Bebek Beslenmesi Bebegim emmiyor acil yardim ne olur :-(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

zynmhm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2014
527
418
34
Merhaba sevgili anneler. Cumartesi gunu dogum yaptim. Gogus ucum hic yok ve goguslerim cok civik. Bebegim hic tutamiyor. Sutum de damla damla. Bebegim hic ememedi daha. Manuel pompa ile sagmaya calistim. Dibini bile dolduramiyorum saatlerce ugrasiyorum.dogumdan hemen sonra hastanede mama verdiler. Hala mama veriyorum. Uyandirip uyandirip surekli emzirmeye calisiyorum yok alamiyor ki bebegim ne yapsin. Sagdigimi veroyorum o da azicik doyurmuyor. Artik elektrikli iyi bir sut sagma makinasi alsam sutumu surekli sagarak artirabilir miyim diyorum. Surekli sagarak veriyim olan azicik sutum kesilmesin diyorum. Onerileriniz nelerdir. Ne olur acil yardima ihyiyacim var. Kv yanimda kaliyor. Yok olmaz ise yaramaz emer o biraz kendine gelsin diyor. Ama neyi emecek yavrum. Meme ucu mu var ki. :-( cok uzgunum kizlar. Suyum sagdikca artmaz mi emiyor gibi olmaz mi. Benim gibi olan var mi. Iyi bir makina alsam hangisini onerirsiniz. Medelayi oneren cok ama benim durumumda damla damla gelen sut zamanla artar mi bu makinayla. Uzun oldu ama cok zor durumdayim. :-(

hayirli olsun bebegin Allah anali babali buyutsun
eniyi pompa bebegin agzidr , o emdikçe sut illaki gelir
mama için acele etmeseydin keske illaki emerdi
meme ucu kuçukluugnu bilmiorum ama kusura bakma pek yardimci olamiycam o konuda

hayirli olsun bebegin Allah anali babali buyutsun
eniyi pompa bebegin agzidr , o emdikçe sut illaki gelir
mama için acele etmeseydin keske illaki emerdi
meme ucu kuçukluugnu bilmiorum ama kusura bakma pek yardimci olamiycam o konuda
canim sagol cevabin icin. Mama icin ben acele etmedim aslinda. Hastanede dogum bittigi anda bebegi emzir diye getirdiler ve ben o kadar bitkindim ki.sutum de o sorada az geldi. Damla damla. Bebek memeyi tutamadi. Benim zaten ellerim titriyordu cok kotuydum dogrulup ugrasamadim. Cok actim susuzdum. Hic dermanim yoktu. Hemsireler hemen mama alip verin kan sekeri duser bebegin dediler. Halbiki yarim saat bekleseler emzirebilirdim belki de. Daha sonra da kv doymuyor ac diye mama verdirdi. Aglayinca. Dun bile zorla sut sagdim. Mama vermeyelim ben bir saat sonra tekrar sut vercm sagarim az az da olsa diye dusundm. Ama bebek ac olmaz diye mama verdi. :-( ben de hayatimda bebek bakmamis biri olarak bir sey olur korkusuyla sesimi cikaramadim.

hiç bisey olmaz canim acikinca bi guzel emmesi lazim seni
mama verildigi surece maalesef sutun zor gelir gelesede yetmez :KK43:
çunku anne sutu arz talep olarak mekanizmasi var
ne kdr tecrubesiz olursa olsun bi anne bebegini besleyebilir ah su çevre karismasa herseye,doga herseyi oyle guzel yaratiyorki insan oglu mudahale edip burnunu sokuyor çok bilyyor sanki
direk memeyi dene surekli,sagincada pek randimani olmaz sutuyun
3 çocugum var kimse olmadi hiç yanimda çokda guzel emduler buyudulr sukur

en acilinden
LAnsinoh Affinity göğüs pompası almanı öneririm.. çift başlık olduğu için çok kolay sağılıyor. kızımda emmedi uc olmasına rağmen hevesli değildi,uyku esnasında arada emiyordu o kadar.ne uğraştım ama istemeyen çocuk emmiyor eminim buna gece gündüz farketmiyor ama ben bu makine sayesinde 6,5 ay sütümü verebildim.. belki daha uzun sürede alabilirdi ama benim stres vs nedeniyle sütüm kesilmişti.. faydasını görürsün. tabi sürekli denemekten vazgeçme her ayrım saatte bir ver memeni göğüs ucun olmadığı için eczanelerde satılan uçlardan al onlarla dene rahat kavrayabilir onlarla denedin mi hiç
bu arada üzülme stres olma öyle ya da böyle sütünü alsın emme yoksa biberonla farketmez sen sütünü arttırmaya bak. dereotu ,yaş üzüm , incir tüket. incir kürü vardı sitede onu filan yap. sağlıkla büyüsün evladın :KK66:

Son düzenleme:
sağolun önerileriniz için. dün manuel süt pompasıyla saatlercxe ugrastım. ondan mıdır nedir bugün birazcık daha fazla geldi. bebeğim de sabah emdi. ama sonra yine almadı. sanırım böyle böyle alışacak. yine sagdım bu kez biraz daha fazla cıktı çok şükür. bir kaç gün bekleyim diyorum hala emmezse iyi bir elektrikli süt pompası alıp düzenli sağarım. zuhalzerrin canım dediğin markaya bakacagım. bir de medela var aklımda çok övmüşler. onu kullanan oldu mu.

sağolun önerileriniz için. dün manuel süt pompasıyla saatlercxe ugrastım. ondan mıdır nedir bugün birazcık daha fazla geldi. bebeğim de sabah emdi. ama sonra yine almadı. sanırım böyle böyle alışacak. yine sagdım bu kez biraz daha fazla cıktı çok şükür. bir kaç gün bekleyim diyorum hala emmezse iyi bir elektrikli süt pompası alıp düzenli sağarım. zuhalzerrin canım dediğin markaya bakacagım. bir de medela var aklımda çok övmüşler. onu kullanan oldu mu.
oncelikle hayirli olsun,seni cok iyi anliyorum,benim kizimda emmeyi birakti 3 bucuk aylik :KK43: cabaliyorum hala ama mamaya alisti,hastanede ilk alsam mama verdik,doktorda arttir deyince mamanin kolayligina alisip yavas yavas emmeyi birakti...Manuel pompa zor olur,onun icin bebegin emsede emmesede hemen bir elektrikli sut pompasi almalisiniz,anme gogsune benzer biberon uclari var,gerekli olursa ondan alin,gogus ucu cikarticalar var internetten arastirin goreceksiniz.Maddi durumunuz elverislimi bunlar icin bilemiyorum,biraz masrafli olacak haliyle ama anne sutunden vazgecmeyin,1 damla bile olsa kardir,yetmiyorsa tabiki ac birakmayin ama emzirmekten vazgecmeyin.Baska bi tavsiyem daha var ek beslenme sistemi var,hemen altta konusu var goreceksiniz,medela sns diye bisey internettede arastirabilirsiniz,emzirirken ayni anda mamada veriyosunuz,sutun kesilmemesi icin ve emzirmek icin.Bende bundan almayi dusunuyorum simdi,tek carem bu kaldi yoksa meme falan umrunda diil,ogrenmis biberonu:KK43: Sıkıntı stresten uzak durun,rezene anason cayi ic,hem sut yapar hemde bebegin gazina iyi gelir.Bol bol sut yapici seyler ye ic,gogus ucu cikariciyi deneyin mutlaka,insaallah emecektir

Bu bi kac gun zarfinda biberona alismasin ama,gogus ucu cikarticiyi mutlaka alin

en acilinden
LAnsinoh Affinity göğüs pompası almanı öneririm.. çift başlık olduğu için çok kolay sağılıyor. kızımda emmedi uc olmasına rağmen hevesli değildi,uyku esnasında arada emiyordu o kadar.ne uğraştım ama istemeyen çocuk emmiyor eminim buna gece gündüz farketmiyor ama ben bu makine sayesinde 6,5 ay sütümü verebildim.. belki daha uzun sürede alabilirdi ama benim stres vs nedeniyle sütüm kesilmişti.. faydasını görürsün. tabi sürekli denemekten vazgeçme her ayrım saatte bir ver memeni göğüs ucun olmadığı için eczanelerde satılan uçlardan al onlarla dene rahat kavrayabilir onlarla denedin mi hiç
bu arada üzülme stres olma öyle ya da böyle sütünü alsın emme yoksa biberonla farketmez sen sütünü arttırmaya bak. dereotu ,yaş üzüm , incir tüket. incir kürü vardı sitede onu filan yap. sağlıkla büyüsün evladın :KK66:
Peki sut cok az olsada bu elektrikli pompalar ise yararmi,benimde stresten azaldi sutum,bir ay oncesine kadar ustumu islatirdi :KK43: simdi 5-10 damla anca,pompa alayim diye dusundum ama emmeyince ise yararmiki,bide medelanin ek beslenme sistemi var hem mama hem emzirme ayni anda yapiliyor,hangisi daha iyi sence.Bekleyecek vaktimde yok uykuda emerdi 2 gundur onuda birakti,emmedigi icin kesilecek sut,elimle sagiyorum ama biberonun ucuni dolduracak kadar bile sut gelmiyor :KK43:

Merhaba sevgili anneler. Cumartesi gunu dogum yaptim. Gogus ucum hic yok ve goguslerim cok civik. Bebegim hic tutamiyor. Sutum de damla damla. Bebegim hic ememedi daha. Manuel pompa ile sagmaya calistim. Dibini bile dolduramiyorum saatlerce ugrasiyorum.dogumdan hemen sonra hastanede mama verdiler. Hala mama veriyorum. Uyandirip uyandirip surekli emzirmeye calisiyorum yok alamiyor ki bebegim ne yapsin. Sagdigimi veroyorum o da azicik doyurmuyor. Artik elektrikli iyi bir sut sagma makinasi alsam sutumu surekli sagarak artirabilir miyim diyorum. Surekli sagarak veriyim olan azicik sutum kesilmesin diyorum. Onerileriniz nelerdir. Ne olur acil yardima ihyiyacim var. Kv yanimda kaliyor. Yok olmaz ise yaramaz emer o biraz kendine gelsin diyor. Ama neyi emecek yavrum. Meme ucu mu var ki. :-( cok uzgunum kizlar. Suyum sagdikca artmaz mi emiyor gibi olmaz mi. Benim gibi olan var mi. Iyi bir makina alsam hangisini onerirsiniz. Medelayi oneren cok ama benim durumumda damla damla gelen sut zamanla artar mi bu makinayla. Uzun oldu ama cok zor durumdayim. :-(
Allah bağışlasın cnm Manuelle olacak iş değil cnm elektrikli bir şey al ama markalardan pek anlamam onu bir araştır Göğüs uçların için yapay meme uçları var onu ğöğüs ucuna tak öyle bebek daha rahat tutar süt arttırıcı kürler falan var yada marketlerde hazır satılan Şeyler onlardan dene Sak'ın memeye alışana kadar biberon verme emdikçe çoğalır ben doğum yaptığımda bu bebek doymuyor deyince Dr bana onun midesi ceviz büyüklüğünde şimdi Demişti yani o sayar merak etme sadece açken ağlamaz başka sorunu da olabilir.illaki mama vereceksen iyice emzir arkasından ver ama asla biberonla değil kaşıkla sakın pes etme ve Sak'ın stres yapma kolay gelsin

canim sagol cevabin icin. Mama icin ben acele etmedim aslinda. Hastanede dogum bittigi anda bebegi emzir diye getirdiler ve ben o kadar bitkindim ki.sutum de o sorada az geldi. Damla damla. Bebek memeyi tutamadi. Benim zaten ellerim titriyordu cok kotuydum dogrulup ugrasamadim. Cok actim susuzdum. Hic dermanim yoktu. Hemsireler hemen mama alip verin kan sekeri duser bebegin dediler. Halbiki yarim saat bekleseler emzirebilirdim belki de. Daha sonra da kv doymuyor ac diye mama verdirdi. Aglayinca. Dun bile zorla sut sagdim. Mama vermeyelim ben bir saat sonra tekrar sut vercm sagarim az az da olsa diye dusundm. Ama bebek ac olmaz diye mama verdi. :-( ben de hayatimda bebek bakmamis biri olarak bir sey olur korkusuyla sesimi cikaramadim.
Kayinvaliden bu sut olayina karismasin,onun annesi sensin,dediklerine kulak asma.Ayni seyleri ilk cocugumda bende yasadim,cok kucuk suan zaten 1-2 saat uyuyacaktir,o esnada sutun dolar.Her aglamasinda actir diye dusunmesin kimse,gazi vardir karni agrir,bebek bu herseyini aglayarak anlatir.Annesi sensin yavrunu en iyi sen bilirsin.Acemiyim diye dusunme herkes evladiyla ogreniyor anne olmayi,bu emzirme mevzusuna karisan olunca pes edip mamaya agirlik vermeyin.

Kizlar ben emmeme sorununu cozdum cok sukur ve paylasmak istiyorum. erken dogum yaptim. 35 haftalik. Bir hafta bebegim kuvezde kaldi o sure zarfinda sutumu sagip hastaneye goturuyodum. Bebegim 1 hafta biberonls beslendi. Ewe getirfikten sonrada beni ememedi 37 gunluk olana kadar biberonla sutumu verdim. Bu sure icinde hep uzuluyodum bebegimin beni emecegi gunun hayalini kuruyodum resmen. Ve emmeyen bebekler icin yazilar bulup okuyordum cozumunu de buldum. Bunu benimle ayni durumda olan herkese soylemek istiyorum. Ismi azamdan el- hadi sıfatını cok okuyan kisinin bebegi emermis. Bunu internette bi bayanin yazisinda okudum ve arastrdim. Bebegin üzerinde bu ismi azam bulunursa ve anne cok zikrederse emermis. Bende nazar boncugu kurdelasina yazip kiyafetine igneledim sureklide okudum şükür bebeğim emmeyi cok seviyor. darisi hepinize olsun arkadaşlar. Deneyin lutfen Bol sütlü gunler :) olumlu sonuc alanlar bana yazsin lütfen vesile oldugumdan dolayi bu mutlulugu paylasmak isterim :)

X