çok geçmiş olsun bir bilgim yok konuyla ilgili ama rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin inş.Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.
Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.
Peki arkadasinizin son durumu neMoralinizi bozmayın, ama benim arkadaşımın başına da hemen hemen aynısı geldi.. inşallah siz iyi haberler alırsınız..
Tabi ki de sabredilecek ama siz kendinizi benim ya da bu durumu yasayanin yerine koyabilirmisiniz acaba ki koysaniz da anlayabilirmisiniz orasi mechul. lakin insan gelecek bazi duruma da hazirlikli olmak istiyor. sonucta ne olacagini da bilmek istiyor.Sağlıklı da olsa down sendromlu olsa da bu cana kıyacak halin Yok rabbimin verdiği baş üstüne deyip sabredeceksin. Ve ben bu sıvı olayıdır ikili test dörtlü test çok karşıyım.
Tabi ki de sabredilecek ama siz kendinizi benim ya da bu durumu yasayanin yerine koyabilirmisiniz acaba ki koysaniz da anlayabilirmisiniz orasi mechul. lakin insan gelecek bazi duruma da hazirlikli olmak istiyor. sonucta ne olacagini da bilmek istiyor.
Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.
Bu test yapildiktan sonra duruma bakilacak degerlendirilme yapilacak eger oyle bir sey varsa aldirmak tabi ki de istemem sonucta saglikli bir evlat digurup sonradan da bir hastaligi cikabolir basimiza ne gelecek bilemeyiz ama kafam da allak bullakRabbim sağlıklı bi şekilde doğmasını nasip etsin insallah peki ne yapicaklar aldırmak dışında yani eğer aldırmam diyorsaniz ve başka bi secenek yoksa tedavi vs gibi boşa test yapıp bebeği yormayin derim
Peki arkadasinizin son durumu ne
Rabbim kimseyi evladiyla ailesiyle imtihan etmesin zor bir durum. sonucta saglik li bir dogum yaptiktan sonra cocuk belli vir tasa geldikten sonra da basina bisey gelebilir bunun garantisini kimse veremez down sendromlu diye tabi ki de aldirmak istemem ama doktor sivi birikiminin disinda bagirsaklari da disarda gorunuyor dedi ne olur nasil olur bilmiyorum hicÖyle tabiki ama o sıvı alma olayları da pek iyi bişey değil ki. Rabbim sağlıklı doğmasını nasip etsin inşallah ama bi de söyle düşün doktorlar kimine beyin gelişimi geri down sendromlu falan diyor ama Bebek bi doğuyor çok sağlıklı bazen yanılma oluyor. Benim diyeceğim şakın aldırma bi yanlışa düşme yani.