- Konu Sahibi YagmurDamlasi77
Üç buçuk aylık kızım var ve ellerini emmeye başladı. :18: Reflüsü olduğu için emzik vermeye çalışıyorum almıyor. Sizce ne yapmalıyım? Aynı sorunu yaşayanlar varmı acaba?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öncelikle bu bir sorun değil, yeni doğan refleksidir. refleksin uzun sürmesi gibi olmaması da bi sorundur. ve bebekler bu refleksi 4 ay civarı (uyanıkken ) bırakırlar. uykudayken bikaç ay daha devam edebilir. bebeğiniz 3.5 aylıkmış yani önümüzdeki 2-3 hafta içinde bırakacaktır. ama eğer bırakmaz ve daha uzun süre devam ederse bi doktora götürmeniz gerekir
ah kuzum kiyamam ona,emmek istiyor annesi,simdi emme istegi o kadar guclu ki annesini emse bile yeterli olmuyor ve bilmelisin ki bu istegin doyurulmasi bebeginin ileriki psikolojisi icin de cok onemli.O yuzden de emzik konusunu bir daha denemeni tavsiye ederim,bir kac degisik modeli dene,bebekler emzik seciyor cunku.Benim kizim da 3 aylik civari siddetle ellerini emmeye baslamisti ve emzik aklima gelmedi basta.Sonra bir sabah elini mosmor ettigini gorunce cok uzuldum,gittim 3-5 cesit emzik aldim ama aralarindan en cok nuk rose modelini sevdi,hala da kullanir.2 yasina kadar da kullanmasi gerekir diyor psikologlar.Saglicakla.
Arkadaşım benim kzımda 1 aylıkken başparmağını emmeye başladı.bende yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım.çünkü bir yakınımın kızı 10 yaşında psikoloğlarla tedaviyle bıraktı gibi.gibi diyorum çünkü kimsenin olmadığı yerlerde yine emiyormuş annesi yakalamış.bende bunu bildiğim için inatla yalancı emziğe alıştırmaya çalıştım ve başardım 4.ayında.aynı senin bebeğin gibi ağzına koyunca öğürüyordu kızım,çeşit çeşit emzikler aldım.nuk un yarım damak emziğine alıştı.yalancı emziğede çok düşkün olmadı 1 yaşında nezle oldu burnu tıkalı olunca emziği atıyordu,1 hafta almayınca bende sakladım hiç istemedi çok kolay bıraktık.sen ne yap ne et yalancı emziğe alıştır arkadaşım ben 3 ay uğraştım, sabırlı ol alışacaktır.emziği bırakması kolay ama parmağını emmeye alışırsa çok zor.
Üç buçuk aylık kızım var ve ellerini emmeye başladı. :18: Reflüsü olduğu için emzik vermeye çalışıyorum almıyor. Sizce ne yapmalıyım? Aynı sorunu yaşayanlar varmı acaba?
3.5 aylık bir bebeğin ellerini emmesi, gelişiminin bir göstergesidir. bunun için üzülmeyin hatta sevinin. emzik konusunda ise, birkaç farklı emzik deneyin. ucu top şeklinde olanları alabiliyor bazı bebekler, bu tür emziği de deneyin derim.
Tabiki bebeğim normal gelişim sürecinde olduğu için seviniyorum. Ama bazen öyle çok hırslanıyorki ellerini emmek için bir elini ağzına sokarken diğer elinlede ittirip miğdesini bulandırıyor. Bir tek ucu top şeklindeki emzik kaldı denemediğim. Onuda damak yapısı bozulur dedikleri için denemiyorum. Doğrumu acaba. Bu konuda bilgisi olan var mı?
merak etme cnm benim kızım da 4 aylıkken başladı baş parmağını emmeye
3 ay falan emdi sonra kendiliğinden bıraktı
üstüne gitme daha çok küçük
ben de senin gibi çok endişelendim
dr sordum üstüne gitme zamanla bırakacaktır dedi
öyle de oldu