Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tamamen usengeclginden evde birileri o istemeden a su mu istiyosun falan mi deyip önüne veriyomu benim 26 aylik yegenim de oleydi çocuk konusmaya firsat bulmadan isaretle veriloyodu önüne. En son anlamiyoruz ne istiyosun sole su mu sut mu demeye basladik once istedigi seyi tutuyodu bu ne anlamiyoruz diye diye konusturduk tabi bu arada cok doktu kirdi agladi ama konusuyo suan.1 buçuk yaşında ki oğlum (18 aylık) hala konuşmuyor derdini anlatabiliyor ama anne baba dede gibi çok basit kelimeler kuramıyor su istediği zaman süt istediği zaman parmağıyla gösterip anlatıyor ama ıngı inga gibi kelimeler çıkartarak anlatıyor sizin bebeler ne zaman konuştu![]()
Tamamen usengeclginden evde birileri o istemeden a su mu istiyosun falan mi deyip önüne veriyomu benim 26 aylik yegenim de oleydi çocuk konusmaya firsat bulmadan isaretle veriloyodu önüne. En son anlamiyoruz ne istiyosun sole su mu sut mu demeye basladik once istedigi seyi tutuyodu bu ne anlamiyoruz diye diye konusturduk tabi bu arada cok doktu kirdi agladi ama konusuyo suan.
Sizde inat edin konusun surekli yaninda konusur oda emin olun. Emzik falan kullanıyorsa kullandirmayin bi sure o da tembellige yol aciyomusİstediği şeyi anlayınca bizde veriyoruz demiyoruz ki ne istiyorsun bazen gerçekten ne istediğini anlamıyorum oda anlatamadığı için ağlama krizine giriyor belki 10 tane şeyi bu mu bu mu deyip ya eline veriyorum yada gösteriyorum ıı ıı deyip duruyor
Yok canım emzik bırakalı 6 ay olduSizde inat edin konusun surekli yaninda konusur oda emin olun. Emzik falan kullanıyorsa kullandirmayin bi sure o da tembellige yol aciyomus
İyi de yaşı küçük ki 24 aylik olunca ikili cümlelere geçer anne al anne bak gibi su an için endişelenmeyin bol bol.konusun hiç durmadan1 buçuk yaşında ki oğlum (18 aylık) hala konuşmuyor derdini anlatabiliyor ama anne baba dede gibi çok basit kelimeler kuramıyor su istediği zaman süt istediği zaman parmağıyla gösterip anlatıyor ama ıngı inga gibi kelimeler çıkartarak anlatıyor sizin bebeler ne zaman konuştu![]()
İyi de yaşı küçük ki 24 aylik olunca ikili cümlelere geçer anne al anne bak gibi su an için endişelenmeyin bol bol.konusun hiç durmadan
Benim kızım 23 aylık anne dedi şimdi 3 buçuk yaşında herşeyi konysuyor konuşması çoğu insan tarafından anlaşılmıyor geç konuşmaya bağlı bu durum. Bazı çocuklar biriktirir birden büyük cumlelerle başlar konuşmaya..hiç sıkıntı etmeyin küçük daha bol bol konuşun18 aylık bebekler en azından anne dede gel gibi basit kelimeler kurabilir ama 24 aylıkta da anne gel baba gel gibi cümleler kurabilir diye biliyorum tabi bebekten bebeğe değişiyor bu durum
InşaAllah kuzum iyice saçma sapan düşünmeye başladımBenim kızım 23 aylık anne dedi şimdi 3 buçuk yaşında herşeyi konysuyor konuşması çoğu insan tarafından anlaşılmıyor geç konuşmaya bağlı bu durum. Bazı çocuklar biriktirir birden büyük cumlelerle başlar konuşmaya..hiç sıkıntı etmeyin küçük daha bol bol konuşun
Benim ilk oğlum 2 yaşında bana net bir şekilde masal anlatırdı maşallah. Ama ikinci oğlum üç yaşını geçmişti düzgün cümle kuramazdı şuan 4.5 yaşında halen müthiş değil cümleleri. Her Çocuğun gelişimi aynı olmuyor. Zamanla konuşur inşallah sizinkide telefon tv izletmeyin çok etkiliyor en azından bizde öyle oldu etkilendi çocuk o yüzden geç konuştu ilgisiz bıraktım
Biraz üstüne düşün tvyi bir süre tamamen iptal edin size odaklansın sürekli konuşun kitap okuyun anlamasa da okuyun çok faydası oluyor. Ben bu sene anaokuluna verdim faydasını gördüm sizinki daha çok minik siz elinizden geleni yapın kulakta ve algıda sorun yoksa düzelecektir zamanlaTelefon vermiyorum asla ama tv ister istemez izlemek zorunda bırakıyorum sanırım ne kadar çok ilgileniyorum desemde tam anlamıyla ilgilenemiyorum![]()
1 buçuk yaşında ki oğlum (18 aylık) hala konuşmuyor derdini anlatabiliyor ama anne baba dede gibi çok basit kelimeler kuramıyor su istediği zaman süt istediği zaman parmağıyla gösterip anlatıyor ama ıngı inga gibi kelimeler çıkartarak anlatıyor sizin bebeler ne zaman konuştu![]()
Anlıyor ama beni adıyla senlenince dönüp bakıyor bana getirgötür deyince anlatıp getirebiliyor istediğimikulaklarini kontrol ettirin.
Anlıyor ama beni adıyla senlenince dönüp bakıyor bana getirgötür deyince anlatıp getirebiliyor istediğimi
Bilmiyordum böyle olduğunu sizden duydum ama bu duruma duyarlı olacağım kesinlikle ❤ teşekkür ederimO bakimdan degil ama, kulak zari nemi olabilir (boyle mi deniliyor bilmiyorum) bu durumda cocuklar sanki suyun altindaymis gibi boguk duyarlar kelimeleri, ve bu yuzden boyle soyleniyor diye sanip konusma bozuklugu yasayabilirler.
Yakin cevremde boyle olan cocuklar cok oldu. Ne kadar erken teshis edilirse okadar iyi cocugunuz icin.
Vardir demiyorum ama her ihtimale karsi kontrol ettirin. Ki 1,5 yasindaki cocuktanda fazla birsey beklemeyin, o yasta en fazla 3 kelime soylemeleri normaldir.