Bebeğim için çok üzülüyorum:(

Mervecey

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2015
166
212
34
Arkadaşlat biri bana yol göstersin.Avicennada leyla Doktora her ay kontrole gidiyodum.çocukta hiç bi sorun yoktu.son kontrole gittim çocuk çok kilo almış haziranın 8inde gel normal doğum yapacaksın dedi.çocuk 3 kilo 750 gram.8 haziranda gittim hastaneye sancı yok bi şey yok suyum da gelmedi.bunlar bana suni sancı verdi 9.30 da.ağrılarım sıkıştı ve 11i 10 geçe doğum başladı ne kadar ıkınsamda bebek gelmedi.doktorda elini içeri sokup bebeğin sol omzundan tutup çevirmiş yine gelmeyince bu kez Vakumla çekip almış bebeği.sol omzundan tutup çevirdiği için bebeğin koltukaltındaki sinirler ezilmiş ve bu yüzden bebek sol elini oynatamıyo.doğum yaptıran doktor dediki elimi sokup çevirmeseydim nefessizlikten ölecekti diyo.ama ben çocuğu kolu için 4 5 tane doktora götürdüm hepside bunun doktorun hatası olduğunu doğum zor çocuk kilolu olduğu için doğum başlamış olsa bile sezeryana alabilirdi diyolar.yani anladın sapasağlam çocuğu hareketsiz bi kolla bize geri verdi.bi haftada solunum yetmezliği var dedi küvezde yatırdı ilk hafta ne Bebeğimi kucağıma alabildim nede doğumumdan bi şey anladım.ne yapılabilir tazminat davası açmak istiyorum hastaneye de doktorada çocuğu doktor doktor gezdiriyorum kendimi zaten geçtim kızım almira da perişan oldu yollarda.
Maddi manevi çöktüm sağlıklı bi kafa kalmadı artık bende.peki neden gerizekalı bi doktor yüzünden.bunun bedelini ödetmek istiyorum ona Çok üzülüyorum KK61:

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk önce doğumun ve prensesin hayırlı olsun. Benim kızımında adı Almira adı ile yaşasın inşallah. İkinci olarak gerçekten durumuna çok üzüldüm umarım tez vakitte sağlığına kavuşur bebeğin. 4 doktora götürdüm doğumu yaptıran doktorun hastası olduğu söylediler diyorsun. Doğum yaptığın ve doğumuna giren doktor belli, diğer doktorlardan da heyet raporu iste kızının durumunun tamamen doktor hatası olduğu ve sağlıklı olan bebeğin böyle doğmasına neden olduğuna dair. Doğuma kadar olan muayene belgelerinde elindeyse çok rahat mahkeme açar ve tazminat alabilirsin. Hiç bir şeyden korkma doktora da çok göz dağı vermeki hastanedeki raporları değiştirmesin. Bu devirde kimin ne yapabileceği hiç belli olmuyor. Sen işini sessiz sedasız hallet ve hakkını ara. Minicik bir bebeğe ve aileye bu denli zorluk yaşatanlar cezasını çeksin. Rabbim umarım maddi ve manevi en kısa zamanda feraha çıkmanızı sağlar. Tekrar geçmiş olsun

Cok üzüldüm durumuna ayni şey bnm de basıma geldi maalesef bnde iri bi bebekmisim 4 buçuk kilo ve tabi 28 sene once cok zor bi dogum olmus doktor ayni şekilde bnmde sol omuzumdan zorlamış çekmiş ve sinir zedelenmesi oluşmuş tabi su an dışardan cok belli olmasa da sol kolumu sağ kolum gibi rahat hareket ettiremiyorum kısıtlılık var ayrıca hareket ettirmedigim icin kolumda kireclenmeler oluşmuş size tavsiyem Bebeğinizin kolunu bol bol hareket ettirin güçten düşmesine izin vermeyin zeytinyağıyla ovabilirsiniz tabi ki fizik Tedaviyi de ihmal etmeyin bizzat yasamış biri olarak söylüyorum cok da üzülmeyin Bebeğinizin hayatinı cok da etkileyecek bisey degil tabi ki siz uğraşırsanız iyi bi duruma geliyo ayrica da doktora açın davanızı bn hala aklıma geldikçe anneme kızarım neden doktoru dava etmediniz o da cezasını çekseydi diye

Hayir yani normal dogum pat diye baslatilmaz ki zaten. Sanki sezeryanmis gibi tarih veriyor. Saniyorum bebekte tam kanal'a girmedi...

Kesinlikle tazminatini al ve davani ac. Dava'yi kazanmazsan bile en azindan duyulur ve kim bilir kac tand bebisleri böyle kurtarirsin. Bu arada cook gecmis olsun. Umarim bebisin en kisa zamanda sagligina kavusur.

Allah size yardımcı olacak sakın duayı eksik etmeyin. Doktorları da asla gözünüzde büyütmeyin toparlayın heyet raporunu. Artık eskisi gibi de değil. 1 haftada çıkıyor. 1 hafta uğraşıp başka insanların bile hayatını kurtarabilirsiniz.
Allah korusun sizi. Bol hareket ılık banyo yaptırın. Banyoda suyun içinde hareket ettirin. Bunu düzenli yaparsanız kazanımınız mutlaka olacaktır. Ki bebeklerin hücreleri yeni olduğu için daha hızlı yol katedersiniz. Sakın yılmayın yeter ki..

okudum sok oldum resmen ya Allahım yardımcınız olsun umarım bu gecici bir durumdur ve kızınız saglığına kavusur, hukuki yollara başvurmanız bencede en ii karar olur zira dediğiniz gibi doktor ihmali var gibi görünüor, zamanında bir doktorda annem abimi dogurabilsin die ayaklarından cevirmis ters duruormuş bunu sadece çok tecrübeli doktorların yapması gerek simdiki doktorların normal doğumla ilgili çok sıkıntıları var allah doğru doktorlara düşürsün herkesi sizede mücadelenizde başarılar diliorum...

Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. .allahın yardımıyla bunu da aşıcam inşallah.allah kimseyi evladıyla sınamasın.

canım okudum ve gözlerim doldu sürekli masaj yap kasları sinirleri güçlensin kolunu açıp kapat sürekli hareket halinde olsun düzeleceğini düşünüyorum ya da az hasar ile atlatacağını git dava aç zaten onlar adli rapor isteyecektir bi an önce başvur aksatma cezasını çeksin Allah yardımcın olsun

Çok geçmiş olsun umarım sağlığına kavuşur bebeginiz biran evvel yasal yollara başvurmanız tavsiye ederim zaman kaybetmeden...

merhaba buna benzer durumu arkadaşım doğumda yaşadı bebek kanala girdiği için de sezeryan olmadı oğlunun sakat kaldıgını düşündü uzun zaman kolunu oynatmadı bebek tam zamanı hatırlamıyorum ama 1 sene sürmeden düzeldi şimdi gayet sağlıklı sizin bebeğinizin düzelme imkanı var mı sordunuz mu geçmiş olsun.

Keşke ne gerektiğini biliyor olsam ve sana yardım edebilsem...
Bu işleri bilen biri yok mu arkadaşa başından itibaren anlatıp yol gösterecek?
Bence hiç yabana atılacak bir konu değil herkesin başına gelebilir okuyup geçmesek...
Çünkü tam olarak bana da aynı teklifle yaklaşan bir doktorum var.
Mevzu yaşandığı takdirde bu yazıları ben yazıyor olabilirim.
O kadar aynı ki...
Sürekli bebeğin kilolu, 4ü geçerse normal zor uyarıları...
Normal istiyosan bayramda yokum bayramdan evvel suni sancıyla doğumunu başlatırız önerisi...
Başlamamış bir doğumu hiç sancı açılma hiçççbirşey yokken suniyle başlatmak nasıl bir kafanın ürünü düşündükçe o an tepki göstermeyişime kızıyorum.

Galiba insan bazen gerçekten çaresizlik hissedip yanlış kararlar verebiliyor...

En azından size yardım edebilmeyi canı gönülden dilerdim ama bu işleri ben de hiç bilemiyorum.
Inşallah anlayan arkadaşlar vardır...Lütfen usûlünü yolunu yazsın bilenler.
İnşallah tez zamanda hakkınızı söke söke alırsınız ve evladınıza Rabbim şifa versin duacınızım arkadaşım siz ferah tutun yüreğinizi...

Teşekkürler duyarlılığın için allah yardım ediyor bana yeter o

doğumu yaptıran doktor özel mi yoksa devlet hastanesinde mi canım? eğer devlette ise idari yargıda (bulunduğun ilin bağlı olduğu nöbetçi idare mahkemesinde) tam yargı yani tazminat davası açabilirsin. çocuğun tedavisi için gerekli olan masraflar ve (Allah korusun) ileri dönük olarak çocukta kalıcı bir kusur kalmış ise olası işgücü kaybı maddi, sizin ve bebeğinizin yaşadığı acılara karşılık manevi tazminat talep edebilirsin. hazım olarak sağlık Bakanlığı'nı alacak yani sağlık bakanlığına dava açacaksın. idari eylemden kaynaklı bir dava söz konusu olduğu için öncelikle hastane idaresine tazminat talebi içeren bir dilekçe ile başvurmanızı tavsiye ederim.
eğer özel ise adli yargıda (asliye hukuk mahkemesinde) tazminat davası açmanız gerekecek.
çok ayrıntıya girmiyorum; zaman aşımı süreleri çok kısa değil ama dava açacaksanız çok da zaman kaybetmemenizi tavsiye ederim.
son olarak istediğiniz tazminatlar çok afaki değerler olmasın, kar değil zarar edersiniz çünkü harç miktarları nısbi yani istediğiniz miktara göre artacaktır.
Allah yardımcınız olsun...

lütfen üzülmeyin.Allah korusun oksijensiz kalması daha kötü.bebeğinizin beyni zarar görürdü.fizik tedavi ile bu problemi atlatırsınız merak etmeyin.benimde hiç sancım yokken suni sancı verip doğumu başlattılar.bebeği vakumla çekmek zorunda kaldılar.yaşadığım doğum sancısını tahmin bile edemezsiniz.öleceğimi düşündüm ama ölmekten korkmadım.doğumda ölenler cennette gidermiş diye Rabbim biz annelere güç kuvvet versin.hakkınızı sonuna kadar arayın.gata fizik tedavide 1 numara.bir şekilde bebeğinizi oraya yada iyi bir fizik tedaviye götürürsünüz.

teşekkür ediyorum ilgin için..özelde doğum yaptım.ben adliyeye gitsem direk dava açabiliyo muyum.yani devlet bana bi avukat veriyo mu..özel avukata verebilecek param yok çünkü..bide herkez bana açsanda bi şey çıkmaz uğraştığınla kalırsın diyo çok kararsızım bu yüzden bi sonuç alabileceksem başlamak istiyorum

adli yardim ve avukat talebinde bulunursaniz avukat tahsis edilir. ancak bunun icin maddi durumunuzun iyi olmadigini da gosterecek belgeler eklemelisiniz. ozel hastanede dogum yapmis ancak avukata verecek paraniz olmamasini mahkeme nasil degerlendirir kendi takdirlerinde. ben yol gostermeye calisiyorum. adli yardim talebiniz kabul edilip davayi kaybederseniz avukatin ucretinj yine kendiniz odemek zorunda kalacaginizi da unutmamalisiniz. adli yardim, hakli cikmaniz durumunda tam bir koruma saglar, aksi halde yalnizda ileri atici bir ozelligi olacaktir. adli yardim sadece avukat ucreti icin degil dava acarken yatirilan harclar icin de gecerlidir.
adliyeye gidip nerden dava acabilirim diye sorsaniz bile sizi yonlendirirler nerde harc yatacak dilekce nereye verilecek vs.
acikcasi ben idari yargi mensubuyum, adli yarginin isleyisine dair cok fazla fikir sahibi degilim. idari yargida kendiliginden arastirma ilkesi gecerlidir, avukat tutmaniza gerek olmazdi devlette dogum yapsaydiniz. ama adli yargida taraflarca getirilme ilkesi gecerlidir yani her bilgi belge ve iddianin taraflarca sarf edilmesi gereklidir.
yine bulundugunuz ilin barosuna gidip adli yardim muessesesi ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…