• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim gece sık uyanıyor

Benim oğluşta da 4 aydan sonra egzama başladı. Uyku eğitimi denemedim onunla ilgisi yok ama bahsettiğiniz ilgimi çekti. Hatta bir kitap var bununla ilgili belki duymuşsunuzdur. 4 aylıkken bir akşam bebeğim aşırı ağladı 1.5 saat kadar ilk kez öyle bişey oldu mahvolduk o gece. Sonra egzamalar oluştu yavaş yavaş. Şimdi hep kaşınan bir bebek malesef.
o kitabı okuyup çözebilmeyi umuyorum (beynine format at sanırım kitabın ismi)
Kitapla ilgili bir bilgim yok malesef. Ama o ağlamanın nedeni neydi acaba, travmatik bir an mi yaşadı? Eğer öyleyse hem bir psikolog hem de dermatologla görüşmeniz daha faydalı olur sanırım

bence bir çocuk pedagogu ile konuşun o sizi yönlendirir diye düşünüyorum...

bebeğin nasıl uyandığı önemli, çığlık çığlığa uyanıp zor uyuyorsa ve bu uyanmalar yarım saati geçiyorsa bir uzman yardımıyla sorunun kaynağını çözmeye çalışırsınız ama doğal bir uyanma ve ardından hemen uykuya dalıyorsa çok da takılmayın derim, evet biraz yorucu ve gece uykusunun kalitesi düşüyor ama zamanla uyumaya başlıyorlar. Bizimki 11 aya kadar ne 5 i ne 6 sı neredeyse sabaha kadar oturuyordu, ne zor günlerdi, yaşadığıma ayakta kaldığıma hastalanmadığıma hayret ettiğim günlerdi. Şimdi de arada uyanıyor ama genel olarak gece yattı mı sabaha kadar uyanmıyor

Kitapla ilgili bir bilgim yok malesef. Ama o ağlamanın nedeni neydi acaba, travmatik bir an mi yaşadı? Eğer öyleyse hem bir psikolog hem de dermatologla görüşmeniz daha faydalı olur sanırım
O ağlama şöyle oldu, bebeğim 20 günlükken eşimle şiddetli bir tartışmamız oldu evde ve ben evden ayrıldım 40 gün kadar sonra eve döndüğümde bebeğim etrafa bakıp feci şekilde ağladı. O kavgamızdan mı yani anlayamadım çok kötü olduk hepimiz. Ona bağladım ben sanki.

O ağlama şöyle oldu, bebeğim 20 günlükken eşimle şiddetli bir tartışmamız oldu evde ve ben evden ayrıldım 40 gün kadar sonra eve döndüğümde bebeğim etrafa bakıp feci şekilde ağladı. O kavgamızdan mı yani anlayamadım çok kötü olduk hepimiz. Ona bağladım ben sanki.
Bu konuda uzman değiliz bisey söylemek doğru değil ama olabilir tabi. Ne kadar küçükte olsalar herşeyi hissediyorlar

Merhaba, benim bebeğime duyu bütünleme bozukluğu tanısı koydu psikolog Oya Çanak. Bir fizyoterapistle ve Oya hanımla birlikte bebeğimizle sadece onun ihtiyacı olan şekilde oyunlar oynayarak ve kendi davranışlarımıza dikkat ederek çok kısa sürede cozduk😊 bebeğimizi hiç aglatmadan, yalnız bırakmadan hemde.
Oya Hanımın instagram hesabındaki paylaşımlarını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var. Kendisi de bizler gibi bir anne, çocuklara şefkatle yaklaşıyor. Uyku konusunda çok emek harcamış guvenilebilecek birkaç uzmandan biri bence.
Kendini uyku eğitmeni olarak görenler her bebeğe aynı şeyi uygulatip, 15 günlük ciddi bir ücret talep edip sonra iletişimi kesiyorlar. Isi tamamen ticarete dökmüşler, bebeklere nasıl zarar verdikleri umurlarında bile değil.
Kesinlikle son yazdığınıza harfiyen katılıyorum. Cevabınız için teşekkür ederim 🌺 incelicem inşallah

Egzamanin duygusal sebebi ayrılık diye okumuştum.

Arkadaşlar benim bebegim 28 aya kadar hep sık sık uyanırdı. Az uyur, geç uykuya dalar ve uyku düzeni yoktu. Çok doktora götüdüm. Çareyi psikiyatrist e götürmekte buldum (psikolog a değil psikiyatriste). Çocuğum DEHB veya otizm olabilirmiş. Sosyal bi çocuk olduğu için yakıştıramazdım. Ama ilaçla herşey düzeldi. Geç kalmayın.

Back
X