Ay çok zor vallah benimde gece gündüzüm ağlamakla geçiyor yüreyim sızlıyor çok zor dua edin benimde yavrum iz kalmadan toparlasın , biz hiç dokunmuyoruz iki günde bir hastanede pansuman işlemi yapılıyorBenim yüzüm komple yandı çaydanlık dökülmüştü doktor krem vermişti tm hatırlayamıyorum 2. Derece yanıktı doktor gördükten sonra babam başhekime çıkarttı beni o zaman 9 yaşındaydım babam doktor hastaneye yatışını yapmadığı için sinirlendi çünkü yüzüm ciddi anlamda korkutucuydu o zaman başhekim dediki kremleri sürmeden ılık suyla pamukla temizleyip öyle krem sürün 4 ay güneşe çıkmadım ikindin çıkardım çocuklar korkmasın tülbent örterlerdi yüzüme 5 dakika dururdum sadece güneşe çıkmayın ve mutlaka kremden önce ılık suyla pamukla temizleyin ki her sürdüğünüzde mikrop yayılmasın şimdi yüzümü görseniz dersiniz ki yalan söylüyorsun babam kız çocuğu olunca çok korkmuştu ve yüzümdeki izlerden dolayı nakış ağlıyordum babam tüm aynaları kaldırdı evdeki ve elleriyle bana 4 ay boyunca baktı hiçbi iz kalmadı
Bu akrabanız hangi hastanede şimdi , biz şehir hastanesinde yanık bölümüne götürüyoruz , bIrde hangi şehirBizim de 2. Derece yanıktı sanırım yani en kötünün bi altıydı suyla sıyırarak temizlemişti tanıdıgımız eger dedi yara kanamazsa suyla sıyırırken kork dedi hücreler ölmüş demektir eğer kanarsa sevin demişti çok şükür kanamıştı ve o abiye götürmeden bi kaç gün hastaneye götürdüğümde cocuk ateşleniyodu sonra en son hastaneye tekrar pansumana götürdüğümüzde yanığın etrafı içe doğru beyazdı eşime dedim bu iltihap o yuzden ateşleniyo ki doğruymus bunu söylemek istemem ama o tedavi eden abi dediki aynı böyle iltihapli bir cocuk yeni öldü dedi temizlememişler iltihap içerden yayılmıs dedi kanadıgı için çok sevindim bu yüzden dedi yani isterseniz abiyle konusurum en azından ne önerir ne der bi bakalım çocuk bu yanık yani başkabişey degıl
Çok geçmiş olsun peki iz kaldı mı? Yok hiç aksatmıyoruz iki günde bir dediler öyle götürüyoruzMerhaba çok geçmiş olsun acil şifalar diliyorum..bende kücükken başıma gelmişti komple sağ omuz göğüs kaplayacak şekilde sarmışlardı merhem sürüp 1-2 ay iyileşmesını bekledım okula felan gidememiştim .. hergün pansuman yapılmalıdır övmak deride yaranın kalmasına sebeb verir hiç aksatmadan sürekli pansumana götürün yada evde yapın sargı beziyle Bepanthol alın en iyisi
Teşekkür ederim birtane iz bile yok annem hergün doktora götürüp pansuman yaptırırdı sargılar çıkınca da merheme evde devam etmiştim kayboldu sonra kaşınıyordu sadece çok iyileştikce hani görürseniz kaşımasın izin vermeyin yarasınıÇok geçmiş olsun peki iz kaldı mı? Yok hiç aksatmıyoruz iki günde bir dediler öyle götürüyoruz
İzmirdeyiz tabi bu olay 2 sene önce oldu oğlumun suan abi bıraktı ama nerde yanık cocuk varsa burda hep iyi yağıyo allaha şükür ege üniversitesinin yanık bölümündeydi zaten benım oğluma tedavı yaparken de bırakmıstı hasteneyi sadece böyle duydugunda yardım ediyo allah razı olsun ücret falan yok yanlış anlamayın adam muhtac degıl zaten yavrular acı cekmesin diye yardımlaşıyoBu akrabanız hangi hastanede şimdi , biz şehir hastanesinde yanık bölümüne götürüyoruz , bIrde hangi şehir
Allah razı olsun herşey para değil zaten ,Ama biz Ankaradayız nasıl göstere bilirim bilemedimİzmirdeyiz tabi bu olay 2 sene önce oldu oğlumun suan abi bıraktı ama nerde yanık cocuk varsa burda hep iyi yağıyo allaha şükür ege üniversitesinin yanık bölümündeydi zaten benım oğluma tedavı yaparken de bırakmıstı hasteneyi sadece böyle duydugunda yardım ediyo allah razı olsun ücret falan yok yanlış anlamayın adam muhtac degıl zaten yavrular acı cekmesin diye yardımlaşıyo
Foto atın isterseniz yarasını küçük yeri bile olsa ben atarım ne yapılması gerektiğini söylerAllah razı olsun herşey para değil zaten ,Ama biz Ankaradayız nasıl göstere bilirim bilemedim
Hertaraf sarılı pansuman gidince de zor tutuyorum çocuğu bu defa pansumana gidince bakarım çeke bilirsem atarımFoto atın isterseniz yarasını küçük yeri bile olsa ben atarım ne yapılması gerektiğini söyler
Kıyamam yavrum benim ah canı nasıl acıyodur pedifenle calpolu dönüşümlü verin acısı cok olur biz büyük insanlar bile dayanamıyoruz ben yinede konusucam dönücem sizeHertaraf sarılı pansuman gidince de zor tutuyorum çocuğu bu defa pansumana gidince bakarım çeke bilirsem atarım
Canım ben şimdi abiyle görüştüm çok yakınımız zaten inan bebeğe üzüldüğümüz için yani yanalı kaç gün oldu diyo bide yaraları sarı kabuklu mu yoksa bembeyaz mı diyo bide diyo isterse pansuman sırasında eşi beni görüntülü arasın görelim diyo daha doğru olur tedavı diyo burdan ben konusarak elimden geleni yaparım diyoHertaraf sarılı pansuman gidince de zor tutuyorum çocuğu bu defa pansumana gidince bakarım çeke bilirsem atarım
Oğlum 1 yaşında pansuman değişirken durmuyor bir taraftan babası birtaraftan ben zor tutuyoruz ama foto çeke bilirsem gönderirim, 5 gündür yandı daha çene altında bir kısım kabuk koymaya başladı ama kol ve çenenin bir kısmı 2.derece derin diyorlar kolu pansuman açarken kanıyor çene altında bir kısmı böyle ten rengi gibi beyaz ama kanamadı geçen gittiğimizde belki anestezi altında kaşıyıp kanata biliriz dedilerCanım ben şimdi abiyle görüştüm çok yakınımız zaten inan bebeğe üzüldüğümüz için yani yanalı kaç gün oldu diyo bide yaraları sarı kabuklu mu yoksa bembeyaz mı diyo bide diyo isterse pansuman sırasında eşi beni görüntülü arasın görelim diyo daha doğru olur tedavı diyo burdan ben konusarak elimden geleni yaparım diyo
Bana mutlaka foto at canım mutlaka bi dkka de çek ben öyle yapmıstımOğlum 1 yaşında pansuman değişirken durmuyor bir taraftan babası birtaraftan ben zor tutuyoruz ama foto çeke bilirsem gönderirim, 5 gündür yandı daha çene altında bir kısım kabuk koymaya başladı ama kol ve çenenin bir kısmı 2.derece derin diyorlar kolu pansuman açarken kanıyor çene altında bir kısmı böyle ten rengi gibi beyaz ama kanamadı geçen gittiğimizde belki anestezi altında kaşıyıp kanata biliriz dediler
Pazartesi pansumana gideceğiz inşallah çekerimBana mutlaka foto at canım mutlaka bi dkka de çek ben öyle yapmıstım
Geç olmadan inşallah yardımcı oluruz rabbim şifa versin inşallahPazartesi pansumana gideceğiz inşallah çekerim
Amin inşallah çok teşekkür ederimGeç olmadan inşallah yardımcı oluruz rabbim şifa versin inşallah
Önce batikonla sildim, sonrasında ilk günler anestol fito silverdin karıştırıp sürdüm. İlk günler geçince fito silverdin sürdüm. Sonra gazlı bez ve bantla kapattım yarayı. Elimi hiç sürmedim kremi gazlı beze sürüp tampon yaptım. Bir hafta sonra sadece azıcık fito sür kapat dedi doktor. Sonrasında ben lamiderm kullanmaya başladım. O beyaz yerlerde yara kabuklarıda kendi kendine iyileşmeye başladı.Evde nasıl yaptınız yavaş yaraların üstünü temizlediniz mı? Ben belki yarayı kaşıyıp kapatmamız gerekçe bilir diyorlar sizde böyle bir durum oldumu o beyaz yerleri kaşıyıp kaynattılar mı hiç
Hastanede de izitinok su ile temizleyip sonra hazır yağlı gazlı bez gibi birşey var onları koyup sonra sarıyorlar acaba o yağlı hazır bezlere ne sürmüşler sizin delillerinizden mı? Pazartesi soracağım hemşiredenÖnce batikonla sildim, sonrasında ilk günler anestol fito silverdin karıştırıp sürdüm. İlk günler geçince fito silverdin sürdüm. Sonra gazlı bez ve bantla kapattım yarayı. Elimi hiç sürmedim kremi gazlı beze sürüp tampon yaptım. Bir hafta sonra sadece azıcık fito sür kapat dedi doktor. Sonrasında ben lamiderm kullanmaya başladım. O beyaz yerlerde yara kabuklarıda kendi kendine iyileşmeye başladı.
Herkese merhaba ,4gün önce 1yaşındaki oğlumun üzerine sıcak çay döküldü, allarım nasıl bağırdı, hemen soğuk suya tuttuk ve hastaneye götürdük ölü derileri aldılar, çene altı , sol göğüs ve sol kolda yanık var ikinci derece yüzeysel ve derin yanıklar, iz kalmasından çok korkuyorum böyle deri buruşur gibi , neolur yardım edin yaşıyan varmı
Çok teşekkür ederim, anlayamadım pansuman tamamen açıldıktan sonra mı birşey sürüyelim? Birde derin olan yerler deddediğinize gibi kırmızı olup sonra gidecek mi?Çok geçmiş olsun. Hayır iz kalmaz. Ama ilk 2-3 ay kızarıklıklar kalabilir. Bu sizi endişe ettirmesin. 2-3 aydan sonra izler tamamen geçer. Bölgeye sakın yağ sürmeyin. Böyle ilk başta iz kalacakmış gibi bir yara hali oluyor ama geçiyor o tamamen merak etmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?