• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaşınırken kendini parçalıyor.

Alerjik gıdaları kesseniz bile hemen etki etmez en 15 gün en fazla 3 ay diyet yapmalisiniz
Ilk önce süt ve süt ürünleri
Yumurta akı
Susam helva
Paketli gıdalar ve kuru yemişi hayatinizdan çıkartın
15 gün bu diyet sonunda rahatlama olmazsa dana eti
Tavuk eti
Gluten vs
Deneyerek bulmak zorundasiniz
Bu gibi durumlarda maalesef anneye iş düşüyor
Deneme yanılma yoluyla bulmaniz gerekli
Bu süreçte kullandiginiz deterjan
Bebeginizi yıkadiginiz şampuan bunlara çok dikkat edin
Dogal yeşil sabun kullanin bi süre yada sadece su ile yıkayın
Zeytinyağlı sabun kullanıyorum giysilerini yıkarken. Dediğiniz gibi benim deneme yanılma ile bulmam lazım sanırım. Bebeğimi yıkarken de doktor atopik egzamalıların kullandığı iyi bir marka şampuan ve duş jeli yazdı, onu kullanmaya başladım. İnternette yorumları okudum, hep olumluydu. İnşallah bebeğime de iyi gelir. 🥺

Merhabalar. İlgili bölümlere de yazdım ama hiç yorum alamadım. Belki buralarda konuyla ilgili bir fikri olan vardır. 5 aylık bebeğim çok kaşınıyor. Özellikle bacak ve yüzünde yara şeklinde çizikler oluştu. Tırnaklarını kesip sürekli törpülüyorum. Doktorlar cilt kuruluğu dedi. Nemlendirici losyonlar, şampuanlar kullandım, geçmedi. Alerji olabilir diye alerji testi yaptırdık, alerjisi çıkmadı. Deterjanından giydiği kıyafetlerin pamuklu olmasına kadar her şeyine dikkat ediyorum ama hala aynı. İşin garibi aslında sadece kendini değil denk geldiği her şeyi kaşıyor. Benim ellerimi, yatağını, oyun halısını vs. Bu durumu yaşayan anneler var mı? 🥺
Benim kızım tam 2 yaşında benzer bir durum yaşadı. Çocuk kaşınmaktan uyuyamıyordu. Hatta uyusun diye biz kaşıyorduk saatlerce. Nasıl geçtiğini şöyle anlatayım; cilt kuruluğu dendi aynı sizin gibi ama biz alerjik olabileceğini de düşünerek alerji yapabilecek besinleri kestik.
Deterjanını değiştirdik, uni baby hassas ciltler için olanından aldık. Şampuanını Sebamed aldık.
Her gün ılık suyla duş aldırdık, keselemeyi bıraktık.
En en önemlisi banyo sonrasi zeytin yağı sürdük ama öyle azıcık değil baya bol bol sürüp iyice yedirdik cildine ve inanır mısınız kızım 3 ay boşuna acı çekmiş aynı gün çok çok azaldı ve 3 günde tamamen bitti.

Zeytinyağlı sabun kullanıyorum giysilerini yıkarken. Dediğiniz gibi benim deneme yanılma ile bulmam lazım sanırım. Bebeğimi yıkarken de doktor atopik egzamalıların kullandığı iyi bir marka şampuan ve duş jeli yazdı, onu kullanmaya başladım. İnternette yorumları okudum, hep olumluydu. İnşallah bebeğime de iyi gelir. 🥺
InsaAllah iyi olur Allah acil şifalar versin
Alerjik bi çocugun annesi olarak biliyorum. yıpratıcı oluyor :/

Benim kızım tam 2 yaşında benzer bir durum yaşadı. Çocuk kaşınmak tan uyuyamiyordu. Hatta uyudun diye biz kasiyorduk saatlerce. Nasil geçtiğini şöyle anlatayım çile kuruluğu dendi aynı sizin gibi ama biz alerjik olabileceğini de düşünerek alerji yapabilecek besinleri kestik.
Deterjanını değiştirdik, uni baby hassas ciltler için olanından aldık. Şampuanını Sebamed aldık.
Her gün ılık suyla duş aldırdık, keselemeyi bıraktık.
En en önemlisi banyo sonrasi zeytin yağı sürdük ama öyle azıcık değil baya bol bol sürüp iyice yedirdik cildine ve inanır mısınız kızım 3 ay boşuna acı çekmiş aynı gün çok çok azaldı ve 3 günde tamamen bitti.
Deterjan ve şampuan olarak aynı ürünleri kullanıyorduk zaten baştan beri. Deterjanı zeytinyağlı sabunla değiştirdim. Şampuan olarak da doktorun verdiği atopik egzamalılar için üretilmiş bir markayı kullanmaya başladık. Zeytinyağı vücudunda öylece kalacak mı yani? Ben de deneyeyim. 🤔

Deterjan ve şampuan olarak aynı ürünleri kullanıyorduk zaten baştan beri. Deterjanı zeytinyağlı sabunla değiştirdim. Şampuan olarak da doktorun verdiği atopik egzamalılar için üretilmiş bir markayı kullanmaya başladık. Zeytinyağı vücudunda öylece kalacak mı yani? Ben de deneyeyim. 🤔
Kesinlikle deneyin. Bende cilt kuruluğunu sık sık yaşadığım için bol sürülmesi gerektiğini biliyorum bazen boynumdan akardı ancak geçerdi. İlerlerse egzamaya çevirir ama ikisininde çözümü bol bol nemlendirmek. Zeytin yağını biz bolca sürüp yedirdik vücuduna. Yani öylece bırakmadık sıvazlayarak emdirdik derisine. Bence hemen deneyin ve eğer cilt kuruluğu ise kesinlikle geçecek.

Kesinlikle deneyin. Bende cilt kuruluğunu sık sık yaşadığım için bol sürülmesi gerektiğini biliyorum bazen boynumdan akardı ancak geçerdi. İlerlerse egzamaya çevirir ama ikisininde çözümü bol bol nemlendirmek. Zeytin yağını biz bolca sürüp yedirdik vücuduna. Yani öylece bırakmadık sıvazlayarak emdirdik derisine. Bence hemen deneyin ve eğer cilt kuruluğu ise kesinlikle geçecek.
Sabah ilk fırsatta deneyeceğim. Teşekkür ederim. ☺️

Bende gul hastaligi var yani kasinti nedir cok iyi biliyorum. Kiyamam yavrunuza 5 aylikmis kuzu. Dogrusu alerji testlerine guvenmezdim benim. Misal benimde hic birseye alerjim yok ama tuketmedigim belli basli besinler var. Ve faydasini gordum. Bir sure siz de dikkat etseniz bir gozlemleyin bakalim. Aci, eksi, sut ve sut urunleri, domates tetikleyici olabilirler. Allah sifa versin😔🤲

Bende gul hastaligi var yani kasinti nedir cok iyi biliyorum. Kiyamam yavrunuza 5 aylikmis kuzu. Dogrusu alerji testlerine guvenmezdim benim. Misal benimde hic birseye alerjim yok ama tuketmedigim belli basli besinler var. Ve faydasini gordum. Bir sure siz de dikkat etseniz bir gozlemleyin bakalim. Aci, eksi, sut ve sut urunleri, domates tetikleyici olabilirler. Allah sifa versin😔🤲
Deneye yanıla kendim bulmaya çalışacağım artık. 🥺

Hm de jarse organik pamuklu kumaştan özel seri bebek ve cocuk kıyafetleri var . Oğlumunda cildi çok hasas doğduğundan beri ordan alıyorum. Kâğıt gibi incecik bir kumaş ama üşütmüyor yada terletmiyor. Piyasada ne kadar organik pamuklu ıvır zıvır kumaş varsa denedim sadece Hm deki iyi geldi. Yumuşatıcı olarak elma sirkesi koyun makineye .

Merhabalar. İlgili bölümlere de yazdım ama hiç yorum alamadım. Belki buralarda konuyla ilgili bir fikri olan vardır. 5 aylık bebeğim çok kaşınıyor. Özellikle bacak ve yüzünde yara şeklinde çizikler oluştu. Tırnaklarını kesip sürekli törpülüyorum. Doktorlar cilt kuruluğu dedi. Nemlendirici losyonlar, şampuanlar kullandım, geçmedi. Alerji olabilir diye alerji testi yaptırdık, alerjisi çıkmadı. Deterjanından giydiği kıyafetlerin pamuklu olmasına kadar her şeyine dikkat ediyorum ama hala aynı. İşin garibi aslında sadece kendini değil denk geldiği her şeyi kaşıyor. Benim ellerimi, yatağını, oyun halısını vs. Bu durumu yaşayan anneler var mı? 🥺
5 aylık bebekte alerji testi doğru sonuç vermez zaten, doktounuz demedi mi? Alerji gibi görünüyor çünkü. Genelde diyet ile ilerlenir. Bence iyi bir alerji uzmanina gidin tekrar

Allah yardımcınız olsun. Kıyamam o bebişe. :( konu hakkında bir bilgim yok ama zeytinyağı daha çok kurutur cildi bence doktora danışıp öyle kullanın. Has zeytinyağında daha çok asit olur. (eşimin babası zeytincide ordan biliyorum. 😂)

Zeytinyagini kaynatmak mi limon mu sikmak emin degilim arastirin da dogrudan surmemeniz gerekiyor. Asitli oldugu icin uzun vadede zarar verebilir.
Kaynatıp soğutarak içindeki asidin azalması sağlanıyor limon tahriş edebilir bebek küçük çünkü

Back
X