- 2 Ağustos 2013
- 35.856
- 111.243
- 798
Ya gerçekten çok üzüldüm durumunuza. Yani bi anneyi böyle çaresiz bırakıp sıkıştırmak hoş değil. Demek ki emmeyecek anne olarak her yolu denemişsinizdir ee aç mı kalsın mama da vermeyinceİnanın aç da bıraktığım oldu aglamaktan mosmor oldu yine de tutmadı. Hala bile ilk emzirmeye çalışıyorum sonra mama veriyorum yada biraz mama verip mememe damlatiyorum emzirmeye çalışıyorum. Tutsada süt az olduğu için birkaç dakikada çığlık atarak bırakıyor. Bende bebeğimi nasıl aç birakayim ki daha fazla. 90ml bile yetmiyor inanın oyalamaya çalışıyorum sürekli
Doğru söylüyorsunuz. Ama işte uzman doktor böyle söyleyince insan korkuyor.Siz hiç moralinizi bozmayın inanın bir hastalanıyorlar 1 günde eriyorlar çocuklar zaten diş , merak, oyun derken iştah kalmıyor
Doktorunu değiştir başkasından da görüş al.Merhaba hanımlar, bebeğim 54 günlük. Benim tam 11 gün boyunca sütüm inmedi. Sagdim masajlar sıcak uygulamalar herşeyi yaptım ama gelmedi işte. Bende bebeğimi aç bırakmayacağım için mamayla beslemek zorunda kaldım. Sonradan da beni tutması hayli zor oldu, sütüm de beslenme düzeni ve sagmama rağmen artmadı. (Gebelik sürecinde her iki mememde kötü huylu olmayan kist tarzı oluşumlar çıktı belki ilgisi vardır bilmiyorum)
Mama ile beslediğim için gittiğim her doktordan ağlayarak döndüm resmen hepsi kızıyor ama elimden bişey gelmiyor ki yoksa bende istemez miyim bebeğimi sadece anne sütüyle beslemeyi..
Bebeğim şuan 90 ml mama ile besleniyor ama doymuyor. Ml miktarı fazla bebeği obez yapacaksın diyorlar. Napacagimi şaşırdım inanın. Emzikle falan oyalamaya çalışıyorum ama doymadigi için durmuyor çocuk. Ne yapmalıyım sizce.. annelik içgüdülerim bebeğimi aç bırakmama izin vermiyor..
Denedim kendimce elimden geldiğince. Zaten iri bebek çok zor doğdu kendi derdimi görmezden gelerek hep onu beslemeye çalıştım. Bir haftalık kontrol sonrası maşallah büyümüş kilo almış diye sevinip söylediğim ailemdeki kişiler bile mama yedirdin ya şişmistir o büyümemistir dedilerYa gerçekten çok üzüldüm durumunuza. Yani bi anneyi böyle çaresiz bırakıp sıkıştırmak hoş değil. Demek ki emmeyecek anne olarak her yolu denemişsinizdir ee aç mı kalsın mama da vermeyince
Evet o doktora iki kez gitmek zorunda kaldım ama artık gitmeyeceğim. İkinci ay kontrolünde başka bir doktor bulacağımDoktorunu değiştir başkasından da görüş al.
Sütün inmiyor ise ne yapacakmışsın?
Persentil normal ise genetik olarak aile yapısına fiziği uyuyor ise problem neymiş?
Örneğin anne babası 2 metre olan çocuk da iri olur çok yer yani mantık budur.
Bebek zaten diş idi yürüme idi derken kilo almıyor. Sonra da kilo alma hızı düşüyor.
Evet şişti size ne deyin. Millet konuşmaya yer arıyor. Yetersiz hissettirmeye çalışıyorlar resmen. Annelik bambaşka bir şey en iyisini gerçekten anne biliyor yapıyorDenedim kendimce elimden geldiğince. Zaten iri bebek çok zor doğdu kendi derdimi görmezden gelerek hep onu beslemeye çalıştım. Bir haftalık kontrol sonrası maşallah büyümüş kilo almış diye sevinip söylediğim ailemdeki kişiler bile mama yedirdin ya şişmistir o büyümemistir dediler
Sanki zehir mi bu anlamıyorum ki
Kimseye süt açıklaması yapmak zorunda değilsin. Soran olursa "evet emziriyorum" de geç. Mememizin de mi açıklamasını yapacağız boşver. Çoğu uyduruyor, herkes çok bilmiş süper analarDenedim kendimce elimden geldiğince. Zaten iri bebek çok zor doğdu kendi derdimi görmezden gelerek hep onu beslemeye çalıştım. Bir haftalık kontrol sonrası maşallah büyümüş kilo almış diye sevinip söylediğim ailemdeki kişiler bile mama yedirdin ya şişmistir o büyümemistir dediler
Sanki zehir mi bu anlamıyorum ki
Ne biçim doktor bunlar..! Süt yoksa ne yapacaksın çocuk açlıktan sarılık mı olsun.? Bişey dicem olmıcak...Merhaba hanımlar, bebeğim 54 günlük. Benim tam 11 gün boyunca sütüm inmedi. Sagdim masajlar sıcak uygulamalar herşeyi yaptım ama gelmedi işte. Bende bebeğimi aç bırakmayacağım için mamayla beslemek zorunda kaldım. Sonradan da beni tutması hayli zor oldu, sütüm de beslenme düzeni ve sagmama rağmen artmadı. (Gebelik sürecinde her iki mememde kötü huylu olmayan kist tarzı oluşumlar çıktı belki ilgisi vardır bilmiyorum)
Mama ile beslediğim için gittiğim her doktordan ağlayarak döndüm resmen hepsi kızıyor ama elimden bişey gelmiyor ki yoksa bende istemez miyim bebeğimi sadece anne sütüyle beslemeyi..
Bebeğim şuan 90 ml mama ile besleniyor ama doymuyor. Ml miktarı fazla bebeği obez yapacaksın diyorlar. Napacagimi şaşırdım inanın. Emzikle falan oyalamaya çalışıyorum ama doymadigi için durmuyor çocuk. Ne yapmalıyım sizce.. annelik içgüdülerim bebeğimi aç bırakmama izin vermiyor..
Zaten kilolu bir bebekmiş
Ne yapabilirsin ki bebegi aç birakip ağlatamayacagina göre ? Vereceksin mama
Evet stres çok etkiliyo daha da azalıyorAşama aşama, yavaş yavaş ilerleyin ve kimsenin sizi strese sokmasına izin vermeyin 3-5 cc azaltın mamayı. Bu kadar strese gelmez o süt. Her şeyi bir anda yapacaksınız diye bir şey yok. Öncelikle sakin olun.
Galiba öyle zannetti. Dediğiniz gibi denemeye devam edicem ama olmazsa da kendimi üzmeyecegim artıkNe biçim doktor bunlar..! Süt yoksa ne yapacaksın çocuk açlıktan sarılık mı olsun.? Bişey dicem olmıcak...
Üzme kendini lütfen daha lohusasın. Bebeğin de stresini hisseder. Sen sık sık sağım yap, sık sık da memeyi teklif et. Merak etme Her şey olacağına varır emmezse de emmez. Her sağlıklı bebek anne sütü mü almış, her anne sütü alan bebek hep sağlıklı mı yani? Sıkıntı yapma. İyi olur her şey hem senin için hem bebeğin için inşallah. Doktor da sandı heralde emzirmek zor geldi mamaya başladın. Sanki çabalamadın.. Te allam
Yani gerçekten böyle bı cümle kullanmanın ne gibi bir iyi niyeti olabilir dimiEvet şişti size ne deyin. Millet konuşmaya yer arıyor. Yetersiz hissettirmeye çalışıyorlar resmen. Annelik bambaşka bir şey en iyisini gerçekten anne biliyor yapıyor
Belkide öyle yapmalıyımKimseye süt açıklaması yapmak zorunda değilsin. Soran olursa "evet emziriyorum" de geç. Mememizin de mi açıklamasını yapacağız boşver. Çoğu uyduruyor, herkes çok bilmiş süper analar
Başka bır doktora gideceğim zaten sizlerin yorumlari içime su serptiBen miktar falan bilmiyorum o ilk aylarında da suan da ne zaman isterseler beslenmelerini gerçekleştiriyorum. Kilo durumu sıkıntılı sürece girdiğinde doktor zaten uyarır. Açsa bebeği doyurmanız lazım obezliğe vs gerçekleşmeden takılmayın aç bebek mutlu olmaz
Bence şimdiden kendini hiç endişelendirme. Açsa vereceksin tabi. Sonra zamanla gözlemlersin. Eğer fazla kilo aldığını düşündüğün bir durum olursa ona göre beslenme düzeni oluşturursun. Bence en az bir yıl zaman verMerhaba hanımlar, bebeğim 54 günlük. Benim tam 11 gün boyunca sütüm inmedi. Sagdim masajlar sıcak uygulamalar herşeyi yaptım ama gelmedi işte. Bende bebeğimi aç bırakmayacağım için mamayla beslemek zorunda kaldım. Sonradan da beni tutması hayli zor oldu, sütüm de beslenme düzeni ve sagmama rağmen artmadı. (Gebelik sürecinde her iki mememde kötü huylu olmayan kist tarzı oluşumlar çıktı belki ilgisi vardır bilmiyorum)
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederimBence şimdiden kendini hiç endişelendirme. Açsa vereceksin tabi. Sonra zamanla gözlemlersin. Eğer fazla kilo aldığını düşündüğün bir durum olursa ona göre beslenme düzeni oluşturursun. Bence en az bir yıl zaman ver
Bir de kimsenin çocuğunuza fiziksel özelliklerinden dolayıvelev ki öyle olsa bile “obez” vb. gibi kelimeler kullandırtmayın. Yani okumuş doktor olmuştu böyleyse biz napacazDoğru söylüyorsunuz teşekkür ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?