• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim kaşınırken kendini parçalıyor.

Margaret Hale

Ama sen hep bin yıllık bilenmiş inatlarla…
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Kasım 2017
27.902
120.566
598
Merhabalar. İlgili bölümlere de yazdım ama hiç yorum alamadım. Belki buralarda konuyla ilgili bir fikri olan vardır. 5 aylık bebeğim çok kaşınıyor. Özellikle bacak ve yüzünde yara şeklinde çizikler oluştu. Tırnaklarını kesip sürekli törpülüyorum. Doktorlar cilt kuruluğu dedi. Nemlendirici losyonlar, şampuanlar kullandım, geçmedi. Alerji olabilir diye alerji testi yaptırdık, alerjisi çıkmadı. Deterjanından giydiği kıyafetlerin pamuklu olmasına kadar her şeyine dikkat ediyorum ama hala aynı. İşin garibi aslında sadece kendini değil denk geldiği her şeyi kaşıyor. Benim ellerimi, yatağını, oyun halısını vs. Bu durumu yaşayan anneler var mı? 🥺

Kardeşimin çocuğu öyle şu an 6 aylık. En son pul pul oldu eli yüzü. Siz başka yerleri kaşınıyor olarak görüyorsunuz ama onun minik elleri vs de kaşındığı için kıvranıyor muhtemelen kıyamam 😕 2 çeşit egzama var dedi doktor bugün birinde kortizon kesinlikle tavsiye edilmezken diğerinde kortizon takviyesi gerekiyormuş. Kortizonlu iğne mi krem mi bişey verdi doktor. Bir de hakiki zeytinyağı ile ellerine yüzüne masaj yapılmasını önermiş

Ilk zamanlar benim kızım da kaşıma hareketi yapıyordu, emerken göğsümü parçalıyordu resmen. Boynunun altı, yüzü isilik gibi dökmüştü. Doktora götürdüm egzama dedi, laroche ( tam yazamamış olabilirim) şampuan ve nemlendirici kullandım. Bir de kremi .Geçti çok şükür. Ara ara oldukça sürüyorum.
Rabbim şifa versin canım 🤲🤲🤲

Bebegim daha altı aylık bile yokken yatağını kaşıma hareketi yapardı uykusunda.
Zaman zaman da kendisini de kasır.
Nemlendirici sürerim, zeytinyağı, seyreltilmiş kantoron yağı gibi.
Çok çok kötüyse bir Dr a danışın derim.

Kardeşimin çocuğu öyle şu an 6 aylık. En son pul pul oldu eli yüzü. Siz başka yerleri kaşınıyor olarak görüyorsunuz ama onun minik elleri vs de kaşındığı için kıvranıyor muhtemelen kıyamam 😕 2 çeşit egzama var dedi doktor bugün birinde kortizon kesinlikle tavsiye edilmezken diğerinde kortizon takviyesi gerekiyormuş. Kortizonlu iğne mi krem mi bişey verdi doktor. Bir de hakiki zeytinyağı ile ellerine yüzüne masaj yapılmasını önermiş
Vücudunda kızarıklık, döküntü vb. hiçbir şey yok. Sizde de mi böyle bir problem vardı? Zeytinyağını deneyeceğim. 😔

Büyük kızımın atopik bir cildi vardı. Kızarırdı, pul pul olurdu. La Roche Posay'in atopik ciltler için olan losyonunu ve duş jelini kullandık, çok iyi gelmişti. Doktorunuza sorup, bir deneyin bence.
Bebeğimin vücudunda kızarıklık, pullanma falan yok ama böyle bir sorunumuz var işte. La Roche ürünleri gerçekten iyi oluyor. Doktora bir danışalım.

Vücudunda kızarıklık, döküntü vb. hiçbir şey yok. Sizde de mi böyle bir problem vardı? Zeytinyağını deneyeceğim. 😔
Bence yediklerinizi de Bi denetleyin derim. Çocukta bu tarz rahatsızlık durumunda emziren anneye doktor perhiz verebiliyor. Bulgur acı ekşi tarzı şeyleri yasaklıyor sanırım. Günlük yediklerinize bakarak en azından neden kaynaklandığını saptayabilirseniz ona göre çaresi bulunur zannımca. Komşum ne zaman balık yese çocuk perişan oluyordu mesela.

Bebeğimin vücudunda kızarıklık, pullanma falan yok ama böyle bir sorunumuz var işte. La Roche ürünleri gerçekten iyi oluyor. Doktora bir danışalım.
Anladım da hani kendini tahriş ediyorsa, sabun bazlı ürünler de zarar verir, daha çok kurutur o tahriş olan yerleri. Bu La Roche sabun içermiyor, ondan dolayı iyi geliyor. Umarım atlatır kuzucuk. =(

Anladım da hani kendini tahriş ediyorsa, sabun bazlı ürünler de zarar verir, daha çok kurutur o tahriş olan yerleri. Bu La Roche sabun içermiyor, ondan dolayı iyi geliyor. Umarım atlatır kuzucuk. =(
Evet başta sabun kurutuyor olmasına rağmen kükürtlü sabun kaşıntıyı geçirdiği için onunla bile denedim. Fazla yıkamadım, bıraktım hemen. Umarım atlatır. Uykudayken bile kendini kaşıyor, uyanıyor haliyle. :(

Alerji yapabilecek gıdalara bakıldı ama gözden kaçan başka bir şey olabilir.
Bakılmış olabilir ama negatif sonuç demek alerji yok demek değildir.benim ilk kızım pozitif sonuç verdi ama ikinci de negatifti sonuçlar ama tepkilerden dolayı alerjisi olduğunu anladık. Ve diyetle birlikte kızımdaki tepkiler geçti.yani alerjisi vardı. Testler küçük bebeklerde doğru sonuç vermiyor.sizin de tepkiniz var alerji olabilir yani.sizin diyet yaparak tepkisini gözlemlemeniz lazım.

Bence yediklerinizi de Bi denetleyin derim. Çocukta bu tarz rahatsızlık durumunda emziren anneye doktor perhiz verebiliyor. Bulgur acı ekşi tarzı şeyleri yasaklıyor sanırım. Günlük yediklerinize bakarak en azından neden kaynaklandığını saptayabilirseniz ona göre çaresi bulunur zannımca. Komşum ne zaman balık yese çocuk perişan oluyordu mesela.
Keşke bilsem. Eğer öyleyse sürekli yediğim bir şey olması lazım çünkü istisnasız her gün kaşınıyor.

Back