• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaşınırken kendini parçalıyor.

Bakılmış olabilir ama negatif sonuç demek alerji yok demek değildir.benim ilk kızım pozitif sonuç verdi ama ikinci de negatifti sonuçlar ama tepkilerden dolayı alerjisi olduğunu anladık. Ve diyetle birlikte kızımdaki tepkiler geçti.yani alerjisi vardı. Testler küçük bebeklerde doğru sonuç vermiyor.sizin de tepkiniz var alerji olabilir yani.sizin diyet yaparak tepkisini gözlemlemeniz lazım.
Kızınızın neye alerjisi vardı? O da kaşınıyor muydu?

Keşke bilsem. Eğer öyleyse sürekli yediğim bir şey olması lazım çünkü istisnasız her gün kaşınıyor.
En alerjisi şeyler süt grubu, yumurta içeren ürünler.ilk denemeyi bunları keserek yapabilirsiniz.icerisinde süt ve yumurta olan hiçbir şeyi tüketmeyebilirsiniz bir süre.paketli gıda zaten hiç tüketmeyin bu süreçte koruyucular bile etki ediyor ayrıca bulaşma oranları yüksek.

Ilk zamanlar benim kızım da kaşıma hareketi yapıyordu, emerken göğsümü parçalıyordu resmen. Boynunun altı, yüzü isilik gibi dökmüştü. Doktora götürdüm egzama dedi, laroche ( tam yazamamış olabilirim) şampuan ve nemlendirici kullandım. Bir de kremi .Geçti çok şükür. Ara ara oldukça sürüyorum.
Rabbim şifa versin canım 🤲🤲🤲
Amin. 🙏🏻 Keşke bize de doktorlar egzama da olsa bir teşhiste bulunsa da çaresine bakabilsek.

En alerjisi şeyler süt grubu, yumurta içeren ürünler.ilk denemeyi bunları keserek yapabilirsiniz.icerisinde süt ve yumurta olan hiçbir şeyi tüketmeyebilirsiniz bir süre.paketli gıda zaten hiç tüketmeyin bu süreçte koruyucular bile etki ediyor ayrıca bulaşma oranları yüksek.
Peki sizin bu gıdaları tüketmeyip gözlem yapma süreniz yaklaşık kaç gündü hatırlıyor musunuz?

Kızınızın neye alerjisi vardı? O da kaşınıyor muydu?
Ilk kızımın yüksek alerjisi vardı yumurta ve süt grubuna.tabi et ve tavuğa da tepkiliydi.kirmizi meyve ve sebzelere de tepki veriyordu.yogun kaşıntısı ve cilt kuruluğu vardı.ilk doktoru kuruluk dedi sadece nemlendirici verdi ama diyet vermedi alerji demedi ve kaşıntısı sulu yara şeklinde egzamaya döndü.cok canı yanıyordu. ikinci doktorumuz alerji oldugunu anladi nihayet.Diğeri bağırsak tepkiliydi daha çabuk atlattı.

Ilk kızımın yüksek alerjisi vardı yumurta ve süt grubuna.tabi et ve tavuğa da tepkiliydi.kirmizi meyve ve sebzelere de tepki veriyordu.yogun kaşıntısı ve cilt kuruluğu vardı.ilk doktoru kuruluk dedi sadece nemlendirici verdi ama diyet vermedi alerji demedi ve kaşıntısı sulu yara şeklinde egzamaya döndü.cok canı yanıyordu. ikinci doktorumuz alerji oldugunu anladi nihayet.Diğeri bağırsak tepkiliydi daha çabuk atlattı.
Geriye pek de bir şey kalmamış. Neyle beslendiniz o süreçte 🥺

Alerji yapabilecek gıdalara bakıldı ama gözden kaçan başka bir şey olabilir.
Bakildi derken ?
Test mi yapildi yani?
Eger test yapildiysa testte de cikmayabilir arkadaş onu anlaaya calismis
Kizim 2.5 yasini gecti testler de hâlâ çıkmadi ama süt alerjisi var ve diyet yapiyor :(

Bakildi derken ?
Test mi yapildi yani?
Eger test yapildiysa testte de cikmayabilir arkadaş onu anlaaya calismis
Kizim 2.5 yasini gecti testler de hâlâ çıkmadi ama süt alerjisi var ve diyet yapiyor :KK43:
Doktor bizi alerjinin testlerde çıkmama ihtimaline karşı neden bilgilendirmemiş acaba 🤔 Ben de nasılsa test yapıldı diye o seçeneği eliyordum ama öyle değilmiş anlaşılan.

Cilt kurulduğunun ne kadar çok kaşıntıya sebep olduğuna arkadaşımda tanık oldum. Uyuz salgını varmış, acaba bendemi uyuz oldum diye şüphelenip, doktora gitti. Verdiği tedaviyi kullanınca ve günlük içtiği su miktarını artırınca, faydasını gördü.

Evet uzun zamandır zeytinyağlı granül sabun tozuyla tıkıyorum.
Sanirim beslenmesiyle ilgili ya da cilt kurulugu yuzunden. Bunu yasamis arkadaslarin onerdigi losyonu deneyin. Bir de yediklerine dikkat edin. Encok kasindigi gun ogun ne yedigine dikkat edin. Bir de mamasindan olabilir mi acaba?

Cok terliyor mu bebeginiz?terleme ile birlikte aciga cikan o salgi kasindirir,peki gunese cok cikarar misiniz?benim gunese allerjim var ozellikle yazin kollarim ,gunese ciktigim an kasinti tutar,kanatana kadar kasirim.Onun disinda denildigi gibi gluten allerjisi,domates,yumurta diger hayvansal gidalar vucutta kasinti yapabilir.egzamasi da olabilir,kirmizi kizarikliklar var mi peki?

Büyük kızımın atopik bir cildi vardı. Kızarırdı, pul pul olurdu. La Roche Posay'in atopik ciltler için olan losyonunu ve duş jelini kullandık, çok iyi gelmişti. Doktorunuza sorup, bir deneyin bence.

Tam 5-6 aylikken benim oglumda da basladi, aynen alerji testinde bisey cikmadi, ama sadece alerji ilaci ile gecirebildiler.
Ayrica da la roche posayin nemlendiricisini onermisti doktoru, uzun bir donem kullandik.

Sanirim beslenmesiyle ilgili ya da cilt kurulugu yuzunden. Bunu yasamis arkadaslarin onerdigi losyonu deneyin. Bir de yediklerine dikkat edin. Encok kasindigi gun ogun ne yedigine dikkat edin. Bir de mamasindan olabilir mi acaba?
Şu an sadece anne sütüyle besleniyor. Sanırım iyi bir diyete girmem lazım.

Doktor bizi alerjinin testlerde çıkmama ihtimaline karşı neden bilgilendirmemiş acaba 🤔 Ben de nasılsa test yapıldı diye o seçeneği eliyordum ama öyle değilmiş anlaşılan.
Alerjik gıdaları kesseniz bile hemen etki etmez en 15 gün en fazla 3 ay diyet yapmalisiniz
Ilk önce süt ve süt ürünleri
Yumurta akı
Susam helva
Paketli gıdalar ve kuru yemişi hayatinizdan çıkartın
15 gün bu diyet sonunda rahatlama olmazsa dana eti
Tavuk eti
Gluten vs
Deneyerek bulmak zorundasiniz
Bu gibi durumlarda maalesef anneye iş düşüyor
Deneme yanılma yoluyla bulmaniz gerekli
Bu süreçte kullandiginiz deterjan
Bebeginizi yıkadiginiz şampuan bunlara çok dikkat edin
Dogal yeşil sabun kullanin bi süre yada sadece su ile yıkayın

Cok terliyor mu bebeginiz?terleme ile birlikte aciga cikan o salgi kasindirir,peki gunese cok cikarar misiniz?benim gunese allerjim var ozellikle yazin kollarim ,gunese ciktigim an kasinti tutar,kanatana kadar kasirim.Onun disinda denildigi gibi gluten allerjisi,domates,yumurta diger hayvansal gidalar vucutta kasinti yapabilir.egzamasi da olabilir,kirmizi kizarikliklar var mi peki?
Vücudunda kızarıklık yok. Emerken saç derisi çok terliyor. Onun dışında fazla terlemez. Güneşe de pek çıkaramıyorum, malum havalar. Alerji olduğundan tekrar şüphelenmeye başladım. 🥺

Back