• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim ellerini emiyor. Yardım lütfen!

YagmurDamlasi77

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2012
97
0
46
İstanbul
Üç buçuk aylık kızım var ve ellerini emmeye başladı. :18: Reflüsü olduğu için emzik vermeye çalışıyorum almıyor. Sizce ne yapmalıyım? Aynı sorunu yaşayanlar varmı acaba?

öncelikle bu bir sorun değil, yeni doğan refleksidir. refleksin uzun sürmesi gibi olmaması da bi sorundur. ve bebekler bu refleksi 4 ay civarı (uyanıkken ) bırakırlar. uykudayken bikaç ay daha devam edebilir. bebeğiniz 3.5 aylıkmış yani önümüzdeki 2-3 hafta içinde bırakacaktır. ama eğer bırakmaz ve daha uzun süre devam ederse bi doktora götürmeniz gerekir

öncelikle bu bir sorun değil, yeni doğan refleksidir. refleksin uzun sürmesi gibi olmaması da bi sorundur. ve bebekler bu refleksi 4 ay civarı (uyanıkken ) bırakırlar. uykudayken bikaç ay daha devam edebilir. bebeğiniz 3.5 aylıkmış yani önümüzdeki 2-3 hafta içinde bırakacaktır. ama eğer bırakmaz ve daha uzun süre devam ederse bi doktora götürmeniz gerekir

Umarım dediğiniz gibi olur. Çünkü kızım uyanıkken ellerin emiyor sanki diş çıkartacak bebekler gibi.

ah kuzum kiyamam ona,emmek istiyor annesi,simdi emme istegi o kadar guclu ki annesini emse bile yeterli olmuyor ve bilmelisin ki bu istegin doyurulmasi bebeginin ileriki psikolojisi icin de cok onemli.O yuzden de emzik konusunu bir daha denemeni tavsiye ederim,bir kac degisik modeli dene,bebekler emzik seciyor cunku.Benim kizim da 3 aylik civari siddetle ellerini emmeye baslamisti ve emzik aklima gelmedi basta.Sonra bir sabah elini mosmor ettigini gorunce cok uzuldum,gittim 3-5 cesit emzik aldim ama aralarindan en cok nuk rose modelini sevdi,hala da kullanir.2 yasina kadar da kullanmasi gerekir diyor psikologlar.Saglicakla.

ah kuzum kiyamam ona,emmek istiyor annesi,simdi emme istegi o kadar guclu ki annesini emse bile yeterli olmuyor ve bilmelisin ki bu istegin doyurulmasi bebeginin ileriki psikolojisi icin de cok onemli.O yuzden de emzik konusunu bir daha denemeni tavsiye ederim,bir kac degisik modeli dene,bebekler emzik seciyor cunku.Benim kizim da 3 aylik civari siddetle ellerini emmeye baslamisti ve emzik aklima gelmedi basta.Sonra bir sabah elini mosmor ettigini gorunce cok uzuldum,gittim 3-5 cesit emzik aldim ama aralarindan en cok nuk rose modelini sevdi,hala da kullanir.2 yasina kadar da kullanmasi gerekir diyor psikologlar.Saglicakla.

Evet haklısın anne sütünü aldıktan hemen sonra bile ellerini emiyor. Aç olduğu için emiyor sanıyordum ama öyle değilmiş. Wee ve bebedor'un emziklerini almıştım. Fakat emzikler uzun gibi geliyor bana çünkü hepsini ağzına aldığında hemen öürmeye başlıyor. Birde nuk emziği deneyelim bakalım umarım işe yarar. Yarın ilk işim gidip bir kaç yane daha emzik almak olacak. tavsiyen için teşekkür ederim canım. :112:

Arkadaşım benim kzımda 1 aylıkken başparmağını emmeye başladı.bende yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım.çünkü bir yakınımın kızı 10 yaşında psikoloğlarla tedaviyle bıraktı gibi.gibi diyorum çünkü kimsenin olmadığı yerlerde yine emiyormuş annesi yakalamış.bende bunu bildiğim için inatla yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım ve başardım 4.ayında.aynı senin bebeğin gibi ağzına koyunca öğürüyordu kızım,çeşit çeşit emzikler aldım.nuk un yarım damak emziğine alıştı.yalancı emziğede çok düşkün olmadı 1 yaşında nezle oldu burnu tıkalı olunca emziği atıyordu,1 hafta almayınca bende sakladım hiç istemedi çok kolay bıraktık.sen ne yap ne et yalancı emziğe alıştır arkadaşım ben 3 ay uğraştım, sabırlı ol alışacaktır.emziği bırakması kolay ama parmağını emmeye alışırsa çok zor.

Arkadaşım benim kzımda 1 aylıkken başparmağını emmeye başladı.bende yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım.çünkü bir yakınımın kızı 10 yaşında psikoloğlarla tedaviyle bıraktı gibi.gibi diyorum çünkü kimsenin olmadığı yerlerde yine emiyormuş annesi yakalamış.bende bunu bildiğim için inatla yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım ve başardım 4.ayında.aynı senin bebeğin gibi ağzına koyunca öğürüyordu kızım,çeşit çeşit emzikler aldım.nuk un yarım damak emziğine alıştı.yalancı emziğede çok düşkün olmadı 1 yaşında nezle oldu burnu tıkalı olunca emziği atıyordu,1 hafta almayınca bende sakladım hiç istemedi çok kolay bıraktık.sen ne yap ne et yalancı emziğe alıştır arkadaşım ben 3 ay uğraştım, sabırlı ol alışacaktır.emziği bırakması kolay ama parmağını emmeye alışırsa çok zor.

Evet bende aynı fikirdeyim. Emziği bırakması daha kolay. Oğlum bir buçuk yaşına kadar emdi. Sonra kendi kendine bıraktı. Abisine çekerse problem yaşamam. Tabii emziği alırsa. Bende nuk un emziğini deniycem.

canım benım bebegımde 7 aylık ne bulursa agzına sokmaya devam edıyor elını ayaklarını kıyafetını herseyı ıkı aylıkken basladı halada aynı emzık almadı denedım ama suan mesela bluzunun yakasını tutmus onu emıyor normal yanı endıse etme

3.5 aylık bir bebeğin ellerini emmesi, gelişiminin bir göstergesidir. bunun için üzülmeyin hatta sevinin. emzik konusunda ise, birkaç farklı emzik deneyin. ucu top şeklinde olanları alabiliyor bazı bebekler, bu tür emziği de deneyin derim.

Üç buçuk aylık kızım var ve ellerini emmeye başladı. :18: Reflüsü olduğu için emzik vermeye çalışıyorum almıyor. Sizce ne yapmalıyım? Aynı sorunu yaşayanlar varmı acaba?

benim bebegimde 2 haftadır sürekli ellerini emiyo sırf bu yüzden uyanıyo emzigi de canı isteyince emiyo ne yapacagımı şaşırdım çünkü kendini uyandırıyo elını emmek için eli dudagı kıpkırmızı oluyo bastırmaktan

ellerini emmesi refleksten ziyade çocuğun çevresini tanıma ihtiyacının gelişmesiyle alakalıdır. çocuklar çevrelerindeki ulaşabildikleri herşeyi ağzıyla tanımaya çalışır. buda emme refleksine dayanıyor bir bakıma ama emme refleksi çok farklı bir durum.
çocuğunuz şimdi kendi bedeninde ilk olarak ellerini tanımaya başladı. bu 5 -6 ayına kadar devam edebilir. bu süreçte bir çok eşyayı da ağzına götürecek bunları tanımaya, anlamaya çalışacak. (size tavsiyem, temizliğinden emi,n olduğunuz şeyleri ağzına götürüyor diye elinden almayın sakın. çünkü bu da farklı sorunlara yol açabilir.)
ellerinin ardından ya da ellerini ağzına götürdüğü süreçle birlikte başka nesneleri de ağzına götürecek, hatta sizin yüzünüze yaklaştığında yüzünüzü burnunuzu yaklamaya çalışacak
ardından benim en sevdiğim şey olan ayak parmaklarını ağzına götürmeye çalışacak özellikle erkek çocukları bunu yapıyor ve altını açtığınız zamanlarda rahat yapmaya çalışıyorlar.(7. - 8.aylar civarında)
bu liste uzayıp gider bu şekilde kısaca panik olmayın, hatta rahat olun, çekmeye çalışmayın. çocuğunuz kendinden başlayarak çevresini keşfetmeye başlamış bile :))
bide herkes yalancı meme mi deniliyor emizik mi herneyse buna alıştırmaya çalışmış. niye böyle birşey yapıyorsunuz ki bırakın emiziği filan ne gerek var. bebek bakımında emizk kadar kullanımı pis birşey bilmiyorum (he bide plastik biberonlar var o ayrı)
bu arada bebeğim yok Rabbim daha nasip etmedi, edecek inş. :))

3.5 aylık bir bebeğin ellerini emmesi, gelişiminin bir göstergesidir. bunun için üzülmeyin hatta sevinin. emzik konusunda ise, birkaç farklı emzik deneyin. ucu top şeklinde olanları alabiliyor bazı bebekler, bu tür emziği de deneyin derim.

Tabiki bebeğim normal gelişim sürecinde olduğu için seviniyorum. Ama bazen öyle çok hırslanıyorki ellerini emmek için bir elini ağzına sokarken diğer elinlede ittirip miğdesini bulandırıyor. Bir tek ucu top şeklindeki emzik kaldı denemediğim. Onuda damak yapısı bozulur dedikleri için denemiyorum. Doğrumu acaba. Bu konuda bilgisi olan var mı?

Tabiki bebeğim normal gelişim sürecinde olduğu için seviniyorum. Ama bazen öyle çok hırslanıyorki ellerini emmek için bir elini ağzına sokarken diğer elinlede ittirip miğdesini bulandırıyor. Bir tek ucu top şeklindeki emzik kaldı denemediğim. Onuda damak yapısı bozulur dedikleri için denemiyorum. Doğrumu acaba. Bu konuda bilgisi olan var mı?

merak etme cnm benim kızım da 4 aylıkken başladı baş parmağını emmeye
3 ay falan emdi sonra kendiliğinden bıraktı
üstüne gitme daha çok küçük
ben de senin gibi çok endişelendim
dr sordum üstüne gitme zamanla bırakacaktır dedi
öyle de oldu:34:

merak etme cnm benim kızım da 4 aylıkken başladı baş parmağını emmeye
3 ay falan emdi sonra kendiliğinden bıraktı
üstüne gitme daha çok küçük
ben de senin gibi çok endişelendim
dr sordum üstüne gitme zamanla bırakacaktır dedi
öyle de oldu:34:

Bende artk üstüne düşmüyorum. Zaten kızımda artık sadece uykusu geldiğinde ellerini emiyor. Bende ellerini emince uykusu geldiğini anlayıp hemen emzirip uyutuyorum. Böylelikle fazla emmemiş oluyor. :34: umarım en kısa zamanda bundan vazgeçer.

Back