• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim grip oldu

Aşılar ve kendi bağışıklık sistemi sayesinde. Elbette anne sütü önemini yitirmiyor ama ilk altı aydaki kadar kritik değil.
Anne sütünün korumasının bittiği dönem mi :KK57: :KK57: :KK57: :KK57: Bu bilgiyi okuduğunuz makale ya da kitap ya da kaynak ne ise göndeebilir misiniz. Yalan yanlış bilgi vermeyi insanlara
Sanırım bir diziden etkilenmiş hanımefendi. Doğruluk payı olmayan bir şey.
Öncelikle en üstteki mesajı bir okuyun.
Ek gıdaya geçtikten sonra anne sütü tek besin olmaktan çıkar. 1 yaşından sonra da temel besin olmaktan çıkar. En geç 2 yaşında da emzirmeyi bırakırız. Anne sütü ömür boyu koruyacak bir mucize değil. Çocugun kendi bağışıklık sistemi oluşmaz ve anneye bağımlı hale gelirdi diğer türlü.

sutunuz varsa bol bol emzirin, hatta ek gida isini ertelebilirsiniz bile, cocugun istahi da azaldi ise zorlamayin ek gida icin.
Bolca emzirin, bolca ten temasi kurun, kucakta tasiyin, kendini iyi hissetsin.

Hava soguk diye evi havalandirmamazlik yapmayin, ozellikle tek odada kaliyorsaniz 3-4 saatte bir havalandirin muhakkak.
Siz kendi ellerinizi ve bebekle temas eden kisiler ellerini daha sik yikasinlar bu surecte.

bence panik yapmadan ates durumunu da takip ederek gecirin bu donemi.
Ve cok kotulesmedikce hastaneye de goturmeyin, hastaneler hasta insan kayniyor malum. En guzeli evde guzelce bakilmasi.

Doktora götürdünüz mü? Boğazına, kulağına falan baktırın mutlaka.
Zaten ateş yoksa hemen antibiyotik vermez. Ateş olsa bile hastalığına göre takip edip geçmezse ilaca başlatıyorlar.

Sakın "ben hiç ilaç vermiyorum" diyen çok bilmiş sözde bilinçli annelere bakmayın. Ağrısı olur kuzunun. Doktor ne ilaç verirse kullanın..
Bu hastalığın belli bir süresi var sonuçta. Bu süreci rahat atlatmasını sağlayın.

Anne sütünün tam da korumasının bittiği dönem yakalanmis minik. Çok geçmiş olsun. Nevresimini kiyafetini sık değiştirin, yıkayın kendisini de. Bir de doktorunuza tereyağı ve pekmez karışımı kullansam zararı olur mu diye sorun. Ablam yeğenime yapardı ama kaç yasindalardi tam aklımda kalmamış.

Oğlumu 18 aylıkken emzirirken bile muayeneye gittiğimiz doktorumuzun "2 yaşını tamamla madem" derken, sizin "korumasının bittiği dönem" demeniz :KK70:

Üstelik hamilesiniz de. Lütfen herkesin dediğini doğru kabul etmeyin. Umarım 6 aydan sonra tık diye kesmezsiniz..

Bol bol emzir, burnunu sürekli açık tutmaya çalış, soğanı ortadan ikiye kesip uyurken yanına koyabilirsin açar burnunu. Böyle böyle büyüyecekler, geçmiş olsun

Oğlumu 18 aylıkken emzirirken bile muayeneye gittiğimiz doktorumuzun "2 yaşını tamamla madem" derken, sizin "korumasının bittiği dönem" demeniz :KK70:

Üstelik hamilesiniz de. Lütfen herkesin dediğini doğru kabul etmeyin. Umarım 6 aydan sonra tık diye kesmezsiniz..
Siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba? Eskisi kadar etkili değil diyorum. Tık diye keserim kesmem bu kimseyi ilgilendirmez, bu konuda kimseden akıl istemedim.

Başka bir doktor da benim dediğimi.onaylamis mesela yukarıda yazıyor okuyun. Doktorlar her konuda kaça bölünüyor, bunu bilmeyen kaldı mı cidden ya?

Acilen nane yağı alın bulunduğu odaya sıcak suyun içerisine nane yağı damlatın burnu sürekli açık kalsın.Burnunun açık kalması çok önemli çünkü. Böylece ilerleme olmaz hastalığında. Doktorunuza sorup ıhlamur filanda içirebilirsiniz. Geçmiş olsun.

B Beybilibili buna ek olarak ben de buharı çıkan bir bardak suya çay kaşığının ucuyla viks koyardım. Bütün gece rahat uyurduk..

Soğan kesip koymak da etkili hem mikrop kırıcıdır. Ama bence viks kadar çabuk etki etmez..

Kabuk kırıldıktan sonra arada kalan zar. Daha dün yaptım gene. 5 tane cevizin zarını 2 dk kaynatıp ılıtıp içirdim.

Ceviz 10.aydan sonra verilir. Şu anda riskli..

Burnu tıkandıysa soğana karanfil saplayın, uyurken yanına koyun. Yanında kesilmiş soğan bulundurun açıyor. Daha yeni ek gıdaya geçmiş her öneriyi dikkate alıp uygulamayın. Sırtına da zeytinyağıyla karabiberi karıştırıp masaj yapabilirsiniz. Sonra da ılık bez koyun. Bir an önce iyileşmesi dileğiyle.

Siz mi anlamak istemiyorsunuz ben mi anlatamıyorum acaba? Eskisi kadar etkili değil diyorum. Tık diye keserim kesmem bu kimseyi ilgilendirmez, bu konuda kimseden akıl istemedim.

Ee iyi işte yanlış biliyorsunuz diyoruz biz de.
Yanlışa yanlış demek insanlık vazifesi. Üstelik sözkonusu olan bebekse..
Keşke iyilikten anlasanız da kabul etseniz..
Çok şey bilebilirsiniz ama herşeyi biliyorum sanıyorsanız işte orada problem vardır..

Ee iyi işte yanlış biliyorsunuz diyoruz biz de.
Yanlışa yanlış demek insanlık vazifesi. Üstelik sözkonusu olan bebekse..
Keşke iyilikten anlasanız da kabul etseniz..
Çok şey bilebilirsiniz ama herşeyi biliyorum sanıyorsanız işte orada problem vardır..
Kime göre yanlış? Sizin doktora göre mi? Bakın başka doktor da evet altı aydan sonra koruması azalıyor demiş 🙋

Nane yağı 6 aylık bebeğin sorunumu için uygun olmayabilir . Dikkatli olun , doktorunuza danışın.

Sanırım bir diziden etkilenmiş hanımefendi. Doğruluk payı olmayan bir şey.

Oğlum bebekken bir kaç defa ateşli ishal, soğukalgınlığı geçirdim yine de emzirdim doktorumun söylediklerine binaen. Yine de hiç benden bir şey kapmadı. Hep dışarıdan gelenler yüzünden hasta oldu..

Bu durumda anne sütünün koruyuculuğu azalıyorsa, hastalıklardan koruyuculuğu da azalıyordur. Bu durumda durumumuz nanaydı. :KK48:

Dizide o sahneyi izlerken de garip gelmişti şimdi de garip geldi..

Doktora götürdünüz mü? Boğazına, kulağına falan baktırın mutlaka.
Zaten ateş yoksa hemen antibiyotik vermez. Ateş olsa bile hastalığına göre takip edip geçmezse ilaca başlatıyorlar.

Sakın "ben hiç ilaç vermiyorum" diyen çok bilmiş sözde bilinçli annelere bakmayın. Ağrısı olur kuzunun. Doktor ne ilaç verirse kullanın..
Bu hastalığın belli bir süresi var sonuçta. Bu süreci rahat atlatmasını sağlayın.
En son götürdüğümüzde bağırta bağırta saatlerce, ellerini mosmor yapıp bir sürü kan aldılar. Kan tahlili ister yine diye, aynı seyleri yaşamak istemediğimden götürmedim 😕

Hangi doktor, hangi makale bana da gönderin lütfen..
Ne yapacaksınız, arayıp doktora mi soracaksınız? Hayır binlerce fikir ve düşünce var sağlık konusunda. İsteyen istediği doktorun görüşünü kabul eder, nedir bu haklı çıkma israri?

6 aydan sonra ilk zamanlara göre koruması azalıyor , bitmiyor yani.
Ben de bunu dedim zaten. İlk mesajımda bittiği dönem diye eksik yazmışım, hemen sonraki mesajda düzelttim ve sonraki tüm mesajlarımda da aynı şey yazıyor.

En son götürdüğümüzde bağırta bağırta saatlerce, ellerini mosmor yapıp bir sürü kan aldılar. Kan tahlili ister yine diye, aynı seyleri yaşamak istemediğimden götürmedim 😕

Yalnız eğer bir tahlil gerekiyorsa elbetteki kan alacaklar. Bu gerekli bir işlemse.
Kaldı ki zaten her durumda tahlil yapılmaz. Doktor muayene eder gerekli görürse tahlil ister.

Oğlum o kadar hastalık geçirdi 3 yaşına kadar kan aldıkları zaman bir elin parmağını geçmez. Çoğu rutin kan değeri testi, biri alerji testi gibi.
Boğaz iltihabında da boğazdan kültür alıyorlar en fazla..
Umarım ilerlemez de çabuk atlatır..

İlk altı ay anne sütü sayesinde annenin antikorlariyla korunuyormus çocuk.

Tamam işte korunuyor ve emdiği sürece korunmaya devam ediyor hatta hayatı boyunca bağışıklığı anne sütüyle geliştiği için hastalıklara karşı bağışıklığı daha güçlü. Altıncı aydan sonra korumamak gibi bişey söz konusu değil.

Back