• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim çekingen mi olacak ?

Busra Kilic

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2022
31
9
16
28
Arkadaşlar merhaba 11 aylık bebeğim var. Dil gelişimi çok iyi çok fazla kelimeydi telaffuz ediyor taklit ediyor bir sürü hareketi. Her şeyi anlıyor babası ve annesi olarak zeki olduğunu düşünüyoruz kızımızın lakin bizim yanımızda cıvıl cıvıl her şeye itiraz eden sevinçten yada bir şeye kızdığımdan çığlıklar atan biriyken tanımadığı çok görüşmediği birilerinin yanında içine kapanıyor isteklerini bile ifade etmiyor örneğin başka bir çocukla oynarken elinden oyuncak alınırsa pek tepki vermiyor başka bir bebek yakasından tutup çekse hiç tepki vermiyor Garip garip bakıyor ben yanındaysam tepki veriyor normalde biz bunu yapsak kıyameti koparır elimizden gelir alır. Çekinmesi çok çok normal belki her insan tanımadığı birilerinin yanında çekinir ama benim kızım bebekten çok olgun biri kadın haline geliyor sanki sessizleşiyor içine kapanıyor. Biraz zaman geçtikten sonra açılıyor ama yine bizimle olduğu gibi cıvıl cıvıl değil anneannesini bilmesine ve çok vakit geçirmelerine rağmen geçen 1 saatliğine bırakmak zorunda kaldığımızda mahsunlaşmış içine kapanmış hıçkıra hoçkıra ağlamış .. ben bebeğimi çocuğumu her haliyle seviyorum herkesin bir karakteri var ama bu durumun ileride kızım üzerinde olumsuz etkileri olabileceğinden korkuyorum. Hakkını savunamaması zorbalanması sessiz kalması beni bu durumlar ürkütüyor sizce bu durum bebeğimin karakter özelliği mi ? Bebeği böyle olup ilerde büyüdüğünde tam tersi dışa dönük hakkını sonuna kadar savunan çocuklara sahip olan ebeveynler var mıdır ? Fikirleriniz ve yorumlarınızı bekliyorum 🌸

Gercekten 11 aylik bebeginiz hakkini savunamiyor diye mi dertlendiniz :D Allah baska dert vermesin saglikla buyutun diyorum. Ileride cekingen mi olur bilmem ama sunu biliyorum ki ne olursa olsun su anki haliyle bunun hicbir ilgisi olmayacak. Bebek ve cocuklarda cogu sey gelisimsel ve donemsel oluyor. 2 yasindaki oglum bile her ay degisiyor. Bu konularda okuyup kendinizi gelistirirseniz ufacik bebege karakter analizi yapip yok yere strese girmezsiniz :)

Back