• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim, canım!

ise yatıyor değil mi? Yani faydası oldu mu ? Benim bebegim de oksuruyor bugün tıkalı ilaç vermek istemiyorum.
Bebegime yaradi. Düşünün zatürre geçirdi ve onca antibiyotiğe rağmen hırıltılı geçmiyordu. İnternetten araştırın isterseniz bu arada bebeğiniz kaç aylık?

Bebegime yaradi. Düşünün zatürre geçirdi ve onca antibiyotiğe rağmen hırıltılı geçmiyordu. İnternetten araştırın isterseniz bu arada bebeğiniz kaç aylık?
Bebeğim 5 aylik şu an. Bal için küçük ama aklımda bulunsun. Ben de ilaç antibiyotik sevmiyorum teşekkürler.

Zaten bebekler hareketlenmeye basladiklarinda zayiflar endiselenmeyin benim kizimda ek gidada beni mahvetti hic bise yemedi ta kiii iki yasina kadar aptamil içtik simdi cok sukur yemeye basladi uc yasinda anneligini yargilama elinden gelenin en iyisini yapmaya calistigina eminim beni yanlis anlama lutfen ama bana biraz fazla pirpirikli geldiniz biraz rahat olun
15 aylık çocuk kendi başına oturup kalkamıyor pipirik mi sizce bu

Bebeğim 5 aylik şu an. Bal için küçük ama aklımda bulunsun. Ben de ilaç antibiyotik sevmiyorum teşekkürler.
Şeker serperek de deneyebilirsin ama tabi 5 aylık bebeğe soğan verilir mi orasıda var tabi şekerde zararlı ama işte antibiyotikten iyidir yine de.

Doktor sorun yok diyorsa yoktur ...
Beslenmeyle yurumenin alakası olduğunu sanmıyorum.

Teşekkür ediyorum. Etrafımdaki tanıdığım yasıtlari yuruyup koşarken bebeğimin daha oturduğu yerden kalkamaması beni üzüyor ve korkutuyor. Umarım sadece bı farklılıktır bı hastalık değildir. Yemek konusunda ise artık rahatım iştahı yerine geldi çok şükür istemediği an zorlama yok bırakıyorum bir dahaki öğününde güzel yiyor.
Başka çocukların gelişimiyle asla kiyaslamayin

Mesela abim 9 aylıkken yürümüş ben 1 yaşımdayken
Kızım 10 aylıkken yürüdü yeğenim 14 aylıkken

Bu benim kızım iyi gelişmiş yeğenim geri demek değil aksine ikisininde farklı meziyetleri var

Önemli olan doktorun dediği . Bir hastalığı yoksa doktor sorun yok diyorsa endişelenmeyin. Bekleyin. Her bebek mizaciyla karakteriyle doğar kimisi sabirsizdir kimisi ağır kanlı. Belliki çok üstüne dusuyorsunuz çocuğun hareket etme ihtiyacı duymuyor demekki . Bırakın kendi haline ...

canım ne yaparsan yap çocuk kendi karakterine göre şekilleniyor. belki seninki azıcık tembel bi bebiştir:) ben ve babası çok sakin insanlarız bebeğim 1 saniye dıurmuyo sürekli duvarlara tırmanıyor demek ki yapısı böyle.
üzülme, nöroljoiye fln götürdüyseniz sorun yok diyorlarsa biraz ona cesaet ver mesela sevdiği oyuncağı uzağa koy ona doğru gelsin. gün içinde emekleme egzersizi yapmaya çalıştır.belki daha keşfetmemiştir nasıl yapılacağını bilmiyordur.
bir de şöyle bazı bebekler emeklemeden yürüyor belli de olmaz

Acaba benim ilgimi mi az geldi cokmu üstüne düştük. Yürütecek vs bindirmedim onca çevre baskısına rağmen ne bileyim öyle işte..
yürütece de zararlı dediler bana koyma koyma ben de inadına koydum. herkesin fikrini alıp kendine uygun olanı yapman güzel. koymayabilirdim de. yani herkes oyle dedi diye doğru anlamına gelmiyor.

Canim öncelikle geçmiş olsun bu şekilde düşünme evladını Allah sana bağışlasın inşallah bir an önce toparlanır bebisin bana sanki kansızlık problemi olabilir gibi geldi demir ilacı veriyor musunuz ? Ablamın bebegi de başlarda çok iyiyken 1 yaşından sonra böyle halsiz zayıf bir çocuk olmuştu doktor kansızlık demiş kan tahlillerini yaptınız mı?

Başka çocukların gelişimiyle asla kiyaslamayin

Mesela abim 9 aylıkken yürümüş ben 1 yaşımdayken
Kızım 10 aylıkken yürüdü yeğenim 14 aylıkken

Bu benim kızım iyi gelişmiş yeğenim geri demek değil aksine ikisininde farklı meziyetleri var

Önemli olan doktorun dediği . Bir hastalığı yoksa doktor sorun yok diyorsa endişelenmeyin. Bekleyin. Her bebek mizaciyla karakteriyle doğar kimisi sabirsizdir kimisi ağır kanlı. Belliki çok üstüne dusuyorsunuz çocuğun hareket etme ihtiyacı duymuyor demekki . Bırakın kendi haline ...
Evet yapı olarak çok ağır istediği bişeyi gördüğü an daha hareketli,dediğiniz gibi mizaciyla alakalı olabilir. Daha rahatim şuan ama ama illa anne yüreği işte.

canım ne yaparsan yap çocuk kendi karakterine göre şekilleniyor. belki seninki azıcık tembel bi bebiştir:) ben ve babası çok sakin insanlarız bebeğim 1 saniye dıurmuyo sürekli duvarlara tırmanıyor demek ki yapısı böyle.
üzülme, nöroljoiye fln götürdüyseniz sorun yok diyorlarsa biraz ona cesaet ver mesela sevdiği oyuncağı uzağa koy ona doğru gelsin. gün içinde emekleme egzersizi yapmaya çalıştır.belki daha keşfetmemiştir nasıl yapılacağını bilmiyordur.
bir de şöyle bazı bebekler emeklemeden yürüyor belli de olmaz
Evet yukardada söyledim çok çok ağır bir cocuk,bazen gülüyoruz artık bu rahatlığına ☺️Dedikleriniz yapıyoruz inşallah faydası olur.

yürütece de zararlı dediler bana koyma koyma ben de inadına koydum. herkesin fikrini alıp kendine uygun olanı yapman güzel. koymayabilirdim de. yani herkes oyle dedi diye doğru anlamına gelmiyor.
Dediğim gibi ilk çocuğum çok araştırıyoruz doktor ne derse onu yaptık kimine göre yanlış kimine göre doğru ama koymadım hatta bı ara almayislarin dusundum acaba yürütece falan bindirmedim diye yürümeyi mi bilmiyor diye.

Canim öncelikle geçmiş olsun bu şekilde düşünme evladını Allah sana bağışlasın inşallah bir an önce toparlanır bebisin bana sanki kansızlık problemi olabilir gibi geldi demir ilacı veriyor musunuz ? Ablamın bebegi de başlarda çok iyiyken 1 yaşından sonra böyle halsiz zayıf bir çocuk olmuştu doktor kansızlık demiş kan tahlillerini yaptınız mı?
Amin inşallah. 9 aydan beri devamlı hastanelerdeydik yapmışlardır diye düşünüyorum bir sürü tahliller yapıldı çünkü.

Her cocugun gelisimi farklidir elbet ama bu gelisimi farkli olan cocuklarin annelerini rahatlatmak icin kullanilmamali.
Once gerekli tetkikler yapilsin. Testler belirler her yonden geri ise gelisim, ya da baska belirtiler eslik ediyorsa ozel egitime baslanir.
Muhakkak iyi bir kac doktora daha goturun.
Icinizi anlik rahatlatacak bir yorum yapamadim onemli olan emjn olmak.
Yoksa simdi rahatlarsiniz 1 ay sonra yine iciniz icinizi yer yeniden konu acarsiniz.

Dediğim gibi ilk çocuğum çok araştırıyoruz doktor ne derse onu yaptık kimine göre yanlış kimine göre doğru ama koymadım hatta bı ara almayislarin dusundum acaba yürütece falan bindirmedim diye yürümeyi mi bilmiyor diye.
yok canım bana da yürütece koyma geç yürür diyorlardı. kimin ne dediği belli değil. takılma...

Her cocugun gelisimi farklidir elbet ama bu gelisimi farkli olan cocuklarin annelerini rahatlatmak icin kullanilmamali.
Once gerekli tetkikler yapilsin. Testler belirler her yonden geri ise gelisim, ya da baska belirtiler eslik ediyorsa ozel egitime baslanir.
Muhakkak iyi bir kac doktora daha goturun.
Icinizi anlik rahatlatacak bir yorum yapamadim onemli olan emjn olmak.
Yoksa simdi rahatlarsiniz 1 ay sonra yine iciniz icinizi yer yeniden konu acarsiniz.
Üniversite hastanesine götürdük bağışıklık sistemini vs baktılar çok sık hastalanmaya başladığı için sorun yok dedi. Ve şikayetleri anlatınca nörolojiye yönlendirdi bıçak sırtında giden bir gelisim geriliği var gibi dedi. Nörolojiye gittik bu sefer nörolojik bir durum yok kasları esnek geç yürür dendi ve fizik tedavi uyguluyoruz şuan evde. Yukarıda belirttim Üniversite Hastanesi'nde profesör doktor yerinde yok yerine üç asistan ve hiç birinin umuru değil . İki asistan muayene etti İlk önce raşitizm olabilir dedi yanındaki asistana çok korktum tahliller temiz çıktı dediğim gibi şuan evde fizik tedavi uyguluyoruz bu ay kontrolü var bakalım ne diyecek. Asistan olduğu için ve şüpheli konuştuğu için içime pek sinmedi o sebep ile konu açıp bilgi almak istedim.

Back