Bebeğim elini emiyo. Ne yapabilirim??

canım benim yeğenim de 10 yaşında ve hala baş parmağını emer artık parmak inceldi ve nasır tuttu Çok üzgünüm çoook neler denedik faydasız bırakmıyor toplum içine çıkmak istemiyor abisi ile onu tatile götürdüm bi defa bile parmağını ağzına almadı sanırım psikolojık geçecek inşallah sana da kolay gelsin canım

elını emmesı normal zamanla geçıyor merak etmeyın benım çocuklarımdada oldu dr geçer hıçbır zararı yok ellerını bu şekılde tanıyor bazı bebekler demıştı

ya benim kızm 8 aylık oldu hala emiyor.
hep te emdi nere dek gelirse emiyor
parmaklarıymış eliymiş koluymuş fark etmiyor
bende sonra geçer diye ümit ediyorum
yani diş felan çıkarınca.umarım unuturr
ne diyim kardeşimm

:nazar:ya benim kızm 8 aylık oldu hala emiyor.
hep te emdi nere dek gelirse emiyor
parmaklarıymış eliymiş koluymuş fark etmiyor
bende sonra geçer diye ümit ediyorum
yani diş felan çıkarınca.umarım unuturr
ne diyim kardeşimm:nazar:

:uhm:
Arkadaşlar oğlum 2,5 aylık ve li sürekli ağzında. karnı aç değil sürekli emziriyorum ac olmadıgını bılıyorum. ama elı sureklı azında. emmek ıstıyo.elını emecegıne emzık emsın dıyorum verıyorum emzık ıstemıyo bu seferde kusuyo.benneyaptımkine yapsam vazgecıremıyorum. benım gıbı bu durumu yasayan var mı ? yardımcı olun lutfen.l

benim oğluşum 4 aylık oldu vede yaklaşık 2 aydır bırak elini parmaktan başlayıp koluna kadar emiyor.şapır şupur sesler eşliğinde. utanmazsa iki elinin de birden emecek sırnaşık şey. oğluşum her elini emdiğinde eşim aç emzir diye tutturuyordu oysa aç olmadığını çok iyi biliyordum.sonunda aylık kontrole gittiğimizde sağolsun dr.uz eşimi ikna etti. emme refleksi olduğunu, elinin emmesinin aç olduğunu göstermediğini ve çok doğal olduğunu söyledi.
için rahat olsun allah analı babalı büyütsün nazarlardan saklasın:nazar:

benim 2 aylım bir kızım var o da 5-6 gündür elini komple ağzına götürüyor. bunun sebebini anlayamıyorum. kocam ve ben çok ilgileniyoruz ama sebebi nedir? acaba doktora mı gitsek bu bizi çok endişelendiriyor.

Benimde 3 aylık kızım var ve 1 aydan fazla zamandır sürekli ellerini emiyor. Hatta yumruk yapıp ağzına sokmaya çalışıyor. Şapur şupur sesler eşliğinde kolunu bile yalıyor. Omzumuza aldığımızda eğer omzumuz çıplaksa yandık. Direk yalamaya başlıyor. Doktor emme refleksi olduğu için çok normal endileşenmeyin dedi. Bazen çok hoşuma gidiyor o şapur şupur hali kaydirigubbakcemile3 Bu resmi de bugün çektim kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3

img0073kfl.jpg

Benim iki aylık kzım da emiyo,doktor hızlı büyüme döneminde olabileceğini geçeceğini söyledi.allah analı babalı büyütsün.

benım oglumda aynı ama hıc telaslanmıyorum guluyoruz bız aılece arkadsların dedıgı gıbı zamanla gecer. ve bızımkı 10 gunlukken emzigı aldı ve sımdı agzında emzık varken ellerını de emmeye calısıyor.
bızde oglum hem ellerın hem emzık sıgmaz agzına deyıp ellerını cekıyoruz :))

canım aynısı benimde başımda benimde 4aylık kızım var kernı tokda olsa ne olursa olsun elleri ağzından çıkmıyor sürekli ağzında..emzik veriyorum uyuturken mesela eğer ki ellerini tutmazsam emziği çekip çıkarıyor kendisi..ve bunu ben çoğu bebekte görüyorum normal bi durum yani.

bu geçici birdurum tüm bebekler de hemen hemen bu evre geçiyor daha önce bu konu açılmıştı ve konuşmuştuk biz bende orada emmesini engellememek gerektiğini öğrendim ve araştırdım ellerini emmesi bağışıklık kazandığına işaretmiş istersen sende bi araştır ama telaş edeceğin kadar kötü bi durum değil emsin ne olcakki hem emdiklerinde çok tatlı oluyorlar benim bebeğim 15 günlükten beri emiyo hemde emzikte emiyo:D

bu geçici birdurum tüm bebekler de hemen hemen bu evre geçiyor daha önce bu konu açılmıştı ve konuşmuştuk biz bende orada emmesini engellememek gerektiğini öğrendim ve araştırdım ellerini emmesi bağışıklık kazandığına işaretmiş istersen sende bi araştır ama telaş edeceğin kadar kötü bi durum değil emsin ne olcakki hem emdiklerinde çok tatlı oluyorlar benim bebeğim 15 günlükten beri emiyo hemde emzikte emiyo:D

bende emmesinin engellenmemek gerek diye duydum
bebekler elleriniuzullarını tanıyormuş hemde
tabi bu dişlerinin hafiff kaşınması anlamına gelebilir 3 ay civarı olnalarda ama daha küçğkken açda olabilir bebeği zamanla heranne tanır herbebek kendine hastır çünkü
emzik alıyo sadece uyurken elini emmesini istemememin tek nedeni okadar kuvvetle emiyoki kıpkırmızı oluyo o parmaklar o yumruk :))

öncelikle Allah analı babalı büyütsün...
genelde bazı çocuklar emer,kimisi aç olduğunda,kimisi de uykusu geldiğinde..
benim kızım bebekken hiç emmedi,onun ne yapılır bilemiyorum ama;
emziğin ucunu tatlı birşeylere batırın ve verin belki o zaman alışır...
sevgiler...

benim bebeğimmm elini emiyo ağlıyarak benide emmek istemiyo

benım kızım mamasını mmeyı emdıkten sonra bıle parmaklarını emıyor. artık normal karsılıyorum. ılk zamanlar hala ac ya deyıp mama vermeye devam ettım ve kızımı kusturdum halıyle. doktordan ogrendımkı bebek ellerını ogrenmeye calısıyormus.
kızım da gercekten oyle. once bı ellerını parmaklarını bakıyor yumruk yapıyor acıyor sonra da agzına goturuyor. kızım 3bucuk aylık bunu 3 haftadır yapıyor.

benım kızım mamasını mmeyı emdıkten sonra bıle parmaklarını emıyor. artık normal karsılıyorum. ılk zamanlar hala ac ya deyıp mama vermeye devam ettım ve kızımı kusturdum halıyle. doktordan ogrendımkı bebek ellerını ogrenmeye calısıyormus.
kızım da gercekten oyle. once bı ellerını parmaklarını bakıyor yumruk yapıyor acıyor sonra da agzına goturuyor. kızım 3bucuk aylık bunu 3 haftadır yapıyor.

bebişin çok tatlı:)

Bebeklerin emme güdüleri çok kuvvetlı oldugu için hemen hemen her bebek elını emer normal bı durum oldugunu soyledı doktorum.hatta her kontrole gıttıfgımızde elını ve oyuncaklarını emıyo dımı dıye soruyo.heralde guzel bışıy bu::1::1::1:

kızım 2,5 aylık olmak ğzere,1 haftadır başladı elini emmeye.emzik de veriyorum.ama o kadar tatlı oluyor ki emerken gülmekten bişey yapamıyorum.baş parmağını b idenk getirirse şapur şupur nasıl soruyor,denk getiremezse hepsini birden sokmaya çalışıyor ağzına.bazen emzirirken elini aradan ağzınagötürmeye çalışıyor.doğru değil belki ama çok hoşuma gidiyor böyle yaparken seyretmek,çok gülüyorum.

benim kızım 66 günlük ve 2 haftadır elını emmeye başladı emziriyorum da elını emdikçe emziriyorum ama hala elini emiyor acaba doymamışmıdır? elini emerken bazen ağlıyor bazen de ole emzik gibi emiyor bu arada emziğide almada tatlı sürdük pekmez sürdük yınede begenmedi acaba ne yapabilirim emzik için....

Back