Bebegim kakasini yapamiyor

Liyayildiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2020
5
0
1
30
20 gunluk bebegim var kakasini bikac gundur yapamiyor en son gece 1de yapti 12 saat oldu yapmaya calisirken agliyor artik neyapmaliyim ilk bebegim lutfen yardimci olurmusunuz

bebeğinizi sırt üstü yatırıp bacakları ile daireler çizerek kabızlığın geçmesine yardımcı olabilirsiniz yada karnına hafifçe masaj yapabilirseniz ise yarar inşallah

Bize doktorumuz 10 güne kadar normal olduğunu söylemişti.. bir de hem çocuk cerrahımız hem de çocuk doktorumuz kulak çubuğuna zeytinyağı (hakiki zeytinyağı) batırıp poposunu uyarın demişti.. Bir de anne sütü mü mama mı alıyor ? Mama alıyorsa su miktarı mamadan fazla olsun. Misal 30 cc veriyorsan 30 cc su 2 ölçek mama koy.. benil bebeğim hem anne sütü hem mama alıyordu kabızlık dönememizde de bunu söylemişti doktorumuz birde mamaya 1 cay kaşığı zeytinyağı (hakiki) koy demişti.

Bebeğinizin karnını isittiginiz elinizle sürdüğünüz zeytinyağı ile saat yönüne doğru ovun. Daha sonra saat yönünün tersine. Eliniz çok sıcak ya da soğuk olmasın. Sonra ikindigini anladiginiz an bacaklarini hafiften karnına doğru itip sonra geri eski haline getirin.
Emziriyorsaniz bol su için.

Bize doktorumuz 10 güne kadar normal olduğunu söylemişti.. bir de hem çocuk cerrahımız hem de çocuk doktorumuz kulak çubuğuna zeytinyağı (hakiki zeytinyağı) batırıp poposunu uyarın demişti.. Bir de anne sütü mü mama mı alıyor ? Mama alıyorsa su miktarı mamadan fazla olsun. Misal 30 cc veriyorsan 30 cc su 2 ölçek mama koy.. benil bebeğim hem anne sütü hem mama alıyordu kabızlık dönememizde de bunu söylemişti doktorumuz birde mamaya 1 cay kaşığı zeytinyağı koy demişti.
Ay ben onu sabunla yapmıştım kizima🙈
Sabunu kesip minik bir hale getirmiştm.
Cahildim ozamanlar.
Bir eczacı söylemişti. Ama işe yaramıştı.

Ay ben onu sabunla yapmıştım kizima🙈
Sabunu kesip minik bir hale getirmiştm.
Cahildim ozamanlar.
Bir eczacı söylemişti. Ama işe yaramıştı.
Çok okuduk burada sabunu ama yapmaya hiç cesaret edemedim 😁 Fıtık ameliyatı olduğunda da kaka problemimiz vardı. Doktor krem vermişti küçük parmağına eldiven geçir krem sür poposuna ve parmağına iyice yedir küçük parmağın çizgisine kadar poposuna sokup uyar da demişti 1 ay bu şekilde kakasını yaptırtmştık biz bide 😁😁 sabuna cesaret edememiştim 😳

Back