• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim için istifa etmelimiyim??

crescentmoon

¢яєѕ¢єηт
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2008
3.348
3
316
İçel Mersin
bebeğim 3 aylık oldu. doğumdan önceki iznimide kullanmayıp doğum sonrasına aktarmıştım ve bu hafta iznim bitecek. istifa etmeyi çok düşündüm. ama tam karar veremediğim için 6 ay ücretsiz izin talep ettim. onaylandı. şimdilik 6 ay daha evdeyim ama sonrası ne olacak? bebeğime bakabilecek kimse yok. annem başka bir şehirde, buraya gelemiyor. bebeğimide ben oraya nasıl göndereyim. burdada akrabalardan bakacak kimse yok. istifa edeceğimi söylüyorum kimse ben bakarım istifa etme demiyor. kendin bilirsin diyolar. bakıcı tutsam bakıcı ücreti zaten benim maaşımın üçte ikisi. ayrıca birde güvenemiyorum bakıcılara. evimde işyerime uzak yaklaşık 1 saat mesafede. yol ücreti, yemek ücreti bakıcı ücreti hesaplarsak maaşımdan geriye ancak 400 ya kalıyor ya kalmıyor. 400 ytl içinde hiçmi çalışmasam diyorum. bebeğimde rahat etse. birde okula giden bir çocuğum daha var, hiç değilse oda rahat eder diye düşünüyorum. ayyyyyy ne yapacağımı hiç bilemiyorum. hem çalışmak istiyorum hem çalışmamak senağlama bana yardımcı olacak fikirleriniz varmı arkadaşlar kafam çok karışık, resmen psikolojim değişti diyebilirim

bana kalırsa çok ihtiyacın yoksa işi bırak çünkü bebeginin en güzel zamanları anne dicek baba dicek emeklemeye başlıycak yürümeye başlıycak bebeginin bu ilk anlarını başkalarından duymak bence çok kötü ben bebegimin heranında yanında olmak isterim ilk anlarını en yakını annesi olarak ben görmek isterim kimse senin bebegine senden daha çok yakın olmaz bilmiyorum düşüncelerine bi faydası olurmu söylediklerimin.

iyi bir bakıcı bulabilirseniz işinizi bırakmayın derim ben.bakıcı masrafı bi süre olacak.çocuk büyüdükten sonra bakıcıya gerek kalmayacak.gerçi sonrada kreş olayı,okul vs.. olacak ama bu masraflar çalışsanızda çalışmasanızda olacak.güzel bir sektördesiniz.bir süre sonra evde durmak sıkıcı olabilir.
eltim 2. çocuğunu 1,5 yıl önce doğurdu.işe başlayalı ise 5 ay oluyor.oda bankacı.kimseye bırakamam diyen kadın işe başlayacağı günü iple çekmeye başla dı.çalışan kadın için ev de kalmak zor.çocuklarınızada yeteri kadar ilgi gösteremeyebilirsiniz aklınız işteyken...
ayrıca dünyanın bin bir türlü hali var.kendinizi hepten desteksiz bırakmış olmazmısınız işten ayrılarak?
bakıcı işini son ana bırakmayın ama.şimdiden bakın.bir kaç gün deneme için alın falan.
yani elinizden geleni yapın.
ama cidden yoksa ,birini bulamassanız ayrıfisfisfis

çok mantıklı bir şekilde düşünmen gerek çalışmasan size ne gibi eksileri olur çalışırsan ne gibi eksiler eğer durumun iyiyse çalışmasanda birşey faketmeyecekse çalışma ama 400 ytl sizin için önemliyse çalışmaktan başka bir çare yok bende şimdiden bunu düşünüyorum ama ben şanslıyım biraz çünki anneme çok yakın oturuyorum ücretsiz iznide kullanıp bebek biraz büyüyünce çalışmayı düşünüyorum çünki evimiz kira tek maaşla imkansız bu devirde

çok teşekkürler arkadaşlar. birde şu problem var benim için. bizim sektörde iş çıkış saati olmadığı için eve gelmem en az 8-9 u buluyor. o saatten sonrada çocuklarımla nasıl ilgileneceğim , zaten yorgun geliyorum büyük kızımın dersler, yemek, bebiş. offff of :(

çok teşekkürler arkadaşlar. birde şu problem var benim için. bizim sektörde iş çıkış saati olmadığı için eve gelmem en az 8-9 u buluyor. o saatten sonrada çocuklarımla nasıl ilgileneceğim , zaten yorgun geliyorum büyük kızımın dersler, yemek, bebiş. offff of :(

işte bu noktada eşinin desteği çok önemli.bi müddet büyük çocuğunla eşin daha yakın alakadar olmalı.sen bebeğe yönelmelisin.tabi büyüğünüde çok ihmal etmeden.hatta küçükle ilgilenirken büyüktende yardım etmesini isteyerek bu işi 3 kişilik hale getiebilirsiniz.yemeğini akşamdan yaparsın.3-5 çeşit olması gerekmiyor.
tabi yinede karar senin.ama dediğim gibi ben çalışmak için elinden geleni yapman taraftarıyım

eşiniz ne düşünüyor bu konuda ...size destek olabilir mi,yeterince?referanslı iyi bir bakıcı bulunabilirse,ve size destek olan bir eşe sahip iseniz bir müddet daha çalışma hayatınızı sınayın ..ama olmuyor ise ve siz arada sıkışıp kalıyor, çok ta zorlanıyor iseniz çare yok zaten!

şahsen ben özel de çalıştığım için iyi de bir maaşa sahip iken,işi bırakmak durumunda kaldım,hem eşimin bu yükü taşıyamayacağı kanısında idim hemde kızımı kendim büyütüp ,yetiştirmeyi daha uygun buldum..bizimde aileler uzakta çünkü...
ama bir devlet memuru olsaydım emekliliğim ve geleceğimiz söz konusu iken aynı cesareti gösterebilir miydim bilemiyorum..

bebeğim 3 aylık oldu. doğumdan önceki iznimide kullanmayıp doğum sonrasına aktarmıştım ve bu hafta iznim bitecek. istifa etmeyi çok düşündüm. ama tam karar veremediğim için 6 ay ücretsiz izin talep ettim. onaylandı. şimdilik 6 ay daha evdeyim ama sonrası ne olacak? bebeğime bakabilecek kimse yok. annem başka bir şehirde, buraya gelemiyor. bebeğimide ben oraya nasıl göndereyim. burdada akrabalardan bakacak kimse yok. istifa edeceğimi söylüyorum kimse ben bakarım istifa etme demiyor. kendin bilirsin diyolar. bakıcı tutsam bakıcı ücreti zaten benim maaşımın üçte ikisi. ayrıca birde güvenemiyorum bakıcılara. evimde işyerime uzak yaklaşık 1 saat mesafede. yol ücreti, yemek ücreti bakıcı ücreti hesaplarsak maaşımdan geriye ancak 400 ya kalıyor ya kalmıyor. 400 ytl içinde hiçmi çalışmasam diyorum. bebeğimde rahat etse. birde okula giden bir çocuğum daha var, hiç değilse oda rahat eder diye düşünüyorum. ayyyyyy ne yapacağımı hiç bilemiyorum. hem çalışmak istiyorum hem çalışmamak senağlama bana yardımcı olacak fikirleriniz varmı arkadaşlar kafam çok karışık, resmen psikolojim değişti diyebilirim

benim 7 aylık kzım var. işimi onun için bıraktım.
annem çok yakın bana. bakarım çalış diyor.
yinede çalışamam. para herzaman kazanılır . onun ilk yaptığı şeyleri görmek kadar güzel olamaz hiçbişey. kesinlikle işini bırak. sana ihtiyacı var bebeğinin...

canım istifa etmen birazda eşinin maaşına ve işinin sağlamlığına bağlı.eğer o konuda bir problem yoksa istifa et,1-2 yıl sonra tekrar işine (başka bir banka,şirket olabilir) dönüş yapabilirsin sonuçta.

canım bence sen çalışmak istiyorsun; ilerleyen zamanda istifa ettiğine pişman olabilecek gibi görünüyorsun bende bankacıyım bizim işte bir kaç sene sonra tekrar aynı maaş ve pozisyonda bankaya girmek zor olabiliyor.
seninle aynı durumdayız bende ücretsiz izindeyim ve iznim bitmeden istifamı vericem ama işten çıktığıma kesinlike pişman olmayacağımı biliyorum. konu başlığını bebeğim için istifa etmelimiyim diye seçmişsin. pişman olabileceğini bundan anladım ben ise bebeğim için tabiki işten çıkıcam diyorum :)
-dışardan bizim meslek rahat görünüyor ama en basiti akşam kaçta çıkacağın belli değil.
-gün içinde amirle ayrı uğraş müşteri ile ayrı uğraş canın çıkıyo o yorgunlukla çocuklarınla güzel zaman geçirebilecek misin?
-bazı geceler hiç uyuyamadan işe gidip işte verimli olabilecek misin ?
-bebek ateşlense rahat bir şekilde ben bugün gelmiyorum diyebilecek misin?
-aklında bebeğin varken dikkatini işine verebilecek misin birde kasada isen açık verme olayı olabilecek.
-eşler her ne kadar anlayışlı olsada mesaiye kaldığın zaman sanki keyfinden kalmışsın gibi kendini suçlu hissetmene neden olurlar eşin bebek varken 2 kat daha anlayışlı olabilecek mi?
-büyük çocuğunla kim ilgileniyordu ve kardeşini kıskanıp daha çok ilgilenmek isteyecek mi?

ama tabi birde şu sorular var:
- eşinin işini kaybetmesi yada gelirinin azalması gibi bir durumu olabilir mi?
- bazı eşler karılarının maddi güvencesi olmaması nedeni ile terkedilmeyeceklerini biliyorlar dünyanın bin türlü hali var allah kimseye göstermesin ama aldatılma gibi bir olayda bir durumu sırf geliri olmadığı için çoğu kadın sineye çekebiliyor.
- bankada terfi yolun ne kadar açık kariyerin için kaç sene harcadın.
- bazı bayanlar çalışmadıkları için bi süre sonra kendini işe yaramaz hissedebilirler

sonuçta paranın fazlası olmaz harcamadığını yatırım yaparsın :) çalışmaya karar verirsen ilk çalışan annede sen olmayacaksın. bebeğine bakabilecek durumdaki tanıdıkların senden teklif bekliyorda olabilirler parasıyla teklif etmeyi dene..

sonuçta bebeğimiz için en doğru kararı vermeye çalışıyoruz en doğru karar kişilere göre değişebilir.. hayırlısı ne ise o olsun

istifa etme derim bende sana ama henüz bir bebekle zaman geçirmenin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorum..
şirketimden bir kız arkadaşımda doğum sonrasına aktarmıştı doğum öncesi iznini..
çalışma zamanı gelsin diye dört gözle bekledim dedi.
bir zamandan sonra sıkıcı olmaya başladı,işimi özledim dedi..
çocuklarına daha iyi yaşam şartı sunmak için çalışman gerekli diye düşünüyorum ben kendi adıma..

Bence karar vermek için erken canım bak 6 ayın var daha .o zamana kadar stres olmadan 6 ayın tadını çıkar derim ben .belki bir çıkış yolu kendiliğinden beliriverir sen de 6 ay boyunca üzülüp stres olduğunla kalırsın.kendini ve bebişini şimdiden üzme canım...

ben de şuan aylıksız izindeyim.işe başladığımda oğlum 8 aylık olcak ve yan komşum bakcak.bakıcı,yol yemek derken benim de maaşımdan pek bişey kalmıyor ama evde de oturmak zor geliyor.çalışırken daha planlı ve düzenliydim.çalışmak güzel.okadar kişi işsiz gezerken istifa etmek pek doğru gelmiyor bana.çocuklarımıza daha iyi bi gelecek için çalışmalıyız.çalışan kadın kendine daha güvenli,daha bakımlı ve planlı oluyor.şahsen ben öyleydim. bence bırakma.benim annemde çalışan bi bayan ve biz büyüdük işte.merak etme iyi bi bakıcı bulursan gözün arkada kalmaz.

arkadaşlar fikirlerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
öncelikle şunu belirteyim, benim eşimde bankacı ve eve benden sonra geliyor yada hemen hemen aynı saatlerde geliyoruz. beni en iyi "arzuco" anlar sanırım çünkü aynı meslekteymişiz. benimde annem çalışan bir bayandı ama o kamudaydı, saat 5 oldumu iş bitmese bile çıkıyordu. bu işe girmek için çok emek harcadım o nedenle bırakmak zor geliyor. ama hepinizin fikirleri bana çok yardımcı oldu. "sule3852" ninde dediği gibi daha 6 ayım var. iyice düşüneceğim. sonucu 6 ay sonra hep beraber görürüz artık :)

bana kalırsa çalışmaya devam et dünyanın binbir hali var cok cok iyi de geçiniyor anlaşıyorda olsan Allah göstermesin eşinle ayrılacak duruma gelsen neolacak benim eşim istanbul gibi biyerde 4 aydır ,kızkardeşim ise 2 yıldır işsiz.işine sıkıca sarıl bence işsizlik malesef türkiyenin en büyük sorunu.bakıcıya ilk sen vermiceksin bebeğini.benimde mersinden annem geldi oğluma bakıyo ama kurban bayramına kadar sonra bende vericem kimseyi tanımadıgım halde vermek zorundayım birine.çalış arkadaşım bebğin bişekilde büyür ve ilerde ona daha büyük masraflar gerekecek tek maaşla okutulamaz hale geldi artık.biraz uzun oldu ama kusura bakmayın artık.Allah yardımcımız olsun

benim 7 aylık kzım var. işimi onun için bıraktım.
annem çok yakın bana. bakarım çalış diyor.
yinede çalışamam. para herzaman kazanılır . onun ilk yaptığı şeyleri görmek kadar güzel olamaz hiçbişey. kesinlikle işini bırak. sana ihtiyacı var bebeğinin...

canım satış temsilcisi olarak her zaman iş bulabilirsin ama bankacılar daha farklı...yada şöyle söyleyteyim.bazı mesklek grupları daha farklı...işi bıraktınmı geri dönüşün zor olabiliyor.
sonuçta çocuklarımızada daha iyi gelecek hazırlamak,daha iyi imkanlar sunabilmek için çalışıyoruz.
çocuk kısmı nankör oluyor.ilerde istediği bir şeyi yapamadığımızda,atıyorum dershaneye gönderemediğimizde "paramız yok ama ben senin için işimden ayrıldım" dediğinizde "ayrılmasaydın" diyebilirler:))

ben 11 yıllık işimi bıraktım. hiç de pişman değilim. mesela 2 gündür yatayında dikiliyor sıralamaya çalışıyor, değişik gülüşler yapıyor bunları nasıl görecektim.

ama bu bir daha hiç çalışmayacağım anlamına gelmiyor. allah kısmet ederse seneye yaz sonu yani oğlum 1,5 yaşına gelince ayrıldığım şirkete başka bir pozisyonda da olsa geri döneceğim. oğlumu da kreşe göndereceğim. 1,5 yaşında bir çoçuğun evde tanımadığımız bir bakıcı ile kalmasındansa arkadaşımın kızını gönderdiği ve çok memnun kaldığı kreşe gitmesinin daha doğru olacağını düşünüyorum.

canım valla calısma saatlerınde cok agırmıs.
bi bebege annesının bakması kadar gusel bısey olmaz.
maasımdaan da bısey kalmıyor dıyorsunuz
aynı zamanda yakın cevremde bakabılecek guvendıgım kımsede yok diyorsun
bence her 2 cocgun ıcın en hayırlısı sızın bakmanız olacaktır.
tabı bu kalan 4oo liraya ıhtıyacınız yoksa

Back