• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları bebeğim kakasını çıkaramıyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Bilgi vermek yerine birde konu actin diye fırca yersıin bazen burda..herkes isine baksin bence..

Kac aylik bebegin? Ek gida aliyosa kayisili yogurt zeytin yagi kivi ise yariyor.. aslinda sutte sokturur..

Su an cok rahatsizsa hastaneye gorurup lavman yaptirin, zaten catlagi varmis kakasi cok katilastiysa kendisi cikardiginda cok acili olur..
Bize doktorumuz prebiyotik vermisti (biogaia) ayrica her sabah ac karnina kayisi, gun icinde mutlaka murdum erigi puresi yediriyordum, prebiyotik yogurt, zeytinyagi, kabak bol bol verin.
Kabizlik cok zor bebeklerde, gecmis olsun.

merhaba hanımlar 9 aylık bebeğim kakasını çıkaramıyor makatında çatlak ve kanamalar var kakasını ne ile yumuşata bilirim fitil işe yaramıyor koyduğum gibi ıkınıp çıkarıyor yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
Canım benim oğlumda da aynı sorun vardı cok şükür şimdi çatlak iyi oldu. Kantron yağı var onu ılık suya bir fincan dök ve zeytin yağı da ekleyebilirsin 15 dakika suyla hem oyun oynasın hem otursun. Hergün mutlaka yapman gerek çünkü makat içine yağın nüfus etmesi gerek. Poposuna fazla dokunma sonrası tranvatik oluyor korku kalıyor o yüzden yağı suya dökmek en mantıklısı. Daha sonra gün kurusu kayısı al ve 5 tane cezvede kaynat. Yumuşayan kayisilari robotta marmelat yap hergün iki yemek kaşığı yedir ama taze olacak hergün. Kombiyotik ve probiyotik mayalar var bizim markalı, kipada metroda satılıyor onunla ev yoğurdu kuracaksın ve sorun çözülecek. Allahın izniyle.

Benim oğlum da ekgıdaya ilk geçişte ciddi kabızlık problemi yaşadı biz çözümü probiyotik ve kombiotik yoğurtta bulduk. Probiyotik mayalar bağırsak florasını düzenliyor. İnternetten araştırabilirsiniz. Anlık çözüm içinse 1 defaya mahsus kabızlık ilacı kullanabilirsiniz sonuçta şu an acı çeken bir bebek var bağırsak tembelleşmesin diye ızdırabını devam ettirmenin manası yok. Doktorunuza danışın ve d....lac ya da os......lac adlı iki ilaçtan birini kullanın ertesi 3-4 gün ekgıda olmaksızın sadece anne sütü ya da mama ile ilerleyin bence

merhaba hanımlar 9 aylık bebeğim kakasını çıkaramıyor makatında çatlak ve kanamalar var kakasını ne ile yumuşata bilirim fitil işe yaramıyor koyduğum gibi ıkınıp çıkarıyor yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
fitil kullanma çatlak olduğu için daha kötü olur doktor ilaç vermediyse zeytinyağı kullan kayısıyı robottan geçirip yedirebilirsin poposuna da sürekli zeytin yağı sür ve anestol krem sür anestol iyileştiriyor poposunu kızım bebekliğinden beri defalarca kabız oldu doktorumuz bu şekilde tedavi uyguladı ayrıca bize dup .... ve bağırsak düzenleyici ilaç vermişti

Fıtıl yapma daha çok tahriş olur.. Kac gün boyunca yapamıyo... benim kızımda kabizken catlagi tahrisi olmuştu... doktor anestol pomad krm verdi... Bol su içir... zeytinyagi sadece yarım çay kaşığı içir kabız olunca

Bilgi vermek yerine birde konu actin diye fırca yersıin bazen burda..herkes isine baksin bence..

Kac aylik bebegin? Ek gida aliyosa kayisili yogurt zeytin yagi kivi ise yariyor.. aslinda sutte sokturur..
Neden oyle diyorsun tabiki bu konu tamamen hekimlik bir konu kivi diyorsun mesela belki de kiviye alerjisi vardir kivi ciddi alerjik reaksiyonlara yol acabilir....daha kotu sonuclar alabilir. Bende karsiyim millet sunu deniyor sende bir dene diyenlere..

dr ilaç önermedi bagırsağını tembelleştirirmiş vs. dedi birde zeytin yağı önerdi fakat hiç bir faydasını görmedik zeytinyağının malesef :KK43:
doktor haksiz sayilmaz aslinda. Kronik kabizlik mi son zamanlarda mi oluyor? Cocuga hangi gidalari veriyorsun? Gida secimi yanlis olabilir. Gün kurusu iyi gelir ama bebek kucuk daha. Az vermen lazim.

Neden oyle diyorsun tabiki bu konu tamamen hekimlik bir konu kivi diyorsun mesela belki de kiviye alerjisi vardir kivi ciddi alerjik reaksiyonlara yol acabilir....daha kotu sonuclar alabilir. Bende karsiyim millet sunu deniyor sende bir dene diyenlere..
Ya soruyorum kac aylik diye dimi? Doktora zaten gitmistir.. zaten 6 aylik bebege kivi vermez bu anne.. yogurt filan verir... zeytinyagi verir.. doktora gitmek yerine burda niye konu aciyosun diyolar bende buna karsiyim

Ya soruyorum kac aylik diye dimi? Doktora zaten gitmistir.. zaten 6 aylik bebege kivi vermez bu anne.. yogurt filan verir... zeytinyagi verir.. doktora gitmek yerine burda niye konu aciyosun diyolar bende buna karsiyim
Acip sormamali bence sizcede sormali mantik olarak doktorlar bile kendi web sitelerin de sorulan sorulara hastalara gorup muayene yapmadan bir oneride bulunamayiz yazarlar..mesela ..

Oğlum 2.5 yaşında hala aynı sorunu yaşıyor dr ilaç verdi ama bu da bagırsak tembelleşmesine yol açıyormuş fitiller de aynı şekilde.Benim yavrum ayaklarını kasıyor ondan daha da zorlanıyor lazımlık alıp otutturuyorum daha faydası oldu.Zeytinyağı içirin ve sürün hakiki olsun ama bir de kayısı püresi suyu ve erik suyu kuru erik alıp kaynattım suyunu püre gibi yapıp biberonla içirdim faydası oldu.Çorbalarına zeytinyağı da koyabilirsiniz.Geçmiş olsun.

tşk. ederim malesef sıcak su yöntemide işe yaramıyor pazartesine kadar bekleyemem baska dr götürcez ama cocuğum mahvoldu kakası cok fazla sert cıkaramıyor ne yazıkkı

Bol sivi tuketmeli.
Kati meyve sikacaginiz varsa armutu direkt sIkacaltan gecirip verin icini baya yumusar hatta ishal bile yapabilir civir kakasi.
Eger yoksa armutu kaynatin suyunu posasini blenderdan gecirip birazda irmikle kivam verip muhallebi gibi verebilirsiniz.
Yogurt verin yada ayran.
Suyunu ihmal etmeyin.
Cok gecmis olsun

Canım çatlak için doktora goturursun zaten. Onun dışında zeytinyağı icirebilirsin günde 2 çay kaşığı benim bebeğim içmek istemedi danonenin içine koydum yedirdim ayrıca kavun yedirdim çok kötü kabizdi ertesi sabaha düzeldi şükür ayrıca cekirdeksiz üzüm de çok iyi geliyor ikiye bölüp yedirebilirsin. Benim bebeğim de 9.5 aylık

Catlak için cocuk cerrahisine gitmeniz lazim ama siz gidene kadar ilik suya oturttun..
Genelde boyle öneriyor doktorlar

Acip sormamali bence sizcede sormali mantik olarak doktorlar bile kendi web sitelerin de sorulan sorulara hastalara gorup muayene yapmadan bir oneride bulunamayiz yazarlar..mesela ..
Bak yillar evvel ilk bebegimde bende benze durunla karsilastim ve doktordan sonra buraya konu actim ve Allahin izniyle tavsiyelerle kakasini yapti yavrum.. ayhh gece gece

Bak yillar evvel ilk bebegimde bende benze durunla karsilastim ve doktordan sonra buraya konu actim ve Allahin izniyle tavsiyelerle kakasini yapti yavrum.. ayhh gece gece
Neden sinirleniyorsunuz hanimefendi sadece tepki gostermek sizinmi hakkiniz buraya neden soruyorsn diyenlere tepki gosteriyorsun atar yapiyorsun...bende size tepki gosteriyorum ayhhhh gece gece ....dimi falan demeler:)) neyse konu sahibi yazilanlari tek tek uygulayip bebegine en etkili yolu bulsun madem bizde alintilasmayip iyi geceler..

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Çatlak sorunu da varmış kiyamam. :(
Ben dayanamadım da ameliyat oldum, o ne yapsın yavrum benim :( Su duphalac şurup diye bi ilac var, devamlı olmamak kaydıyla ara ara kullanmak işinize yarayabilir. Suan belki zeytinyağı fayda eder..

Kızım bebekken aynı şekilde kakasini yapamadığı için dakikalarca ağladı. Kv geldi. Kendisi saglikci. Elimden bi şey gelmediği için ona razı oldum. Hiç kullanılmamış bir beyaz sabunu kaynamış ilik suda kopurttu. Çok az bi su.. Onu enjektore çekti. Makatin dış ve belki bir iki mm içine doğru verdi. Cogusu tabi dışarı akti gitti. Biz artık dayanamadik çocuk kucağımızda gece yarısı hastaneye gittik. Arabadan indik, öyle bi şekilde kaka yaptı ki bez değil üstüm basım bile battı. 5-6 dk olmadan etkisini gösterdi. Ama bu yaşadığımız ilk ve son kaka yapamama olayiydi.

Kesinlikle makata bi şey sokmamak ve zorlamamak lazim. Afedersiniz bi hemşireden dinlemistim. Kadın bebeği kaka yapamıyor diye çay kaşığının ucuyla nokta nokta guya kendi kakayi çıkarıyormus ama çocugun bağırsağı yirtilmis. Allah korusun. :(

Çatlak oluştuğu için canı yandı ve korktu psikolojk olarak kakası gelse de kendini sıkıp yapmak istemiyordur.
Yeğenimde aynı sorunu yaşadık. Bu bir kısır döngü oluyor malesef. Korktuğu için yapmıyor yapmayınca kabız oluyor.
Eczaneden 9 aylık bebeğe uygun lavman alın. Lavman yapın. Sonra da beslenmesine çok dikkat edin zeytinyağını her besinine koyun. Yumuşak taze kayısı ve mayalanmş ev yoğurdunu püre yapıp yedirin. Kakasının katılaşmamasını sağlayın çatlak geçene kadar
Düzelir inşallah.
Kaka yapmamak için kendini zorluyorsa da zeytinyağına batırdığınız kulak çubuğuyla poposunu uyarın yapsn.
Yeğenimden tecrübeli olduğum için kendi çocuğum kabız olmasn diye denediğim şeyler ezberden yazmadım.

Back
X