• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ikinci derece yanık oldu

Nefes_e

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2023
40
9
6
37
Herkese merhaba ,4gün önce 1yaşındaki oğlumun üzerine sıcak çay döküldü, allarım nasıl bağırdı, hemen soğuk suya tuttuk ve hastaneye götürdük ölü derileri aldılar, çene altı , sol göğüs ve sol kolda yanık var ikinci derece yüzeysel ve derin yanıklar, iz kalmasından çok korkuyorum böyle deri buruşur gibi , neolur yardım edin yaşıyan varmı

Herkese merhaba ,4gün önce 1yaşındaki oğlumun üzerine sıcak çay döküldü, allarım nasıl bağırdı, hemen soğuk suya tuttuk ve hastaneye götürdük ölü derileri aldılar, çene altı , sol göğüs ve sol kolda yanık var ikinci derece yüzeysel ve derin yanıklar, iz kalmasından çok korkuyorum böyle deri buruşur gibi , neolur yardım edin yaşıyan varmı
Kesinlike yara iyileşene kadar siz hiçbir şey yapmayın. Güzelce hastaneye götürüp pansumanlarını falan yaptırın. Yarası tamamen iyileştikten sonra ama TAMAMEN (kabuk bile kalmayacak) elma rendeleyip koyabilirsiniz. Benim ayağım da yanmıştı. Şimdi izi bile yok. Ayrıca biz açık yaraya önerilerle falan bir sğri şey sürdük ve sürdüğümüz şeyler hep asidik olduğun için mahvetmişti ayağımı

Kesinlike yara iyileşene kadar siz hiçbir şey yapmayın. Güzelce hastaneye götürüp pansumanlarını falan yaptırın. Yarası tamamen iyileştikten sonra ama TAMAMEN (kabuk bile kalmayacak) elma rendeleyip koyabilirsiniz. Benim ayağım da yanmıştı. Şimdi izi bile yok. Ayrıca biz açık yaraya önerilerle falan bir sğri şey sürdük ve sürdüğümüz şeyler hep asidik olduğun için mahvetmişti ayağımı
Ama bebek küçük olduğu için de biraz bekleyin. Yine doktorunuza falan iz için krem sorabilirsiniz

Elma çeşit farm edermi, birde rendeleyip şırnak mı sürdünüz yoksa suyunu mu sürdünüz

Kardeşiniz şimdi kaç yaşında ,tam geçmesi nekadar sürdü? Birde iz kalmaması için ne sürdünüz
Yıllar geçti kardeşim 29 yaşında 3 4 yaşlarında olmuştu çok iyi hatırlıyorum annem zeytinyağı sürerdi pamukla kabarık kabarıktı dizi ama ne kadar sürede geçti o kadarını hatırlayamıyorum

Elma çeşit farm edermi, birde rendeleyip şırnak mı sürdünüz yoksa suyunu mu sürdünüz
Yani normal yeşil elmaydı. Rendeli şekilde elmayla koyduk. Koyup sarabilirsiniz. Ara ara yaparsanız etki eder diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi yaranın tamamen iyileşmiş olmasına dikkat edin ve doktora da krem vs sorabilirsiniz. ZTen bebek olduğu için deri kendini kolay yeniler. Allah şifa versin

Merhaba çok geçmiş olsun, benimde oğlum 6 şubatta yeni koyduğum çayla yandı malesef,bizde o hastanede tedavi gördük ilk derileri alındı sonra 1 hafta 1gün ara ile pansuman yapıldı 1 hafta sonra pansuman açıldı ve 1 hafta da açık durdu kabuklar döküldü antibiyotikli krem verdiler onu sürüyorduk kabuklama tam geçince kantaron yağı sürün dediler şimdi 3 haftadır sürüyoruz kızarıklık azalıyor ama tam geçmesi 2 ay belki daha fazla alacak ,sizinki kaçıncı derece?
Maşallah. Bence geçecektir Allah'ın izniyle. İnanıyorum. Onların ciltleri, hücreleri dünyanın en taze formları... Dilerim hiçbir iz kalmasın. İnşallah benim bebeğimde de kalmaz.

Bize ilk anda ikinci derece yüzeysel yanık dendi. Pazar gecesi yanmıştı. Pazartesi ikindi gibi ilk pansuman yapıldı. Normalde Salı günü yapılacaktı ama biz Pazartesi günü bir şey sormaya gitmiştik. Gelmişken yapalım pansumanı dediler. İkinci pansuman Perşembe günü yapıldı. Perşembe günü ayağındaki yara derinleşmiş dendi. Bilemiyorum. Bir sonraki pansuman Pazartesi günü olacak. Bir haftası da dolmuş oluyor o zaman artık. İnşallah güzel bir netice görürüz. Sol ayağının üstü, altı... Sol bacağında dizinin arkası hariç alt ve üst baldırı tamamen yandı. Sağ ayağında da ayak bileğinin sağ ve sol tarafı. O kadar çok ki yanığı yavrumun :( Size özelden mesaj göndersem bana mesaj atabilir misiniz WhatsApp'tan. Sonraki sürecimizi, kullandıklarınızı, nelerin iyi geldiğini öğrenmek isterim. Ben de size bebeğimin yanık görsellerini atayım, belki siz mukayese yapabilirsiniz.

Çok kötü bir kaza... İlk gecelerdeki ağrıları, acıları bir biz biliriz bir Allah bir de çocuklarımız. Dilerim bir daha böyle bir acıyla, evlatla sınanmayalım. Allah bize merhamet etsin.

Bu arada rif ampül, dövülmüş yeşil elma, bal mumu+zeytinyağı, haşlanmış yumurta sarısının yakılarak çıkartılan yağı, contractubex merhem gibi pek çok seçenek öğrendim. Siz bunları duydunuz mu veya uyguluyor musunuz? Ben Plastik cerrahiden randevu da aldım şimdiden 23 Mart için. Belki doktor başka bir şey de tavsiye eder diye düşündüm. Contractubex merhemini plastik cerrah yazıyormuş bu arada.
Neyse ben size numaramı iletiyorum.

Maşallah. Bence geçecektir Allah'ın izniyle. İnanıyorum. Onların ciltleri, hücreleri dünyanın en taze formları... Dilerim hiçbir iz kalmasın. İnşallah benim bebeğimde de kalmaz.

Bize ilk anda ikinci derece yüzeysel yanık dendi. Pazar gecesi yanmıştı. Pazartesi ikindi gibi ilk pansuman yapıldı. Normalde Salı günü yapılacaktı ama biz Pazartesi günü bir şey sormaya gitmiştik. Gelmişken yapalım pansumanı dediler. İkinci pansuman Perşembe günü yapıldı. Perşembe günü ayağındaki yara derinleşmiş dendi. Bilemiyorum. Bir sonraki pansuman Pazartesi günü olacak. Bir haftası da dolmuş oluyor o zaman artık. İnşallah güzel bir netice görürüz. Sol ayağının üstü, altı... Sol bacağında dizinin arkası hariç alt ve üst baldırı tamamen yandı. Sağ ayağında da ayak bileğinin sağ ve sol tarafı. O kadar çok ki yanığı yavrumun :KK43: Size özelden mesaj göndersem bana mesaj atabilir misiniz WhatsApp'tan. Sonraki sürecimizi, kullandıklarınızı, nelerin iyi geldiğini öğrenmek isterim. Ben de size bebeğimin yanık görsellerini atayım, belki siz mukayese yapabilirsiniz.

Çok kötü bir kaza... İlk gecelerdeki ağrıları, acıları bir biz biliriz bir Allah bir de çocuklarımız. Dilerim bir daha böyle bir acıyla, evlatla sınanmayalım. Allah bize merhamet etsin.

Bu arada rif ampül, dövülmüş yeşil elma, bal mumu+zeytinyağı, haşlanmış yumurta sarısının yakılarak çıkartılan yağı, contractubex merhem gibi pek çok seçenek öğrendim. Siz bunları duydunuz mu veya uyguluyor musunuz? Ben Plastik cerrahiden randevu da aldım şimdiden 23 Mart için. Belki doktor başka bir şey de tavsiye eder diye düşündüm. Contractubex merhemini plastik cerrah yazıyormuş bu arada.
Neyse ben size numaramı iletiyorum.
Yavrum ya çok acı çekmiştir biliyorum sizi çok iyi anlıyorum ,inşallah kısa zamanda toparlarlar ve iz kalmaz, ben 4 saate bir calpol kaçırıyordum başlarda acısı azalsın diye, bizimki ikinci derece yüzeysel ve biraz derin yerler var dediler, ve pansuman ve kabuklanma bitince genelde kantaron yağ öneriyorlar bende sizin gibi çok araştırdım aynı dediklerinizi ve bir çok krem ismi bulmuştum ama sadece kantaron dediler bizde öyle yaptık hakketen de kantaron iyi geliyor ama başka birşey sürmadım, ve tedavimiz izler için hala devam ediyor

Yavrum ya çok acı çekmiştir biliyorum sizi çok iyi anlıyorum ,inşallah kısa zamanda toparlarlar ve iz kalmaz, ben 4 saate bir calpol kaçırıyordum başlarda acısı azalsın diye, bizimki ikinci derece yüzeysel ve biraz derin yerler var dediler, ve pansuman ve kabuklanma bitince genelde kantaron yağ öneriyorlar bende sizin gibi çok araştırdım aynı dediklerinizi ve bir çok krem ismi bulmuştum ama sadece kantaron dediler bizde öyle yaptık hakketen de kantaron iyi geliyor ama başka birşey sürmadım, ve tedavimiz izler için hala devam ediyor
Bizim de edecektir muhtemelen tedavimiz. Yukarıdan açılan yerlerden gördüğüm kadarıyla yaraların üstüne örtülen ilk bez yapışmış gibi duruyor. Bu durumda ne yapıyorlar acaba :/ Canı yanar pansuman esnasında. Şimdiden yarın için çok korkuyorum. Pansuman günleri çok kötü geçiyor. Yanına yaklaşmamıza bile izin vermiyor o günlerde.

Plastik cerrahiye de görüneceğiz biz. Contractubex merhemini sormak istiyorum. Elimde kayınvalidemin yaptığı sarı kantaron yağı var. Sünnet olduğu zaman da kullanmıştım onu. İnşallah işe yarar. Bu gece bir haftamız doldu. Kayınvalidemlerden de gizliyoruz biz. O nedenle tez zamanda iyileşmesi ve izlerin gitmesi tek duamız. Panikatağı var çünkü. Allah yardımcımız olsun. 🥲

Derin yerler şu an ne durumda acaba? Bize de ayağının üstü "DERİNLEŞMİŞ" denmişti ;/ Allah korktuğumuza uğratmasın. Âmin.

Bizim de edecektir muhtemelen tedavimiz. Yukarıdan açılan yerlerden gördüğüm kadarıyla yaraların üstüne örtülen ilk bez yapışmış gibi duruyor. Bu durumda ne yapıyorlar acaba :/ Canı yanar pansuman esnasında. Şimdiden yarın için çok korkuyorum. Pansuman günleri çok kötü geçiyor. Yanına yaklaşmamıza bile izin vermiyor o günlerde.

Plastik cerrahiye de görüneceğiz biz. Contractubex merhemini sormak istiyorum. Elimde kayınvalidemin yaptığı sarı kantaron yağı var. Sünnet olduğu zaman da kullanmıştım onu. İnşallah işe yarar. Bu gece bir haftamız doldu. Kayınvalidemlerden de gizliyoruz biz. O nedenle tez zamanda iyileşmesi ve izlerin gitmesi tek duamız. Panikatağı var çünkü. Allah yardımcımız olsun. 🥲

Derin yerler şu an ne durumda acaba? Bize de ayağının üstü "DERİNLEŞMİŞ" denmişti ;/ Allah korktuğumuza uğratmasın. Âmin.
Yavrum ya çok kötü ve üzücü bir durum rabbim kimseye göstermedim, vallah bizim ilk günden sayarak 5 hafta oldu ama ooğlum avm 'yi bile hastane sanıp bana tutunup bağrıyor , malesef yanık iyileşmesi zamanla oluyor ve çabuk iyileşen birşey değil , ilk 2hafta zaten hiç bir müdahele edemezsiniz çünki 1 hafta pansuman ve hemen hemen 1 haftada kabukların dökülmesi sürüyor sonrasında iz için tedavi başlıyor ,biz 3 haftadır sadece kantaron yağı sürüyoruz çok şükür ilk günlerdeki gibi kızarıklık yok ama daha derin olan yerler diyer yerlere göre biraz daha pembe tam toparlaması 2yada 3 ayı bulur belki, aynı hastanede mi plastik cerrahtan randevu aldınız? Bende dermatoloğa götürsek mı düşünmüştüm

Yavrum ya çok kötü ve üzücü bir durum rabbim kimseye göstermedim, vallah bizim ilk günden sayarak 5 hafta oldu ama ooğlum avm 'yi bile hastane sanıp bana tutunup bağrıyor , malesef yanık iyileşmesi zamanla oluyor ve çabuk iyileşen birşey değil , ilk 2hafta zaten hiç bir müdahele edemezsiniz çünki 1 hafta pansuman ve hemen hemen 1 haftada kabukların dökülmesi sürüyor sonrasında iz için tedavi başlıyor ,biz 3 haftadır sadece kantaron yağı sürüyoruz çok şükür ilk günlerdeki gibi kızarıklık yok ama daha derin olan yerler diyer yerlere göre biraz daha pembe tam toparlaması 2yada 3 ayı bulur belki, aynı hastanede mi plastik cerrahtan randevu aldınız? Bende dermatoloğa götürsek mı düşünmüştüm
Âmin. Kimsenin çocuğu öyle bir acı yaşamasın :( Derin yerlerdeki pembelik bile sevindirici bence, maşallah. Onlar da zamanla geçecektir Allah'ın izniyle. Evet, aynı hastaneden randevu aldık. Bakalım ne diyecek. Dermatolog da düşünülebilir, belki de gerek kalmaz inşallah 🤲🏻

Benim çocuğumun da koluna süt dökülmüştü onların canının acısı bizim içimize işliyor 😞çok ağlamıştim o günlere gittim Allah yardımcınız olsun.. iz konusuna gelirsek contractubex krem muhakkak tavsiye ederim onun haricinde kantaron yağı da iş görüyor. Tekrar geçmiş olsun.

Benim çocuğumun da koluna süt dökülmüştü onların canının acısı bizim içimize işliyor 😞çok ağlamıştim o günlere gittim Allah yardımcınız olsun.. iz konusuna gelirsek contractubex krem muhakkak tavsiye ederim onun haricinde kantaron yağı da iş görüyor. Tekrar geçmiş olsun.
Allah bir daha öyle acı yaşatmasın. Şimdiki durumu nedir çocuğunuzun? Hiç iz kaldı mı acaba? Contractubex'i plastik cerrahi mi önermişti yoksa kendiniz mi kullandınız? Benim 10 aylık oğlum da kaynar suyla yandı ve bir hafta oldu. Contractubex gördüğüm kadarıyla herkes tarafından tavsiye ediliyor. Bu nedenle plastik cerrahiden randevu aldım belki tavsiye edeceği merhemler olur diye. Dilerim biz de bu süreçten salimen çıkarız. Allah hiçbir çocuğa böyle bir acı yaşatmasın 😓

Allah bir daha öyle acı yaşatmasın. Şimdiki durumu nedir çocuğunuzun? Hiç iz kaldı mı acaba? Contractubex'i plastik cerrahi mi önermişti yoksa kendiniz mi kullandınız? Benim 10 aylık oğlum da kaynar suyla yandı ve bir hafta oldu. Contractubex gördüğüm kadarıyla herkes tarafından tavsiye ediliyor. Bu nedenle plastik cerrahiden randevu aldım belki tavsiye edeceği merhemler olur diye. Dilerim biz de bu süreçten salimen çıkarız. Allah hiçbir çocuğa böyle bir acı yaşatmasın 😓
Aminn evlatlarımızı Allah hep korusun inşallah... ben araştırmalarım sonucunda kremi almıştım şimdi yavrumun kolunda hafif iz kaldı ama buruşuk görüntü yok 3 sene olacak.. sizede tez vakitte şifalar dilerim.

Aminn evlatlarımızı Allah hep korusun inşallah... ben araştırmalarım sonucunda kremi almıştım şimdi yavrumun kolunda hafif iz kaldı ama buruşuk görüntü yok 3 sene olacak.. sizede tez vakitte şifalar dilerim.
Âmin, inşallah. 😔 Oğlumun ikinci derece yanıkları da var. Onlarda dünkü pansumanda gördüğümüz kadarıyla doku oluşumu başlamamış. Hayırlısıyla güzelce onlardan da doku gelince inşallah plastik cerrahiye gidip ilacı ne zaman, nasıl, ne kadar süre kullanmamız gerektiğini öğreneceğim. Çok teşekkürler...

Tekrar merhaba , geç dönüyorum ama yardımcı olursanız sevinirim ,süreci tam anlatayım bebeğim 1 yaşında çay bardağı devrilmesi ile 2derece yanık oldu 1 hafta pansuman yapıldı sonra yaralar kabuk bağladı sonra 1 hafta bir gün arayla banyo yaptırdık bebe şampuanı ve ılık suyla ve antibyotik krem sürdük sonra kabuklar döküldü ve kırmızı bir cilt vardı kontrola gittik kantaron yağ sürün ve 6 ay güneşe çıkmasın dediler şimdi kantaron sürüyorum günde 5 kere 2 haftadır kol ve göğusde iyileşme var yaralar oembeleşib bazı yerler daha iyi oldu ama çene altı baştan böyle ten rengi gibi bir yanıktı bura daha derin dediler ve kabuk bağlamazise kaşımamız gereke bilir dediler ama çok şükür oda 1 haftada kabuk bağladı ama beyaz iz var ve kantaron diyer yerler gibi oraya etki etmiyor beyaz kalacak diye çok korkuyorum başka ne süre bilirim bilmiyorum bu konuda özelden fotoğraf göndersem yardımcı olurmusunuz
kızım 2 derece çay döküldü beyaz ve kırmızı yerler var 2 ay geçti üstünden kantaron yağı Sürmene rağmen bi gelişme göremedim ben ve doktora gittik lütfü kırdar plastik cerrahi doktor contratubex ve bir bant önerdi çok pahalı olduğu için bandı alamadım ama ilacı kantaron yağıyla günde 3 kere kullanıyorum gelişme olursa buraya yazarım doktorumuzun önerisiydi faydası olur size ilaçtan sonra deri soyuluyor zaten

kızım 2 derece çay döküldü beyaz ve kırmızı yerler var 2 ay geçti üstünden kantaron yağı Sürmene rağmen bi gelişme göremedim ben ve doktora gittik lütfü kırdar plastik cerrahi doktor contratubex ve bir bant önerdi çok pahalı olduğu için bandı alamadım ama ilacı kantaron yağıyla günde 3 kere kullanıyorum gelişme olursa buraya yazarım doktorumuzun önerisiydi faydası olur size ilaçtan sonra deri soyuluyor zaten
kantaron yagi orjinal olmalı. birde onun balmumuyla yapılan kremi var bizim doktr o ufak cocugum olduğundan yaralarina yaniklara uçuklara cok iyi .el yapımı olmali orjinal zeytin yağıyla yapılan kantaron yagı bul. cok gecmiş olsun . hic kırışıklık su toplamasi olmuyor. birde ufak yaniklar için aleovera yaparagini aç sür👌