• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim grip oldu

Beybilibili

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
343
336
103
6.5 aylık Bebeğimin dünden beri burun akıntısı var. Çok sık hapşırıyor. Nefes almakta zorlandığını hissediyorum, burnunu açıyorum serumla. Gece de huzursuzdu çok bağırarak ağladı. Sesi de değişmiş sanki. Şimdilik Ateşi yok. Ek gıdaya geçtik. Çabucak atlatması için Ne yapabilirim ?

6.5 aylık Bebeğimin dünden beri burun akıntısı var. Çok sık hapşırıyor. Nefes almakta zorlandığını hissediyorum, burnunu açıyorum serumla. Gece de huzursuzdu çok bağırarak ağladı. Sesi de değişmiş sanki. Şimdilik Ateşi yok. Ek gıdaya geçtik. Çabucak atlatması için Ne yapabilirim ?
Benim bebeğimde 6 ay 1 haftalık şuan

2 hafta önce bizde aynı anlattiginiz gibiydik
Bide sürekli gözleri yaşarirdı su gibi akardı
Kaka sayısıda fazlalaşmiştı

Sürekli burnunu temizledim
Daha fazla emzirmeye çaliştım
hiç terletmemeye çaliştım
Her gün banyo yaptırdım temiz kıyafetler giydirdim

Çok şükür hemen atlattı
Banyodan sonra inanılmaz rahatliyodu zaten (akşam 9 gibi yaptırıyodum ben geceside daha rahat uyuyodu)

Aman sakın hasta oldu dahada ilerlemesin deyip kat kat giydirmeyin
Terleynce daha da hasta olur çünkü

Çok geçmiş olsun

Anne sütünün tam da korumasının bittiği dönem yakalanmis minik. Çok geçmiş olsun. Nevresimini kiyafetini sık değiştirin, yıkayın kendisini de. Bir de doktorunuza tereyağı ve pekmez karışımı kullansam zararı olur mu diye sorun. Ablam yeğenime yapardı ama kaç yasindalardi tam aklımda kalmamış.

Acilen nane yağı alın bulunduğu odaya sıcak suyun içerisine nane yağı damlatın burnu sürekli açık kalsın.Burnunun açık kalması çok önemli çünkü. Böylece ilerleme olmaz hastalığında. Doktorunuza sorup ıhlamur filanda içirebilirsiniz. Geçmiş olsun.

6.5 aylık Bebeğimin dünden beri burun akıntısı var. Çok sık hapşırıyor. Nefes almakta zorlandığını hissediyorum, burnunu açıyorum serumla. Gece de huzursuzdu çok bağırarak ağladı. Sesi de değişmiş sanki. Ateşi yok. Ek gıdaya geçtik. Çabucak atlatması için Ne yapabilirim ?
Geçmiş olsun. Bilgim yok ama dua ederim allah şifa versin
teşekkür ederim😌

Acilen nane yağı alın bulunduğu odaya sıcak suyun içerisine nane yağı damlatın burnu sürekli açık kalsın.Burnunun açık kalması çok önemli çünkü. Böylece ilerleme olmaz hastalığında. Doktorunuza sorup ıhlamur filanda içirebilirsiniz. Geçmiş olsun.
Eczanede var mıdır ki

Cevizin içindeki zarı yarım çay bardağı suyla 2 dk kaynatıp süzüp içirdiğinizde faydalı oluyor diye duydum. Kendi çocuğumda uyguladım. Gece öksürmedi mesela ama tabiki her bebek farklıdır. Bizde işe yaradı. Bir de benim komşularımın tamamı doktor neredeyse. Kendi çocukları grip olduğunda, öksürdüğünde sık sık burunlarını temizleyip bir de yüksekte yatırıyorlar kontrollü şekilde. Maksat geniz akıntısını engellemek.

Cevizin içindeki zarı yarım çay bardağı suyla 2 dk kaynatıp süzüp içirdiğinizde faydalı oluyor diye duydum. Kendi çocuğumda uyguladım. Gece öksürmedi mesela ama tabiki her bebek farklıdır. Bizde işe yaradı. Bir de benim komşularımın tamamı doktor neredeyse. Kendi çocukları grip olduğunda, öksürdüğünde sık sık burunlarını temizleyip bir de yüksekte yatırıyorlar kontrollü şekilde. Maksat geniz akıntısını engellemek.
Denicem teşekkür ederim

Kabuk kırıldıktan sonra arada kalan zar. Daha dün yaptım gene. 5 tane cevizin zarını 2 dk kaynatıp ılıtıp içirdim.

Anne sütünün tam da korumasının bittiği dönem yakalanmis minik. Çok geçmiş olsun. Nevresimini kiyafetini sık değiştirin, yıkayın kendisini de. Bir de doktorunuza tereyağı ve pekmez karışımı kullansam zararı olur mu diye sorun. Ablam yeğenime yapardı ama kaç yasindalardi tam aklımda kalmamış.

Altıncı ayda anne sütünün koruması biter mıymış 🙄

Sonra nasıl korunuyormuş? Anne sütünün korumasını bittiğini kim demiş?
Aşılar ve kendi bağışıklık sistemi sayesinde. Elbette anne sütü önemini yitirmiyor ama ilk altı aydaki kadar kritik değil.

Anne sütünün korumasının bittiği dönem mi :KK57: :KK57: :KK57: :KK57: Bu bilgiyi okuduğunuz makale ya da kitap ya da kaynak ne ise göndeebilir misiniz. Yalan yanlış bilgi vermeyi insanlara

Ates yok ve oksurmuyorsa, bol emrizip burnunu acarak dogru yapiyorsunuz. Ek olarak ben göğsünü ve sirtini sicak tutmaya çalışırdım. ilik bez koyardim. Cocugun genel durumu , nefes alis hizina dikkat edin. 1 haftadan once hicbir hastalik gecmiyor zaten. Burnunu acmak icin , banyo yaptirmak ise yariyor. Tabi usumemesine dikkat edin. Gecmis olsun.
Yukaridaki arkadasin soyledigini bana da bir dr soylemisti. 6 ay sirf anne sutu daha koruyucu , onemini yitirmesede 6 ay sonrasi daha az koruyor gibi.

• Beğen
Reactions: Kuf
Ek gidaya yeni gevmis bebege sakin ceviz filan vermeyin. Kuruyemisler ozellikle ceviz fistik vs alerjendir. Burnunu aciN surekli.
Ayrica anne sutunun korumasida 6 aydan sonra bitmez. Daha dogrusu hic bitmez bol bol emzirin.

Back