• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim gece sık uyanıyor

Blablabla00

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2020
416
235
33
32
Merhaba arkadaşlar 10 aylık bebeğim 6. Ayından beri gece en az 5 kez kalkıyor her gün neden acaba ya da ne yapabilirim öneri olan var mı ?

7 aylık benimki. 6’dan sonra gece memesine düşkünlük başladı nedendir bilmem. Keşke bilsek 🥴
Emzirmek yerine sagip verseydik en başından mesela.acaba o zaman bize yapisikligi hiç olmazmiydi merak ediyorm
Sonuçta memeyi bizle temas kurmak için istiyorlar aslında

Merhaba arkadaşlar 10 aylık bebeğim 6. Ayından beri gece en az 5 kez kalkıyor her gün neden acaba ya da ne yapabilirim öneri olan var mı ?
Bebeklerin birkaç kez kalkması normal. Daha çok küçük çünkü. Susamış olabilir, korkmuş olabilir, acıkmış olabilir veya sadece sarılma ihtiyacı olabilir. Eğer gece uykusuna yattıktan sonraki 4-5 saatte 4-5 defadan fazla uyanıyorsa uyku problemi olabilir.
Benim bebeğimde uyku problemi vardı. 1 yaşını doldurunca psikolog yardımıyla çözdük çok şükür. Ama o bırakın ağlasin alışır diyen psikologlardan değildi ve bebeğimi aglatmadan şefkatle çözdük problemini. Önce altında yatan nedeni buldu psikologumuz ve ona gore çözüm buldu.
Ağlamadan uyumayı öğrenemez diyen birinden hemen uzaklasin zaten.
Bu konuda uzman olmayan kimsenin dediğini uygulamayın lütfen. Uyku eğitimi alip ciddi problemler yaşayan çocuklar var çok dikkatli olmak gerek. Hatta ben uyku eğitiminde yaşadığı stres ve korku yüzünden egzama olan bebek duydum !
kendi başına altını degistiremeyen, yemegini yiyemeyen, üzerini degistiremeyen, banyosunu yapamayan ufacık bir bebekten kendi başına uyumasını ve gece boyu hiç uyanmamasini beklemek pekte mantıklı değil zaten.

Benimki de aynı durumda 5.ayda başladı şuan 6 aylık. Dişleri çok zorluyo bazen oyüzden sık uyanıyor ama bazen de sebepsiz uyanıyor kucağıma aldığım an başını omzuma koyup uyuyor. Alışkanlık yaptı sanırım. Uyku eğitimini 4 aylıktan berii düşünüyorum ama çok ağlamasından korktuğum için başlayamıyorum. Bazen kucak istediğinde ve almadığımda bile alana kadar şiddetli derece de ağlıyor 😔 çok yorgun ve uykusuzum gerçekten.

Ya bi tek bizde mi böyle diyordum benimki de 7 aylık 6dan sonra başladı dediğiniz gibi aynı durumdayız saat başı kalkıyor resmen 😓
Ben ilk 4 ay tam prenses modundaydım, bebeğimin ne gazı vardı ne huzursuzluğu 😁 sanırım nazarım değdi. Bakalım ne zaman geçer.

Dış çıkarmadan önce geceleri huzursuzluk cok oluyor bizimde 2 yaşını geçince gece uykuları düzene girdi.

Hatta ben uyku eğitiminde yaşadığı stres ve korku yüzünden egzama olan bebek duydum !
Benim oğluşta da 4 aydan sonra egzama başladı. Uyku eğitimi denemedim onunla ilgisi yok ama bahsettiğiniz ilgimi çekti. Hatta bir kitap var bununla ilgili belki duymuşsunuzdur. 4 aylıkken bir akşam bebeğim aşırı ağladı 1.5 saat kadar ilk kez öyle bişey oldu mahvolduk o gece. Sonra egzamalar oluştu yavaş yavaş. Şimdi hep kaşınan bir bebek malesef.
o kitabı okuyup çözebilmeyi umuyorum (beynine format at sanırım kitabın ismi)

Bebeklerin birkaç kez kalkması normal. Daha çok küçük çünkü. Susamış olabilir, korkmuş olabilir, acıkmış olabilir veya sadece sarılma ihtiyacı olabilir. Eğer gece uykusuna yattıktan sonraki 4-5 saatte 4-5 defadan fazla uyanıyorsa uyku problemi olabilir.
Benim bebeğimde uyku problemi vardı. 1 yaşını doldurunca psikolog yardımıyla çözdük çok şükür. Ama o bırakın ağlasin alışır diyen psikologlardan değildi ve bebeğimi aglatmadan şefkatle çözdük problemini. Önce altında yatan nedeni buldu psikologumuz ve ona gore çözüm buldu.
Ağlamadan uyumayı öğrenemez diyen birinden hemen uzaklasin zaten.
Bu konuda uzman olmayan kimsenin dediğini uygulamayın lütfen. Uyku eğitimi alip ciddi problemler yaşayan çocuklar var çok dikkatli olmak gerek. Hatta ben uyku eğitiminde yaşadığı stres ve korku yüzünden egzama olan bebek duydum !
kendi başına altını degistiremeyen, yemegini yiyemeyen, üzerini degistiremeyen, banyosunu yapamayan ufacık bir bebekten kendi başına uyumasını ve gece boyu hiç uyanmamasini beklemek pekte mantıklı değil zaten.
Merhaba, acaba altta yatan nedeni neydi ve nasıl çözüm buldu Benim de bebeğim çok uyanan bı bebekti Bu arada psikologunuzu merak ettim

Karnının tok olduğundan emin olun . Uzun bi süreç olduğu için distendir diyemiyorum. Belli ki uyku düzeni bozuk . Ben uyku eğitimi vermiştim rahatladım tracy hogg un bebek bakım sorunlarına mucize çözümler kitabını alıp okumanızı öneririm

Ben ilk 4 ay tam prenses modundaydım, bebeğimin ne gazı vardı ne huzursuzluğu 😁 sanırım nazarım değdi. Bakalım ne zaman geçer.
Bizim de ilk 4 ay öyleydi😃 tek fark gazlı bi bebekti ama sorun olmuyordu çıkarıyordu kendisi. Gece çok güzel uyurdu sonra birden bişey oldu😓 bizim doktorumuz bazı yediklerini kesti bakalım belki işe yarar.

Bizim de ilk 4 ay öyleydi😃 tek fark gazlı bi bebekti ama sorun olmuyordu çıkarıyordu kendisi. Gece çok güzel uyurdu sonra birden bişey oldu😓 bizim doktorumuz bazı yediklerini kesti bakalım belki işe yarar.
Diyet asla işe yaramadı bizde, ben neredeyse patatesle Ekmekle beslendim 2 ay ama hiç işe yaramadı ben de diyeti bıraktım

Emzirmek yerine sagip verseydik en başından mesela.acaba o zaman bize yapisikligi hiç olmazmiydi merak ediyorm
Sonuçta memeyi bizle temas kurmak için istiyorlar aslında
O zaman anne sütü alımı uzun sürmezdi. Makine memeyi bebek kadar boşaltamıyor, süt üretimi de azalırdı yani.

Merhaba, acaba altta yatan nedeni neydi ve nasıl çözüm buldu Benim de bebeğim çok uyanan bı bebekti Bu arada psikologunuzu merak ettim
Merhaba, benim bebeğime duyu bütünleme bozukluğu tanısı koydu psikolog Oya Çanak. Bir fizyoterapistle ve Oya hanımla birlikte bebeğimizle sadece onun ihtiyacı olan şekilde oyunlar oynayarak ve kendi davranışlarımıza dikkat ederek çok kısa sürede cozduk😊 bebeğimizi hiç aglatmadan, yalnız bırakmadan hemde.
Oya Hanımın instagram hesabındaki paylaşımlarını dikkatle incelemenizi tavsiye ederim çok faydalı bilgiler var. Kendisi de bizler gibi bir anne, çocuklara şefkatle yaklaşıyor. Uyku konusunda çok emek harcamış guvenilebilecek birkaç uzmandan biri bence.
Kendini uyku eğitmeni olarak görenler her bebeğe aynı şeyi uygulatip, 15 günlük ciddi bir ücret talep edip sonra iletişimi kesiyorlar. Isi tamamen ticarete dökmüşler, bebeklere nasıl zarar verdikleri umurlarında bile değil.

Back
X