Bebeğim, canım!

Anladim kas haric diger gelisimi nasil?
Sosyal gelisimi konusma haric yasitlariyla uyumlu mu?
Mesela;
Topu getir dediginde getirir mi
Siz bi kutuya oyuncak koysaniz sizi kopyalar mi
bir kiyafet giydireceginiz zaman size yardimci olur mu? Ayagini kaldirmak kolunu sokmak gibi
Eline boya verseniz karalar mi
Kendi kendine birseyler yiyebilir mi

Bunlar gelisimsel olarak yapmasi gerekenlerden bazilari

Çocukları çok seviyor daha bir hareketleniyor. Ayakkabı kutusunu bantladim ve oyuncak girecek kadar delik bıraktım ben bı iki kere gösterdim şimdi kendi oyuncakları içine dolduruyor ve elini içine sokup çıkarmaya çalışıyor.Corabini kendisi çıkarır sonra ayağına sokmaya çalışıyor ama giyemiyor tabiki. Aynı şekilde alt pijamasini çıkarınca bacağını kaldırıp giymeye çalışır.Yazi tahtası aldık kendi karşılıyor. Hatta kalemi ters tuttunca anlayıp düzeltiyor. Kendi kendine 10 11 aylık olana kadar hiç birşey yemedi verdiğimi atardı birazda ben korktum hep boğazına kadar diye artık eline birşey verince yiyor örneğin ekmeği bir eliyle koparıp diğer eliyle ağzına götürür arada oyuncaginin agizinada götürüp ona yedirmeye çalışır.Bay bay yapıyor istediğinde alkış yapıyor. Birşey yediğinde mis mis yapıyor el hareketiyle kendi su içerken veya birşey yerken örneğin babaya ver bana ver dediğimde ağzımıza sokans kadar uğraşır. Örneğin kucağımdaykn aynaya bak dediğimde döner aynaya bakar böyle işte..

Guzel demek ki buyuk ihtimalle
Problem daha cok fiziksel bol bol kas guclendirici aktiviteler yapin. Masajlar.
Insallah yakalar yasitlarini

Canım ben öyle çok geri birşey göremedimki.Bazı çocuk yürümeye geç cesaret ediyor.Konuşması da ancak o kadar olur zaten.Birden atak yapar o sen bile anlamazsın.Benim kızım da geç konuştu.Hiç sıkma canını.

Hamileyken o test sonuçları öyle geldi diye kafanıza çok takmışsınız, herşeyin onunla alakası varmış gibi geliyor bence. Çocuk gayet normal kendinizi suçlamayın ne olur... siz ilgilenseniz de ilgilenmeseniz de olacağı varsa olur. Rahat olun bugünlerin tadını çıkarın:)))

Annesiniz hassassınız ama bence 15 aylık bebeğinizin sırf beslenme kaynaklı rahat yürüyememesi mümkün değil. Daha ileri inceleme için üniversite hastanesine götürmeyi denediniz mi?

Kıyaslamak gibi olacak ama belirtmek istiyorum bir arkadaşımın bebeği ne doğru dürüst emdi ne de ek gıdada verimli yedi. Hala çok zayıf ama 10 aylık yürüdü.
Yani gelişimi normal olan bebek yemek yemedi diye akranlarından geriye düşmez..

Amin..

Gönlünüzü ferah tutun
Yoktur eminim bişey biz anneler çok panikiz

En çok oturup kalkamaması canımı sıkıyor inşallah birden harekete geçer , teşekkürler..

Evet o kadar çok taktım ki doğumdan çıktığımda ağlıyordum narkozun etkisiyle çocuk nasıl diye

Üniversite hastanesinede gittik yukarılarda yazdım.Birden kusma ishal daha sonra zatürre derken bir hafta kadar hastanede yattı daha sonrada duzelemedi hep öksürüğü tekrarladı falan hep hastaydı 3 4 ay . Olduğu gibi yatıyordu hep mizmizlik yapıyor farklı birisini görsün aylardır evden dışarı çıkamıyorduk. Çok şükür şimdi beslenmesi iyi ve fizik tedavi ise yaradi gibi ama hala oturduğu yerden yada yattığı yerden kalkamıyor.

Mamadan oldugunu sanmiyorum doktor ihmali zature olmus gecmis olsun bida o doktora gitmeyin bir doktorada bahli kalmayin derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…