- 8 Şubat 2009
- 335
- 342
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Insallah. allah razi olsun eden den de etmeyenden de rabbim herkesi evladina bagislasin. icimdeyken bu kadar uzuluyorkken daha buyuk olsa icine kor gibi duse herhalde insanin. kimse evladiyla sinanmasinyemin ediyorum dün size dua etttim, ve diger arkadaslarimda etsin dualarin gücü cok büyük.. diyorumki umudu asla kesmeyin, seneye bu zamanlar saglikli mutlu bebeginizle olucaksiniz bunu hayal edin...
Basinizdan gecenlere uzuldum cok sukur ki rabbim sag salim kavusturmus bebeginize sizi. insallah bizde sagsalim kavusuruz. testler bir ciksin hele. sabir ve selamet derler ya insallah sabrin sonu selamettir.Canim merhaba.. uzun zaman oldu foruma girmiyorum. Tevafuk yazini okudum.. girip yazmak istedim sana.. Pek iyi sayilmayan 3 ay yatakta yattigim bi hamilelik gecirdim ve 33.haftamda oglusum minik mucizem geldi dunyaya.. sana yazmak istedim cunku ayni sey basima geldi zaten sorunlu ve sik sik suren kanamali bi hamilelikten sonra doktor bagirsaginda parlaklik gordu.. ultrasonda gordu parlakligi. Herseye hazirlikli olun dedi. Bir suru hastalik siraladi.down sendromu da icindeydi tabi.. ve bize de yurt disinda kan testiyle sivi alimini onerdi. Ancak sivi alimi tehlikeli oldugu icin hic dusunmeden ikinci secenegi yaptik. Benden kan alindi ve yurtdisina gonderildi. Sonuc cok sukur iyiydi.. ama zaten icim oyle rahatti ki bi sikinti olmayacagindan.. gerci olsa da evladimdi zaten.. hani bi nevi esimle icimizi rahatlatip kalan sureyi rahat gecirmekti amac.. cok sukur bisey cikmadi.. Demem o ki sivi aldirma imkan varsa yurt disina gonder kan tahlili icin derim.. Insallah saglicakla kavusursun bebegine. Icini ferah tut. Hersey Allah tan.. Insallaah hayirli haberler alirsin ..
nasıl bı yorum insanları nasıl yargılıyorsunuz, kim aldırmak ıster tırnagına kıyamadıgı bebegını... şartlar onu gerektırmıstır, artısını eksısını dusunmustur ve kendınce haklı buldugunu yapmıstır.. Allah kımseyı evladı ıle sınamasın...Canim gerçekten icini ferah tut sen ben arkadasimi yazdim 13 seneki olaydi bu...gecen sene kardesimin eşine ayni şeyi soylediler bunu unuttum sana söylemeyi yazık 8 ay boyunca down sendromlu dogabilir oyle gorunuyor dediler butun hamileliği ne çektiğini bi Allah bilir bir kendi... aldirmayi düşünmediler Veren Allah boynumuz kildan ince dediler... son ayında normal görünüyor dediler yinede emin degiliz herseye hazırlıklı olun deyip durdular... Rabbim o kadar büyükki dünya tatlısı sağlıklı sıhhatli bir kizlari oldu suan 6 Aylık... Türkiyede ama kac hamile gördüysem doktorların ayni seyi söylediğini duyuyorum cok enteresan... imani zayıf olanlar o çocuğu aldırıyor aldirmayanlarin ise sağlıklı bebekleri oluyor... Psikolojik bir deneymi yapiyorlar yoksa bilinclimi yapiyorlar düşünmeden edemiyor insan...
Sen yüreğini ferah tut insallah... Rabbim bebegini sağlıklı bir sekilde kucağına almayi nasip etsin...
Psikolojik deneyden sanirim kastiniz doktorlari kast ettim ben türkiyede cok duyuyorum çünkü bu konuyu ve sonunda sağlıklı bebek sahibi oluyor insanlar... Öyle bir zamandayiz ki hersey beklenir...Sanki insanların tepkilerini ölçmek için yapiliyor gibi... Eğer yanlış anlaşılmaya sebeb olduysam Özür dilerim lakin amacim o değil... Sabrin sonu selamettir...nasıl bı yorum insanları nasıl yargılıyorsunuz, kim aldırmak ıster tırnagına kıyamadıgı bebegını... şartlar onu gerektırmıstır, artısını eksısını dusunmustur ve kendınce haklı buldugunu yapmıstır.. Allah kımseyı evladı ıle sınamasın...
Belkı bende gebelıgımden dolayı biraz hassasım kusura bakmayın, cok dusunuyorum sonucum nasıl cıksa nasıl tepkı verırım dıye. Bende sonuna kadar bakarım bebegımın bır dedıgı ıkı olmaz ama onun acı cekmesınede tahammul edemem, acaba o ıstermı boyle dunyaya gelmek dıyede dusunmeden edemıyorum. İns kımsdse bu ıkılemde kalmaz sağlıklı sıhatlı cocuklar dunyaya gelırPsikolojik deneyden sanirim kastiniz doktorlari kast ettim ben türkiyede cok duyuyorum çünkü bu konuyu ve sonunda sağlıklı bebek sahibi oluyor insanlar... Öyle bir zamandayiz ki hersey beklenir...Sanki insanların tepkilerini ölçmek için yapiliyor gibi... Eğer yanlış anlaşılmaya sebeb olduysam Özür dilerim lakin amacim o değil... Sabrin sonu selamettir...
Rabbim bütün anne adaylarına sağlıklı hayırlı bir sekilde bebeklerini kucaklarina almayi nasip etsin inşallah...Belkı bende gebelıgımden dolayı biraz hassasım kusura bakmayın, cok dusunuyorum sonucum nasıl cıksa nasıl tepkı verırım dıye. Bende sonuna kadar bakarım bebegımın bır dedıgı ıkı olmaz ama onun acı cekmesınede tahammul edemem, acaba o ıstermı boyle dunyaya gelmek dıyede dusunmeden edemıyorum. İns kımsdse bu ıkılemde kalmaz sağlıklı sıhatlı cocuklar dunyaya gelır
Cok geçmiş olsun. Son durumunuz ne. Düzelme varmı. ?Insallah. allah razi olsun eden den de etmeyenden de rabbim herkesi evladina bagislasin. icimdeyken bu kadar uzuluyorkken daha buyuk olsa icine kor gibi duse herhalde insanin. kimse evladiyla sinanmasin
Bahsettigim tamda bu neden bunu yapıyorlar hamile kadınlara sizede öyle gelmiyormu sanki kobayiz... iyiki aldirmamissin cnm Rabbim sağlıklı sihhattli büyümesini nasip etsin size bagislasin...Benim ikinci gebeliğimde dawn sendromu demediler ama bir takım sebepler yüzünden kürtaj dediler.
Bunu söyledikleri gün miraç kandiliydi hiç unutmam. Heyetin raporu bu. Yarın sabah aç karnına gel kürtajı yapalım. Ha birde eşinle de konuş tabi dediler.
O an dünyam başıma yıkıldı. Ama ağzımdan hayır eşimle de konuşmıcam kürtajı da yaptırmıcam dedim. Siz bilirsiniz dediler.
8 ay boyunca Rabbime sığındım. Bazen gözyaşları döktüm. Allahım 100 kg olayım, dünyanın en çirkin bebeği olsun yeter ki sağlıklı olsun diye Rabbime yakardım.
Sonuç; 100 kg de olmasam 97 kg ile doğuma girdim dünyalar güzeli çok sağlıklı bir oğlum oldu. Birkaç gün sonra 3 yaşına girecek. Avatar resmimdeki afacan kendisidir. Rabbime ne kadar şükretsem azdır.
97 kg de 68 e indi
İşin özeti dua et, Rabbim her şeye kadirrr.
Canım tevekkül et inşallah içini ferah tut... herşeyin riski var kardeşimin esindende aldılar dua et inşallah sen...Rabbim evladını hayırlısı ile sağlıklı bur şekilde kucağına almayi nasip eder inşallah...Benimde şuan riskli gebelik kombin risk 1:50 çıktı su alma önerdiler ama riski var diye yaptırmadım kafayı yemek üzereyim bugun 4. Gün 6 ay nasıl geçer bilmem hayırlısı Rabbim den..
Onun nasıl çıktı sonucu riski kaçtı suyun sonucu nasıl iyimi bebekCanım tevekkül et inşallah içini ferah tut... herşeyin riski var kardeşimin esindende aldılar dua et inşallah sen...Rabbim evladını hayırlısı ile sağlıklı bur şekilde kucağına almayi nasip eder inşallah...
Suan 6 aylik tatlimi tatlı akilli zeki bir prensesimiz var maşallah hiçbir sorunu yok 4 aylik dis çıkarmaya basladi suan ikitane alt dişi çıktı bile erken cikaranlardan... =)Onun nasıl çıktı sonucu riski kaçtı suyun sonucu nasıl iyimi bebek
Bebegimin nabzi durdu ve aldilar hidrosefali hastasiymis ve bagirsaklari disindaymis. Umarim bir daha aybi seyleri yasamam yabi kimse yasamaz. Tesekkurler ilginizeCok geçmiş olsun. Son durumunuz ne. Düzelme varmı. ?
Herkese ilgisi ve duasi icin tesekkurler bebegim hidrosefali hastasi bagirsaklari disinda ve kollari vacaklari kisaydi. 2 hafta once kontrole gittigimde nabzi yavaslamis dediler acik yatis verdiler yattigimin aksaminda nabzi durdu ve kanamam geldi yabi bevegim 14 haftalikken vefat etti kurtaj yapilamayacak kadar buyuk oldugu icin sunu sanciyla dogum yapildi. Ve bebegimle vedalastim dogdugunda aynen dedikleri gibi bagirsaklari ve cigerleri vucudunun disindaydi. Doktor bu beklenen biseydi dedi . Bu ikinci bebegimdi ilkinin de nabzi durmustu 6 haftalikken simdi arastiriliyor otopsiye gonderildi. Umraim sonuclar vir nebzede olsa iyi cikar insallah 3. Bebegimizi sag salim kucagima alabiliriz rabbim bekleyen herkese nasip etsin. Insallah . Dualar ve destekler icin cok tesekkurler.