Bebeğim kilo almamış lütfen bakar mısınız ?

seda1701

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2023
47
8
27
Merhaba 2 ay 18 günlük bebeğim var 2 aylık kontrolünde 4200 dü kilosu bugün farklı bir doktorda farklı tartıyla tartıldı 4300 geldi hiç kilo almamış çok üzüldüm emzirdikten sonra sağım yaptım tek göğüs emzirdim iki göğüs toplam yarım saat 75 ml çıktı pazartesi sağlık ocağına gideceğim tartı eskiydi çünkü ağlamaktan harap oldum huysuz ağlamaları arttı ama gece de aralıksız uyuyor anlamadım bir türlü aç olan bebek uyur mu gece 5-6 saat acaba aç kaldığı için mi ağlıyor başına böyle bir şey gelen var mı çok üzgünüm vicdan azabı duyuyorum memede kalma süresi uzadı var mı başına böyle bir şey gelen yada önerisi olan

Benim kızım da aynı dönemde çok yavaş kilo alıyordu. Aç olan bebek şekeri düştüğü için baygın halde uyuyor olabilir. Ben sütümün yetmediğini kabul edemediğimden mama vermeye çok geç başladım maalesef. Ancak mama verince anladım ki doymuyormuş benim bebeğim. Bence doktorunuz ile görüşün. Biraz mama ile destekleyip aynı anda sağım yaparak ya da süt artırıcı destekler alarak sütünüzü artırmaya bakabilirsiniz.
Bir de mutlaka çıplak tarttırın bebeğinizi.

Mama verdiğinizde alıyor yani içiyorsa doymuyor olabilir.Bizim doktorumuz alıyorsa alabildiği kadar mama içebilir demişti

Benim kızım da aynı dönemde çok yavaş kilo alıyordu. Aç olan bebek şekeri düştüğü için baygın halde uyuyor olabilir. Ben sütümün yetmediğini kabul edemediğimden mama vermeye çok geç başladım maalesef. Ancak mama verince anladım ki doymuyormuş benim bebeğim. Bence doktorunuz ile görüşün. Biraz mama ile destekleyip aynı anda sağım yaparak ya da süt artırıcı destekler alarak sütünüzü artırmaya bakabilirsiniz.
Bir de mutlaka çıplak tarttırın bebeğinizi.
Hiç mama vermedik o yüzden bilmiyorum uyandırmamam gerektiğini doktorum söyledi yoksa ki uyandırıyordum acıkınca kendisi uyanıyor çünkü 35 günde 1 kilo aldı önceki kilo alımı da gayet iyiydi o yüzden çok şaşkınım
Sizin bebeğiniz toparladı mı peki

Mama verdiğinizde alıyor yani içiyorsa doymuyor olabilir.Bizim doktorumuz alıyorsa alabildiği kadar mama içebilir demişti
Hiç mama vermedik bilmiyorum doktorumuzla görüşeceğim emzirme sonrası sağlığım sütleri vereceğim pazartesiye kadar

Bebeğinizin sarılık olasiligi olsa doktorlar uyarirdi , ben o dönemde alarm kurardım 2 saatte bir emzirmeye çalışırdım , emme süresi uzadiysa bu kötü bişey değil yorulduklari için dinlenerek emerler. Sık sık emzirmeye çalışın şuan yine hamileyim inanın ilk 4 ay çok uğraşmak lazım emzirmek icin

Hiç mama vermedik o yüzden bilmiyorum uyandırmamam gerektiğini doktorum söyledi yoksa ki uyandırıyordum acıkınca kendisi uyanıyor çünkü 35 günde 1 kilo aldı önceki kilo alımı da gayet iyiydi o yüzden çok şaşkınım
Sizin bebeğiniz toparladı mı peki
Evet şu anda neredeyse 10 aylık olacak. Benim sütüm hep vardı ama doyduğundan emin olmak için hep mama destekli gittim. Ek gıdaya da geçince iyice toparladı

Bebeğinizin sarılık olasiligi olsa doktorlar uyarirdi , ben o dönemde alarm kurardım 2 saatte bir emzirmeye çalışırdım , emme süresi uzadiysa bu kötü bişey değil yorulduklari için dinlenerek emerler. Sık sık emzirmeye çalışın şuan yine hamileyim inanın ilk 4 ay çok uğraşmak lazım emzirmek icin
Evet şu anda neredeyse 10 aylık olacak. Benim sütüm hep vardı ama doyduğundan emin olmak için hep mama destekli gittim. Ek gıdaya da geçince iyice toparladı
Hangi mamayı kullanıyorsunuz peki

Gece de uyandıracağım doktorum bırak uyusun acıkınca uyanır dediği için kaldırmıyordum vicdan azabı çekiyorum şuan

Gece de uyandıracağım doktorum bırak uyusun acıkınca uyanır dediği için kaldırmıyordum vicdan azabı çekiyorum şuan
Hayır gece 00, 02.30 , 04.30, 06.30,08.30 ,10.30, 12.30,....gibi saatinizi kurun her alarmda memeyi ağzına verin uyurkende almaya başlamıştı kızım.rüya öğünü diyorlar. Eğer emmiyorsa önce altını değiştirin ben aylarca önce bezini değiştirdim sonra emzirdim yoksa emmiyordu, birde kaç dk emdi not alın, gün gün iyiye gidecek. Şimdi hamileyim hala emmek istiyor kızım .

X