Bebeğim evde oksijen desteği alıyor

fndaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2021
43
12
29
Merhabalar herkese 25 haftalık erken doğum hikayemde yedi ay hastanede kaldıktan sonra eve geldik eve oksijen destekle ayrıldık bebegimi kronik akciğer diyorlar ve makinadan ayrılamıyor ayrıldığında hemen saturasyonu düşüyor başına gelip düzelen var mı ya da benim için önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mı

Merhabalar herkese 25 haftalık erken doğum hikayemde yedi ay hastanede kaldıktan sonra eve geldik eve oksijen destekle ayrıldık bebegimi kronik akciğer diyorlar ve makinadan ayrılamıyor ayrıldığında hemen saturasyonu düşüyor başına gelip düzelen var mı ya da benim için önerebileceğiniz bir tedavi yöntemi var mı
Çok geçmiş olsun , bebek büyüdükçe toparlayacaktır inşallah, böyle çok vaka var , biraz büyüyünce solunum desteğini kesiyorlar, sakın ümitsiz olmayın, bu arada ben de 28 haftalık erken doğum yaptım , bebeğim şuanda 9 aylık, çok zor süreçler Sizi iyi anlıyorum, rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah ...

Çok geçmiş olsun canım ya valla bende ikizlerimi 24 haftalık doğurdun kızımı kaybettim oğlum 4 ay hastane de kaldı oksijenle eve çıktı her hastaneye gidişimiz de oksijen tüpüyle giderdik çok şükür geçti o günler inşallah sizinde bu günleriniz çabuk geçer Allahım yavrunuzu size bağışlasın

Çok geçmiş olsun , bebek büyüdükçe toparlayacaktır inşallah, böyle çok vaka var , biraz büyüyünce solunum desteğini kesiyorlar, sakın ümitsiz olmayın, bu arada ben de 28 haftalık erken doğum yaptım , bebeğim şuanda 9 aylık, çok zor süreçler Sizi iyi anlıyorum, rabbim yar ve yardımcınız olsun inşallah ...
Başına gelmeyen anlamaz gerçekten teşekkür ederiz destegınız için neler olacak bılmedıgım işin içinden çıkamadığım için buraya yazmak istedim inşallah her şey dediğiniz gibi olur o kadar merak ediyorum ki o güne gelmeyi o kadar çok istiyorum ki Rabbim bütün evlatlarımızı bize bağışlasın inşallah

Çok geçmiş olsun canım ya valla bende ikizlerimi 24 haftalık doğurdun kızımı kaybettim oğlum 4 ay hastane de kaldı oksijenle eve çıktı her hastaneye gidişimiz de oksijen tüpüyle giderdik çok şükür geçti o günler inşallah sizinde bu günleriniz çabuk geçer Allahım yavrunuzu size bağışlasın
Bizim de aynı şekilde benim de ikizim ikisi de erkekti bir tanesini ben de kaybettim maalesef ki bir tanesi de işte yedi ay hastanede kaldık şu an oksijenle eve ayrıldık ama oksijeni çok azalıyor yani birinde altında alıyor ama yani nasıl ayrılırız yani hani ayrıbilecek miyiz bu soru işareti hep beynimde yani eve ayrıldığıma bile tabii ki de sevindim ama hep bir yanım burktu böyle dışarıdaki insanları özeniyorum işte bebek arabasını alıp çocuğumu gitmeyip tüple gezmek dediğiniz gibi gerçekten çok zor ne kadar süre sonra çıktı sizin bebeğiniz makinadan

Bizim de aynı şekilde benim de ikizim ikisi de erkekti bir tanesini ben de kaybettim maalesef ki bir tanesi de işte yedi ay hastanede kaldık şu an oksijenle eve ayrıldık ama oksijeni çok azalıyor yani birinde altında alıyor ama yani nasıl ayrılırız yani hani ayrıbilecek miyiz bu soru işareti hep beynimde yani eve ayrıldığıma bile tabii ki de sevindim ama hep bir yanım burktu böyle dışarıdaki insanları özeniyorum işte bebek arabasını alıp çocuğumu gitmeyip tüple gezmek dediğiniz gibi gerçekten çok zor ne kadar süre sonra çıktı sizin bebeğiniz makinadan seni

Bizim de aynı şekilde benim de ikizim ikisi de erkekti bir tanesini ben de kaybettim maalesef ki bir tanesi de işte yedi ay hastanede kaldık şu an oksijenle eve ayrıldık ama oksijeni çok azalıyor yani birinde altında alıyor ama yani nasıl ayrılırız yani hani ayrıbilecek miyiz bu soru işareti hep beynimde yani eve ayrıldığıma bile tabii ki de sevindim ama hep bir yanım burktu böyle dışarıdaki insanları özeniyorum işte bebek arabasını alıp çocuğumu gitmeyip tüple gezmek dediğiniz gibi gerçekten çok zor ne kadar süre sonra çıktı sizin bebeğiniz makinadan
Seni çok iyi anlıyorum bu günler geçecek ben gece korkuyla kalkardım oksijeni çıktı mı nefesi nasıl nefes alıp vermesini izlerdim bir süre sonra toplucak o kendini hiç sıkıntı yapma d şuan oğlum 3bucuk yaşında bunlarda gelip geçecek inan bana zaten doktor kontrolünü yapar saturasyonunu fln kontrol eder doktor da onaylarsa iyi giderse ayrılırsınız oksijenden inşallah

Allah sağı ismiyle şifasını nasip etsin. Bilgim yok güncel kalsın diye yaziyorum.

Seni çok iyi anlıyorum bu günler geçecek ben gece korkuyla kalkardım oksijeni çıktı mı nefesi nasıl nefes alıp vermesini izlerdim bir süre sonra toplucak o kendini hiç sıkıntı yapma d şuan oğlum 3bucuk yaşında bunlarda gelip geçecek inan bana zaten doktor kontrolünü yapar saturasyonunu fln kontrol eder doktor da onaylarsa iyi giderse ayrılırsınız oksijenden inşallah
Eve Geldikten sonra sizin bebegınız ne kadar kaldı oksijende

merhaba benim oğlum da 26 haftalık erken doğdu doğduktan sonra iki ay küvezde kaldı ardından oksijen makinasıyla eve taburcu olduk aynen sizin dediğiniz gibiydi oksijeni kapattığımızda saturasyon 70’lere kadar düşüyordu bu süreçte oksijenle destek sağlamak çok önemli beyni hasar almamalı. Diğer önemli husus ise çocuğu gribal tüm enfeksiyonlardan korumanız gerekir çünkü ciğer zaten tam kapasite çalışamazken akciğere inen bir rahatsızlık onu daha da zorlayacaktır. Bebeklerin gribal enfeksiyonları hemen anlaşılmıyor dolayısıyla çocuğunuzun dudağında parmak uçlarında tırnaklarında morarma görürseniz lütfen derhal hastaneye gidin. Biz bu şekilde çok günler yaşadık ama inanın sonu ferahlık içiniz rahat etsin biz evde altı aydan fazla süre oksijen desteğiyle devam ettik ama sonrasında bebek büyüdüğü için ciğer de büyüyor ve erkenden kurtuluyorlar biz zatürre geçirdiğimiz için kurtulmamız bu şekilde zor oldu inşallah sizin bebeğiniz çok daha erken bir şekilde sağlıkla o makinadan kurtulacaktır olabildiğince eve misafir almayın dışardan gelen kişiler ellerini yıkamadankıyafetlerini değiştirmeden bebeği kucağına almasınlar zaten kimse öpmesin hasta olan maske taksın ve çocuğun odasına bile girmesin yani burada önemli olan çocuğun ciğerini korumak ciğer zaten gelişecek içiniz rahat etsin her şey çok güzel olacak 🙏🏻☺️

Sabırsızlıkla o günleri bekliyorum bende inşallah teşekkür ederi

X