çalışmamak evde oturup çocuga bakmak kısa süreli bir çözüm
en azından üniversite okumuş,bitirmiş,sadece iyi bir anne değil aynı zamanda
mesleğinde de iyi olmayı hedefleyen biri için...
Mesleğinde ilerleme yapacak birinin çocuğu gelişiminde gerileme yapacaktır, çocukları dünyaya getirme amacımız nedir? Çocuk yapmış olmak için mi yapacağız, aradan çıksın bakıcıya veririz sonra büyür giderle olmuyor malesef bunlar. Maddi durumu kötü olur annein çalışmak zorunda kalır o ayrı, yada devlet memuru olur o ayrı ama özelde çalışan biri sırf kariyeri için zorlamamalı, yani kariyer yapmak isteyebilir bi insan ama 1 koltuğa 2 karpuz sığmıyor ya kariyer ya çocuk oluyor malesef.
Ayrıca ben diyorum ki 700 ytl alıyorsam 500 ytl yi bakıcıya vereceksem çalışmam diyorum. Aylık 5 milyar kazancım varsa bende düşünürüm kreşi yada özel bakıcıyı.
Demek istediğim şey az miktar para kalacaksa elime ne çocuğumu nede kendimi rezil ederim.
Arkadaşlar tektek hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için.
Banada bakıcıya bırakmak zor geliyo düşününce,
ee bide güvenilir bakıcı bulmak var tabi.
Kreş desen 2-3 yaşından önce zaten almıyor.
Maaşımın yarısı gidecekde olsa geri kalan yarısıda geçim için önemli.
Beni sıkan bebeğimi heyecanla beklerken bunları düşünmek zorunda olmak.
Keşke hayat kolay olsada onu koklaya koklaya büyütsem.
Bide çocuk meraklısıyımki hiç sormayın,bebeklerin hertürlü bakımını seveseve yapıyorum.
Nekadar meraklıyımki daha 5 aylık evliyim 4 aylık hamileyim:)
Ama bende bi anne var işi bırakıcam desem kafa kırar neredeyse,boşunamı okuduns sen,
kariyerin nolucak,olmayacak önderiler verir maliyet hesabı yapmaz sadece önerir.60 yaşında ama
hala aklı kariyer itibar vb. şeylerde.
Öyle kolaysa sen çare bul falan da diyemezsin çok kethumdur küser aylarca konuşmaz.Eee bu anne kaynanada değil:) Konuşmazsa konuşmasında diyemezsin hayat zindan olur annem bana küserse
Yani sizin anlayacağınız aslında işi bırakıp ilk 3 sene kendim bakmak isterim bebeğime ama annemden çekiniyorum.
Eşimin kazancıyla birikim yapamasakta rahat rahat geçiniriz açıkcası.Eee aslında 3 sene sonra tekrar iş bulabilecek tecrübemde var.
Amaa annem + kendi aile bireylerim başımın etini yer kendine yazık ettin ev kadını olucaktın madem okumasaydın falan diye.
Ne garip dimi burda herkez kayınvalidesinden yakınır ben annemden yakınıyorum.Ama napiyim kayınvalidem ne desem hııı iyi siz bilirisiniz der.Ama annem aileden sorumlu devlet bakanı mübarek bi konuştumu herkezi susturur diycek bişey bulmazsınız.Bana o kadar laf ebesi derler düşünün ben bile susuyorum.Anamamı çekmişim nedir 60 ımda nasıl olcam acep :)
Hee hee konu değişti bak şimdi asıl mesele anneymiş yavaş yavaş dökülüyorum...
HEPİNİZE SEVGİLER...
kesinlikle katılıyorummmmbir bakıcı bulun kayınvalidenizin yanında bebeğinize baksın
ne kayınvalideniz yorulur nede bakıcıya tek bırakıyorum diye aklınız kalır
bir bakıcı bulun kayınvalidenizin yanında bebeğinize baksın
ne kayınvalideniz yorulur nede bakıcıya tek bırakıyorum diye aklınız kalır
Kızlar ben 4 aylık hamileyim ve çalışıyorum.Eşimle bebek düşünürken kayınvalidemin bebeğe bakıcağını palanladık.Kayınvalidemde buna çoktan gönüllü.Ama malesef 1 yıl öncesinde önemli bi ameliyat geçirmiştiki bugünlerde yeniden nüksetti rahatsızlığı.Yani görülen oki kayınvalidemin durumu pek iç açıcı değil.Allah ona sağlık versin ama bebek bakamaz sizin anlayacağınız.
Eee kendi ailem zaten uzakta ve annem 60 yaşında.Oturduğum yerde tek bi tanıdığım yok.Ailemin yanına taşınamam çünkü işime çok uzak gidip gelemeyiz.Ben işi bırakıyım desem hem geçim sıkıntısı yaşarız hemde ünv mezunuyum ve iş hayatında tam ilerleme aşamasındayım o kadar emeğe yazık.
Yani kızlar sizin anlayacağınız ne yapacağımı şaşaırdım,5 ay sonra bebeğimi dünyaya getirdikten sonra nasıl bi yol çizeceğimi bilmiyorum.İçimi dökmek istedim sevgiler...
İnşallah rabbim en hayırlı yolu gösterir bize.
Bide çocuk meraklısıyımki hiç sormayın,bebeklerin hertürlü bakımını seveseve yapıyorum.
Ama bende bi anne var işi bırakıcam desem kafa kırar neredeyse,boşunamı okuduns sen,
kariyerin nolucak,olmayacak önderiler verir maliyet hesabı yapmaz sadece önerir.60 yaşında ama
Öyle kolaysa sen çare bul falan da diyemezsin çok kethumdur küser aylarca konuşmaz.Eee bu anne kaynanada değil:) Konuşmazsa konuşmasında diyemezsin hayat zindan olur annem bana küserse
Yani sizin anlayacağınız aslında işi bırakıp ilk 3 sene kendim bakmak isterim bebeğime ama annemden çekiniyorum.
Eşimin kazancıyla birikim yapamasakta rahat rahat geçiniriz açıkcası.Eee aslında 3 sene sonra tekrar iş bulabilecek tecrübemde var.
Amaa annem + kendi aile bireylerim başımın etini yer kendine yazık ettin ev kadını olucaktın madem okumasaydın falan diye.
Ne garip dimi burda herkez kayınvalidesinden yakınır ben annemden yakınıyorum.Ama napiyim kayınvalidem ne desem hııı iyi siz bilirisiniz der.Ama annem aileden sorumlu devlet bakanı mübarek bi konuştumu herkezi susturur diycek bişey bulmazsınız.Bana o kadar laf ebesi derler düşünün ben bile susuyorum.Anamamı çekmişim nedir 60 ımda nasıl olcam acep :)
HEPİNİZE SEVGİLER...
Doğrusu bebeğimden değil sabahtan akşama kadar 5 dakika bile ayrı kalmak istemiyorum.Daha şimdiden böyle hissediyorsam kucağıma aldıktan sonra hiç ayrılamam heralde.Hele bi dünyaya gelsin bakalım durum ne gösterecek,ozaman en doğru kararı vericem sanırım haklısınız.
Teşekkürler....
HEPİNİZE SEVGİLER...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?