• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kusuyor

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

minik kelebek

evli,mutlu,çocuklu:)
Kayıtlı Üye
20 Mart 2008
1.169
3
156
İstanbul
slm arkadaşlar,eylülde prematüre doğan bi oğlum var.4.ayımız bitti düzeltilmiş 2. ayımız..
çok şükür sağlığı yerinde,tek sorunumuz çok kusuyo.günde 2 yada 3 kez çıkarıyo hemde fışkırtarak ne içtiyse çıkarıyo.doktor ilk ay bi ilaç vermedi prematürelerde normal dedi.ama 2.ay yenidoğan reflüsü bu dedi ve motilium diye bi şurup verdi günde 4 kezkilosuna göre ölçeğinden ayarlayıp içirmeye çalışıyorum ama oğlum nefret ediyo zorla içiriyorum yarısını çıkarıyo zaten.10 gün oldu başlayalı bu ilaca ama bi etkisini görmedik.yavrum hala aynı kusuyo bazaen burnundanda geliyo kusarken.
içinizde bu problemi yaşayan ya da bu ilacı kullanıpta faydasını gören var mı yardım edin kızlar.günde en az 3 kez onun üstünü ve kendi üstümü değiştirmekten yoruldum.
yeterki iyi olsun değiştiririm problem değil tabi ama biran önce iyileşsin istiyorum yavrum.kusarken çok zorlanıyo canı acıyo,çok üzülüyorum..:1no2:

canım çok geçmiş olsu öncelilkle rabbim şifalar versin benim bebeğimde 3 aylık ve yaklaşık 1 aydan fazladır bizde bu sorunu en afillisinden yaşıyoruz kusma ama nasıll beni kendini halıyı varacak şkilde kusuyorduu sürekli öğürüyor gece uykuya dalamıyordu yavrucak uzatmiyim tavsiyelerle bi doktora gittim anlattıklarımın refüye benzediğini söyledi yinede idrar kültürü ve tahlili verdi sonuç temiz çıkınca gavisconun bebekler için olanını verdii günde 3 kez poşetli hazırlıyosun ilaç işe yaradı kusması azaldı rahatladı uyumaya başladı ilacımız bitti kabus yine başladı doktor konrolumuz var bu hafta rize karlarla kaplı bakalım ne zamn gidebşlicem inş yavrularımız kurtulur bu rahatsızlıktan

canım çok geçmiş olsu öncelilkle rabbim şifalar versin benim bebeğimde 3 aylık ve yaklaşık 1 aydan fazladır bizde bu sorunu en afillisinden yaşıyoruz kusma ama nasıll beni kendini halıyı varacak şkilde kusuyorduu sürekli öğürüyor gece uykuya dalamıyordu yavrucak uzatmiyim tavsiyelerle bi doktora gittim anlattıklarımın refüye benzediğini söyledi yinede idrar kültürü ve tahlili verdi sonuç temiz çıkınca gavisconun bebekler için olanını verdii günde 3 kez poşetli hazırlıyosun ilaç işe yaradı kusması azaldı rahatladı uyumaya başladı ilacımız bitti kabus yine başladı doktor konrolumuz var bu hafta rize karlarla kaplı bakalım ne zamn gidebşlicem inş yavrularımız kurtulur bu rahatsızlıktan

sanada geçmiş olsun canım.çok zor yaa.bizimde öyle bi kusuyo ki halılarımı kaldırdım düşün koltuklar halı bazen televizyona bile gidiyo,o derece fışkırtıyo yavrum.içim parçalanıyo o kusarken.rabbim başka dert vermesin canım.
işte bizdede yenidoğan reflüsü dedi,bunun tek ilacıda motilium şurup dedi başka ilacı yokmuş.bizde idrar tahlili yaptırdık temiz çıktı.gavisconu gidince sorayım doktora.
inşallah senin yavrunda iyi olur biran önce.
doktora gitmeyi bekleme canım yeniden al o ilaçtan devam et bence.

canım aynı sorun malesef bizde de var çocuk doktoumuz motilium vermişti ama işe yaramadı daha sonra çocuk gastrolojisine götürdüm motiliumla beraber gaviscon kullanıcaksın dedi geçekten işe yaradı. mutlaka gavisconu sor doktoruna geçmiş olsun..

canım aynı sorun malesef bizde de var çocuk doktoumuz motilium vermişti ama işe yaramadı daha sonra çocuk gastrolojisine götürdüm motiliumla beraber gaviscon kullanıcaksın dedi geçekten işe yaradı. mutlaka gavisconu sor doktoruna geçmiş olsun..

sağol canım,bencede bu şurup işe yaramıyo gibi 10 günü geçti hiç bi ilerleme yok.mutlaka sorucam canm,çok teşekkürler.
senin bebeğinin kusmaları tamamen geçtimi peki yoksa azaldı mı?

sanada geçmiş olsun canım.çok zor yaa.bizimde öyle bi kusuyo ki halılarımı kaldırdım düşün koltuklar halı bazen televizyona bile gidiyo,o derece fışkırtıyo yavrum.içim parçalanıyo o kusarken.rabbim başka dert vermesin canım.
işte bizdede yenidoğan reflüsü dedi,bunun tek ilacıda motilium şurup dedi başka ilacı yokmuş.bizde idrar tahlili yaptırdık temiz çıktı.gavisconu gidince sorayım doktora.
inşallah senin yavrunda iyi olur biran önce.
doktora gitmeyi bekleme canım yeniden al o ilaçtan devam et bence.

saol canım rabbim başka dert vermesin yavrularımıza düzelicekler inş bu durum oldukça huzursuz ediyor bebekleride bizide ilacı doktorla görüşmeden vermek istemedim bağışıklık kazanır belkim diye ne biliyim anne olunca pimpirikli bişiy oldum
acil şifalar

kızlar sizi anlıyorum benim oğlumda aynı dertten muzdaripti.şimdi 9 aylık ve yaklaşık 1 aydır iyi kusmaları geçti.bizde gaviscon kullandık.motilium bizede vermişti doktor.ama ben pek kullanmak istemedim prospektüsteki yan etkileri çok ağır geldi.doktorumuzda başka bi damla verdi gavisconla ve o damlayla geçirdik biz.zaten ek gıdalara geçince azalıyo kusmalar.büyüdükçe de kendiliğinden geçiyo merak etmeyin geçecek sonunda, ama çok zor bi dönem olduğu doğru.
reflü teşhisi koyulana kadar birsürü test yapıldı.alerji testlerine baktılar,(süt alerjisi kusmaya sebep oluyo bi ara süt diyeti bile yaptık) idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendiler,batın ultrasonu çektiler (iç organlarda kitle falan varmı diye o da mideyi sıkıştırıp kusmaya sebep olabilirmiş),orta kulak iltahabı olabilir dediler.... yani hepsine baktılar hepsi temiz çıkınca reflü olduğuna karar verdiler.sizde yaptırdınızmı bunların hepsini yani başka sebepleri de olabiliyo kusmanın.o kadar geniş bi sorunki. eğer uzun sürerse de asitler yemek borusuyla midenin birleştiği yeri zamanla tahrip ediyomuş.gaviscon bunu önlüyo demişti doktorumuz.hiçbir zararı da yok demişti.ben kusması geçince bile bir süre daha verdim yeni kestim ilacı.allah daha büyük dert vermesin bebişlerimize geçsin gitsin hepsi inşallah...

kızlar sizi anlıyorum benim oğlumda aynı dertten muzdaripti.şimdi 9 aylık ve yaklaşık 1 aydır iyi kusmaları geçti.bizde gaviscon kullandık.motilium bizede vermişti doktor.ama ben pek kullanmak istemedim prospektüsteki yan etkileri çok ağır geldi.doktorumuzda başka bi damla verdi gavisconla ve o damlayla geçirdik biz.zaten ek gıdalara geçince azalıyo kusmalar.büyüdükçe de kendiliğinden geçiyo merak etmeyin geçecek sonunda, ama çok zor bi dönem olduğu doğru.
reflü teşhisi koyulana kadar birsürü test yapıldı.alerji testlerine baktılar,(süt alerjisi kusmaya sebep oluyo bi ara süt diyeti bile yaptık) idrar yolu enfeksiyonundan şüphelendiler,batın ultrasonu çektiler (iç organlarda kitle falan varmı diye o da mideyi sıkıştırıp kusmaya sebep olabilirmiş),orta kulak iltahabı olabilir dediler.... yani hepsine baktılar hepsi temiz çıkınca reflü olduğuna karar verdiler.sizde yaptırdınızmı bunların hepsini yani başka sebepleri de olabiliyo kusmanın.o kadar geniş bi sorunki. eğer uzun sürerse de asitler yemek borusuyla midenin birleştiği yeri zamanla tahrip ediyomuş.gaviscon bunu önlüyo demişti doktorumuz.hiçbir zararı da yok demişti.ben kusması geçince bile bir süre daha verdim yeni kestim ilacı.allah daha büyük dert vermesin bebişlerimize geçsin gitsin hepsi inşallah...

sağol canım,bizim sadece idrar tahliline bakıldı.diğer yazdıklarını doktorumuza sorucam bizde yaptıralım mutlaka.sana bu tahlilleri çocuk doktorumu önerdi cnm?
gözzün aydın bebeğin kurtulmuş kusmalardan,darısı bize inşallah...

sağol canım,bizim sadece idrar tahliline bakıldı.diğer yazdıklarını doktorumuza sorucam bizde yaptıralım mutlaka.sana bu tahlilleri çocuk doktorumu önerdi cnm?
gözzün aydın bebeğin kurtulmuş kusmalardan,darısı bize inşallah...

evet canım doktor istedi hepsini.zaten epey bi doktor değiştirdik.hatta bi tanesi bütün tahliller temiz çıkınca endoskopi yapalım dedi.neden kustuğunu öğrenecekmişiz.sindirim sisteminin neresinden kaynaklandığını öğrenecekmişiz.önemli olan şeyler temiz çıkınca bende endoskopi yaptırmak istemedim.ufacık kuzuma acılar çektirmek istemedim açıkcası.önemli bişey olsaydı mecbur kalsaydık tamam ama hiçbişey yok muhtemelen endoskopi sonucuda reflü çıkacaktı.(ki öle de oldu)bende değiştirdim doktorumu.ama bütün o tetkiklerin yapılması iii oldu tabiki.sizde bi doktorunuza sorun tabiki.inşallah kötü bişey çıkmaz bebişlerde.çünkü böle sürekli kusmaları bile yeterince yıpratıyor hem anneyi hem bebişleri.ama şimdi bile ufacık bişey olunca kusmaya başlıyo.geçen ay arttı kusmalar yeniden (ben tabi yeniden başlıyoruz diye korktum) kontrolümüz vardı tesadüfen doktor boğazları kızarmış 2-3 güne ateş başlardı dedi ondan kusuyomuş. sonra yine bi ara başladı bu seferde kulağı iltahaplanmaya başlamış ondan kusuyomuş.(hepsini tesadüfen bulduk).yani ufacık bişeyde başlıyo yine.ama en azından geçici oluyo.kısacası sizde dayanın kızlar aydınlık günler yakın.:lepi:

canım benım 12 aylık olunca gecer benım kızımdada vardı reflu bebek reflusu gunde 10 dan fazla kusardı her elbısem kusmuktu ama kokmazdı canım emzırıyomusun mamamı verıyosun tavsıyede bulunacamda

canım benım 12 aylık olunca gecer benım kızımdada vardı reflu bebek reflusu gunde 10 dan fazla kusardı her elbısem kusmuktu ama kokmazdı canım emzırıyomusun mamamı verıyosun tavsıyede bulunacamda

ben emziremiyorum cnm,oğlum mememi almıyo,sütümü sağarak veriyorum.az olduğu içinde mama takviyesi yapıyorum.günde 3 kez süt 3 kez mama içiriyorum.kustuğu için bu öğünler aksıyo tabii.
doktorumuz bizede 1 yaşına kadar sürebilir dedi,yani o zamana kadar bu ilacı kullanıcakmışız.çok zor içiriyorum bu şurubu,yavrum çok ağlıyo.
tavsiyelerini bekliyorum cnm..

Benim oğlumda da bebek reflüsü vardı.Yaklaşık 1 yaşına kadar sürdü.Fışkırık kusma şeklindeydi,Burnundan bile fışkırırdı düşün yani.Günde 10-12 kez kustuğu olurdu.Bizde gaviscon şurup kullanmıştık.Ama ginede kusuyordu.Birazda 30-40 derecelik bi açıyla yatırmak lazım demişti dr.Ama korkma büyüdükçe geçiyor.Hele bide seninki erken doğmuş.Biraz sabır gerekiyor maalesef.Umarım sadece senin başında olmadığını bilmek biraz rahatlatmıştır seni.Çok geçmiş olsun.Ama merak etme geçecek.öpüyorum seni..

Benim oğlumda da bebek reflüsü vardı.Yaklaşık 1 yaşına kadar sürdü.Fışkırık kusma şeklindeydi,Burnundan bile fışkırırdı düşün yani.Günde 10-12 kez kustuğu olurdu.Bizde gaviscon şurup kullanmıştık.Ama ginede kusuyordu.Birazda 30-40 derecelik bi açıyla yatırmak lazım demişti dr.Ama korkma büyüdükçe geçiyor.Hele bide seninki erken doğmuş.Biraz sabır gerekiyor maalesef.Umarım sadece senin başında olmadığını bilmek biraz rahatlatmıştır seni.Çok geçmiş olsun.Ama merak etme geçecek.öpüyorum seni..

sağol cnm,evet inan yalnız olmadığımı bilmek rahatlattı beni.
sabırlı olmayı yeniden öğrendim bebeğim doğduğundan beri,çok şükür rabbim başka dert vermesin.inşallah en kısa zamanda kusmaları azalır bebeğimin.
bende seni öpüyorum,tekrar teşekkürler...

biz bebek reflüsünü kusmasını aptamil ar ile çözdük bide yatağını meyilli yapın başı azcık yukarda kalsınki yedikleri yukarı çıkmasın aman dikkat tehlikelidir kusma olayları

slm hepinize geçmiş olsun benim oğlum 5 yalık aynnı sorun bizdede vardı bir kusardı günde en az 15 defa kusardı avuç dolusu üstümüz başımız kalmazdı fışkırdırdı azzından burnundan gelirdi kusmuk doktora gittik normal olur bebeklerde dedi kusan bebek sağlıklı bebek demekmiş ilac a gerek yok doyduğu için kusuyo derdi ilaç kullanmadık yaklaşık 1 aydır kusmuyor ama şimdide balğam var oğlumda cıkartamıyo bebişim balgamını önce kusarak cıkardırdı kusma işimiz bitti şimdide balgam başladı bu konuda bi yardımcıı olursanız sevirim şimdiden allah razı olsun ii geceler

geçmiş olsun,
benim oğlumda 3 ay sürekli kustu, hortumla fışkırtır gibi 1, 2 metre öteye kusuyordu doktoru normaldir bebekler kusar sabredeceksin diyordu, doktor bir yakınımın önerdiği başka bir doktora gittiğimizde mide tıkanıklığı olduğunu (12 parmak bağırsağının dar olması, adını tam hatırlayamadım emin değilim ama pilor stenezu gibi bir şeydi galiba) hemen hastaneye yatması gerektiğini söylediler, kusmadan dolayı vucuttaki minareller azalmış, takviye yaptılar ve 2 gün içinde ameliyata aldılar, 4 aylıkken ameliyat oldu ve düzeldi. Ameliyat eden doktor bebeklerin kusabileceğini, ancak hortumla fışkırtır gibi kusmanın bu sebepten dolayı olabileceğini söylemişti, bu yönde doktora hatırlatma yapabilirsin.( bu arada oğlum şu an 18 yaşında, burada yazılanları okuyunca o günlerimi hatırladım, Allah kolaylık ve güç versin hepinize)

slm hepinize geçmiş olsun benim oğlum 5 yalık aynnı sorun bizdede vardı bir kusardı günde en az 15 defa kusardı avuç dolusu üstümüz başımız kalmazdı fışkırdırdı azzından burnundan gelirdi kusmuk doktora gittik normal olur bebeklerde dedi kusan bebek sağlıklı bebek demekmiş ilac a gerek yok doyduğu için kusuyo derdi ilaç kullanmadık yaklaşık 1 aydır kusmuyor ama şimdide balğam var oğlumda cıkartamıyo bebişim balgamını önce kusarak cıkardırdı kusma işimiz bitti şimdide balgam başladı bu konuda bi yardımcıı olursanız sevirim şimdiden allah razı olsun ii geceler

geçmiş olsun benim oğlum şu an 3 aylık oda fışkırtarak kusuyor bugün doktor ona tahlil yapmadan motılıum verdi 2 aylıkken bronşıolit oldu 3 gün hastanede yatmıştık balgamını çıkaramıyordu birde nefes alırken hırıltı vardı elini sırtına koyunca nefes alırken hırıltı geliyor mu ona dikkat et ben şimdi tekrar üşütücek diye kapıya bile çıkamıyorum bilmem yardımım oldumu

3 aylık bebeğim var aşırı derecede kusuyordu 3 farklı doktor kilo alımı iyi olduğu için ilaç vermedi, geçen hfta gülben ergen'in programında bir aktar kusan bebekler için annenin zencefil çayı içmesini önerdi , bende yaklaşık1 haftadır içiyorum bebeğimin kusması ciddi anlamda azaldı hayretler içindeyim tavsiye ederim..

3 aylık bebeğim var aşırı derecede kusuyordu 3 farklı doktor kilo alımı iyi olduğu için ilaç vermedi, geçen hfta gülben ergen'in programında bir aktar kusan bebekler için annenin zencefil çayı içmesini önerdi , bende yaklaşık1 haftadır içiyorum bebeğimin kusması ciddi anlamda azaldı hayretler içindeyim tavsiye ederim..
Yazdıklarını gorunce hayret ettim gerçekten zencefil cayi ise yariyormu gecici cozum mu

Back