12. Haftada başka bir perinalotoga gidip ikili test ve ön detaylı ultrason yaptirabilirsiniz. Baska doktorlarun fikrini almak her zaman faydalidir. İstanbuldaysaniz Fehmi yazicioglu veya Recep Has'ı öneririm. Ücretleri 350 ve 500-550 civarı.

Önce bir teşhis konsun sonra siz tedavi yöntemleri var mı yok mu bunu bir araştırın. Gebelik sonlandırma yaparmisiniz yapmaz misiniz çok ilerinin kararı bunlar. Şu anda hiç birşey belli değil.

Cok normal. Benzer bir durum yasamistim. Bundan önceki hamileligimde hipoplastik sol kalp teşhisi kondu. Biz gebeliği sonlandırdık. Pişmanım ama biliyorum ki hangi kararı verirsem vereyim diğerini seçmedim için pişman olacaktım. Çok zor.

Bundan sonraki randevularinda ses kaydı alsan iyi olur aslında. Ben heyete çıkmıştım. Karısık duygular sebebiyle sorduğum soruların hiç birine dogru durust cevap alamadigimi düşünüyordum. Eşim ses kaydı almış sonrasında dinlediğimde çok açık ve net sorduğum sorulara cevap aldığımı ama istediğim cevabı alamadığım için anlayamadığımı fark ettim. Çok normal bunlar.

Benim üçlü taramada soylenmisti çok aglamistim çok üzüldüm karnımdan sıvı alındı 20 gün sonra sonuç iyi dedi doktorum suan 21 aylik çocuğum gayet sağlıklı dogdugunda dil bagimiz vardı sadece suan iyi durumda sende içini ferah tut Allah çok buyuk

Özel hastanelerin bu konuyla ilgili ayrıca bölümleri ve doktorların uzmanlık alanları mevcut.
Eğer istanbuldaysanız bu konularda uzman iki üç doktor biliyorum.
Zamanda çok önemli.Vakit kaybetmeden iyi sonuçlar alırsınız inşallah.

Farkindaysaniz ben gebelik sonlandirma yaptirayim mi yaptirmayayim mi diye sormiyorum. sadece basina boyke bisey gelen var mi diye kendimi rahatlatacak cevaplar ariyorum. ama tesekkurler ilginize

Oncelikle gecmis olsun. Insallah bebeginiz cok cok sagliklidir. Banada organ tarama testinde kalpte parlaklik ve sivi oldugunu soylemislerdi. Yuksek ihtimal Down sendromlu olacagini soylediler.Amniyosentez ve bazi testler istediler. Ama ben yaptirmadim. Dogum yaptim 2 yasina geldi kizim. Cok sukur cok saglikli bi bebek. Insallah sizde saglikla kucaginiza alirsiniz bebeginizi.

Bi tanidigima da down sendromlu dediler baska doktora gittiler. Hic bir sey yok dediler. Saglikli dogdu. Ablama da dediler karnindan sivi alicaz cocuk ozurlu diye ablam aldirtmadi baska doktora gitti cok sukur saglikli dogdu yigenim. Tek doktorla kalmamani tavsiye ederim. Benim bebegim iriydi ve suyum fazlaydi. 35 haftalikken bana hastaneye yat dediler yatmadm. Bi kagit imzalattilar bana yat dedilerr yatmadm bebegim ölurse sorumlusu benm diye. Butun gece agladm psikolojik olarak kipirdadigini hisetmedm baska doktora gittim sabahinda hersey yolunda yatmani gerektrcek bi durum yok bebegin senin bunyene gore buyuk ama saglikli dediler cok sukur oglum sapsaglikli topac dogdu. Canini sıkma dua et bol bol.

Benimle aynı dönemde hamilelik geçiren bir arkadaşıma ensesi kalın, testlerinde risk var vs demişlerdi, birsürü doktora gittiler çoğu amniyosentez dahi önermeden aldırın demişti, benim bütün testlerim,ayrıntılı ultrasonlarım, olabilecek bütün herşey normaldi.arkdaşımın oğlu normal doğdu, benim kızım down sendromlu... Doğum ve ölüm ikisine de müdahale edilmesini doğru bulmuyorum, sonuç olarak olacak olan oluyor ve bizler arada geçen zamanda sinir, stres birsürü şey yaşıyoruz. Çok net hatırlıyorum kızım doğduktan sonra downluya benziyor dediklerinde çok uzun süre hayır testlerimiz normaldi bizim diyerek kabullenememiştim. sanki herşeyin normal olacağına dair bir senet vermişti doktorlar. dilerim sağlıkla dünyaya getirin bebeğinizi...

Allah yardımcın olsun canım benim ikinci hamileliğimde oğlumun sağ ayağının olmadığını söyledi Dr lar dünyamız yıkıldı ama çok şükür yanıldılar iki ayağıda var çokta sağlıklı çok şükür. Seni anlıyorum allah güç versin

bende hamilelyim, iki elimi acip sana yürekten dua ediyorum... cünnkü ben de hamileyim bu ilk hamileligim ve bu ilk bes ayda o kadar cektim ki , annelik cok güzel ama simdiden cok zor... o yüzden bebeklerimiz icin bu kadar sikintiyi göze aliyoruz , herseyi yapiyoruz, rabbim herkese saglikli bebekler nasip etsin umarim seninde bebegin allahimin izniyle cok saglikli olcak..

benim en yakin arkadasima da down sendoromlu olabilir demislerdi hatta kadin hamileyken bunalima girp depresyon haplari kullanmisti, gencken o kadar cok kalin saci olan kadin resmen kel kaldi depresyondan..aama o kadar güzel bi kizi varki, gelecegin türkiye güzeli gibi mavis gözlü sarisin ve yemin ediyorum barbi bebek gibi... umarim seninde doktor yanilman olmustur.. gece gündüz dua ett, rabbim kimi bos cevirmiski ... allahiim yardimciniz olsun neo lur bana da sonucu haber ver

Dualarina beni katacagini duyunca resmen icimde bir kipirti oldu. nolur nolur dua edin allah razi olsun insallah sonuclarin aciklanmasi sanirim 1 ayi bulacak ama haber vericeem insallah

Canım benim içini ferah tut ve meleğinin sağlıkla doğacağına inan. bir yakınımın yurt dışı kan testi olumsuz geldi kahroldu ne dualar ettik vs. aldırmaktan vazgeçti ve bebeği sağlıkla doğdu şükür. her testte yanılma payı vardır. hakkında hayırlısı olsun dualarım seninle

Canim Allah yardimcin olsun. Cok zor bir durum. Rabbim şifa versin. Sen içini ferah tut. Yeğenim icin bu tarz şeyler söylenmişti. Başında sıvı birikmesi var buna bağlı omurilikte sakatlık olur yürümesi bile imkansız. Bağırsakları da sorunlu falan filan. İki farklı doktora gittiler doktor da aynı şeyi söyledi. Tip fakültesi hastanesine yonlendirdiler. Gittiler ve bütün testler yapıldı hepsi temiz. Bagirsaginda kucuk bi sorun var dogumdan sonra bi operasyon gerekebilir dediler. Buna da şükür dedik. Doğumu bekledik. Tabi aylar vardı daha hep içimizde bit şüphe ya ılk doktorların dediği doğru çıkarsa diye. Ve bebeğinizin doğdu. Hiçbir sıkıntısı yoktu cok şükür. Sadece bu kaç ay bezini açmazsan kakasını yapamiyodu. Ama operasyona gerek duymadık. Şimdi yaşına girecek maşallah hersey yolunda. Abim araştırmıştı bazı gebeliklerde o ayarda bebeklerin kafa yapilarinda farklılıklar olabiliyomus. 1 hafta sonrasında bile düzelme farkedilebiliyomus. İnsallah senin de böyle güzel haberini alırız. (Uzun oldu kusura bakma.. Dualarimiz seninle içini ferah tut.. Oyle olsa bile o senin evladin ve Rabbim'in imtihanı. Ve belki senin cennetin olacak)

Canim gelen Allahtan öncelikle bunun bilincinde ol inancın sağlam olsun, sonuç her ne olursa olsun o senin bir parçan olacak bunu unutma...
Benim arkadaşıma hamileliği boyunca herşey normal dediler dunyaya oğlu down sendromlu olarak geldi... İnşallah olmaz ama velevki öyleyse sen en azından kendini hazirlarsin bilinçli ve mükemmel bir anne olursun...
Rabbim hakkında hayırlısıni versin cnm... Dualarımız seninle sağlıklı bir evlat sahibi olmayı nasip etsin Allah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…