Khomyuk yazmak istediklerimi yazmis, o yuzden onu alintilayip devam edeyim.Ama meme uyarılmazsa süt gelmez.
Meme kampı yaparak süt arttırmıştım ben.
Zaman zaman meme reddi yaşadım, süt azalması yaşadım.
Benim doktorum da mama karşıtıydı. Geceleri bari vereyim ölüyorum yorgunluktan demiştim ilk hafta çok kızmıştı. Meme fabrika gibidir sen uyarmazsan üretim azalır derdi.
Emmese bile ağzına tutardı inan çok zordu. Anlıyorum. Ama süt de başka türlü gelmiyor/
Yada azalıyor.
Sağacaksın, memeğe vereceksin ama sürekli uyarılacak o öeme.
Yoksa süt de kesilir.
Bak daha başındasın. Çok zor geliyor ama mama aslında daha zor.
Memeler alışınca, bebeğin düzeni oturunca gece yattığın yerden verirsin emer, dışarda buzluk biberon temizliği aramak yerine açarsın emer.
Yani ben senin yerinde olsam zorlansam da çabalamaya sağmaya devam ederdim.
Evet çok zor ama bir süre herkes hepimiz zorlandık.
Bence yemiyorsa 120 vermeye de zorlamayın, gazı ve uykusu için aglamiyorsa açlıktan ağlıyorsa sonradan ilave beslersiniz. Gerçekten mama verdiğimiz için çok acımasızca konuşuyolar ya size de aynı şeyi söylemişlerMerhaba biz de 1 ay 8 günlüğüz. Bebeğime memeyi yanlış tutturduğum için benim sütüm de hiç inmedi. Bana mama ver diyen de olmadı emzirdikçe iner dediler çocuğum bi kaç gün aç kaldı sarılık oldu, doğum kilosunun çok altına düştü. Tedavi gördükten sonra 30cc mama vermeye başladım. Sarılık kontrolü için tekrar gittiğimde yenidoğan hemşiresine anne sütü yok mamayla besliyorum ne kadar mama vermeliyim dedim. Aşağılar gibi baktı mamayla obez olur dedi yapacak bişeyim yok dedim 60 cc ver dedi. Başlangıcta 4 saatte bir 60 cc verdim bebek doymadıkça arttırdım 4 saatte bir 90cc ye çıktı. Geçen gün çocuk doktoruna gittim 3 saatte bir 120cc ver dedi obez yapsaydı çocuk doktoru 1 aylık bebeğe 3 saatte 120 ver demezdi bence. Ama şuan bende senin gibiyim aklım çok karışık 90cc veriyorum bazen hep bitiriyor bazen hepsini içmiyor 1.5, 2 saat sonra acıkıyor mamayı bu kadar kısa sürede vermek ne kadar doğru bilmiyorum bazen oyalıyorum saati dolsun diye ama çok ağlıyor dayanamayıp veriyorum tekrar. Kilo almasını dert etmiyorum diş çıkarma zamanı geldiğinde kilo verecek nasılsa ama mamayı sık vermek başla türlü zarar verir mi onu merak ediyorum mama geç sindirilir diyorlar bebek 1.5 saatte acıkıyor.
Benim bebeğimin de gerçekten emme isteği değil acıkmaBenim bebeğim de aşırı iştahlı olarak doğdu. İlkini alarm kurup zorla emziriyordum ya da mama veriyordum ama ikincide alarma gerek kalkmadı saat başı uyanıp acıkıyordu. Emme isteği değil gerçekten acıkıyordu ve şu an 17 aylık hala çok iştahlı abisi de o yedikçe iştahlandı.Başta çok tombişti ama yürümeye başlayınca ve boyu uzadıkça normal bir bebek oldu. Her iştahlı bebek obez olacak diye bir şey yok lütfen kimseye aldırmayın
Bebeğim şuan iki ay beş günlük, inanın elimden gelen herşeyi yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Asla istemese de her beslenmede usanmadan meme teklif ediyorum beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum, yürüyerek zıplayarak vs emzirmeye çalışıyorum tutturabilmek için. Olmuyor, çok nadir tutuyor. Eds de denedim emzirme danışmanlığı da aldım. İnanın alınganlık değil benimki çok denedim çok çabaladım. Kimse ameliyattan eve geldiğimde bı çorba vermedi kalkıp kendi kendime hoşaf yapmaya çalıştım süt gelsin diye. Cabama rağmen olmuyo sırf bebek kilo alsın diye mama veriyorum azarı yemekten bıktım artık . Herkes ya herkes bu lafları söylüyor.Khomyuk yazmak istediklerimi yazmis, o yuzden onu alintilayip devam edeyim.
Konu sahibi C cacp konunun basinda bebeginizin 4 kilo ustunde buyuk bas cevresiyle dogdugunu yazmis olsaydiniz, size daha farklı uyarilar yapilirdi.
Cunku, 4 kilo uzeri dogan bebek her zaman obezite risk grubundadir, diyabet risk grubundadir, bu sebeple bebeklerde gelisim geriligi kadar bu sekilde kilo fazlasiyla dogmakta farkli bir takip gerektirir. Yani doktorunuz mama vermeye devam edersen obez olur derken, haksiz degil. Sizin bebeginiz normal, siradan bir bebek degil, risk grubunda bir bebek, bu sebeple doktor mutlaka uyarmali.
Sutunuz olmadigi icin sanirim alinganlik gosteriyorsunuz ama doktor bebeginizin sagligi icin bu uyarilari yapmak zorunda.
Sutunuzu arttırmanin yollarini bulmalisiniz, sut arttiran gidalara yonelip surekli sagim yapmali, bebek emmese dahi meme vermelisiniz. Memeler uyarilmazsa kuserler.
Bebeginizin iyiligi icin sutunuzu mutlaka arttirmalisiniz, egerki sut bir turlu gelmiyorsa herhangi bir mamayla degil doktorun önerdiği bir mamayla beslemelisiniz.
Doktorunuz biraz sert tavirli anladigim kadariyla ama bu isinde iyi oldugu gerçeğini goz ardi etmenize sebep olmasin. Bende aylarca memelerim kanayarak sut verdim, totalde 42 aydir sut veren bir anneyim, inanin mamadan cok daha kolay ve pratik, memeye alistirmayi becerebilirseniz daha az yorulursunuz.
Kolayliklar dilerim, Allah anali babali buyutmek nasip etsin.
O halde soyle bir onerim var, (anladigim kadariyla emziremeyeceksiniz ki bu hic sorun degil, her anne emzirmek zorunda degil kendinizde bu baskiyi hissetmeyin) doktorunuza bebeginizin durumuna uygun mama onermesini söyleyin.Bebeğim şuan iki ay beş günlük, inanın elimden gelen herşeyi yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Asla istemese de her beslenmede usanmadan meme teklif ediyorum beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum, yürüyerek zıplayarak vs emzirmeye çalışıyorum tutturabilmek için. Olmuyor, çok nadir tutuyor. Eds de denedim emzirme danışmanlığı da aldım. İnanın alınganlık değil benimki çok denedim çok çabaladım. Kimse ameliyattan eve geldiğimde bı çorba vermedi kalkıp kendi kendime hoşaf yapmaya çalıştım süt gelsin diye. Cabama rağmen olmuyo sırf bebek kilo alsın diye mama veriyorum azarı yemekten bıktım artık . Herkes ya herkes bu lafları söylüyor.
Allah razı olsun sağolun, bende değiştirmek istiyorum ama ikinci ay rutin kontrolüne bile goturemedim daha malesefO halde soyle bir onerim var, (anladigim kadariyla emziremeyeceksiniz ki bu hic sorun degil, her anne emzirmek zorunda degil kendinizde bu baskiyi hissetmeyin) doktorunuza bebeginizin durumuna uygun mama onermesini söyleyin.
Ornegin bazi mamalar daha az seker ihtiva ediyor, belki buna benzer seylerle beslenmesi daha saglikli olabilir, belkide tombis bebekler icin uretilmis ozel mamalar vardir, onlari onerir.
Doktorunuzu degistirin, anladigim kadariyla kafalarınız da uyusmuyor ki bence pediatrist ile anne tam bir uyum ve isbirligi icinde olmali, ben 3.doktorda dogru kisiyi buldum ve 3 senedir kendisiyle calisiyorum, her sikintimi anliyor, annem gibi yanasiyor. Belkide sizin sert bir tavra degilde sefkatli bir öğreticiye ihtiyaciniz vardir.
Kuzuyu saglikla buyutun, Allah anali babali buyutmek nasip etsin
Kardiyoloji doktorunuza da mamayi danisabilirsiniz aslinda, kendisi oneremiyorsa dietisyene yonlendirir.Allah razı olsun sağolun, bende değiştirmek istiyorum ama ikinci ay rutin kontrolüne bile goturemedim daha malesefkardiyoloji randevusu vardı ona goturebildim sadece. Umarım iyi bir doktor bulabilirim
Kardiyoloji uzmanı muayne sonrası 1 yaş kontrolü önerdi sadece bu konular hakkında pediatristinle görüşebilirsin dediKardiyoloji doktorunuza da mamayi danisabilirsiniz aslinda, kendisi oneremiyorsa dietisyene yonlendirir.
Benim kizlar 15 gunlukken dietisyenle tanisti mesela (birinin midesinde sorunlari vardi, digerinin metabolik rahatsizlik suphesi) cokta destegini gorduk. (Bunlar hem devlet hem de universite hastanesinde bulabileceginiz imkanlar)
Anladim, o halde yeni bir pediatristle devam etmelisiniz. Umarim kendinize uygun birini bulabilirsinizKardiyoloji uzmanı muayne sonrası 1 yaş kontrolü önerdi sadece bu konular hakkında pediatristinle görüşebilirsin dedi
TeşekkürlerAnladim, o halde yeni bir pediatristle devam etmelisiniz. Umarim kendinize uygun birini bulabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?