• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim Elini Emiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KuzeyinGelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2010
603
6
116
İstanbul
6 ağustos 2010 da doğum yaptım ve bebeğim şuan 2. ayını bitirdi.
yaklaşık 20 gündür elini emiyor, aç olsun tok olsun bunu yapıyor.
eldivenini eme eme ıslatıyor...
emzik kullanıyor ama emzik yokken eli ağzında zaman zaman...
sizinkilerde de oluyor mu?
nedenini bileniniz var mı???

bu açlıkla ilgili birşey değil.bazı bebeklerin emme hisleri daha çok oluyor.bazısıda alt dudağını emer belki görmüşsünüzdür.belli bir zamandan sonra geçiyor.inatlaşıp bebeğinizi yormayın.en fazla 2 yaşına kadar sürebilir:ecrin_bebek:

benımkıde emıyor nurcancım eldıvenını ıslatana kadar hemde emzık verıyorum atıyor elını emıyor ama vazgecırtmek gerekır bı tanıdığımın cocuğu vardı emdıgı yer ınce kalmıstı..
emzığı bıraktırmak kolay fakat el emmesını okula gıdene kadar bıle devam ettıren cocuklar var vazgecırtmek zor oluyormus

benimkilerden biride emiyordu. bu sabah bi bakdım öbürüde sokmuş başparmağını ağzına sanki bal emiyoo... nasılbırakırlar hiç bilmiyorum:(

bnm ufaklıkda emiyor bz eldivenide takmıyoruz artık sadece dısarı cıkarkn herdeyse bn savas vriyorum emdirmemek için doktorumuz bazı bebeklerin ilk okula kdar emebildiklerini söledi ki dşündüğünüz zaman el bu heryere deyiyor bebek de olsa cocukda olsa byük de aynı emdirilmemeli kanımca ;))) emiyorlar en azından alısmalarını önlemeliyiz ;)

benimkide emiyor valla, elini bulamazsa alt dudağını emiyor, emzikte almıyor; zorla vermeye çalışacağım ama, bencede emziği bıraktırmak daha kolay, hem elleri her yere deydiği gibi birde diş yapısını etkiliyormuş.
bildiğim kadarıyla emme içgüdülerini bastıramadıklarından ve diş alıştırmaları yaptıklarından kaynaklanıyormuş...

benim burağımda emiyor ama annem çocukların çoğu elini emer hiç bi zararıda yoktur belirli bi zaman sonra kendiliğinden bırakır diyor

bebeklerın ellerını emme nedenlerı dıs cıkarma oncesı dıs kemerlerının gelısmesını saglıyomus kıslar

Benim bebeğimde emiyordu 7. ayına kadar falan emdi sonra dişleri çıkmaya başlayınca bıraktı üzerine düşüp yıpratmayın bebişleri bence. hem çok sakin oluyo o zamanları elini emerken uyuyup kalıyodu uyuyunca çekiyordum ağzından :)

Back