Çocuk Hastalıkları Bebeğim çok kusuyor..Yardıımmm

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

strawberrylips

oğlum ve minik meleğim❤
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2007
4.310
370
363
43
Arkadaşlar 4 aylık bi bebeğim var ama oğlum emdikten 5-10 dk.içinde kusmaya başlıyor ama ne kusma:a015: bi ara düzelir gibi oldu şimdilerde yine başladı sanki içtiğinin hepsini çıkartıyor :çok üzgünüm:zaten geçen aydan bu yana 400 gr.almış aranızda bebeği bu durumdan muzdarip olanlarınız varsa yardımcı olabilirmisiniz ne yapmalıyım geçermi yoksa ciddi bi muayenemi yaptırmalıyım cevaplarınızı bekliyorum kızlarsenağlama

bizim bi tanıdığın 4 aylık kızı da aynı şekilde devamlı kusuyomuş aynı sizdeki gibi kilo alımı da azalmış. sizinkinin midesi hassas olmasın sakın? ya da sindirebileceğinden fazla emiyo olabilir mi? bi de havalar soğuk gidiyo ayaklarından ya da karnından soğuk alıyosa emerken, hemen midesini üşütebiliyo.

benim kızım 3 aylık..birkaç kez oldu böyle ama nasıl fışkırırcasına kustu..tabi dr u aradım hemen bi yığın soru sordu..gün içinde kaç kez oldu ,çok mu beslendi, üşütmüş olabilirmi ,ateşi varmı v.s..hiçbiri değildi ama dr tekrarlarsa ve gün içinde 3 kez olursa hemen getir dedi.bi daha olmadı zaten..yani ciddi bişey olabilir dr a götür bence ..bi tetkik yapılsın..

ben oğlumdan 6 aya kadar cok cektim
kıpırdatmaya korkardım
fizyolojik reflü dendimotilium surup kullandık
6 aydan sonra ve surup sayesinde baya azaldı..
kilo alımı ve gelişimi iyi ise üzülme

benim bebeğimde emdikten sonra sonra kusuyo bazen çok bazende sanki bütün emdiğini çıkarıyo ama çok emdiği için olduğunu sanıyorum kilo alımı çok şükür iyi ama cuma günü dr gidicez o zaman sorucam bunu gelince neticeyi yazarım bebeklerimiz sağlıklı olsunn meleğimiz onlar bizim iyi olsunlarr

gecenlerde bi kanalda izledim drlar bebekte önemli bi hastalık yoksa anne sütünde bi problem olabilir diyodu yapılması gereken şey anne sütünü temizlemek ve bunun için kırmızı pancar tüketmek bardagın içinde biraz altından kesip üstünden oyuk açarak içine bir miktar bal koyup bunun süzülmesini bekledikten sonra yemek lazımmış 7 gün falan dedi çok ii geliyomus bol bol kırmızı pancar tüketin bişe kalmaz dio doktorlar bi deneyelim bakalım inş işe yarar.

Canım neticeyi bekliyorum lütfen danış bi dr.na,benim bebeğim bikaç gündür emmiyo zaten ona rağmen 2 dk.emse bile onuda kusuyo reflüden şüpheleniyorum ayrıca arkadaşın dediği kırmızı pancar olayınıda denemek lazımsenağlama

emmemesinin sebepleri gögsün soğuk almıs olabilir, hamile olabilirsin süt acı oluyomus, diş çıkartıyo olabilir yada dediğin gibi reflü soguk algınlıgı olabilir dr diilde ana saglıkta bi hemsireye sordum dr. görmesi lazım dedi bu sebeplerden olabilir dedi.

Bazı bebeklerin mide kapakçığı az gelişmiş oluyormuş (öyle birşey demişti doktorumuz bize) o zamanlar bize şırıngayla çekilen bir ilaç vermişti ve kusmaları bayağı azalmıştı.Doktorunuz ne diyor bu duruma.Bizim doktorumuz bize normal demişti ama ben gastroentereloga götürdüm o kızıma mide ilacı vermişti o işimize yaramıştı.Kızım şimdi 6 yaşında ama kusmalarında çooook çekmiştim.

evet benim oğlumun öyle mesela
mide kapakçıgı tutamıyor besinleri
hop dışarı herşey ( :1no2:

dediğin ilac motilium mu
bizde kullanıyourz onu ..
işe yaradı gibi..

Valla biz dişten şüpheleniyoruz canım,sütümün tadına baktım acı veya tuzlu değil hayırlısı bakalım,gelecek hafta kontrolümüz var bu kusma işinin bi çaresine bakmamız şart oldu

selam canım.benimde onbuçuk aylık oğluşum var ve çok kusardı.normal dediler.bir de bizim buralar da alacağını alır fazlasını kusar derler. canım bu benim ikinci bebeğim.edindiğim tecrübeler sonrası şunu anladım ki sen kendine de iyi bakacaksın.üşütmeyeceksin.çünkü sütünden bebişe de geçiyor.kafein almayacaksın bebiş uyumuyor mesela.bebişin ve kendi ayaklarını üşütmeyeceksin gibi önlemler de alacaksın.işte böyle inşallah en kısa zamanda geçer.sağlıkla ve sevgiyle kal...

selamlar.Benimde 2 aylık ikiz bebeğim var oğlumda fazla değil ama kızımın kusma problemi fazla.Dr gazdan olabileceğini söyledi emzirme ve besleme aralarında 5 dklık arayla durun ve gazını çıkarın dedi bende farkettim gerçekten işe yarıyor yoksa gazında etkisiyle fışkırtarak kusuyor .Umarım sizinkide sadece bundandır biz hala atlatamadık sabah akşam gözümüz üstlerinde çünki aşırı gazımız var ve engeleyemiyoruz.İnşallah sizinki sona erer

Malaesef bizim gazımızda çok fazla ilk doğduğu zaman aşırıydı şimdilerde biraz azaldı ama şimdilerde gazdan dolayı emme problemi yaşıyor çocuğum emerken sürekli gaz çıkartıyor alttan,emmek istiyor ama ememiyor sanırım içi gaz dolu sonrada emdiğinin çok büyük bölümünü kusuyor of valla Allah yardımcımız olsun çok zormuş

Akşam üzeri oğlum fışkırır tarzda kustu içtiğide iki yudumdu artık dr.a göstermek farz oldu moralim bozuldu acaip(

Akşam üzeri oğlum fışkırır tarzda kustu içtiğide iki yudumdu artık dr.a göstermek farz oldu moralim bozuldu acaip(

canım çok iyi bir karar vermişsin.geçmiş olsun,umarım önemli birşey değildir.sonucu bildirirsen memnun olrum.sağlıkla kal.

arkadaşlar merhaba benim de kzım acayip şekilde çok kusuyor 3 farklı doktora götürdüm hepsi muayene etmeden sadece bana reflüsü var dediler dün başka bi doktora daha götürdüm bana motilium diye bi ilaç verdi bugün aldım akşam kullanıcam inşallah faydasını görürüm benim kzım sadece mamayla besleniyor malesef sütüm olmadı moralmen çok kötüyüm kustuğundan kilo alımı çok az 4,5 aylık kzım şuan 6.800

benim kızımda cok kusuyor, emmiyor mamayla büyüdü şuan sekiz aylık ama ne çekiyorum özellkle son bir aydır mahvoldum ne versem hop dışarı bide öle böle değil fışkırır tarzda, evde ne koltuk yatak üst baş kalmadı benim moral sıfır,zaten iştahsız. dr.götürdüm reflüsü olabilir dedi motilium verdi bikaçgündür kullanıyorum inş. faydasını görürüm.

benim oğlumda 3,5 aylık oda kusuyor.ben emziriyorum 5 dk sonra kusuyor.ama sebebi sanırım emzirdikten sonra fazla yerinden oynatmamak lazım. zira emzirdikten sonra yatırmaya kalktığımda yada gazını çıkarmak için kucağıma aldığımda hüüüüp fışkırtıyor mübarek hemen.
bu yüzden pek kımıldatmamak lazım emzirdikten sonra..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…