bebeğim için korkuyorum..bi bilen moraline ihtiyacım var:(

zehhhra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2012
32
1
36
Bolu
32+6 haftalık hamileyim dün kontrolüm vardı herşey iyiydi tek şikayetim el,ayak ve yüzümdeki şişmeydi. rutin kan ,idrar testleri ve nts yapıldı bi problem yok görünüyor ama dopplerde bebeğe giden kan akışında direnç var dedi doktor S/D oranı:3.44 tansiyonum arada yükseliyr onla alakalı olabilir dedi ilaç başladık tansiyon takibi falan eğer düzeltemezsek bebeğin gelişimi durabilir diyo doktorum ayrıca çok stresli günler yaşıyorum sanırım onunda etkisi büyük. birde üstüne bebeğim hep ters duruyo ve dönmeye niyeti yok gibi sanırım gidiş sezeryan diyor dr. hep normale hazırladm kendimi anlayacağınız can sıkıcı haberlerin hepsini dün aldım ve bugün elim yüzüm her zmankinden daha fena şiş( böyle sorunları olup sonra düzelen var mı arkadaşlar bi bilenin yardımına o kadar ihtiyacım varki

Canım insallah sorunsuz bir şekilde saglıkla alırsın bebeğini kucağına. Stres bebeklere cok zararlı senin de söyledğin gibi.Lütfen sürekli bunları düşünüp daha da sıkıntıya sokma bebeğini. Bol bol dua et mübarekk günlerde.En kısa zamanda güzel haberlerini alırız insalah

saolasn cnm evimi değiştirmem gerekiyor bebeğim doğdu doğacak bide taşınma telaşı var sıkıntıdan kurtuluş yok bana anlayacağın

saolasn cnm evimi değiştirmem gerekiyor bebeğim doğdu doğacak bide taşınma telaşı var sıkıntıdan kurtuluş yok bana anlayacağın

Tuzu tamamen kestin mi canım?tuz da çok su tutuyor.malesef bazı bünyeler ödeme çok yatkınoluyor.ben de hamileliğimin son zamanlarında şismiştim kizımda.simdi de daha erken haftalarda olmama reğmen bazı sabahlar biraz şişmiş olduğumu hissediyorum.doktorun preeklamsiden mi şüphelendi orayı tam anlayamadım,eğer öyleyse tabi kontrol altinda tutulman lazım.küçük tansiyonunun 9'un üstüne çıkmaması lazım.hep tansiyonunu ölcmen lazım.tansiyon yükseltici herseyden uzak olma lazım.az bir zamanın kalmış.kendini yorma ve üzme inşallah hersey güzel olacak canïm...

Sakin ol canim. Sanirim sende benim gibi pimpiriklisin.

Gamsiz olmak lazim. Gamsiz isi rastgiden kisileri dusun, kendini rahatlat

Hersey hallolur hayatta.

Allah saglik versin bebisle sana saglicakla kavusun insallah

peeklemsi annem bana hamileyken geçirmiş hatta eklamsi nöbeti geçirmiş ondan bende biraz daha dikkatli doktorum. ve verdiği ilaç yan etki yaptı el ayakta kaşıntı ve kızarıklık yaptı onuda kesti yarın tekrar kontrolüm var ne olacak hiç bilmiyorum

sakın ha tuzu tamamen kesme gafletinde bulunma benimde şişliklerim var ama doktorum kesinlikle uyardı tuzu tamamen kesme sadece azalt diye.yine şişmeler devam ediyo ama zaten son günlerime girdim.sen arkadaşında dediği gibi tansiyon olayına dikkat et mesela yarım saat iş yaptıysan yarım saat kesin yat ve ayaklarını yükseğe kaldır.

Geçmiş olsun.Allah şifa versin bebeğine.
Benim anlamadığım gelişimi durabilir demiş dr,gelişim durursa Allah korusun erken doğumla alamazlar mı bebeğinizi?

tuzu minimuma indirmeye çalışıyorum malum ramazan dışarda iftarlara gidersem mecbur yiyor insan. gelişim durursa sezeryanla erken doğum yapmak zorunda kalırız diyo zaten cnm

tuzu minimuma indirmeye çalışıyorum malum ramazan dışarda iftarlara gidersem mecbur yiyor insan. gelişim durursa sezeryanla erken doğum yapmak zorunda kalırız diyo zaten cnm

Canım allah şifa versin. Bana da doktorum tuzu tamamen kesmemi söylemişti ama yorumları okuyunca bilemedim. Zaten günde 2 şişe maden suyu içiyorum kramplar için. İçerisinde yeterince sodyum var, zeytin, peynir vs. yediğimizde de tuzu alıyoruz. Bence sen ne yiyip ne yemediğine göre ayarla tuz olayını. Ben harici hiçbir şekilde kullanmıyorum.
Bol bol dinlen, yorma kendini canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…