• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim geceleri gerçekten uyumuyor.

denizmelekk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2023
128
27
28
29
Bebeğim 13 aylık doğduğundan beri tek bir gece bile dört defadan daha az uyandığı olmadı. İlk altı ay gece 3-4 kez uyanırken şimdi 8-10 kez uyanıyor. Yani aslında uyumuyor. Her 25 dakikada bir uyanmış ve oturuyor oluyor. Beşikte rahat edemiyor diye salonda koltukta yatırıyorum diğer koltukta da ben yatıyorum. Gece her uyandığında yanına yatıp emziriyorum beş dakika emip geri bırakıyor. Meme vermezsem geçmiş olsun. Saatlerce oturur. Mama içen bol bol yemek yiyen bir çocuk değil. Çalışıyorum ve artık gece olsun istemiyorum.

Gün içinde artık başım dönüyor ve düşecek gibi oluyorum. Bi hışımla gece sinirlenip korkutacağım diye korkuyorum. Uyku eğitimi ile kendi kendine uyuyacak bir çocuk değil. Yalancı meme emmedi.

Lütfen bana yardım edin.

Bebeğim 13 aylık doğduğundan beri tek bir gece bile dört defadan daha az uyandığı olmadı. İlk altı ay gece 3-4 kez uyanırken şimdi 8-10 kez uyanıyor. Yani aslında uyumuyor. Her 25 dakikada bir uyanmış ve oturuyor oluyor. Beşikte rahat edemiyor diye salonda koltukta yatırıyorum diğer koltukta da ben yatıyorum. Gece her uyandığında yanına yatıp emziriyorum beş dakika emip geri bırakıyor. Meme vermezsem geçmiş olsun. Saatlerce oturur. Mama içen bol bol yemek yiyen bir çocuk değil. Çalışıyorum ve artık gece olsun istemiyorum.

Gün içinde artık başım dönüyor ve düşecek gibi oluyorum. Bi hışımla gece sinirlenip korkutacağım diye korkuyorum. Uyku eğitimi ile kendi kendine uyuyacak bir çocuk değil. Yalancı meme emmedi.

Lütfen bana yardım edin.
Konuyu takipteyim. Kelin ilaci olsa basina surer derler ya ayniyiz diyebilirim. Dis doneminden sanirim bizim son iki dis kaldi budan hemen once 1 ay falan bi ara dis derdi yoktu rahatti baya. Sizinkide ondandir belki. Allah saglik versin hepsine, canlari sag olsun. Ama cok.iyi anliyorum sizi zor oluyor. Ben artik bir ara koltuklari birlestirip cpcugumun yanina yatiyordum gogsumu aciyordum o uyanip emip sonra geri uyuyordu. O sekilde hayatta kaldim baya kolaylik sagladi.

Gün içinde bakım veren kim. ?Ekran varmı ? Gündüz uykusu nasıl . Bunlar önemli

Ayrılık kaygısı da başlamış olabilir. CE ve saklambaç oyunları oynayabilirsiniz.

merhaba artık bir yerden sonra emmiyor. Sadece memeyi ağzında tutuyor. Bu haldeyken bi insan ne kadar uyuyabilir. Koltukta emsin diye yanına değişik pozisyonlarda yatmaktan belim boynum her gün tutuluyor. Gün içinde artık bilinç bozukluğu yaşıyorum uykusuzluktan. İlk çocuğum ne yapsam neye alıştırsam gerçekten bilmiyorum……

Lütfen bana yardım edin.
Oğlum da öyleydi. Zaten gece 12de uyurdu, 5'e kadar saat başı uyanır, emerdi. 5'ten 7'ye kadar da 2 saat mememde durur emerdi. 7'de de tam uyanırdı. Ne zor günlerdi. Memeyi bıraktım rahatladım, şimdi çok şükür kesintisiz uyur veya 1 kere su içmeye uyanır

Memeyi kaçıncı ayda bıraktınız? Yani kaç aylıkken kesintisiz uykuya geçti acaba bebeğiniz 😞

Anane ile oluyor. Annem biraz yaşlı olduğu için çocuğu gün içerisinde 2-3 kez uyutuyor. Tabi eylemek için de bazen çizgifilm izlettiriyor. Gündüz o ara uykuları yapmazsa da çok hırçın oluyor…

Anane ile oluyor. Annem biraz yaşlı olduğu için çocuğu gün içerisinde 2-3 kez uyutuyor. Tabi eylemek için de bazen çizgifilm izlettiriyor. Gündüz o ara uykuları yapmazsa da çok hırçın oluyor…
Yaşı daha küçük elbette gündüz de uyuması lazım. Ama bazı çocuklar gerçekten uykuyu sevmiyor. Allah yardımcınız olsun.

Memeyi kaçıncı ayda bıraktınız? Yani kaç aylıkken kesintisiz uykuya geçti acaba bebeğiniz 😞
Benim oğlum aynı sizinki gibiydi 03:00 den sonra hiç tamamen dalmazdı belli bir uyana rutini vardı sürekli uyanırdı 22 aylık bıraktım vallahi gecede 3-4 kere kalkar oldu . Şimdi 5 yaşında kesin 1-2 kalkıyor beni çağırıyor

Merhaba gün içersinde bir defa uyku yapsa yeterli gelir mi acaba bebeğiniz için gece uykuları iyi olmuyor gündüz çok uyuduğunda ve gün içerisinde onu biraz yoracak aktiviteler yapsanız yürüyüş evde oyun gibi belki yorulur gece uzun uyur bizde o şekilde rahat uyuyoruz

"Uyku eğitimi ile kendi kendine uyuyacak bir çocuk değil." Bence bu konuyu bir düşünün hem kendiniz hem bebeğiniz için. Uzun vadede bebek için de sağlıksız çünkü.

Ekran var. Anneannesi kaç saat uyutuyor tek seferde? Gündüz tüm uykuyu alıyorsa geceye kalmaz.

Tamamen gece emmesi yüzünden bu şekilde. Aynı durumu yaşadım ve her defasında meme verdim uğraşmamak için. Tam 26 ay böyle devam etti ta ki hamile olduğumu öğrenene kadar. O zamana kadar zaten gündüz emmesini azaltmaya çalışmıştım ve bir anda kestim sütü. O gün bugündür deliksiz uyur arada su içmek için uyanır geri yatar. Gece emmesini kesmelisiniz başka yolu yok...

Oğlum da öyleydi. Zaten gece 12de uyurdu, 5'e kadar saat başı uyanır, emerdi. 5'ten 7'ye kadar da 2 saat mememde durur emerdi. 7'de de tam uyanırdı. Ne zor günlerdi. Memeyi bıraktım rahatladım, şimdi çok şükür kesintisiz uyur veya 1 kere su içmeye uyanır
Merhaba memeyi nasıl biraktirdiniz. Bende yeni hamileyim ve bebemi sütten kesmem lazım

Anane ile oluyor. Annem biraz yaşlı olduğu için çocuğu gün içerisinde 2-3 kez uyutuyor. Tabi eylemek için de bazen çizgifilm izlettiriyor. Gündüz o ara uykuları yapmazsa da çok hırçın oluyor
Ekran 0-3 yaş onerilmiyor. Ne izliyor bilmiyorsunuz kendi dünyasında nasıl şekillendiriyor bilmiyoruz. Ekranı hiç vermesiniz daha iyi. Sabah 7-8-9 kalksa uyanıklık süresi 3 -3,5 saat arasıdır Gün içinde 2 uyku toplamı 2-3 saat arası yeterli uyayandirilmali fazla gündüz uykusu gece uykusundan çalar . Gündüz çok uyursa gece uyayamaz normal yani. saat 16 da gündüz uykusu bitmeli . Gece uykusunada 20,30-21 arası geçerse düzelir . Bebekler güven ve rutin sever.
Emen bebekler gece uyanır kesintisiz uyku daha görmedim gece bir kere uyanıyor 28 aylık.

Son düzenleme:
Gündüz uykusu yetiyor olabilir. 13 aylık bebek 1 ya da 2 defa uyur yani öğlen uykusununda düzenlenmesi gerek. O da 2-3 saati geçmemeli. Biraz zorlu bi süreç ama bi emzirme danışmanıyla görüşüp gece emmesini kesmeniz lazım. İhtiyacı yok şu anda sizi aradığı için emmek istiyor. İşten kaçta dönüyorsunuz? Uyku öncesi geçirecek vaktiniz var mı? Ce-e saklambaç gibi oyunlar oynamayı deneyin, bebeğinize ben yanındayım, seni bırakmayacağım şeklinde cümleler kurun bol bol. Ama bazı bebeklerinde mizacı böyledir yani uyumayı sevmez 🤷‍♀️ 6. Aydan sonra değişen bişey oldu mu? Eşinizden bahsetmemişsiniz var mı? Gece destek almanız için soruyorum. Bir de yatağınk değiştirmeyi deneyin. Koltukta yatmak yerine sizinde yanında yatmanıza uygun montessori tipi bi yatak tercih edebilirsiniz.

Ay 5 yaşında hala 1-2 uyanıyor olması çok zor değil mi. Çok zor bir süreç çok.

Olabilir arkadaşım bende en çok gündüz çok uyumasına bağlıyorum. Sanırım derin uykuya geçemesinin sebebi aralıklı uykuya alışmış olması..

Memeyi bıraktıktan sonra nasıl uyutmaya başladınız acaba, o konu da benim için yine çok zor olacak.

"Uyku eğitimi ile kendi kendine uyuyacak bir çocuk değil." Bence bu konuyu bir düşünün hem kendiniz hem bebeğiniz için. Uzun vadede bebek için de sağlıksız çünkü.
uyku eğitimi öneriyorsunuz sanırım değil mi? bildiğim uyku eğitimi başlığı altında bebeklerin korktuğu ve kendini güvende hissetmedikleri şekillerde odalarında bir süre sonra kendi kendilerine uyumalarına alıştırmaya çalışıyor anneler. kolay bir yöntemini araştıracağım.

Back