Bebegim sanirim down sendromlu

Sdydn0607

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2016
21
35
33
Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.

Merhaba herkese 10+6 haftalik hamileyim. ozel de bir doktora gidiyordum pek ilgilenmedigini dusundugum icin degistirmek istedim ve bgn baska bir ozel doktora gittim. bebegimin basinda ve ensesinde sivi biriktigini acil olarak universite hastanesinde bir prof a gitmem gerektigini soyledi. hemen randevu aldim universiteye gittik orada incelediler. basinda ve ensesinde gozle gorulur bir sivi birikmesi oldugunu bagirsaklarinin da disar da gozuktugunu 10 gun sonra karnimdan sivi yada yurt diisina kan testi gondrrimi ile kontrol edilmesi gerektigini soyledi. ben de 10 gun sonra karnimdan sivi alinmasini istedim 10 gun sonra tekrar gidicem. ama suan cok korkuyorum. bu gibi bir durumla karsilasip saglikli bir evlat dunyaya getiren var mi.
çok geçmiş olsun bir bilgim yok konuyla ilgili ama rabbim sağlıkla doğmasını nasip etsin inş.

Sağlıklı da olsa down sendromlu olsa da bu cana kıyacak halin Yok rabbimin verdiği baş üstüne deyip sabredeceksin. Ve ben bu sıvı olayıdır ikili test dörtlü test çok karşıyım.

Moralinizi bozmayın, ama benim arkadaşımın başına da hemen hemen aynısı geldi.. inşallah siz iyi haberler alırsınız..

Sağlıklı da olsa down sendromlu olsa da bu cana kıyacak halin Yok rabbimin verdiği baş üstüne deyip sabredeceksin. Ve ben bu sıvı olayıdır ikili test dörtlü test çok karşıyım.
Tabi ki de sabredilecek ama siz kendinizi benim ya da bu durumu yasayanin yerine koyabilirmisiniz acaba ki koysaniz da anlayabilirmisiniz orasi mechul. lakin insan gelecek bazi duruma da hazirlikli olmak istiyor. sonucta ne olacagini da bilmek istiyor.

Çok geçmiş olsun inşallah sağlıklıdır minik meleğin
Bazı doktor yanılabiliyor umarım öyledir
Down sendromlu bile olsa unutma ki evladının Suçu değil bir sınav rabbim yarattı onu sana gönderdi
Kıyma o cana .. sahip çık sev evladını

Rabbim sağlıklı bi şekilde doğmasını nasip etsin insallah peki ne yapicaklar aldırmak dışında yani eğer aldırmam diyorsaniz ve başka bi secenek yoksa tedavi vs gibi boşa test yapıp bebeği yormayin derim

Tabi ki de sabredilecek ama siz kendinizi benim ya da bu durumu yasayanin yerine koyabilirmisiniz acaba ki koysaniz da anlayabilirmisiniz orasi mechul. lakin insan gelecek bazi duruma da hazirlikli olmak istiyor. sonucta ne olacagini da bilmek istiyor.

Öyle tabiki ama o sıvı alma olayları da pek iyi bişey değil ki. Rabbim sağlıklı doğmasını nasip etsin inşallah ama bi de söyle düşün doktorlar kimine beyin gelişimi geri down sendromlu falan diyor ama Bebek bi doğuyor çok sağlıklı bazen yanılma oluyor. Benim diyeceğim şakın aldırma bi yanlışa düşme yani.

İnşallah iyi haberler alırsınız , benim çok yakın bir tanıdığım hamileyken hem de 4 aylık , onun bebeğine de down sendromu teşhisi koymuşlardı hem de 100%100 , çok üzülmüştük , bebeği doğdu şimdi 5 yaşında ve Maşallah sağlıklı ve çok da akıllı .

Rabbim sağlıklı bi şekilde doğmasını nasip etsin insallah peki ne yapicaklar aldırmak dışında yani eğer aldırmam diyorsaniz ve başka bi secenek yoksa tedavi vs gibi boşa test yapıp bebeği yormayin derim
Bu test yapildiktan sonra duruma bakilacak degerlendirilme yapilacak eger oyle bir sey varsa aldirmak tabi ki de istemem sonucta saglikli bir evlat digurup sonradan da bir hastaligi cikabolir basimiza ne gelecek bilemeyiz ama kafam da allak bullak

Peki arkadasinizin son durumu ne

öncelikle söyleyeyim muhtemelen down sendromlu olma ihtimali var diye doktorunuz söylemedi.. çünkü su toplanması ya da organ gelişmemesi farklı bir durum.. daha ziyade genetik sorundan kaynaklanabileceğini söylemişti doktor.. siz o testlerin gereksizliğini iddia edenleri de ciddiye almayın, bilim ve teknolojiyi inkar eden bir kesim her daim var olacaktır.. sizi bir sürü test, ayrıntılı ultrasona sokup en doğrusuna karar verecek olan doktorlarınız illa ki vardır.. arkadaşım sonradan anne oldu tabiki, ama o bebeğini kaybetti..

Bizim hocamızın eşinin başına gelmişti . Onlar Ankara da sıvı aldırmıştı . Bebeğin cinsiyetine kadar öğrenmişlerdi :) . Umuyorum korktuğunuz bir sonuç almazsınız .

Bu arada eski doktorunuzu ilk önce bimere şikayet edin sonra dava açın .
Sürünsün pislik ! Orada doğmamış bir canın hayatı söz konusuyken ihmal yapılamaz !

Arkadasımın basına geldi
6aylık hamileydi cok buyuk bir ünv hast dawn sendromlu demişti
bebeği aldırmak için rand almıştı.sıra beklerken bi teyzenin telkinleriyle vaz geçmiş cocugu doğurmaya karar vermişti
oglu dünyaya normal doğumla 4kg geldi dünyalarrr guzeli cok yakışıklı cokkk zeki bir cocuk
herdaim dua ediyor şuan 11yasında ve birdaha cocuguda olmadı
egerki onu aldırsaydı belki hiç evladı olmazdı
belkı bebek gercekten dawn sendromluydu fakat kanaat ettiği için cocuk normal de doğmuş olabilir
yanlış teşiste olabilir herneyse işte
sizede Allah dogru karar verdirsin ama bende şunu demeliyimki
onu öldürmek doğru değil

Öyle tabiki ama o sıvı alma olayları da pek iyi bişey değil ki. Rabbim sağlıklı doğmasını nasip etsin inşallah ama bi de söyle düşün doktorlar kimine beyin gelişimi geri down sendromlu falan diyor ama Bebek bi doğuyor çok sağlıklı bazen yanılma oluyor. Benim diyeceğim şakın aldırma bi yanlışa düşme yani.
Rabbim kimseyi evladiyla ailesiyle imtihan etmesin zor bir durum. sonucta saglik li bir dogum yaptiktan sonra cocuk belli vir tasa geldikten sonra da basina bisey gelebilir bunun garantisini kimse veremez down sendromlu diye tabi ki de aldirmak istemem ama doktor sivi birikiminin disinda bagirsaklari da disarda gorunuyor dedi ne olur nasil olur bilmiyorum hic

X