• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim emerken

esma3a3a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2009
184
8
96
Bursa
selam kızlar.tecrübeli annelere bi sorum olacak.bebegım .3ayını doldurdu.şimdi yeni bir davranış yapıyor.emiyo bırakıyo.saniyede sürekli yapıyo.emiyo tekrar alıyo.sanki süt yokda ondanmış gibi..ama çekince süt akıyo yani.olmadıgını zannetmıiyorum.oyun yapıyo desem.uykudaykende aynısını yapıyo.neden olabilir acaba?
 
Son düzenleme:
selam kızlar.tecrübeli annelere bi sorum olacak.bebegım .3ayını doldurdu.şimdi yeni bir davranış yapıyor.emiyo bırakıyo.saniyede sürekli yapıyo.emiyo tekrar alıyo.sanki süt yokda ondanmış gibi..ama çekince süt akıyo yani.olmadıgını zannetmıiyorum.oyun yapıyo desem.uykudaykende aynısını yapıyo.neden olabilir acaba?

canım aynısını bana yaptı her 3 bebeğimde.. inan nedenini bilmiyorum.. doktoruma da dedim ama az az ek gıdaya geç dedi bana..
ilk bebeğimde geçmedim..... yemek yemeği sevmiyor..
2 bebeğimde 5.5 aylıkken geçtim .. az yiyor..
bunda 4 aylıkken geçtim.. yiyor..
 
ya benım bebegım de aynısını yapıyor.daha 29 gunluk. cekıyo bırakıyor.zaten sutum az boyle yaptıkca azcık sutun de bı kısmı buyuk ıhtımalle ıcerde kalıyordur
 
selam kızlar.tecrübeli annelere bi sorum olacak.bebegım .3ayını doldurdu.şimdi yeni bir davranış yapıyor.emiyo bırakıyo.saniyede sürekli yapıyo.emiyo tekrar alıyo.sanki süt yokda ondanmış gibi..ama çekince süt akıyo yani.olmadıgını zannetmıiyorum.oyun yapıyo desem.uykudaykende aynısını yapıyo.neden olabilir acaba?

bebeği emzirme pozisyonunuzu değiştirin. bazı hastanelerde emzirme hemşireleri var onlara ya da sağlık ocağı/ aile hekimi yanındaki ebelere danışabilirsin. emzirme esnasındaki duruş pozisyonun sütün az akmasına neden oluyor olabilir.
ben de sağ elimi/ kolumu rahat kullandığımdan sürekli sol kucağıma yatırarak emzirmişim farkında olmadan. bir süre sonra sağ taraftan daha az süt geldiğini ve bunu daha çabuk bıraktığını farkettim.
ben hiç kullanmadım ama emzirme yastığından belki fayda görebilirsin.
bir de mutlaka sakin ve sessiz kalabildiğin rahat bir koltuğun olsun orada emzir.
süt arttırıcı besinlere devam et. bol bol bulgur pilavı ve dereotu tüket.
sütün bol olsun. bebeğin sağlıkla büyüsün.
 
bebek belki uygun pozisyonda değildir rahat edemediği için sürekli bırakıyo olabilir.yada
cok sütün gelmıyosa belki ondanda olabilir.kimiside bi alıskanlık haline getirebiliyo emmekten cok yanı karın doymasından ziyade emzik gibi kullanıyolar örneğin kızım gibi.sürekli 14 aylık aksama kadar anne meme anne meme emdiğide anca 1-2 dk oncedende böyleydi.EMZik kullanmıyosa yapabiliyo olabilr.
 
pozisyondan zannetmiyorum,çünkü elli çeşit şekilde emziriyorum.yatarak ayakta hepsını denedım.ama aklıma burnu tıkanık olabılırmı dıye fıkır geldı.çünkü horlamaya başladı.damlayla burnunu acıp tekrar denicem.
 
konuyu okuyunca hemen yazayım dedim. benim kızımda 27 günlük ve 2 gündür meme emerken cark curk sesler çıkarıp memeyi ağzından kaçırıyo sonra tekrar tutup devam ediyo. bazende kızıp ağlıyo. önceki günlerden farklı hiçbişi yapmıyorum ama kendi kendine adet edindi. memeyi bırakıyo bırakıyo geri alıyo. zaten göğüslerim yara üst üste işkence çekiyorum. acaba sütmü gelmiyo dedim. ama sütümde gayet iyi geliyo. anlayamadım gitti. annem acaba damağımı düştü dedi. onedemek anlamadım. nasıl yerine getirilir bilmiyoruzda. gerçekten öyle bişide varmı oda meçhul tabi. tecrübesiz bir anne olarak ne yapıcağımı şaşırdım yani........
 
3aylık bebek memeyi bırakıp annesinin yüzüne bakar,duydugu seslere,etrafına bakınır die okumuştum.benimkide 3aylıkken başladı şimdide yapıo yüzüme bakıp bakıp gülüo:)ama gece normal emio.senin miniş gece neden yapıo anlayamadım.acaba iyice acıktığında emzirmeyei denesen aynımı olur?belki huy edinmiştr:)
 
benim kızımda 3buçuk aylık emerken çekiyo bırakıyo çekiyo bırakıyo
anladımki bunu oyun yaptı kendine
dert etme seninkide kendine oyuncak bulmuş bence :)
gece neden yaptığını bende anlamadım ama sütün az olsa yada doymasa bunu bi şekilde anlardın
 
bence de burun tıkanıklığı olabilir bir de doktor bana bu dönemde ses tonundan ne dediğini anlar demişti.. biraz sert bi şekilde al oğlum desen ondan kızıp böyle yapabilirler demişti.. benimki de emerken kafasını geri atıyor bazen, ve bazen de çırpınıyor eliyle yüzüme gözüme vuruyor ayakları devamlı tekmeliyor ya da yüzüme bakıp gülüyor sonra meme ağzından çıkınca ciddileşip hemen yakalıyor memeyi :D ben kendimce böyle yaptığında hafifce poposunu pışpışlıyorum o zaman mayışıyor uyukluyor sakin sakin emiyor sonra..
 
benimki de yapıyor aynı şeyleri benim fark ettğim kadarıyla iyice acıkmadığı zamanlarda yapıyor kendince oynuyor sanırım:emir_bebek:çok açsa yapmıyor bence endişelenicek bişey yok.öyle yaptığında ara verin onunla oynayın sanra kendisi geri dönecektir:86:
 
Benim bebeğinde saniyesinde emip bırakıyor bana bakıyor 5 aylik bir kac gündür böyle yapiyor bazende uzun emiyor oyun yapıyor olabilir allah sabır versin bütün annelere
 
Back