Çocuk Hastalıkları Bebeğim Kakasını Yapamıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
Arkadaşlar 49 günlük bir erkek bebeğim var ve altını açıp poposuyla oynamadan kakasını yapamıyor ya. İlla poposunun deliğine barmağınızla bir kaç(çokça bikaç tabi) dürtme hatta derecenin ucuyla uyarma yapacağız yoksa kesinlikle o bezi saatler geçse bile kakalı göremiyoruz. ıkınıyorda hemde çok ıkınıyor ama yapamıyor işte.. kakasını yaptığında katıda değil yani kabızda değil. Ne yapabiliriz ya, oynamasakmı acaba poposuyla.

canim gecmis olsun benimde 10 gunluk bebegim var iki gundur kakasini yapamiyordu ayni senin dedigin gibi ikiniyor yapamayincada agliyor doktora gotur bi ben dun goturdum poposuna vazelin sur dedi geldik surdum sabada yapti rahatladi kuzum benim nasilda aci cekiyodu gorsen ... allahim onlara aci cektirmesin o agladikca icim gidiyo resmen...doktora gotur bakalim ne diycek krem filan verir belki...

Geçmiş olsun benimde iki buçuk aylık bebeğim var aynı sorunları bende yaşadım bebeğimde makat darlığı çıktı bir çocuk cerrahına gösterseniz iyi olur.

canim cok normal bizde ayni sıkıntılari zamaninda cektik.ıkınmaktan kıpkırmızı oluyor.onunda sebebi bagirsaklari daha tam düzene alismadigi içinmiş.benim size tavsiyem(tecrübeyle sabittir)kayısı suyu için bol bol sütünüzden alsin hemencecik yapıyor ama kayısı suyunu 3 4 gün için.hem siz hem o rahatlarsiniz.merak edilecek bisey yok hic telas yapmayın.benimki 5 gn yapmamişti.1 cay kasıgı zeytinyagi içiriordum cok rahat yapıyordu bide..geçmiş olsun

canım zeytinyağı içir,faydasını görürsün.Sen de beslenmene dikkat et.

Evet bizde bir defa bu sorunu yaşamıştık, ağlamaktan helak olmuştu saatler sürdü ama yarımçay kaşığı zeytinyağı ver dedi bir doktor tanıdık , verdikten 10 dak sonra kızım rahatladı.

ilk 3 ay benim kızımda öyleydi poposuna müdahalede bulunmadan çok nadir yapıyodu ama dediğin gibi kabızda değildi sonra düzeldi şimdi gayet normal yapıyor,senin bebeğininkide düzene girer cnm merak etme

canım kaç günde bir yapıyor?
siz hiç dokunmayın derim ben.kendi kendine öğrenmesi gerek kaka yapmayı.

cnm benim oğlumda ilk 3 ay nerdeyse hiç kendisi yapamadı.ya poposuyla oynuyoduk yada fitille yaptırıyoduk.şimdi 7 aylık oldu kabız bile olsa kendisi yapıyo.merak etme seninkide düzelir mutlaka her bebekte oluyo böyle şeyler.

canım kaç günde bir yapıyor?
siz hiç dokunmayın derim ben.kendi kendine öğrenmesi gerek kaka yapmayı.

Canım hiç dokunmayınca ıkınıyorda ıkınıyor her gün yapıyor ama bı ıkınmalar yüzünden hiç ememiyor, en fazla emdiği 4 dakika falan oluyor kilo vermeye başladı nerdeyse o kadar az emiyor rahatlayıncada uyumaya başlıyor uyandırıp emdirmeye çalıştığımda tekrar ıkınıncaya kadar emiyor sonra tekrar bırakıyor. şu zeytin yağını deniyeyim. Bu emzirme olayını ne yapacağım bilmiyorum ya, artık diyorum, çoook acıkıncaya kadar emzirmesemmi, bu kadar kısa emmez en azından, biberondan verince çok içiyor, ağzından çıkarınca terar veriyorum rahat içiyor ama memede bunu yapmıyor ağzından çıkardımı açmıyor ağzını açsada bana sinirlenip çığlık atıyor..

benim oğlumda yaklaşık 2 ay yaşadı bu sorunu..dediin gibi poposunu uyararak hatta çoğu zaman oda kar etmiodu genelde fitille fln yaptı(bu arada fitil alışkanlık yaparmış çok sık yapmamak gerekliymiş)hatta bi gün acile gidip laman bile yaptırdık..9 gün yapmadığı oldu bebeğimin...şuruplar içti oda kar etmedi..ama şimdi düzene giriyor yawaş yawaş 2-3 günde yapıo bazen ama kendi yapıo en azından
yani demek istediim hiç kafana takma canım benim..düzelir en kısa zamanda inşallah..sen yine doktoruna bilgi wermeyi ihmal etme olurmu..a.s.

tamam canım saol

cnm bizde aynı problemi yaşadık zeytin yağı sürüyodum ben besliyor hemde kolay yapıyor bebek kakasını ama onada fazla alıştırmamak lazım dedi doktorumuz bigün sür bir gün sürme zamanla düzene girer dedi dediği gibide oldu artık problem kalmadı

bizimde yaklaşık 1 aydır böyle bir sorunumuz var bazen kendisi yapıyo bazende 3-4 gün yapmadığı oluyo anne sütü alan bebeklerde olurmuş bazen zeytinyağıyla uyardığımız halde yapmıyo 2 kere fitille yaptırdık ama genelde kiraz suyu sıkıp verdiğimde yapıyo olağan bişey sıkma canını bağırsak kasları henüz daha gelişmediği için yapamazlarmış

canım kiraz suyunu bebeğine mi içiriyorsun, takvimden gördüğüm kadarıyla bebeğin henüz 2.5 aylık. sakıncası yokmuymuş peki.doktora sordun mu. benim bebeğimde de bazen kaka sorunu oluyor da eğer zararı yoksa ben de vereyim. bir de kirazın suyunu katı meyve sıkacağında mı çıkarıyorsun.

evet şekerim günde 1-2 çay kaşığı kirazı elimle sıkıyorum suyu damlıyo zaten bi zararı yok dr. öyle dedi hem bağırsaklarınada iyi geliyo mevsim meyvesinin sularını içmesinde ne gibi bi sakınca olabilirki 2 aylıkken başladım ben şimdiye kdrda bişey olmadı çok şükür bebeğimin içerken yüzünü buruşturmasından başka :dance: eskiden bebeklere suda verilirmiş şimdi tavsiye etmiyolar eski emzirenlerle şimdiki emzirenler arasında ne değişti çok merak ediyorum CADIARZUCADIARZUCADIARZU şahsen ben arada su veriyorum:jeyyar:

çok teşekkürler canım ya ben de deneyeyim o zaman. sonuçta doğal bişey hem doktorun da sakıncası yok demiş. benimki de şu an 2 aylık oldu, ben de verebilirim o zaman.
bizim bebişi bazen çok güçlü hıçkırık tutuyor, su falan veriyoruz geçirmiyor o zaman ben de 1 çay kaşığı limon sıkıp veriyorum anında geçiriyor. dediğin gibi yüzünü buruşturuyor ama hıçkırmasından iyidir. bu da bir doktor tavsiyesi. aklında olsun. belki de biliyorsundur. tekrar teşekkürler.

Canım hıçkırığın sakıncası neymişki, hıçkırmasından iyidir diyosun ya. Benimkide çok hıçkırıyor da..

Canım hıçkırığın sakıncası neymişki, hıçkırmasından iyidir diyosun ya. Benimkide çok hıçkırıyor da..

aysun kusura bakma canım ya, yazını yeni farkettim.
sürekli hıçkırık diyaframı zorluyormuş, bu da diyaframda sancıya neden oluyormuş. tabi kötü bişey o yüzden biz limonla şıp diye kesiyoruz. bazıları suyla kesiyormuş ama bizimki suyu pek svmiyor verdiğimizde ya almıyor ya da çıkarıyor.

ilmiyordum ee bende engeliyeyim ozaman o hıçkırırken ben öyle bakıyordum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…