benim oğlum da tombik olanlardan 3380 doğmuştu,biz de 8 aylıkken 10 kg olmuştuk, ben ilk 2.5 ay mama veriyodum önce günde 1-2 kere sonra 1 kereye indirdim doymuyo diye, ama sonra dedim bakalım mamasız da olcak mı,çünkü kilosu ve boyu iyi ama verince de yiyor ben de doymadı diye düşünüyorum,neyse ve mamayı kestim bir gece,emzirdim yatırdım deedim en fazla 1 saat sonra acıkıp uyanır ama mamada nasıl uyuduysa aynı uyudu,derken 1 hafta denedim yine aynı ,sadece anne sütünün de yettiğin gördüm ve mamayı bıraktım,doktorum da sağlık ocağı da anne sütü obezite yapmaz ama mama yapar dedi,o nedenle ben mama vermediğim için tombiş de olsa oğlum içim rahat,bence mamayı kes,sütün yetiyo ki kilosu iyi zaten bebeğinin bir de kilo alımı büyüdükçe azalır,eğer emzirdikten sonra açlıktan ağlamıyosa doyuyo demektir,bir de bebekler küçükken çok fazla yediklerinde mideleri genişlermiş ve daha fazla yerlermiş,bence 6 ay anne sütü ver sadece,mamayı boşver,zaten içindekileri okuyunca ne kadar yapay olduğunu anlıyosun mamaların ,şanslısın sütün var,mama verdiğin öğünü de anne sütüne çevir