Bebeğim kafasını tutamıyor

Uykucupandaa

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2021
815
289
33
Bebeğim 70 günlük yüzüstü yastığa yatırdığımda yada elimde yüzüstü tuttuğumda başını çok güzel tutuyor arada dinlenerek ama sırt üstü yatırıp kollarından kaldırınca kafasını geride bırakıyor aile hekimi bu şekilde yaptı tutamadı çok korkuyorum bi sıkıntı var diye. Biraz iri bir bebeğiz ve kafamızda büyük 7 kilo boyumuz 66 cm kafa çevresinde 43 cm. Bundan kaynaklı olabilir mi bilmiyorum . Araştırdığıma göre mayıs 2022 den beri topuk kanında sma taraması yapılıyormuş. Ben 2023 te doğum yaptım. Sizin bebekleriniz tutabiliyor mu

Uzmanlar 6. Ayın sonuna kadar bekliyorlar diye biliyorum. Bol bol tummy time egzersizleri ile destekleyin çok küçük daha kaslar geliştkçe daha kolay başaracaktır. Kg su doğum kg sunu bilmediğim için baya fazla maşallah

o ayda tutamaz zaten daha çok minik sakin olun lütfen 2-3aylık bebekten beklentiniz cok büyük yani yatarken ellerini çektiginizde kafası geride kalacaktır zaten normal olanı bu benim oğlum 7aylık olacak 5gün sonra daha 6.ayına girince kaldırdıgımda başını da kaldırmaya basladı bol bol yüz üstü egzersiz yaptırın gelişimi için iyi 2-3aylık bebekten de cok büyük seyler beklemeyin baş cevresi kilosu falan önemsiz yani kilolu oldugu icim değil zaten suan kafaları cok büyük zamanla vucutla orantılı olacak

Lütfen panik yapmayın.2 aylık bebek kafasını tabiki henüz tutamaz.Yavas yavaş kasları guclenicek ve tutmaya baslicak.Gule güle büyütün kuzuyu.

karın üstü yatır canım egzersiz olur. korkma .2 aylık bebek daha

Karın üstü egzersiz yaptırın eğer benimki gibi karın üstü egzersizde zorlanıyorsa bir yastıkla destekleyin daha kolay oluyor.
Ayrıca kangurunun da kafayı tutmayı kolaylaştırdığını bugün fizyoterapistten öğrendik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…