Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kuzenim daha bu ay doğum yaptı, Öylede olsa kabulum dedi (2.bebegi). Hatta bunun üzerine araştırma yaptı okulu eğitimi nasıl olmali falan diye. Ama sendromlu olmadi, taktir..Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.
Genetik bozukluk var dedi hatta akrabamisiniz esinle dedi ama degiliz memleket bile farkli. down sendrom ve ya zeka geriligi olabilir dedi. bu benin ikinci gebeligim ilkininde 7 haftalikken nabzi durmustu
Acikxasi suan bu gune ait tek hatirladigim yani aklimda kalan ensesinde ve kafasinda su toplanmis bagirsaklari da disarda dedikleri iki doktor da bunu dedi. gun icinde o kadar cok sessiz sessiz agladim ki kalabalik hastane koridorunda suan basim bile vucuduma agir geliyor ve doktor baska ne dedi hic hatiryamiyorum bile
Farkindaysaniz ben gebelik sonlandirma yaptirayim mi yaptirmayayim mi diye sormiyorum. sadece basina boyke bisey gelen var mi diye kendimi rahatlatacak cevaplar ariyorum. ama tesekkurler ilginizeGenetik test yapacaklar, herhangi bir problem var mı yok mu test sonuçları gelince çok net anlaşılır. Acele etmenize gerek yok. bebise genetik test yaptiracaksiniz zaten. Siz de bu arada kendinize de genetik test yaptirin. Tam detaylari bilmiyorum (translokasyon vb gibi) sizden birinde genetik bir problem olabilir. Siz de etkili degildir bebekte etkilidir falan. Onları da araştırın bence.
Diger yandan ikili test vaktiniz geliyor. 12. Haftada başka bir perinalotoga gidip ikili test ve ön detaylı ultrason yaptirabilirsiniz. Baska doktorlarun fikrini almak her zaman faydalidir. İstanbuldaysaniz Fehmi yazicioglu veya Recep Has'ı öneririm. Ücretleri 350 ve 500-550 civarı.
Önce bir teşhis konsun sonra siz tedavi yöntemleri var mı yok mu bunu bir araştırın. Gebelik sonlandırma yaparmisiniz yapmaz misiniz çok ilerinin kararı bunlar. Şu anda hiç birşey belli değil.
Dualarina beni katacagini duyunca resmen icimde bir kipirti oldu. nolur nolur dua edin allah razi olsun insallah sonuclarin aciklanmasi sanirim 1 ayi bulacak ama haber vericeem insallahbende hamilelyim, iki elimi acip sana yürekten dua ediyorum... cünnkü ben de hamileyim bu ilk hamileligim ve bu ilk bes ayda o kadar cektim ki , annelik cok güzel ama simdiden cok zor... o yüzden bebeklerimiz icin bu kadar sikintiyi göze aliyoruz , herseyi yapiyoruz, rabbim herkese saglikli bebekler nasip etsin umarim seninde bebegin allahimin izniyle cok saglikli olcak..
benim en yakin arkadasima da down sendoromlu olabilir demislerdi hatta kadin hamileyken bunalima girp depresyon haplari kullanmisti, gencken o kadar cok kalin saci olan kadin resmen kel kaldi depresyondan..aama o kadar güzel bi kizi varki, gelecegin türkiye güzeli gibi mavis gözlü sarisin ve yemin ediyorum barbi bebek gibi... umarim seninde doktor yanilman olmustur.. gece gündüz dua ett, rabbim kimi bos cevirmiski ... allahiim yardimciniz olsun neo lur bana da sonucu haber ver
Sende sag salim bebisine kavus insallah .Dualarina beni katacagini duyunca resmen icimde bir kipirti oldu. nolur nolur dua edin allah razi olsun insallah sonuclarin aciklanmasi sanirim 1 ayi bulacak ama haber vericeem insallah