tarhanayı okuyunca hemen geldim, benim küçük oğlum bayılır tarhanaya bende her sene yaparım, biraz zahmetli ama iştahla yediğini düşününce zahmeti kalmıyor, ben çok yapıyorum, yoğurdu kendim mayalıyorum, 2 kg kadar yoğurdu torbaya alıp süzdürüyorum, yağ biberleri varya onlardanda 1 kg kadar alıp yıkayıp, temizleyip, düdüklü tencereye iri iri doğrayarak pişiriyorum, kabukları ayrılıyor, onu rondodan geçiriyorum. domatesleride rendeleyip biraz fazla suyunu çekene kadar pişiriyorum. onlarıda kevgirden geçiriyorum, çekirdekleri ayrılsın diye, ben birde nohut koyuyorum, iyice pişirip (nohut pişerken içinede 2-3 baş büyük soğanı bütün olarak koyuyorum) onuda çekiyorum, hepsini karıştırıp biraz tuz ve nanede katıyorum,aldığı kadar unla yoğuruyorum, üzerini sarıyorum 2-3 gün kadar hiç bir kıpırdama olmuyor tabi bu hava durumuna bağlı sıcak olursa çabuk ekşiyor , kabardıkça unlayarak yoğuruyorsun, 4-5 günün sonunda küçük parçalar alarak temiz bir beze sererek kurutmaya bırakıyorsun, ben balkonda gölgede kurutuyorum, iyice kurumadan hafif nemli şekilde elinde ovalıyorsun, kevgirden geçiriyorsun, yada rondoda yapıyorsun, birkaç günde toz haline gelmişini havalandırıyorsun ki nemli kalıpta bozulmasın, sonra afiyetle bebişine yediriyorsun.
Ben anlatırken daha çok yoruldum, yapıpta göndersem daha iyi olacaktı kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3