Bebeğim elini emiyo. Ne yapabilirim??

bircocukannesi

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2008
1.121
1.229
658
:uhm:
Arkadaşlar oğlum 2,5 aylık ve li sürekli ağzında. karnı aç değil sürekli emziriyorum ac olmadıgını bılıyorum. ama elı sureklı azında. emmek ıstıyo.elını emecegıne emzık emsın dıyorum verıyorum emzık ıstemıyo bu seferde kusuyo.benneyaptımkine yapsam vazgecıremıyorum. benım gıbı bu durumu yasayan var mı ? yardımcı olun lutfen.l

öncelikle Allah analı babalı büyütsün...
genelde bazı çocuklar emer,kimisi aç olduğunda,kimisi de uykusu geldiğinde..
benim kızım bebekken hiç emmedi,onun ne yapılır bilemiyorum ama;
emziğin ucunu tatlı birşeylere batırın ve verin belki o zaman alışır...
sevgiler...

ya biz çok şey denedik kuzenim 5 yaşında ve hala işaret ve orta parmağını birlikte emiyor. Emmezse çok huzursuz oluyor parmaklarını emerek uyuyor ancak. doktor acı ojeler var tırnaklarına sürün demişti. ama işe ayaramadı çocuk kusa kusa gene de emdi ojeleri falan yaa CADIARZU

merhaba bebeginizin analı babalı saglıklı büyümesini dilerim.
elini emmesi bir süre sonra kendiliginden geciyor kalıcı olmuyor hic telaslanmayın bazen parmaklarının hepsini birden bile emebiliyorlar emzigi bırakmaları zor oluyor almak istemiyorsa emzik vermeye calısmayın
kolay gelsin

ya biz çok şey denedik kuzenim 5 yaşında ve hala işaret ve orta parmağını birlikte emiyor. Emmezse çok huzursuz oluyor parmaklarını emerek uyuyor ancak. doktor acı ojeler var tırnaklarına sürün demişti. ama işe ayaramadı çocuk kusa kusa gene de emdi ojeleri falan yaa CADIARZU

benım oglum parmaklarını emmıyo. elinin üstünü emıyo. :uhm:
yok mu bu durumda olan??

ayrıca ogluma emzık hıc vermedık sımdıye kadar. baslarda denedık ama ıstmedı. bızde tekrarlamadık. hıc emmedı. elini emecegıne emzık emsın dedık. bu seferde mıdesı bulanıyo kusuyo.

ayrıca ogluma emzık hıc vermedık sımdıye kadar. baslarda denedık ama ıstmedı. bızde tekrarlamadık. hıc emmedı. elini emecegıne emzık emsın dedık. bu seferde mıdesı bulanıyo kusuyo.

alışır çocuğunuz...
bizim çocuklarımız da verdiğimiz anda almadı zaten,ama zamanla alıştı,çok rahat edersiniz...

benim kız da elini emiyor. parmağını arada bir denk getiriyior. işin garibi 15 günlükken yalancı emziğe alıştırdık. şimdi hem yalancı emzik emiyor ama bağımlı değil gece hiç emmiyor mesela. gündüzde uyanıkken oynaşacak birşey bulamazsa elini ağzına götürüyor şorp şorp soruyor. zaten tükürükde çıkarıyor eli bileğine kadar ağız suyu oluyor. benim bebiş te 2,5 aylık. yalancı emziğide emeriz, elimizi de....

benim oğlumda 3 yaşında i şaret parmağı ile orta parmağını birlikte emiyor diğer eli ile de kulak oynuyor ben çok da takıntı yapmıyorum baskı yapmak iyi olmaz gibime geliyor bakalım ilerleyen yıllarda neler olacak henüz küçük

hepinizin çocuğunu allah sizlere bağışlasın
benim kıım şimdi 4 yaşında bebekken oda baş parmağının altını elini emiyordu ama zamanla bıraktı
kendiliğinde bırakır merak etmeyin emmesinde bir sakıncada yoktur heralde olsa şimdiye kadar emen çocuklarda sorun olurda bebkliğin verdiği bir davranış diyelim bu duruma,bebeklerinizi koklaya koklaya öpüyorummmm

Normal canım hiç canını sıkma bebekler genelde öyle emme refleksi işte zamanla bırakır 2 hafta sonra farklı bir şey çıkar merak etme ayrıca emzık emmiyorsa bırak emmesin ilerde birde onu nasıl bıraktıracağım derdin olacak

Normal canım hiç canını sıkma bebekler genelde öyle emme refleksi işte zamanla bırakır 2 hafta sonra farklı bir şey çıkar merak etme ayrıca emzık emmiyorsa bırak emmesin ilerde birde onu nasıl bıraktıracağım derdin olacak

EVET CANIM :dance: GECEN HAFTA AZINDAN KÖPÜKLER CIKARMAYA ALISTI. BUGUNLERDE DİLİNİ CİKARIP CIKARIP DURUYO. SIMDIDE 2-3 GUNDUR ELINI EMIYO. KIMBILIR DAHA NELER GORECEZZ yerimseniben:sm_cool:

Canım ALLAH analı babalı büyütsün.Benim kızımda sanırım 5-6 aylıkken isaret ve orta parmagını emerek uykuya dalıyordu. Bende cok endiselendim alışkanlık olur diye. Emzik alıştırmaya calıştım almadı. ama 1-2 ay sonra kendiliginden bıraktı.Simdi 2 yasına girecek öyle birsey yapmıyo. Okudugum kitaplarda bazen böyle seyler olur yazıyo. Anal dönemde bebekler el ve parmaklarını tanırken parmak emebilkiyorlarmıs. İnsallah senin bebeğinde alışkanlık yapmaz.
sevgilerimle...a.s.

Canım, benim kızkardeşim tam 10 yaşına kadar parmağını emdi.
Kesinlikle vazgeçiremedik, bu yüzden okula bile gitmek istemiyordu. Doktorlara sordular annemler, onlarda sakın karışmayın, engel olmayın demişler. Kardeşim, siz farkında değilsiniz ama ordan tat geliyor diyordu. :):)
Ama bir süre sonra kendiliğinden bıraktı işte. :)

:uhm:
Arkadaşlar oğlum 2,5 aylık ve li sürekli ağzında. karnı aç değil sürekli emziriyorum ac olmadıgını bılıyorum. ama elı sureklı azında. emmek ıstıyo.elını emecegıne emzık emsın dıyorum verıyorum emzık ıstemıyo bu seferde kusuyo.benneyaptımkine yapsam vazgecıremıyorum. benım gıbı bu durumu yasayan var mı ? yardımcı olun lutfen.l

benim oğlumda doğdugu günden beri baş parmagını emer durur. sekizinci ayına girecek değişen bişey yok hala emiyor. bende ne yapacağımı senin gibi bilmiyorum. sadece en kısa zamanda bırakmasını umud ediyorum. inş seninkide bırakır.

bi kitapta okumustum bebek elini agzina goturmesi emmesi daha anne karninda baslarmis vede soguk sicak gurultu yalnizlik terkedilmislik hislerinden dolayi kendini teskin edermis yani normal bence benim kizimda ilk zamanlar yapardi hatta elini oyle istahli emerdiki bizim bile canimiz isterdi buyudukce unutur ayrica bazi bebekler emzikten tiksinir bunuda zorlamamak gerek benim kizim hic emzik emmedi

Back